Menneskefjendskhed fremmer vold mod kvinder

vold mod kvinder

Af Dorte Grenaa

Volden mod kvinder har mange ansigter og er stigende. Herhjemme og globalt. Hvilket blev taget op af kvinder rundt om i verden på den internationale dag mod vold mod kvinder den 25. november.

Alt for ofte får kvinder stadig påtvunget skylden for selv at være ude om det.

Den stigende vold der også rammer helt unge kvinder og piger hænger sammen med hele det skred mod højre, der generelt er sket omkring menneskesyn og respekt for andre mennesker.

I dag omtaler og behandler politikere, medier og såkaldte eksperter grupper af mennesker i vores samfund respektløst, nedvurderende og direkte menneskefjendsk. Læs videre Menneskefjendskhed fremmer vold mod kvinder

Nej tak til mere lovgivning bag lukkede EU-døre

europol-tegning-FB

Af Jacob Lindblom

I disse år ensrettes retspolitikken med rygende hast. Hvordan vil Lars Løkke og blå blok i regeringskontorerne f.eks. stille sig til de to kommende direktiver om sæsonarbejdere og koncernarbejdere, som vil åbne en ladeport for social dumping? Vi kender ikke svaret, for ja-siden vil ikke forholde sig til det, men en ting er sikker: Direktiverne står ikke på ja-sidens negativliste over EU-love, som de på forhånd ikke vil tiltræde.

Det er påfaldende, hvor tavs ja-siden har været om de store linjer op til EU-afstemningen den 3. december. I stedet har vi set påstande om, at Danmark vil blive smidt ud af Europol og blive et fristed for kvindehandel og pædofili. Og ja, der er tale om skræmmekampagner, når det er et faktum, at Danmark i dag har samme eller strengere forbud mod kvindehandel og pædofili, end EU lægger op til, ligesom vi fortsat er medlem af Interpol, som forestår netop pædofiliefterforskning i modsætning til Europol.

Men hvad er så de store linjer? Kort sagt: demokrati og retssikkerhed. Læs videre Nej tak til mere lovgivning bag lukkede EU-døre

Kan lægeløftet gradbøjes?

asyl

Danske læger nægter at undersøge flygtninge

Af Freddy Wedel

I 2003 skrev historikeren Kirsten Lylloff i en afhandling i Historisk Tidsskrift. Hun pegede på, at en hel del af landets læger nægtede at undersøge og behandle de flygtninge, der på grund af Anden Verdenskrig var endt i lejrer i Danmark. Der var åbenbart forskel på mennesker den gang.

Det er der også i dag. Læs videre Kan lægeløftet gradbøjes?

Hø & Møg

new_arrivals_every_day

Af Reno

Som ufaglært har jeg i hele mit liv haft et yderst sparsomt budget. Mad på bordet og tøj til børnene er ikke mindst blevet holdt i ave på baggrund af mit tøjforbrug. Jeg har kun yderst sjældent brugt penge på nyt tøj. Da jeg i 20 år gjorde karriere som gelænderabe, var jeg altid iført postvæsenets uniform, hvilket for skjorte og bukser var rimeligt diskrete – i hvert uden firmalogo. Jeg var med den liden varierende påklædning ikke altid i højsædet i familien Læs videre Hø & Møg

Tisseregler på plejehjem

tisseregler_plejehjemMargretecentret:
Fint ser det ud – men nedskæringer dikterer tisning på kommando


Af Freddy Wedel

På Lolland ligger der et plejehjem der hedder Margretecentret, et offentligt og kommunalt plejehjem. Det er et plejehjem med orden i tingene. Man går i seng til tiden, man står op til tiden, man spiser til tiden – og så videre og så videre.

Nu har man indført en ny regel – tissereglen! På et opslag på døren står hver enkelt beboers navn med det nøjagtige tidspunkt for hvornår de må tisse. Hver beboer har fire tissetider i døgnet. Læs videre Tisseregler på plejehjem