DANSKERNE BEGYNDER AT HANDLE – SE SKRIFTEN PÅ VÆGGEN INDE PÅ BORGEN!!

Odense_flemming Falkenberg hansen copy

Af Lisbeth Sand
Formand for Folkebevægelsen for social retfærdighed

Så kom dagen hvor flere medier kunne fortælle hvad vi er mange der ved. Folk er begyndt at handle på den fattigdom regeringen vil indføre. Mediebilledet er fyldt at historier, og en forsker fortæller at det fænomen kommer vi til at se meget mere til. Vi er begyndt at presse opad i systemet. Vi udøver civil ulydighed i humanismens navn og de folkevalgte kommer til at se nye vinde hvis de vil høste vores stemmer.

I folkebevægelsen for social retfærdighed er vi meget glade over denne udvikling, for vi ser det som et udtryk for, at danskerne har fået nok nu. Nu gider de ikke længere se på at folk bliver udsat for hetz fra diverse politikere. Læs videre DANSKERNE BEGYNDER AT HANDLE – SE SKRIFTEN PÅ VÆGGEN INDE PÅ BORGEN!!

Scandinavia on the Skids: The Failure of Social Democracy – Roots to social democracy/capitalism, socialism

slaget på fælledenLouis Pio founder of The danish socialdemocratic Party in its early and revolutionary days 1872

Af Ron Ridenour
Artiklen er nr 2 i en serie på syv på KPnetBlogs

English below

Denne artikelserie er udsprunget af diskussioner jeg har haft med adskillige mennesker om den danske/skandinaviske socialdemokratiske model, eller socialisme som det er i Bernie Sanders øjne. Velmenende mennesker ser den nordiske model som løsningen på den grådige kapitalisme, mens andre ser dens rolle som en redningskrans for kapitalistisk udbytning. Mange cubanere jeg kendte mens jeg boede der, (1988-96) og siden har besøgt ser den nordiske model som en udvej for deres fejlslagne revolution, der har udviklet sig i retning af et statsbureaukrati. Nogle spaniere, der bakker op om Podemos håber at kunne overgå Skandinavien, hvis socialdemokratisme også er slået fejl, et faktum der er ukendt for mange udenlandske beundrere. Læs videre Scandinavia on the Skids: The Failure of Social Democracy – Roots to social democracy/capitalism, socialism

Vitaminer til eftertanke

Inno-Pharma-D vitAf Jonas Ørting, sygeplejerske

Lige nu florerer D-vitamin dråber med livsfarligt højt indhold af D-vitamin (tjek lige om din flaske er en af dem).

Det er ingen hemmelighed at jeg er meget kritisk overfor medicinalindustrien, og jeg synes det er glimrende folk har en kritisk tilgang til medicin.

Desværre er der en tendens til at “kritisk tilgang til medicin” bliver “ukritisk tilgang til alt muligt andet”, og en klassiker er idéen om at alt kan kureres med vitaminer, smoothies, knækbrød, broccoli… You name it.
Læs videre Vitaminer til eftertanke

HELGAAA – du er nødt til at skifte Janes ble hun er våd og vi har ikke tid lige nu!

plejecenter_2

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) kastede d. 23. juli denne melding ud til medierne:

“Der er brug for et opgør med den hoteltankegang, der hersker på nogle plejehjem, hvor man kan gå rundt i morgenkåbe og sutsko hele dagen…man behøver måske ikke at skrælle en hel gryde kartofler, men så nogle stykker – eller hjælpe til med at dække bord”.

Af Lisbeth Sand
Formand for Folkebevægelsen for Social retfærdighed

Her har vi en politiker som godt ved hvad hun gør. Bemærk retorikken. “smid morgenkåben”. Man ser tydeligt for sig en person som sidder og bliver opvartet af sødt tyende i hjemmepleje tøj.  Et rigtigt overklasseløg. som er doven og utiltalende. Næste sætning slår det lige helt fast: ” tag arbejdstøjet på ” så det sagt DU ER DOVEN: se at komme i gang. Læs videre HELGAAA – du er nødt til at skifte Janes ble hun er våd og vi har ikke tid lige nu!

Scandinavia on the Skids: The Failure of Social Democracy Denmark: SOS Save Our Sovereignty

 

anker_jorgensen_nej_til_dansk_krigsdeltagelse-214x300
I en serie på syv indlæg vil journalist, forfatter og fredsaktivist Ron Ridenour beskrive det danske samfund og dansk politik. Den aktuelle baggrund er den amerikanske valgkamp, hvor Danmark af Bernie Sanders blevet sat op som et ideal for de mange, der ønsker et andet samfund. Ron Ridenour gennemgår i artikelserien, hvordan Danmark under socialdemokratisk ledelse har udviklet sig til et land i krig og med et velfærdssystem under hurtig nedbrydning.

Af Ron Ridenour

Se  intro til artikelserien nedenfor

I first met Denmark’s last truly Social Democratic Prime Minister, Anker Joergensen, in his state office, unannounced, in late 1980.

Grethe and I had just been married. We had met the year before in Los Angeles where I had been a “participatory journalist”, and activist for social/racial/gender equality and against the Vietnam War. I wanted to start a new life with Grethe in her peaceful, social democratic land. Læs videre Scandinavia on the Skids: The Failure of Social Democracy Denmark: SOS Save Our Sovereignty

VENNER FÅR SKJULT GENSIDIG FORSØRGERPLIGT

 

venner rammes

Af Martin Thiemke

Nu indfører regeringen og dens støtter reelt gensidig forsørgerpligt for kontanthjælpsmodtagere og deres venner

Den 9. april skrev jeg et opslag om Grundlovssagen i kølvandet på kontanthjælpsreformens gensidige forsørgerpligt for samlevende kontanthjælpsmodtagere. Heri gjorde jeg rede for hvordan et flertal i Folketinget vil kunne pålægge også ikke-familie en form for gensidig forsørgerpligt.

Nu kommer Grundlovssagen først for retten i starten af november, men allerede nu har regeringen og den støtter faktisk indført en gensidig forsørgerpligt for venner til kontanthjælpsmodtagere, uden dog at bruge den politiske betegnelse Gensidig Forsørgerpligt, selvom den er en realitet for lønmodtagere som er venner med kontanthjælpsmodtagere. Læs videre VENNER FÅR SKJULT GENSIDIG FORSØRGERPLIGT