Fra fjendskab til venskab

eva_ligegarrd_hald_3


Af Reno

Der er ikke mange topskuespillere i USA, der gennem tiden har fået min politiske sympati, men da George Clooney i forbindelse med en filmfestival i Berlin dukkede op i TV-nyhederne, hvor han offentligt kritiserede Danmarks flygtningepolitik, fik han min sympati:

– Når flygtninge kommer til Danmark, er det ikke for at opnå en velstående tilværelse. De flygter fra krig og død.

Således faldt ordene; nogenlunde – men meningen var identisk. Clooney var sin rolle bevidst:

– Mange danskere vil mene, at jeg som amerikansk statsborger ikke skal blande mig i danske forhold, og de har ret. USA har i den henseende ikke sin politik i orden; men Danmark har alligevel taget nogle skridt udover almindelig fornuftig menneskesyn. Læs videre Fra fjendskab til venskab

Hvad ved mørkemænd om kvinders biologi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Af Dorte Grenaa

”Kvinder er biologisk bestemt til at gå hjemme og passe børn og familie”. Det kunne være et flere århundrede gammelt citat. Men det stammer fra 2016, fra klaphatten og Dansk Arbejdsgiverforenings bydreng, Joakim B Olsen, Liberal Alliance.

Alle progressiv opfattelser som generationer har kæmpet for, også når det gælder kvinde- spørgsmålet, det forsøger nyliberalisterne at slå tilbage til mørkealderen. Læs videre Hvad ved mørkemænd om kvinders biologi

En erindring fra 1992

folkeafstemning_FB


Af Franz Krejbjerg

Jeg var engang med til et weekend seminar i Folkebevægelsen mod EF for oplægsholdere efter unions afstemningen i 1992 blev annonceret, det var dengang at Jens Peter Bonde og en stribe EP-politikere med ham var toneangivende i Folkebevægelsen mod EF.

Det saglige og faglige indhold af seminaret var højt, traktaten om unionen blev grundigt revset. Men et punkt på dagsordenen indeholdt kernen i den splittelse, der senere blev til JuniBevægelsen.

Læs videre En erindring fra 1992