Rumfart og amerikansk oprustning

Med imperialisternes begyndene skift i fokus væk fra terrorkrigen, der har et relativt lavteknologisk fjendebillede, er kampen om Ukraine blevet udgangspunkt for en fornyelse af Rusland som vestens store fjendebillede. Det har sat gang i en begejstring for alle i militærindustrien der ønsker sig nye fly til mia. og nye stjernekrigsprogrammer til fantasiliarder.

elon musk
Elon Musk, direktør for SpaceX vil have fingre i militær kontrakter

Det er i det perspektiv at man skal vurdere at der er kommet en ny nuance over de politiske udmeldinger fra SpaceX Elon Musk de seneste måneder. Det er som om han har mistet de større perspektiver og går efter ambitionen om at bliver større hurtigst muligt. Hans politiske synspunkter har i mange år handlet om fremtiden for menneskeheden og perspektiverne om en el-bil og gode ingeniørmæssige betragtninger om transport og automatik og materialer og genbrug mv.. Til drømme om at bosætte sig på Mars, om at skabe fundamentet for rejser ud af solsystemet osv.. Læs videre Rumfart og amerikansk oprustning

No nazis …

anti_nazi_svb_10_juni_06 005_web

Nr. 2, 2014 af det antifascistiske tidsskrift Håndslag er netop udkommet Her gengives lederen

En gruppe nazister fra Danmarks Nationale Front (DNF) har annonceret en demonstration på Christiansborg Slotsplads den 10. maj. Det er næsten historisk, for det er første gang siden besættelsen at nazisterne forsøger at markere sig på dette sted. Naturligvis er det en provokation, som skal imødegås, hvorfor der også er indkaldt til moddemonstration af netværket »Racismefri By«. Læs videre No nazis …

Folketinget vidste besked om danske selvmord

sammen_mod_reformen__fra_behandl_os_ordentligt

Af Martin Thiemke

Den 29. oktober 2012 bragte jeg dette blogindlæg, hvor Folketingets medlemmer bliver advaret om danske selvmord på grund af politikernes retorik og reformer. Alle folketingsmedlemmer fik ligeledes indlægget på mail, idet beskæftigelsesminister Mette Frederiksen forholdt sig passivt.

Dette indlæg er resultatet og dermed min åbne opfordring til Folketingets politikere, idet jeg har sendt det til alle partiers medlemmer, som jeg kunne få en mail adresse til. Jeg har bedt Folketingets medlemmer om at læse min mail og forstå mit budskab.

Det er mit nødråb i sidste minut og jeg håber derfor at budskabet læses og forståes af politikerne.

TVANGSFLYTNING ELLER SELVMORD?

ÅBENT OPRÅB TIL DEN DANSKE REGERING OG FOLKETINGETS MEDLEMMER – EN SERIØS ADVARSEL OM SELVMORD KAN VÆRE STIGENDE I DANMARK
Læs videre Folketinget vidste besked om danske selvmord

Bojak præsentation

 

Freden overfaldt mig 11. september 2001 da jeg ligesom millioner andre så det andet fly ramme WTC-sydtårnet. Jeg vidste instinktivt at dette var et vendepunkt – symbolsk kan man sige at hér skiftede årtusindet for alvor. Og hvis ikke hyklerne og krigsherrerne sku løbe med det hele var det NU vi sku rykke. Nu hvor blodet var pumpet op qua den utrolige terrorhandling. Kampen mod Imperiet, der ville bruge katastrofen til at forfølge DERES planer om større kontrol med undersåtterne. Hvilket jo også skete straks med Patriot Act. Og i Danmark med terrorlovene. Læs videre Bojak præsentation

Statsmagten, reformister og revolutionære

roedt_flag_boersen_m

Af Martin D

Spørgsmålet om revolution eller reformisme har bølget i arbejderbevægelsen i mange år. I dansk kontekst har de større og mest synlige grupper i mange årtier været de reformistiske kræfter. Det være sig Socialdemokraterne, DKP-revisionismen og SF.

Det har bl.a. betydet, at reformisterne er lykkedes med at forvrænge selve diskussionens udgangspunkt til sin fordel. Reformisterne har også udviklet sig historisk – altid mod højre. Den ’klassiske’ socialdemokratiske reformisme er hos S og SF i dag blevet til gennemførelse af nedskæringsreformer med EU’s stempel.

Enhedslisten er til gengæld trådt til og vil, som de andre reformistpartier engang ville, gradvist reformere det kapitalistiske samfund til noget bedre – hen imod en udefineret og uklar ’socialisme’. Læs videre Statsmagten, reformister og revolutionære

ULIGHEDEN VOKSER, FOLK OG – ISÆR – LO SOVER IND

???????????????????????????????


Af Martin Thiemke

For under 14 år siden var Danmark det land, som havde mindst ulighed i EU. Det er slut med skattestop og folketingets reformer. Hastigt nærmere vi os Bulgarien og Rumænien i ulighed og er pt på en 14-plads i ulighed. En flot kurs VKO har lagt, og som pænt er fulgt op af SSFR siden 2011, for alt tyder på kursen forsætter.
Læs videre ULIGHEDEN VOKSER, FOLK OG – ISÆR – LO SOVER IND

Ingen fremtid med kapitalisme – Socialismen er fremtiden

 Af Klaus Riis

Hver eneste dag, hvert eneste år, hvert eneste årti beviser kapitalismen, at det er et system, der er ude af stand til at skabe social fremgang, fred og stabilitet,  globalt eller i det enkelte land.

Uanset hvilken politisk form det antager – liberalt demokrati, despoti eller fascistisk diktatur – er det et kikset regime.
Læs videre Ingen fremtid med kapitalisme – Socialismen er fremtiden