Nedtælling

handicapB

Bag rattet –  Af Reno

Handicap-Befordring A/S (HB) er Danmarks største selskab i denne branche. Det er med dets egne ord 5-doblet på 2 år fra 60 til 300 busser, hvilket bl.a. skyldes en fusion. Der er for så vidt ordnede forhold i virksomheden – i den forstand, at der er tegnet overenskomst med 3F.

I branchen eksisterer begrebet eksklusivparagraf hverken formelt eller reelt, så det er et mindretal, der er organiseret i 3F; mens flertallet nasser på overenskomsten, hvilket så til gengæld ikke siger så meget. Jeg tør slet ikke tænke tanken til ende, hvis ikke sammenholdet gennem tiden trods alt havde sikret det nuværende underlag. En faglig sekretær i 3F’s Chaufførafdeling i København har under 4 øjne tidligere betroet mig sin opfattelse af overenskomstens værdi:

– Man skulle ikke tro, at stavnsbåndet var ophævet. Læs videre Nedtælling

Kære Lars Løkke og kompagni: Vi er fleksible, men hvor er jobbene?

social retfærdighed_2 copy

Af Lisbeth Sand
Formand for Folkebevægelsen for Social retfærdighed

Jeg har arbejdet hele mit liv fra jeg gik ud af folkeskolen, først som bygningsmaler, og senere da byggeriet gik i stå, tog jeg uddannelsen som pædagog fordi der var mangel på dem. Jeg har gjort det samfundet forlanger af mig, været fleksibel og omstillingsparat, og egentligt ikke særlig politisk på nogen fløj. Nu er jeg så blevet 56 år gammel og er blevet sparet væk af Randers kommune. Dog har jeg lige haft et par måneders vikararbejde op til den 16-6 2016.

Læs videre Kære Lars Løkke og kompagni: Vi er fleksible, men hvor er jobbene?

Store bygningsværker (Digt)

Store bygningsværker

frankrig

Pyramiderne
så mange spørgsmålstegn
så meget storhed
hvordan gjorde de det
byggede dem
kun ved vi med sikkerhed
at det var fangede arbejderhænder
der rent faktisk byggede dem

Socialismen
så mange spørgsmålstegn
så meget storhed
hvordan gør vi det
bygger den
kun ved vi med sikkerhed
at det bliver frie arbejderhænder
der rent faktisk bygger den

K. Dalgaard

(Billedet øverst: Fra de aktuelle klassekampe i Frankrig v. LaForge)

kapitalismepyramide

Billede: Kapitalismens pyramide

Sommer igen

flygtninge_Wedel
Af Freddy Wedel

Så er vi inde i den skønne tid med forår og sommer. Det har netop været Grundlovsdag her i det fredelige Danmark. Regeringspartierne lovsynger vores frihedsrettigheder og retten til at bevæge os frit hvorhen vi ønsker det.

For et par uger siden faldt en flyvemaskine ned et sted i Middelhavet, i denne maskine var der omkring 100 vestlige passagerer, de fleste med deres ferierejsebagage omhyggeligt anbragt i flyets bagagerum, mens de fik serveret selskabets udbud af udsøgte mad og drikke. Men flyvemaskinen faldt altså ned, og straks eksploderede samtlige nyhedsmediet for at fortælle os om den forfærdelige ulykke. Læs videre Sommer igen

Tsunami før sommerferien

welcome-to-denmark_asyl-til-mennesker

Af GBe

Det tsunami varsel som blev udstedt her på kpnet først på året er blevet uhyggeligt aktuelt her ved folketingsårets afslutning.

En haglbyge af hidtil usete dimensioner med angreb på enhver tænkelig rettighed udløser det værste sammenbrud af digerne for demokrati og menneskerettigheder, der er set i nyere tid.

Særligt slemt ser det ud omkring rettigheder for de flytgninge, der ikke nåede over godhedens bro. De må nu tilbringe de kommende år helt isoleret på Kærshovedgård, et gammelt fængsel med 5 km til nærmeste offentlige transport. Læs videre Tsunami før sommerferien