Looking Back at Today’s Uprising

Ron Ridenour: Den militante protestbevægelse mod politibrutalitet og rascisme har i det mindste for en tid ændret den nationale diskurs i USA. Det har også haft indflydelse på andre samfund, især i Frankrig, noget i Brasilien, Tyskland og England. Selv hvor jeg bor i Danmark, har et par fredelige demonstrationer understøttet den amerikanske oprør og opfordret til ligebehandling af sorte og arabiske indbyggere, borgere og flygtninge, der flygter fra lande, der er krænket af Danmark sammen med dens amerikanske allierede. Mange medier engagerer sig i denne diskussion.

Vores oprør og Corona-virussen gør det lettere at belyse sammenhængen for, hvad det betyder at være et menneske, der er foreneligt med alt liv på denne planet.

Dette indlæg fra Ron Ridenour er først publiceret på This cant be happening.
Last words of people killed by police.
(From Twitter, Washington DC, May 30, 2020)

Then

I enlisted in the United States Air Force to fight “commies”, after my military career father and I heard that the Soviet Union had taken control of Hungary, in 1956. I was 17 years old.

In 1957, I was stationed at an Air Force radar site in Japan where we were forced to live in segregated barracks. Several whites walked about the base in uniform with KKK emblazed on their baseball caps.

Læs videre Looking Back at Today’s Uprising

Propaganda i krig og Corona

Line Lauridsen, rapper og aktiv i Tid til Fred kommer i denne artikel ind på en række mekanismer, der bliver anvendt for at holde kapitalismen og imperialismen ved magten.

Det kan f.eks. være, hvordan krigspolitikere opbygger et billede af et lands styre i fjendens billede for at kunne bygge op til og ’retfærdiggøre’ et imperialistisk angreb. Her med eksempler i både Bush’s terrorkrig, der byggede sig op med løgnen om masseødelæggelsesvåben i Irak, og Obamas krigsretorik, hvor styret i både Syrien og Libyen blev fremstillet som mordere. Alt sammen i ’demokratiets navn’. Et lovet demokrati, som Line påpeger absolut intet sted er fulgt efter Vestens krige.

Læs videre Propaganda i krig og Corona