Tisseregler på plejehjem

tisseregler_plejehjemMargretecentret:
Fint ser det ud – men nedskæringer dikterer tisning på kommando


Af Freddy Wedel

På Lolland ligger der et plejehjem der hedder Margretecentret, et offentligt og kommunalt plejehjem. Det er et plejehjem med orden i tingene. Man går i seng til tiden, man står op til tiden, man spiser til tiden – og så videre og så videre.

Nu har man indført en ny regel – tissereglen! På et opslag på døren står hver enkelt beboers navn med det nøjagtige tidspunkt for hvornår de må tisse. Hver beboer har fire tissetider i døgnet.

Man begrunder tissereglen med besparelser på de kommunale budgetter. Besparelser, der kommer samtidig med at regeringen, sammen med De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har tildelt landets kommune noget der hedder en ”værdighedsmillard” gennem finansloven.

Men allerede på dette tidspunkt udtaler Kommunernes Landsforening sammen med for eksempel Alzheimer foreningen, at denne ”værdighedsmilliard” slet ikke er med til at skabe værdighed for landets ældre, især dem der er nødt til at tilbringe resten af deres dage på et plejehjem.

Lolland Kommune har indført flere besparelser på ældreområdet, besparelser, hvor både Enhedslisten og SF har stemt imod.

Socialdemokraten Holger Schou Rasmussen, der er kommunens borgmester, siger, at disse forhold ikke kommer offentligheden ved, idet han afviser at diskuterer dem i medierne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.