Artiklerne udtrykker ikke nødvendigvis APKs/Kommunistisk Politiks holdning

ARKIV 2004

Tilbage til Synspunkt

Arkiv Synspunkt 2003
Arkiv Synspunkt 2002
Arkiv Synspunkt 2001

Socialdemokratiets storhed og store fald (Del 1)
Socialdemokratiets storhed og store fald (Del 2)

Af Frede Klitgård

Se også disse rubrikker:
Global debat
Dorte Grenaa: Udlæg og indlæg
Klaus Riis: Bag linjerne

Verdens børn
[KP25, 2004] Der er en milliard af dem. Verdens truede børn. De underernærede, sult- og sygdomsplagede, med udsigt til et usikkert liv og en tidlig død. Det er dem, der tales så smukt om. FN har lavet en hel erklæring om børns rettigheder i 1989, der lovede dem en sund og beskyttet opvækst.
Leder, Kommunistisk Politik 25, 2004

Fra kanten af vor viden
[KP25, 2004] Selvom man ikke kan udlæse noget om fremtiden ved at se amerikanske film, så siger de et eller andet om nutiden: Målt mod virkeligheden falmer de fantasifulde skræmmebilleder om en fremtid, hvor maskiner har rollen som den vestlige civilisations kyniske magthavere.
Af Franz S. Krejbjerg

Gud vender tilbage: Interview med Gud
[KP25, 2004] Amerika er frelst. Står 100 pct. bag Bush: Det er lykkedes den amerikanske forfatter og journalist John Stanton at få et eksklusivt interview med Gud.

Fra koldt til sort
[KP25, 2004] Det ultrareaktionære, racistiske Dansk Folkeparti - som åbent erklærer, at det fører religionskrig i Irak - er blevet den stærkeste forsvarer af ytringsfriheden: Det vil nemlig have fjernet både racisme- og blasfemiparagraffen i den danske straffelov. Meningen er selvfølgelig, at den fascistoide hetz mod muslimer kan forstærkes uden frygt for retslig indblanding.
Kommentar, Kommunistisk Politik 25, 2004

Mærk verden
[KP24, 2004] Napalm'en brænder stadig i Falluja, hvor USA er ved at tabe Irak-krigen. De har ikke bare tabt 'kampen om irakernes sjæl', ikke bare 'tabt freden' og har ikke kunnet stabilisere besættelsen og Allawis marionetregime. De har ikke bare tabt enhver legitimitet i forhold til at være der i verdens øjne. De er også ved at tabe krigen.
Leder, Kommunistisk Politik 24, 2002

Stem som vi vil
[KP24, 2004] Den danske valgkamp er i gang. Partiernes kampagnestrategier er fastlagt, kandidatlisterne klar, de fleste valgplakater trykt, annonceteksterne udkastet og slagordene pudset af. Det er det danske demokratis ypperste masseaktion, selve kernen i demokratiet: vælgernes 'dom', 'folkets' afgørelse'.
Kommentar, Kommunistisk Politik 24, 2004

Den sorte hane galer: Det er tid at sige fra
[KP24, 2004] Mens besættelsesmagten i Irak åbner djævelens porte, høres langtfra musik i den illuminerede AP Møller-opera, og der danses og skåles på D'Angleterre. Alt imens USA´s ”store hammer” mod Fallujas befolkning tages i brug.
Af Henning Paaske Jensen

Når skindet bedrager
[KP24, 2004] På grund af en udtalelse fra Lotte Noer, fremtrædende politiker fra Venstre Ungdom (hun har nu trukket sig fra tillidsposter), om fratagelse af valgretten for folk på overførselsindkomst, blusser debatten om demokratiske rettigheder op i avisernes spalter.
Strøtanker, Kommunistisk Politik 24, 2004

Stemmeret og fodlænker
[KP24, 2004] "Bistandsklient satte ild til sig selv". Sådan lød overskriften til en af de små notitser, som i dagbladene er samlet på stribe i spalter fra top til bund i aviserne.
Bag kassen, Kommunistisk Politik 24, 2004

Fogh: Fjende af fred, frihed, fremskridt og frisind
[Netavisen] Fogh og hans spindoktorer har haft travlt med at køre valgskytset i stilling til Venstre-landsmødet i weekenden, som skulle fremmane et billede af et sejrrigt parti, der sætter valgkampen i gang, og ham selv som 'manden i midten', der hylder 'fred', 'frihed', 'fremskridt' og 'frisind'.
Netkommentar

Demokrati rimer på lig
[KP23, 2004] Mens Israel har terroriseret Gaza og dræbt Arafat, har USA gennemført stormen på Falluja i Irak, lagt en historisk by i ruiner og massakreret dets indbyggere og modstandsfolk. Bare ved denne ene aktion er der dræbt flere mennesker end der omkom 11. september 2001. Ikke én fremtrædende dansk politiker har fordømt folkedrabet i Falluja.
Leder, Kommunistisk Politik 23, 2004

USA er på vej mod 'legal' fascisme
[KP23, 2004] Er USA blevet fascistisk - eller på vej dertil? Fascisme på amerikansk, vel at mærke. Og 'legal' fascisme. Det mener den amerikanske statskundskabsprofessor Michael Parenti.
Michael Parenti i samtale med Ritt Goldstein

Nazismen i medvind
[KP23, 2004] På nazistisk foranledning overvejer Rigsadvokaten at rejse tiltale mod modstandsfolk for stikkerdrab under besættelsen. Frede Klitgård (f. 1923), formand for veteranorganisationen Aktive Modstandsfolk og redaktør af det antifascistiske tidsskrift Håndslag, tager her til genmæle mod denne absurde sag.
Af Frede Klitgård, Kommunistisk Politik 23, 2004

Andengenerationsindvandrerne
[KP23, 2004] Regeringen holder bal anno 2004: Thor Pedersen lægger hus til, Tove Fergo sørger for familien, Peter Brixtofte står for rødvinen, Anders Møller har ansvaret for damerne og Oppfeldt passer børnene.
Bag kassen, Kommunistisk Politik 23, 2004

Fremtiden
[KP23, 2004] At udviklingen i USA med det såkaldte præsidentvalg er stærkt på vej til et fascistisk diktatur diskuteres nu åbent af progressive overalt på kloden.
Strøtanker af Gerd Berlev, Kommunistisk Politik 23, 2004

Monopolernes valg: Krig
[KP22, 2004] Nu bliver det '4 more years' med George W. Bush. Krigspræsidenten kan fortsætte sin kurs for amerikansk verdensherredømme, baseret på overlegen militærmagt og viljen til at sætte den ind overalt i verden.
Leder, Kommunistisk Politik 22, 2004

Nyt nationalt forræderi
[KP22, 2004] Unionspartierne er dybt bekymrede over muligheden for, at de danske unionsmodstandere endnu engang vinder en folkeafstemning - og de har med en taktisk politisk aftale mellem regeringen, S, Radikale og Holger K. Nielsen lagt en langsigtet taktisk plan for at få et ja til unionsforfatningen.

Folkebevægelsen 2004 i Århus
[KP22, 2004] Folkebevægelsen mod EU har forudset forfatningen siden '72 og har igen og igen fortalt sandheden om stormagternes detaljerede unionsplaner. Afstemningen om forfatningen giver derfor Folkebevægelsen en særlig rolle som den organisation, der siger sandheden om den Europæiske Union og samtidig giver et klart svar på, hvad der skal ske, hvis man stemmer nej: Danmark skal træde ud af EU.
Af Franz Krejbjerg, Kommunistisk Politik 22, 2004

Dødedansen om Det Hvide Hus
[KP21, 2004] Der er nogle, der opfatter det amerikanske valg som en 'folkeafstemning om George Bush' - om hans person, hans inden- og udenrigspolitik, hans kabinet af neokonservative høge, der er tæt forbundet med den zionistiske Israel-lobby. Det er der utvivlsomt en sandhed i: valget vil ikke mindst være en målestok for niveauet i den amerikanske befolknings modstand mod den ultrareaktionære Bush og hans krigsførelse indadtil og udadtil.
Leder, Kommunistisk Politik 21, 2004

Terrorkrig og Foreningen Oprør
[Netavisen] Under stor medieopmærksomhed har den nystartede Foreningen Oprør 'udfordret' den danske terrorlovgivning. Men vi - og utvivlsomt mange andre krigsmodstandere og modstandere af terrorlovgivningen - har et spørgsmål til Foreningen Oprør.
Kommentar, Kommunistisk Politik

”Spionsag” er afledning og miskreditering af patriotiske irakere
[Netavisen] Hvorfor er en mystisk sag om tre irakere i Danmark så meget vigtigere end billeder af de hundredvis af civile irakere, inklusive kvinder og børn, som de sidste mange dage er blevet dræbt af USA’s militær i regulære massakrer i byen Falluja?
Af Carsten Kofoed, talsmand for Komiteen for et Frit Irak

Danske krigsforbrydere i FN’s Sikkerhedsråd
[Netavisen] Danmark er kommet ind i FN’s Sikkerhedsråd. Det er en skandale, eftersom den danske regering så sent som i marts 2003 med slet skjult arrogance brød FN’s Charter og deltog i USA’s ulovlige krig mod Irak og nu fortsætter som aktiv deltager i den ligeså ulovlige besættelse.
Af Carsten Kofoed, talsmand for Komiteen for et Frit Irak

Sminket virkelighed
[KP20, 2004] Fra folketingets talerstol kværnede Fogh:- Det går godt. Og det kommer til at gå endnu bedre, hvis vi fastholder regeringens kurs. Forventningerne til fremtiden er lyse. Fogh holdt valgtale - men undlod at udskrive valg.
Leder, Kommunistisk Politik 20, 2004

Socialdemokratiets storhed og store fald (Del 1)
[KP19, 2004] Kommunisten og modstandsmanden Frede Klitgård (f. 1923) gennemgår i to artikler på baggrund af socialdemokraternes forsøg på at fjerne Lenin-statuen fra Arbejdermuseet Socialdemokratiets historiske rolle - fra septemberforliget 1899 til i dag. Artiklerne har været trykt i Kommunistisk Politik 19 og 20, 2004.
Af Frede Klitgård
Se også
Socialdemokratiets storhed og store fald (Del 2)

KP 20, 2004

DKU: Stop for nedskæringer og krig
[KP 20,2004] På alle områder bliver Danmark skævere under Fogh: Der bliver flere på bunden, mens dem ovenpå bliver rigere. STOP NU viser at vi har styrken til forandring.
Udtalelse fra DKU ved folketingets åbning

Invester i børn - ikke i Mærsk
[Netavisen] Kommunen tager fra samfundets svageste og bruger penge på prestigeprojekter i Århus City og en udvidelse af havnen til Mærsk. Der må siges nej til budgetforliget!
Udtalelse APK-Århus

Fremtrædende danske krigsforbrydere - burde retsforfølges
[Netavisen] Statsminister Anders Fogh Rasmussen, Udenrigsministeren og Forsvarsministeren er fremtrædende krigsforbrydere som burde retsforfølges for Danmarks ulovlige krig og besættelse af Irak.
Af Henning Paaske Jensen, Repræsentant for APK - Arbejderpartiet Kommunisterne - Odense

Også muslimer har ret til et liv i fred og frihed
[Netavisen] Når den blotte gengivelse af international lov vækker ramaskrig, så siger det noget om, at regeringen ikke anerkender fundamentale principper i FN’s Charter. Regeringen mener åbenbart, at den har ret til at overfalde andre lande, mens disse lande nægtes retten til at forsvare sig.
Af Carsten Kofoed, talsmand for Komiteen for et Frit Irak

Demokratiske socialister
[Netavisen] Socialdemokraternes kongres i Ålborg vedtog et nyt partiprogram med det varme og indtrængende navn 'Hånden på hjertet'. Det afløser 'Det ny århundrede' fra 1992 - og er kemisk renset for ethvert anstødeligt element af marxisme. Et eller andet sted i programmet står der, at socialdemokraterne er 'demokratiske socialister'.
Leder, Kommunistisk Politik 19, 2004

'Demokratiske socialisters' opfattelse af demokrati og Lenin
[Netavisen] Borgerskabet har i samklang med toppen af dansk fagbevægelse i tide og utide stedt Karl Marx' tanker til de evige jagtmarker. Nu gøres der forsøg på at jordlægge Lenin.

Regering og "opposition" sammen i fortsat krig mod irakerne
[Netavisen] Diskussionen om Danmarks deltagelse i besættelsen af Irak blussede igen op. At det skete netop nu, skyldes først og fremmest, at modstandskampen i Irak er så stærk, at den ikke lader sig skjule, men også, at Socialdemokraterne og De Radikale har villet positionere sig. Et valg skimtes. Debatten har dog frem for alt bekræftet, at Lykketoft og Jelved, heller ikke i forhold til Irak, udgør nogen reel opposition til Fogh.
Af Carsten Kofoed, talsmand for Komiteen for et Frit Irak

Stand-in-ræv skal vogte gæs
[Netavisen ] Danmark i FNs sikkerhedsråd som' leder af global terrorbekæmpelse'? Hvad har de gang i? At gøre international forbrydelse til international lov.
Af Dorte Grenaa

Modstand mod besættelsen af Irak er legitim og nødvendig
[Netavisen] Dansk Folkepartis læserbrevs-skribenters serie af hadske og fremmedfjendske angreb på Omar Dhahir i Fyens Stiftstidende taler næsten for sig selv med talen om "landsforrædere" og kravet om ”udvisning af ham og ligesindede”. Det er som om vi har hørt dette sorte ekko før, der mangler kun ”kast dem ud med faldskærm”.
Af Henning Paaske Jensen

Velkommen til den offentlige markedsplads
[KP18, 2004] Strukturreformen, gab! Det er et af de mest søvndyssende ord, jeg kender. Hvad kommer det mig ved, hvilke kommuner der slår sig sammen? Måske er der virkelig nogle effektiviseringskroner at hente, så er det mon så galt? Jeg skriver det her, fordi det lige er gået op for mig, at DET ER MEGET VÆRRE!
Strøtanker, Kommunistisk Politik 18, 2004

De uovervindelige
[KP18, 2004] Lenin på Arbejdermuseet: I det socialdemokratiske hjerte er der hyldest til og statuer af nazikollaboratøren Stauning, som de for nogle år siden blev enige med den øvrige reaktion om, at han var forrige århundredes 'største dansker'. Der er plads til konger, tsarer, imperialister og kolonisatorer af enhver afskygning. Men revolutionære skal væk.
Leder, Kommunistisk Politik 18, 2004

Det borgerlige hykleri og 11. september
[Netavisen] Hundrede tusinder af russere har været på gaden i store sørgetog og ceremonier for hædre mindet af de børn og andre som blev ofre for den kriminelle gidselaktion i den Nord-Ossetienske by Beslan.
Af Ole S. Larsen, Interrpres

A.P. Møller – sejlende i død og ødelæggelse
[Netavisen] Tale holdt af Carsten Kofoed, talsmand for Komiteen for et Frit Irak, den 5. september 2004 ved demonstrationen imod A. P. Møllers ”Åbent Skib” i anledning af indvielsen af containerskibet Albert Mærsk på Langelinie i København.

Lenin er en del af dansk arbejderbevægelses historie
[Netavisen] Den velfærdsstat, som det danske socialdemokrati gerne bryster sig af, var ikke blevet til uden den magtpolitiske situation, der blev skabt af det russiske proletariat under ledelse og inspiration af Lenin. For så vidt er Lenin og hans værk et uomgængeligt emne for ethvert a

APK-København:
Stop vanviddet

[Netavisen] Verdens befolkning lægger blod, sved og tårer til i jagten på krigens superprofitter, og den danske regering indgår en uhellig alliance med verdenshistoriens største krigsmager-regering.
Udtalelse APK-Københavns distriktskonference, august 2004

APK-København:
Skån os for valgflæsket

[Netavisen] I København er vi vidner til mindst to sideløbende valgkampe, der i den sidste ende er et manipulerende spil om stemmer til fordel for kriseførende taburetklæbere på stemmeafgivernes bekostning.
Udtalelse APK-Københavns distriktskonference, august 2004

Finanslov - og valg?
[KP 17, 2004] Anders Fogh og hans regering har opført sig påfaldende gennem et stykke tid. Nærmest mistænkeligt pænt. Regeringschefen har feset landet rundt og hilst på børn. Han har ikke kastet landet ud i en ny krig et stykke tid. Han har ikke overfaldet sine modstandere. Han har ikke fundet nye syndebukke at jagte eller lægge for had.
Leder, Kommunistisk Politik 17, 2004

Pasta med ketchup eller røde bøffer?
[Netavisen] Vi har til vores store forundring læst, at vi som studerende lever et liv på første klasse - med røde bøffer og vin til hverdag. En beskrivelse, vi ikke genkender, hverken fra os selv eller vores medstuderende.
Af stud.mag. Karina Heuer Bach. og stud.jur. Stine Østergren

Atom-, tortur- og terrormagt - i kopi
[KP16, 2004] Den aftale, som den amerikanske udenrigsminister Colin Powell, den danske Per Stig Møller og den grønlandske vicelandsstyreformand Josef Motzfeldt underskrev i den sydgrønlandske bygd Igaliku den 6. august - på årsdagen for Hiroshima-bombningen - rummer skræmmende perspektiver.
Leder, Kommunistisk Politik 16, 2004

Kort rokade med mange ben
[KP16, 2004] Med femten måneder til et tvunget folketingsvalg nåede Fogh med sin regeringsrokade at tilkende sine nye ministre en sikret ekstrapension. Hvor arbejdere priser sig glade ved at opnå lidt udvidede rettigheder, når prøvetiden typisk på tre måneder er overstået, så sikrer en minister sig med 12 måneder i sadlen typisk millioner af kroner ved den ekstra pension, der følger i kølvandet. Det er da et ben, der kan gnaves en del på, inden familien inviterer til "put i hul-fest"
Synspunkt, Kommunistisk Politik 16, 2004

Kerry og Bush
[KP15, 2004] Det gigantiske medieshow, kaldet det demokratiske partikonvent, har nu for alvor skudt en langtrukken valgkamp (som allerede har kostet hundreder af millioner af dollars) i gang. Forløber tingene som 'normalt' vil det amerikanske præsidentvalg stå øverst på den internationale dagsorden næsten i et halvt år.
Leder, Kommunistisk Politik 15, 2004

Imperiet:
Globaliseringen der kom, så - og forsvandt i glemslen…
[KP14, 2004] Den intellektuelle venstrefløj har stillet sig op i koret med højrefløjen for at råbe: "Arbejderklassen er død - Globaliseringen har sejret." Denne artikel kigger nærmere på enkelte af de varianter, som venstreintellektuelle kaster op som afløser for den marxistisk-leninistiske imperialisme-teor - herunder Negri og Hardts såkaldte 'imperie-teori'.
Af Troels Riis Larsen, Kommunistisk Politik 14, 2004

Retssagen mod Saddam Hussein er en skueproces
[Netavisen]Den såkaldte retssag mod Saddam Hussein og 11 andre ledere fra det tidligere styre i Irak er blevet indledt. Ligesom magtoverdragelsen er også denne retssag en farce fra ende til anden, selvom der tales om et ”anklageskrift” for at give hele skueprocessen, hvor de tiltalte er blevet nægtet advokatbistand, blot et gran af troværdighed. Dommen over Saddam Hussein er allerede afsagt i Washington. End ikke hans opbevaring kan Iraks ”suveræne” regering selv klare.
Af Carsten Kofoed, talsmand for Komiteen for et Frit I

Krig, union og APK
[KP14, 2004] En bred folkelig front mod imperialisme, krig, union og sociale nedskæringer må opbygges. Det er en afgørende politisk opgave i dag, mener Arbejderpartiet Kommunisterne.
Kommentar, Kommunistisk Politik 14, 2004

Landsretten siger JA til tyveri af 153 milliarder kr.
[Netavisen] Ved et hastigt indkaldt retsmøde 24. juni 2004 kl. 10.00 lykkedes det Østre Landsrets 6. afdeling på under fire minutter at frikende den danske stat i sagen om Den Sociale Pensionsfond.
Af Leif Larsen, Den Koordinerende Gruppe
Se også

De usynlige ældre
Af Erling Skov, formand for Ældrelisten

Nu gælder det unionsforfatningen
[KP13, 2004] Nu skal traktaten over alle EU-traktater (og over den danske grundlov og de øvrige nationale forfatninger) afskibes i enighed. En ny fiasko som i Rom i december vil ikke blive tolereret.
Leder, Kommunistisk Politik 13, 2004

Valgkampen om EU-forfatningen er gået i gang
[Netavisen] Gennem hele Europa er valget til EU-parlamentet blevet til et slag i ansigtet på de siddende regeringer og en finger til bureaukraterne, monopolerne og pamperne. Det tegner lovende for den kommende kamp mod unionsforfatningen.
EU-valgkommentar - Af Franz Krejbjerg

FN og stormagterne optrapper krigen mod det irakiske folk
[Netavisen] Med den nye FN-resolution har verdens forenede imperialistmagter, under amerikansk lederskab, indledt en ny og intensiveret offensiv imod det irakiske folk. FN deltager i besættelsesadministrationen i Irak og har her særligt den rolle at opbygge et lydigt irakisk civilsamfund, mens den amerikansk ledede besættelsesmagt fører terrorkrig imod det irakiske folk for at knuse dets modstandsbevægelse.
Af Carsten Kofoed, Komiteen for et Frit Irak

Den store jobslagtning
[KP12, 2004] Fogh-regeringen er den største jobslagter-regering, Danmark har haft i de sidste mange årtier. Under den har antallet af industriarbejdspladser sat en historisk bundrekord. Og det er bare en (til dels uønsket) begyndelse. Dens virkelige mål er at foretage den største massakre på den offentlige sektor, der nogensinde er set i Danmark.
Leder, Kommunistisk Politik 12, 2004

Tro ikke USAs og krigskoalitionens nye løgne
[KP12,2004] USA og besættelseskoalitionen i Irak fortæller nu, at Irak bliver selvstændigt og uafhængigt den 30. juni, hvor 'magten vil blive overdraget til irakerne'. Det er en løgn i stil med løgnen om de masseødelæggelsesvåben, som var påskuddet for at gå i krig.
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

Dansk venstrefløj skraber bunden: En dokumentation
[KP11, 2004] Den 9. maj nåede dansk venstrefløj et historisk lavpunkt: Enhedslisten, SF og deres respektive ungdomsforbund SUF og SFU demonstrerede sammen med Venstres Ungdom, Dansk Folkeparti og Giordano Bruno-logen med Karen Jespersen samt USA-agenterne fra 'Irans Arbejderkommunistiske Parti' mod den muslimske organisation Hizb ut-Tahrir. MF'eren Søren Søndergård og skoleborgmester Per Bregengård var i godt selskab!
Se også
Dansk venstrefløj:
Antiimperialister eller antiislamister?

[Netavisen] Man støtter modstanden mod okkupationen, men alene "den demokratiske modstand". Derpå afviser man den faktiske modstand som udemokratisk. Sådan: et skoleeksempel på imperialistisk praksis. Frantz Fanon, som i 50'erne beskrev det franske venstres uformåen til at tage stilling mod Frankrigs kolonialisme i Algeriet, nikker genkendende fra sin himmel.
Af Henrik Skrak, Flamman, Sverige

Unionsvalget
[KP11, 2004] Søndag den 13. juni 2004 er der EU-parlamentsvalg - også i Danmark. Valgkampen har længe været i gang, selvom den ikke er sat på hverken den almindelige politiske dagsorden eller har fået plads i mediernes prime time.Det er ikke utilsigtet.
Leder, Kommunistisk Politik 11, 2004

Torturkældrene under slottet
[Netavisen] Når Frederik skal giftes, hænger han en sabel om livet. Et instrument, der er beregnet til at skære hovedet af folk med. I vores samfund ligger der en indre logik i, at magtens mænd klæder sig ud som mordere. Oberst Dahl får nu på puklen, også af de borgerlige, for sine udtalelser. Men hans virkelige synd er, at han har sagt det, mange af dem mener.
B7 Arne Herløv Petersen

Uhellig alliance mellem krigstilhængerne i Venstres Ungdom og SF/Enhedslisten
[Netavisen] Krigstilhængerne i Venstres Ungdom har indkaldt til en demonstration mod den muslimske organisation Hizb-ut Tahrir, der søndag holder møde i Nørrebrohallen. SF, Enhedslisten og deres ungdomsorganisationer har tilsluttet sig VU’s krigeriske demonstration med dens fundamentalistiske og racistiske over- og undertoner.

Kampdag og kampdage
[KP10, 2004] Det merkantile monarki er en gedigen kapitalistisk succes. Som handelsrejsende og turistambassadør er de kongelige deres vægt værd i rødt guld. Som nationalt symbol hører kongehuset til blandt de vigtigste institutioner til kapitalismens forevigelse. Og politisk fungerer det blå blod som en blåstempling af den herskende klasses reaktionære kurs.
Leder, Kommunistisk Politik 10, 2004

Sort reformiver
[KP10, 2004] De større muskler i storkommunerne skal give fornyede impulser til udliciteringer og privatiseringer. En af årsagerne til Fogh-periodens ufrivilligt nedsatte tempo i udliciteringer og privatiseringer er simpelthen, at der ikke er nok fortjeneste i dem for de private selskaber. Foghs Danmarkskort skal styrke monopolernes stat og monopolernes kontrol med alle sider af samfundslivet.
Kommentar

Fogh skal væk!
[Netavisen] Arbejderpartiet Kommunisternes tale ved Rød 1. maj 2004, Munkemose, Odense.
Med fotos fra Rød 1 maj.
Af Eric Skytte - APK-Odense

Støt den irakiske befrielseskamp!
[Netavisen]
Tale ved Rød 1. maj 2004 i Munkemose, Odense
Af Sammi Jawad, formand for Komiteen for et Frit Irak

Billeder fra 1. maj i Fælledsparken
- mod Bush, Fogh og EU

Længe har kapitalismen hærget verden
[Netavisen] DKU's tale ved 1. maj 2004 i Fælledparken - mod Bush, Fogh og EU
Af Kasper Lyster, DKU-København

Strøtanker fra Fælledparken 1. maj
[KP10, 2004 ] Mange, glade unge mennesker, et herligt vejr med det rette mix af sol og vind, lidt for få røde faner, men mange løsrevne balloner. Årets første maj i Fælledparken blev en meget postitiv oplevelse.
Strøtanker

For fred, for international solidaritet, for socialisme!
[Netavisen] Arbejderpartiet Kommunisternes tale ved DKU's og APKs 1. maj-arrangement i fælledparken
Af Ebbe Klausen, APK - København

Tredjeverdens modstand og vestlig intellektuel solidaritet
[Netavisen] En opsang til vestens intellektuelle fra amerikansk venstrefløjs 'grand old man'
Af James Petras, Stop Terrorkrigen

Dorte Grenaa:
'Alle må vælge: Hvem er man med? Hvis side er man på?'
[KP9, 2004] Kommunistisk Politik har talt med Arbejderpartiet Kommunisternes formand Dorte Grenaa op til 1. maj, arbejdernes internationale kampdag.

I den irakiske suppegryde
[KP9, 2004] Avisen International Herald Tribune har bragt en ikke specielt flatterende artikel om den danske statsminister: 'Endnu en regeringsleder, der bliver kogt i den irakiske suppegryde', hedder den.
Leder, Kommunistisk Politik 9, 2004

Med kniven på struben
[KP9, 2004] Private militær-firmaer (PMF) i alle størrelser er vokset frem. PMF'er i Irak har privatansatte fra mere end 30 nationaliteter, - det kan man jo også kalde en international koalition. PMF-personale arbejder i mere end 50 konflikt-zoner verden over. Guantanamo-basen blev indrettet af Halliburton og forhørene dér gennemføres af firmaet Titan. PMF-industri var en af de få brancher, der lukrerede på den 11/9.
Strøtanker, Kommunistisk Politik 9, 2004

Irak og 11. september: Fiktion og virkelighed
[Netavisen] Alle de officielle begrundelser for krigen er faldet sammen som de tankespind, fordrejninger og åbenlyse løgne de var. Samtidig bliver det mere og mere tydeligt at USA's administration SOM ET ABSOLUT MINIMUM var advaret om 11. september på forhånd.
Af Peter Kofod, CensurNyt.dk

Slyngler og våben
[KP8, 2004
]
På 1-års-dagen for indtoget i Bagdad - den 9. april (årsdagen for den nazistiske besættelse af Danmark) vil der blive demonstreret mod besættelsesmagten - i Bagdad og mange andre steder i Irak. Massedemonstrationer!
Leder, Kommunistisk Politik 8, 2004

Overalt i verden kræves: Boykot Israel!
[KP8, 2004] Kravet om internationale sanktioner, boykot og isolation af Israel kan ikke undgå at vinde frem.

Foghs forårsfest - uden de fleste
[KP7, 2004] Regeringen har besluttet at bestikke nogle vælgere for at sikre sig genvalg - til en pris af 9 milliarder kr. En forårspakke, en forbrugsfest, en gaveregn (gentager medierne) - men Fogh glemte at invitere de fleste danskere.
Leder, Kommunistisk Politik 7, 2004

Ikke så enige endda
[Netavisen] Formanden for bryggeriarbejderne Finn Sørensen, engang medlem af det hedengangne KAml, nu Venstresocialist (VS'er) og Enhedslistemand giver ud fra dette ståsted en vurdering af den forestående sammenslutning af KPiD og DKP-ml.
Af Finn Sørensen, Solidaritet/Kontradoxa

Integration er fælles kamp
[KP6, 2004] Hele indvandrerproblematikken drejer sig om at leve et værdigt liv. Det drejer sig om en forbedring af de sociale forhold for indvandrerne og deres børn såvel som for de fattigste af den øvrige befolkning. At få en uddannelse, et arbejde og et sted at bo. I dag er det sådan at enhver integrations- eller indvandrerpolitik i lige så høj grad rammer ikke kun indvandrerne men i næsten lige så høj grad den øvrige arbejderklasse.
Af Kaj Rudi Rasmussen, Kommunistisk Politik 6, 2004

Terror i Spanien
[Netavisen] Europa har fået sit 11. september 2001: 11. marts 2003. Det er ministres og mediers overskrift på terroraktionen i Madrid i morges, der har kostet hen ved 200 mennesker livet og såret 1000. Men holder det?

KPiD presser DKP/ML
[KP6, 2004] Serien af de meget opreklamerede 'fælles ledelsesmøder' mellem KPiD og DKP-ml er afsluttet med et møde om 'det kommunistiske parti' - og om 'internationale forbindelser'. Efter DKP-ml's totale ideologiske og politiske kapitulation vil KPiD nu have DKP-ml til at fornægte sin historie og afsværge sine nuværende internationale forbindelser.

Bomber i Madrid
[Netavisen] Regeringens optrapning af konflikten i Baskerlandet retfærdiggør naturligvis ikke bomber, der dræber civile. Og hvis bomberne i Madrid kan tilskrives ETA, så gavner disse gerninger på ingen måde den baskiske løsrivelseskamp.
Udtalelse, Internationalt Forums Baskerlandsgruppe

Iraks midlertidige grundlov er demokratisk fernis over besættelsen
[Netavisen] Med stor pomp og pragt underskrev de 25 medlemmer af Iraks Regerende Råd den 8. marts en midlertidig grundlov for Irak, som skal træde i kraft den 30. juni, hvor en amerikansk udpeget overgangsregering vil få overdraget Iraks suverænitet.
Af Carsten Kofoed, bestyrelsesmedlem i Komiteen for et Frit Irak

Dansk forsvar hedder angreb
[KP06,2004] Det danske forsvar skal til at hedde angreb. Det ny 'forsvarsforlig' for 2005-09, som regeringen har fremlagt, er et udkast til permanent dansk deltagelse i angrebskrige a la Irak - hvor som helst og når som helst USA eller NATO vil kalde til indsats for at 'forsvare værdierne' og røve nogle flere.
Leder, Kommunistisk Politik 6, 2004

Stop statsracismen: Intet menneske er illegalt
[Netavisen] Johnny Hansen lægger ikke skjul på sine racistiske synspunkter. Staten, derimod, skjuler sin racisme under paragraffer, integrationssnak og påståede hensyn til menneskerettigheder.
Af Internationalt Forum

Global kamp: Kvindekamp!
[KP5, 2004] Global kamp er kvindekamp. Ikke mindst kvindernes kamp. I de imperialistiske lande som i de undertrykte og de nykoloniserede lande. I stort tal deltager kvinderne i de store internationale bevægelser som fredskampen og kampen mod den imperialistiske globalisering.
Leder, Kommunistisk Politik 5, 2004

Nej til religionsskat og statsreligion
[KP5, 2004] Spørgsmålet for eller imod en moske til mennesker i Danmark, der dyrker den muslimske tro, er igen kommet til debat. I dette tilfælde med udgangspunkt i Århus, hvor Foreningen for Moske og Islamisk Kulturcenter i Århus forsøger at realisere tanken om en moske og et islamisk kulturcenter i Gjellerup-området.
Af Kaj Rudi Rasmussen, Kommunistisk Politik 5, 2004

Guantanamo retur
[KP5, 2004] Den danske Guantanamo-fange kommer nu hjem - men skandalen fortsætter. Og ikke så langt fra Guantanamo, som er cubansk territorium, som USA har eksproprieret til militære og undergravende formål, ligger en anden caribisk ø, som har haft den historiske vanskæbne at ligge så tæt på Bush's og Guds eget land, at hele dens nyere historiske udvikling har været bestemt af skiftende amerikanske præsidenter.
Kommentar, Kommunistisk Politik 5, 2004

Kommunistisk strategi - et udviklingsforløb
[Netavisen] DKP/ML og KPiD er ved at slå sig sammen på DKPs gamle grundlag - det antimonopolistiske demokrati. Ved folketingsvalg har de begge støttet Enhedslisten. DKP/ML siden linjeskiftet i 1997, KPiD længere endnu. Nu vil de forsøge med en selvstændig opstilling og er begyndt at lægge luft til Enhedslisten. Det er vigtigt at forstå, hvad der foregår, og hvem, der er på banen.
Af Henning Påske Jensen, APK

Total kapitulation
[KP4, 2004] DKP/ML og KPiD er blevet enige om en 'strategi for socialisme': Det gamle, revisionistiske DKPs 'antimonopolistiske demokrati'. Det revisionistiske arvegods. For DKP/MLs vedkommende er der tale om den totale kapitulation.
Kommentar Kommunistisk Politik

Bush får brug for en ny 11. september
[KP4, 2004] Hadet til Bush har rejst sig og tager form af noget, der ligner en flodbølge: den folkelige modstand mod hans 'permanente krig mod terror', mod Irak-krigen - og hans økonomiske politik, som forgylder monopolerne, krigsindustrien og dollarmilliardærerne. John Kerry ligner hans udfordrer - men hvem er Kerry?
Leder, Kommunistisk Politik 4, 2004

Tørklædeforbud: Del-og-hersk politik
[Netavisen] En hovedbeklædning får i hele Europa pludselig megen større opmærksomhed end denne religiøse og kulturelt betingede beklædning fortjener. Hvorfor den store opmærksomhed? Noget stikker under! Hvad er den underliggende dagsorden?
Af Henning Paaske Jensen

Stop omfordelingen fra fattig til rig
[Netavisen] Udtalelse fra distriktskonferencen Arbejderpartiet Kommunisterne, Østjylland, februar 2004

DKU: International solidaritet i centrum
[Netavisen] Sidste weekend afholdt DKU sin 5. kongres - midt i et opsving i ungdommens kamp. De unge har ikke mindst været på barrikaderne i forhold til krigen mod Irak og imod Fogh-regeringens angreb på skoler og uddannelser. DKU sætter også fremover fokus på den internationale solidaritet
Se også
Udtalelser fra DKUs 5. kongres

Israel frygter apartheid-isolation
[KP 3, 2004] FNs generalforsamlings fordømmelse af apartheidmuren og dets overdragelse af murbyggeriet til vurdering i den internationale domstol i Haag har skabt store panderynker i Israel og USA. For Israel er det ikke let at forsvare en handling, som ikke kan forsvares: bygningen af en adskillelsesmur langt inde på ulovlig besat område til "forsvar" for udviklingen af ulovlige bosættelser.
Af Henning Paaske Jensen, Kommunistisk Politik 3, 2004

Dansk initiativ i Irak
[KP3, 2004] Nu bliver der høstet i Irak. Milliarder af dollars. De store summer, betalt af danske skatteborgere for at Fogh-regeringen kunne deltage i den amerikanske krig og besættelse, giver afkast.
Leder, Kommunistisk Politik 3, 2004

Træk i europæisk imperialisme
[KP3, 2004] Franz Krejbjerg har læst en pjece fra forlaget Arbejderen, forfattet af Karen Sunds. Karen Sunds har sat sig for at gendrive EU-tilhænger-argumentet om at EU er et fredeligt modspil til USA, og opstiller modargumentet, at EU er en trussel mod USA's ønske om verdens herredømme.
Kommunistisk Politik 3, 2004

Globalisering eller ultra-imperialisme?
[KP3, 2004] Fælles for de åbent borgerlige og de 'venstreorienterede' globaliseringsteorier er, at de mener, at imperialismen er trådt ind i en ny fase - og afviser gyldigheden af den leninistiske imperialismeanalyse. Uanset den konkrete udformning af globaliseringsteorien skal den skønmale imperialismen og svække kampen imod krig og udplyndring og for socialisme.
Af Troels Riis Larsen, Formand for DKU

For en lovmæssigt fastsat fattigdomsgrænse
[KP3, 2004] I Danmark er der ikke en nedre grænse for fattigdom. Et socialt mareridt er ved at oprulle sig som virkelighed for store dele af den dårligst stillede danske befolkning. At de og deres familie kunne være på vej ud i bundløs fattigdom, som vi normalt må se den på tv fra USA eller fra fattige nationer i Afrika, er ved at være en realitet for mange i Danmark.
Af Kaj Rudi Rasmussen, Kommunistisk Politik 3, 2004

Noget om takststigninger
[KP3, 2004] I anledning af takststigningerne samlede Politiken over 40.000 protest-underskrifter ledsaget af over 9000 kommentarer.
Strøtanker, Kommunistisk Politik 3, 2004

Præsidenten der vil eje universet
[KP2, 2004] Imperialisternes besiddertrang har længe strakt sig ud i rummet, og erobringen af Mars er det nye kapløb. Når det drejer sig om, hvem der skal være den førende supermagt i det næste århundrede, er det ikke nok at blive på jorden. Vil man tiltrække intelligentsiaen fra hele planeten, må man sende magneter til Mars.
Kommentar, Kommunistisk Politik 2, 2004
Se også
Det gode skib Beagle og rumsonden Queen Mary II

Tillykke med de 7 år, Jørgen Petersen!
[Netavisen] Formand Jørgen Pedersen har givet audiens i anledning af, at det var 25 år siden, at DKP/ML blev stiftet (de sidste dage i 1978). I et interview i dagbladet Arbejderen lukkes 7 års råddenskab ud. Det viser sig, at han - Jørgen P. - var den store fornyer af DKP-mls linie op til den 7. kongres!
Af Franz Krejbjerg

Danske helte
[KP2, 2004] Den store sensation er endt som en lille, men pinlig afsløring. Ikke af Saddams angivelige masseødelæggelsesvåben, som ikke eksisterede, da Anders Fog, Bush og Blair gik i krig - men af krigskoalitionens (og ikke mindst Danmarks) hykleri og dobbeltmoral. Med den danske dødens købmand nr. 1 - Maersk McMøller - i centrum.
Leder, Kommunistisk Politik 2, 2004

Underklasse
[KP2, 2004] Der er en overklasse og en underklasse her i verden. Der er et jetset og mere end 2 milliarder ludfattige med omkring en dollar om dagen. Der er Overdanmark og der er Underdanmark. Og de underste i Underdanmark er nydanskere, indvandrere fra Underverdenen.
Kommentar, Kommunistisk Politik 2, 2004

Udtalelser fra APK-København

Øresundsregion København - en ø i EU

Bekæmp nazi – støt lokalradioerne

De store smil
[KP1, 2004] Selv hvis et økonomisk opsvinget bliver en realitet, ikke bare i USA, men i Europa og globalt, så vil det slet ikke komme i nærheden af fuld beskæftigelse. De titusinder af danske arbejdspladser, som er forsvundet i de sidste år, vil ikke blive genskabt. I det lys er både den nuværende og den forrige regerings fokusering på mangel på arbejdskraft og fuld beskæftigelse i år 2010 grundlæggende absurd.
Leder, Kommunistisk Politik 1, 2004

For 25 år siden: DKP/ML stiftet
[KP1, 2004] Det er værd at markere, at ved årsskiftet var det 25 år siden, at DKP/ML blev dannet. Stiftelseskongressen blev afholdt i København den 29.-31. december 1978.
Af Klaus Riis

Novemberkonferencen 2003
Fra Orientering 7, 2003

Carl Madsen 100 år

Revolution eller reformisme
Af Henning Paaske Jensen

Revolution i Danmark og kommunistisk strategi
Af Klaus Riis

Udtalelser fra APKs Centralkomité
1. december 2003:


Støt det irakiske folks modstandskamp

Falsk 'kommunistisk samling'

Netarkiv