Et oprør der bygges op nedefra

Optog_vestjylland

Af Klaus Riis

En landsdækkende bred folkelig bevægelse er under opbygning. En social bevægelse, der kommer nedefra. Et tegn på, at ’Underdanmark’ rør på sig.
Det er en bevægelse, der retter sig mod EU’s og de herskendes generalangreb på levevilkårene og på en fremtid for de unge.
En bevægelse, som vender sig  mod regeringens og folketingets endeløse række af nedskæringsreformer, og som samler til forsvar for truede velfærdsrettigheder. Den kræver simpelthen de asociale reformer rullet tilbage. Læs videre Et oprør der bygges op nedefra

25 PROCENT PÅ KONTANTHJÆLP ER PSYKISK SYGE

 

kontanthjaelp_parkering_forbudt_120604_linda_moshageFoto: Linda Moshage


Af Martin Thiemke

Hvad vi som pårørende, og hvad psykisk syge, har vidst og sagt gennem mange år er nu blevet mere eller mindre bekræftet. Rigtig mange med en eller flere psykiske sygdomme er placeret på kontanthjælp. Hele 25 procent af landets kontanthjælpsmodtagere er der tale om. Politiken kunne således skrive d. 18 at: ”en analyse viser, at en voksende del af kontanthjælpsmodtagerne har helbredsproblemer – især psykiske og psykiatriske problemer” og forsætter: ”faktisk er det hver fjerde person på kontanthjælp, som enten er i behandling på et sygehus eller får receptpligtigt medicin for psykiske lidelser”.

Tallet 25 procent kommer bag på forskerne, der har lavet analysen. Det kan dog undre mig en del, da det i mange år har været ”en offentlig hemmelighed” at kommuner landet over mere eller mindre har brugt kontanthjælp som opbevaring for kronisk syge, især psykisk syge. Så at tallet kan komme bag på forskerne undre mig, jeg havde nok forventet tallet, 25 procent, havde ligget længere oppe.

For mig at se, bekræfter det dog bare, at gruppen af psykisk syge bliver fejlplaceret på kontanthjælp, hvor de ikke får den nødvendige ro til deres behandling men udsættes af politikerne for et stadig stigende og unødig pres, hvilket også påvirker deres pårørende. Mange af de psykiske syge kæmper i forvejen en meget hård kamp for at få en så normal hverdag som muligt. Dette sker ofte med støtte fra de nærmeste pårørende, der ofte også har arbejde ved siden af. Når de psykisk syge presses unødigt hårdt, vil de ikke kunne have krafter til deres hverdag også, hvilket så bliver presset over på de nærmeste pårørende. Derved risikerer samfundet en ond cirkel, nemlig ved at presset på de pårørende stresser så meget, at de ikke kan passe deres arbejde og selv bliver sygemeldt. Dette er hverken godt for de syge, de pårørende eller for samfundet. MEN jeg ved godt, at det er en vinkel, man ikke må indtage sådan rent politisk. Om ikke andet er den meget uønsket fra politisk side har jeg erfaringer med. Men for mig er det bedre at forebygge end at helbrede. Det er bedre for de enkelte mennesker bag tallene og for samfundet i helhed. Læs videre 25 PROCENT PÅ KONTANTHJÆLP ER PSYKISK SYGE

Vor tids jøder?

affald

 Min kone og jeg har nu boet i samme ejendom på Amager i mere end 10 år. Vi elsker øen for Kongelunden, Kalvebod & Amager fælled, Dragør, strandparken, Amagerbro kvarteret, og vi plejer at snige både Islands Brygge (den ældre bydel) samt Christianshavn med Christiania ind under ’vores domæne’ Vi erkender dog, at beboerne på Bryggen og Christianshavn ikke selv medregner sig til ’øen’.

De sjællandske københavnere er slet ikke klar over øens ’rigdomme’ – med undtagelse af strandparken, hvor vildt mange københavnere valfarter til på enhver solskinsdag i sommertiden. Imidlertid er stadig mange fra den anden side af broerne, som ynder at kalde perlen for ’Lorteøen’.

Ejendommen vi bor i, er en forholdsvis stor andelsforening i udkanten af Amagerbro, hvilket også karakteriserer beboerne: Det er altovervejende arbejdere, hvilket på en vidunderlig måde smitter af på omgangstonen og samværet i gården. Man kan tillade sig at fyre et par friske bemærkninger af, men må så også omvendt selv stå en del for skud.

For 2-3 år siden blev to nye gårdmænd ansat: Jack og John. Det lå lige for at kalde dem Jack & Jones, selvom de ikke selv ejer nogle klude, der kan forveksles med tøjkædens. Kort tid efter blev andelsforeningen tilknyttet Københavns kommunes affaldssortering, hvilket også resulterede i opsættelse af al landsens forskellige containere rundt om i gården. Det var nu op til hver husstand at finde et fordelingssystem i lejligheden. Heldigvis falder vores gang fra opgangsdøren lige forbi containerpladsen, hvorfor vi flere gange om dagen skaffer os af med de forskellige affaldstyper. Læs videre Vor tids jøder?

Utroligt!

behandl_os_ordentligt

Behandl os ordentligt skriver i sit nyhedsbrev 2/2014, efter at have modtaget flere spørgsmål, at der i skatteloven er flg. paragraf:

»§ 4 A. Underhold, som ydes mellem samlevende, der har gensidig forsørgelsespligt i henhold til § 2 a, jf. § 2 b, i lov om aktiv socialpolitik, medregnes ikke ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst.«

Jeg føler mig personligt krænket, når vi er nået derud, at nogen kan være i tvivl.

Jeg kunne jo blive helt i tvivl. Skal der så betales skat af de 100 kr. jeg fik forleden, da en god ven gav mig et tilskud til mad-indkøb? Skal mine voksne børn betale skat, når jeg giver dem til togbilletten, så de kan besøge mig? Osv. osv.

Heldigvis er overvågningssamfundet ikke nået dertil endnu at vores kontanter kan overvåges, men hvornår bliver de afskaffet?

Se “Behandl os ordentligt” på facebook her 

Gå til nyheder
kpnet.dk
facebook