Modkrafts ærinde

Af Bo Richardt

Kridtbanditter har forbindelse til nyreligiøs sekt

Nu igen 6. januar; denne gang med Kridtbanditterne i fokus, kaster Modkraft sig, med Rune Eltard-Sørensen som pennefører, over den anarkistiske aktivisme for en bedre verden.

RES arbejder åbenlyst udfra en konspirationsteori om at visse ekstraparlamentariske kredse styres af Scientology via Radio Frihed, idet han ganske rigtigt kan påvise at en del ledende aktivister har og har haft talerør gennem denne radio.
Og Scientology sekten er angiveligt en højreorienteret pengemaskine.

Modkraft ligger politisk ved Enhedslisten og vi kan vel således formode at de mener denne myretue-agtige anarkistiske aktivisme er kontra-revolutionær (… nåh nej for resten EL er ikke mere revolutionær) og i øvrigt er et sammenrend af højrefløjs- og venstrefløjsanarkister. Si, der er helt sikkert liberator-folk imellem og jeg er langtfra enige med dem i en fremtidig samfunds-indretning, men i kampen mod den moderne fascistiske afdrift kan vi sagtens mødes… men åbenbart kan vi ikke mødes med Modkraft, som latterliggør os.

Hvad er Modkrafts motiv?

Måske at underkende disse konspirations-udredninger i en bestræbelse på at samle energien om den klassiske klassekamp, hvilken naturligvis også er meget vigtigt. Det er kun et gæt fra min begrænsede fantasi.

Men påfaldende er det at Modkraft fx ved Bilderberg-mødet ultimo maj 2014 kritiserede de ret spage protester der var fra de ustyrlige anarkister, frem for at kritisere arbejderbevægelsen og venstrefløjen for IKKE at protestere mod dette magtfulde oligarkiske sammenrend.

Konspirationsteoretikere har forbindelse til Scientology

Magnus Falko har skrevet en lang men udmærket analyse af Modkrafts fokus i denne sag

Konspirationsteori og selvstændig tænkning

Når vi taler ’konspirationer’ undrer jeg om Modkraft helt og aldeles underkender at sådanne forekommer i politik. Naih, det gør de nok ikke, men hvor går så grænsen for hvad de tror på?

Hvad fx med 9/11; dér er SÅ mange spørgsmål der bliver ignoreret fra magthavernes og mediernes side, men Modkraft vil hellere fokusere på os konspirationstossers postulerede tilknytning til Scientology og den angiveligt stærkt højreorienterede infowars.com med den højtråbende Alex Jones i spidsen. Tankevækkende.

Fordømmelsen nærmer sig også mig, der ellers hidtil var gået fri af RES’ journalistiske vridemaskine, selvom jeg rigtig mange gange har været gæst hos Christian Aagaard i Radio Frihed. 

Fordømmelsen nærmer sig FredsVagten (se ¾ nede i artiklen linket i toppen). Og det er sandt at jeg og FredsVagten tilhører absolut det segment han sparker efter.
Hvad er Rune Eltard’s motiv?

Christian Aagaard er ganske rigtigt scientolog, men er ellers en mand helt nede på jorden i sit syn på verdens afdrift. Og en dygtig pædagog som driver en succesfuld specialundervisning. Jeg har aldrig været presset, endsige opfordret, til at deltage i øvrigt i de Hubbard’ske aktiviteter. Men jeg har fået et uforbeholdent talerør… sku jeg undlade at ta imod det, Rune Eltard?

Jeg har i det meste af mit liv delt fordommene om Scientology; jeg baserede blot på almene opfattelser og en dæmonisering jeg ikke vidste hvor kom fra, sådan var det bare. Men efter nogle års kendskab til Aagaard og hans radioprogram er jeg blevet betydeligt mere nuanceret. Ikke omkring bevægelsen som sådan; det er vel en magtstruktur som alle andre hvor lederne mæsker sig og folket malkes; men omkring nogle medlemmer af denne organisation i deres gode praktiske virke for et opgør med demokratiets forvitring i terrorens tidsalder.

Det ku være interessant hvis RES dokumenterede belæg for sin opfattelse af
1) New World Order – dette svævende og dog marmorfaste begreb
2) Scientology og bl.a deres modstand mod psykofarmaka

Vi herovre i den anarkistiske samfundskritik er rimeligt kede af RES’ dæmonisering da vi overvejende gerne ville samarbejde med den organiserede venstrefløj i en fælles modstand mod den globale afsporing anført af USA med alle deres vasaller og lakajer.
Der er en stigende tendens i kredsene til at afskrive Modkraft som et brugbart forum på grund af denne kritik.

Er det Modkrafts hensigt? Eller er det så banalt at RES bare godt kan li ballade med ham selv i centrum, ligesom dengang han smed maling på Fogh og Per Stig.

Modkraft tror måske at anarkismen kan tæmmes og føres i fåreflok med de rette hyrder, det kan den ikke. Så i stedet for at bekæmpe den så støt op om den anarkistiske anarkisme i den fælles kamp frem til den nødvendige revolution. Hvilken Fugl Fønix der rejser sig af asken er der ingen der ved.

Men jeg kan måske glæde Modkraft med at denne artikel om kridtbanditterne har trukket god energi ud af FredsVagten.

fredsvagt
Bo Richardt
Espergærde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.