Rapport fra Børns Vilkår rager ikke Karen Ellemann

konfliktmaegling

Af Freddy Wedel

Socialminister Karen Ellemann har hørt om en rapport fra Børns Vilkår, en rapport der koldt og kynisk konstaterer, at hvert fjerde skilsmissebarn oplever at deres forældre ikke taler sammen når familielivet er revet i stykker.

Andre sytten procent fortæller, at deres adskilte forældre bruger børnene som våben, ved at bagtale den anden part. Børns Vilkår afholdt den 23. november en konference på Christiansborg for at sætte fokus på dette alvorlige problem.

Det gør tilsyneladende ikke større indtryk på landets socialminister, der er af den mening, at det ikke er et problem eller en sag der rager hende eller socialministeriet og dermed Statsamtet.

Hun kan ikke få øje på nogen grund til at sige ja til et forslag om en frivillig konfliktmægling i Statsamtets regi. Det er åbenbart et samfundsproblem venstreregeringen ikke vil bruge hverken penge eller tid på.

Fru Ellemann mener åbenbart, at de ramte familier selv må til lønkontoen for at betale for den professionelle hjælp der er nødvendig – og den er dyr. Det kan de rige familier sagtens. Deres problem bliver måske bare hvilken bankkonto de skal tage pengene fra. Den svage familie har kun den misrøgtede og jamrende lønkonto at ta’ af, hvis de da overhovedet har en.

Det er meget ofte de i forvejen svage familier der bliver ramt af familieproblemer og skilsmisser, da de på grund af sociale og økonomiske problemer, arbejdsløshed, små dagpenge og så videre, i forvejen er banket godt i knæ. Så opstår konflikterne. ”Nå krybben er tom, så bides hestene” siger man jo.

Men den borgerlige regering skal jo have ligevægt i tingene. De skal jo ha’ nogen der er nødt til at indrette sig i det samfund de ønsker sig, sådan tænker de åbenbart, men de siger det naturligvis ikke højt.

Man skal jo ha’ nogen til at fylde op i bunden. Lad dem bare ordne deres familieproblemer selv. Lad bare deres børn blive de nye tabere, de tabere som den samfundsmodel De så brændende ønsker sig kan fylde op nede på bunden af Danmark.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.