Gid det var så vel, Laura Lindahl

Af Ulla Curdt

Laura Lindahl (LA) og Emilie Jäger (LAU) har skrevet et debatindlæg om landets beskæftigelsespolitik. Indlægget udmærker sig især ved ikke at indeholde fakta af nogen art – det består udelukkende af påstande.

Egentlig ikke overraskende, da begge skribenter er unge og raske, næppe har været i kontakt med et jobcenter og hverken har en sundheds- eller socialfaglig baggrund. Deres påstande baserer sig således ene og alene på et liberalistisk menneskesyn og ideologi.

En af deres påstande er, at det ikke skal være op til folk selv at vurdere, om de kan arbejde Det skal afgøres af socialrådgivere og læger – »præcis som det er i dag.«

Ja, gid det var så vel. Læs videre Gid det var så vel, Laura Lindahl

November er min absolutte hademåned

Almen Modstand Odense i demonstration – en af de mange protester landet over

Af Karsten Jonassen

Dagene bliver kun kortere. Den smule lys, der er tilbage, bliver kraftigt reduceret af tåge og regn. Der er ingen skæve fridage eller festligheder. Jo, der er masser af grunde til at være lidt negativ. Se bare Folketingets ghettoplaner. Nu skal vi rive boliger ned, altså de fattiges boliger. Det er en helt ny indfaldsvinkel til at løse problemet med den fattigdom, der officielt ikke eksisterer. Gør dem hjemløse og rodløse. Det skal nok gå godt! Læs videre November er min absolutte hademåned

Stop forringelserne for fødende kvinder i København!


Dea Trier-Mørch. Linoleumstryk fra Bogen “Vinterbørn”

”Kvinderne mødes på hospitalet – i det samme hvide tøj og i den samme anledning. I fem dage er de sammen på den samme barselsstue. De spiser den samme mad og foretar sig stort set de samme ting. De blir tilset af de samme mennesker og får den samme behandling. På femte- eller sjettedagen forlader de denne barselsgang, dette drømmeland, hvor alle var lige –eller i det mindste noget, der lignede lige. De vender tilbage til deres respektive klasse, til deres skuffe, til deres hylde. Fællesskabet opløses og kommer aldrig igen. De hører ikke mere til hinanden. De læser højst om hinanden i en eller anden statistik.”
Dea Trier-Mørch: Vinterbørn.

Sådan var det for nybagte mødre i 70’erne da Dea Trier-Mørch skrev Vinterbørn. Siden er den ene overnatning på barselsgangen efter den anden skåret væk. Og nu er det helt slut for kvinder der føder på Rigshospitalet.

Rigshospitalet lukker nemlig sit barselshotel. Det betyder at førstegangsfødende bliver sendt hjem fra hospitalet efter kun fire timer. Fire timer.

Læs videre Stop forringelserne for fødende kvinder i København!

Når lammet føres til mediernes slagtebænk – men så viser sig at være en løve – Af Carsten Larsen

Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne i aktion – Kim Madsen og Carsten Larsen ved en af bevægelsens mange protester. Foto: Lone Engels

Den seneste tids mediekampagne mod Kim Madsen fra Jobcentrets Ofre viser med al tydelighed, at de reformramte mere end nogensinde godt kunne bruge lidt officiel støtte fra omverdenen.

Der er brug for at flere politikere, fagforeninger, patientforeninger, aktivister og andet godtfolk står frem og forsvarer reformramtes grundlovssikrede ret til at ytre sig i offentligheden uden at blive udsat for repressalier og medieovergreb. Læs videre Når lammet føres til mediernes slagtebænk – men så viser sig at være en løve – Af Carsten Larsen