Dagen derpå

 

Medication

Af TSO

Dagen efter folkeafstemningen om tilslutning til EU’s patentdomstol bringer dagbladet Politiken en artikel med overskriften

‘USA vil presse Europa til at udstede flere patenter’.

Vi kan ud fra artiklen  forstå, at patenter vil være et yderst vigtigt punkt, når der forhandles frihandelsaftale mellem EU og USA, og at stærke kræfter ønsker frit løb for patenter på bl.a. software og gener.

Det vidste europaredaktøren på Politiken sikkert ikke i går – eller hvad ?
Læs videre Dagen derpå

Besparelser koster liv

 

sygehustravlhed
Af Jonas Ørting, sygeplejerske

Længe før jeg blev sygeplejerske, var sparerunder og stigende arbejdstempo blevet faste indslag på hospitalerne. Den opfindsomhed og kreativitet, der burde komme patienterne til gode, opsluges af den tilbagevendende kamp for at dække hullerne i næste budget. I 2015 skal vi tilsyneladende ”finde” 700 millioner, i 2016 yderligere en milliard.

Foreningen Danske Patienter frygter, at det kan koste liv. Det er optimistisk. Det vil med garanti koste liv.
Læs videre Besparelser koster liv

Hvem husker ACTA?

eu-us_trade_deal_flag

Af Anders Koch

 

Hvem husker ACTA?

Det er kun to år siden, at hundredtusinder mennesker i Europa var på gaderne, i protest mod ACTA, – en international aftale mellem EU, USA og en række andre lande, som skulle sikre private firmaers immaterielle “ejendomsret”, blandt andet på internettet. Slutresultatet blev, at EU parlamentet i juli 2012 stemte imod ACTA, som derfor lykkeligvis ikke er effektueret i EU. Læs videre Hvem husker ACTA?

NEOLIBERALISTISK ØKONOMISK POLITIK I EU HAR KOSTET DYRT I BESKÆFTIGELSE OG VELFÆRD.

 

deres_krise

 

 

Vælgerne flygter fra de EU-bærende partier i frustration over krisepolitikkens omkostninger

Af Henrik Herløv Lund

Op til valget til Europa – parlamentet 25. maj oplever de store EU – bærende partier en sand vælgerflugt. I mange lande står EU – skeptiske partier til stor fremgang. Selv Tyskland synes at ville sende et sådant parti ind i parlamentet. Og i Danmark risikeres måske ligefrem, at Dansk Folkeparti bliver største danske parti i Europa – parlamentet.

Læs videre NEOLIBERALISTISK ØKONOMISK POLITIK I EU HAR KOSTET DYRT I BESKÆFTIGELSE OG VELFÆRD.

Skæg og ballade

EU_song_contestAf Reno

 

Som handicap-’chauffut’ er jeg ikke bare bundet til et rat, men også til otte-ti timers trafikradio. Enkelte af mine kollegaer kører efter GPS, hvilket giver dem en falsk tryghed, idet denne ellers smarte teknologi ikke giver dem råderum for trafikpropper og ulykker. DR P4 varsler – om end til tider for sent – om disse, så man kan manøvrere uden om en halv times stilstand. Det giver de handicappede en tilfredshed, fordi de når deres aktiviteter eller aftensmad i tide. Som ’chauffut’ høster man glæde over arbejdets udførelse, blandt andet fordi resten af ens arbejdsdag ikke er revet op med rode.
Læs videre Skæg og ballade

Mass Media & Establishment Assist Fascism

antifascism
by Ron Ridenour

For the first time since World War II, a Nazi organization (Denmark’s National Front/DNF) received official permission to hold a demonstration in the center of Copenhagen, on May 10. In fact, they were to demonstrate right in front of the state government and parliament building, Christiansborg Slot, thanks to the so-called “red” government and the police. But 10 minutes after the scheduled time of commencement, the police escorted them away from the government castle under assault by 300 to 400 Anti-fascist Action activists (AFA).
Læs videre Mass Media & Establishment Assist Fascism

DANMARK SOM DELSTAT I EUROPAS FORENEDE STATER

barroso

EN STEMME MERE MOD EUROPAS FORENEDE STATER 25 MAJ

Når vi skal stemme for eller imod EUs patentdomstol 25. maj, er det også fordi Danmark ved et ja vil blive et endnu mindre selvstændigt land, der vil blive afgivet suverænitet – igen – til EU.

Jeg har været en brændende EU-tilhænger, men jeg er først dansker, derfor er det vigtigt at sige STOP og NEJ til EUs Forenede Stater, som vi er godt på vej til at få indført ad bagdøren.

Næste danske folketingsvalg kan hurtigt blive et delstatsvalg i EU hvis vi ikke passer på.

Jeg stemmer klart NEJ 25 maj, da jeg ikke vil have mere magt til den europæiske overmagt, som EU er blevet.

Jo, EU er såmænd godt. I samarbejder og handler. MEN VIL MAN have EUs Forenede Stater enten fra EUs side eller fra danske politikeres side, så kom da med en folkeafstemning om at ændre det danske folketing til et delstatsparlament med 1 pct indflydelse. De sidste 99 pct indflydelse har Danmark nemlig ikke.

Afstemningen om patentdomstolen er ikke kun en afstemning om for eller imod gode ideer, men også en afstemning for eller imod afgivelse af dansk suverænitet til noget som minder mere eller mindre Europas Forenede Stater med delstaten Danmark.

Udvist til pigeomskæring og fare for hekseanklage

kidwitchnotshot-Nigeria

Af  Flygtninge i fare – mit asyl

Måske har du fulgt med i seneste ugers nyheder om kidnapning af piger i Nigeria? Måske har du set et eller flere afsnit i DR2-dokumentaren ”Helvedes helte”?  I så fald har du fået en fornemmelse af, at det kan være særdeles farefuldt at være barn eller kvinde i Nigeria. Indledningsvis kommer her en lille introduktion til landet.

Læs videre Udvist til pigeomskæring og fare for hekseanklage

1. MAJ 2014: FRIHED TOLERANCE OG ÅBENHED

martin_thiemke_1_maj_2
Af Martin Thiemke

Her er min 1. maj hilsen til landets statsminister. Dog er kritikken af sprogbrugen fra politisk side ikke kun rettet mod Helle alene, men mod Folketinget som helhed.

Helle siger, politikerne skal lytte til befolkningen og sagde i 2013 hun ønskede dialog frem for fløjter. Denne dialog har Helle ikke ønsket. Derimod er alt kritik fejet af bordet som ikke hørt.

Det hedder ikke dialog men envejs-kommunikation.

Se og hør talen på video