Artiklerne udtrykker ikke nødvendigvis APKs/Kommunistisk Politiks holdning

Synspunkt-Arkiv

2002

December 2002 - januar 2002

Synspunkt
Arkiv Synspunkt 2003
Arkiv Synspunkt 2001

30 år siden 'jule'-bombningerne af Viet Nam
[Netavisen] Netop i disse dage forberedes i Washington og Pentagon en fejg, men omfattende krig mod et forsvarsløst folk. Det er ikke første gang at man der planlægger krigsforbrydelser. Det skete også i disse uger for tredive år siden at Præsidenten i de Forenede Stater fra det Hvide Hus i Washington sammen med Hærførerne i Pentagon forberedte og gennemførte en "storslået" styrkedemonstration, en omfattende bombekampagne mod det asiatiske land Viet Nam.
Kommentar Interpress

Atomvåben bør forbydes overalt - også i USA!
[Netavisen] I øjeblikket er der i mainstreammedierne en masse larm om udvalgte landes angivelige udvikling af diverse typer af våben. Således beskyldes Irak for at udvikle masseødelæggelsesvåben, og Nordkorea og Iran for at fremstille atomvåben. Anklagerne mod disse lande kommer fra verdens største våbenproducent og -eksportør.
Kravet om forbud mod atomvåben rejstes først af det socialistiske Sovjetunionen og af en stærk fredsbevægelsen i begyndelsen af Den kolde Krig. Stalin kommenterede i 1951 den amerikanske strategi for atomvåbenmonopol.
Kommentar & Dokumentation

Europa efter topmødet
[KP25, 2002] Det mest positive ved topmødeprotesten i København var at den udtrykte en voksende erkendelse af, at tingene hænger sammen: Det er både USA-imperialismen og Den europæiske Union, der må bekæmpes. Det er både USA's terrorkrig og Irak-krig og europæisk deltagelse, der må imødegås. Det er den nyliberale offensiv og den imperialistiske globalisering, som drives frem af de multinationale på begge sider af Atlanterhavet.
Leder. Kommunistisk Politik 25, 2002

Danmarks hovedstad - en metropol
[KP25, 2002] København er i en rivende udvikling. Det bryster enhver agtværdig politiker sig over. Og de har ret: Fra nytår får billetpriserne på offentlige transportmidler et regulært kosttilskud. Ventelisterne på hospitalerne får et ekstra vitamintilskud, mens folkepensionisterne bliver frataget deres. Men metro'en er der jo ...
'Bag Kassen' - En beretning fra julefrokosternes tid

Politiets opførsel er uacceptabel
[Netavisen] Det er uacceptabelt, at politiet infiltrerer demonstrationen med civilklædte betjente, og oven i købet overtræder maskeringsforbuddet eller opfordrer til at begå ulovligheder. Initiativet vil ikke se eller acceptere en lignende opførsel fra politiets side ved initiativets demonstration mod krig mod Irak den 15. februar 2003.
Pressemeddelelse.Initiativet Ingen krig mod Irak.

Det var ikke kun civile betjente som overtrådte regler under topmødet
[Netavisen] Globale Rødder byder det øgede fokus på civile betjentes optræden under topmødet velkommen. Det var dog ikke kun civile betjente som konsekvent overtrådte regler og retningslinier under topmødet, og kravet om en 'uvildig undersøgelse' af hele politiets indsats fastholdes. Kaj Vittrup er igen grebet i at lyve.
Pressemeddelelse Globale Rødder
Se også
Klage til statsadvokaten
Pressemeddelelse Claus Pedersen

Ikke kun betjente i civil
[Netavisen] 'Initiativet for et andet Europa' havde mange problemer med politiet under demonstration
Pressemeddelese Initiativet for et andet Europa

Topmøde for udbytning og krig
[KP24, 2002] EU's topmøder har både en officiel og en uofficiel dagsorden. Den officielle dagsorden for topmødet i København den 12.-13. december hedder udvidelse af EU og tilpasning af de institutionelle procedurer i forbindelse med udvidelsen. Den uofficielle dagsorden hedder Irak-krig og klassekrig mod de europæiske arbejdere i og uden for Unionen.Den officielle dagsorden hedder: 'Her går det godt'. Den uofficielle hedder: 'Krise, krig og arbejdskampe'.
Leder Kommunistisk Politik 24, 2002

Nu må arbejderne stå frem og sætte den europæiske dagsorden
Udtalelse ved EU-topmødet
Arbejderpartiet Kommunisterne

Kapitalismens grænsedragninger
[KP24, 2002] Om ganske kort tid er EU-topmødet i gang i København. BellaCentret er omkranset af kilometervis af pigtråd og omdannet til en bevogtet kommandocentral for EU's parlamentariske ledere nærmest fra lands, fra vands og fra luften. I den forbindelse har Kommunistisk Politik talt med formanden for Arbejderpartiet Kommunisterne Dorte Grenaa.

Imperialismens dæmonisering og spørgsmålet om Saddam Hussein
[Netavisen] Indlæg om hvordan USA i kraft af dæmoniseringen søger at vende spørgsmålet om aggressionskrig til et et spørgsmål om 'For eller imod Saddam' - og om den fejlagtige sidestilling af parolerne "Nej til krig! Nej til diktatur!" på en tid hvor en amerikansk imperialistisk krig er på trapperne.
Kommentar Af Michael Jensen

Bevar den norske ambassade i Bagdad
[Netavisen] "En krig mod Irak er overvejende sandsynlig indenfor de nærmeste måneder. På den baggrund kan man kun blive bestyrtet når det meddeles at den norske regering overhovedet kan få den tanke at nedlægge sin ambassade i Baghdad med henvisning til at Norge fra 1. januar 2003 ikke længere har formandsskabet i FN's sanktionskommitté."
Af Jan Øberg. Direktør TFF.

De unge i forreste række
[KP23, 2002] Missilforsvar, stjernekrig og en verden i kaos ...
Af Troels Riis Larsen, DKU

Ud af det 'nye' NATO
[KP23, 2002] Prag-topmødet markerer en fastbinding af NATO på Bush-administrationens globale krigskurs. Det oprindelige NATO, som angiveligt var en 'forsvarsalliance', er blevet en udtalt og utilsløret aggressiv militæralliance, som med sit hurtige udrykningskorps ('reaktionsstyrke') på 20-25.000 mand kan sættes ind i Bushs terrorkrige overalt på kloden. Og Pragmødet signalerer den komplette amerikanske kontrol over firmaet …
Leder Kommunistisk Politik 23, 2002.

Den bygning vi bygger ...
[Netavisen] - eller hvorfor er det så nødvendigt med et kommunistisk parti for at kunne kæmpe mod krigen og hvorfor er kampen mod krigen det kommunistiske partis vigtigste opgave idag.
Strøtanker. Kommunistisk Politik 23, 2002.

Finanslov 2003: Et mangesidet bedrag
[KP22, 2002]
Foghs Danmark ligger helt i front, når det gælder om at gennemføre Bushs målsætning om nulskat for de multinationale. På det ene og det andet område gennemfører regeringen i det dulgte små, men effektive skattelettelser for de rigeste. Fogh-regeringen er ved at gennemføre sit program om 'lavere marginalskatter'. Det er en økonomisk politik, som står øverst på den amerikanske globale dagsorden, og er inkluderet i Bush-doktrinen National Security Strategy.
Leder Kommunistisk Politik 22, 2002

Strøtanker om demokrati
[Netavisen] Demokrati - et meget brugt og misbrugt ord. Man er vel være et skarn, hvis man ikke kan gå ind for demokrati. Det er den almindelige mening. Der er bare det problem, at demokrati ikke er en veldefineret størrelse. Så derfor er der brug for en undersøgelse af, hvad begrebet indeholder.

Åbent brev til Dansk Folkeparti fra Den Koordinerende Gruppe
[Netavisen] Finanslov 2003 står som det største vælgerbedrag i nyere tid. Med Dansk Folkepartis 22 mandater har regeringen fået mulighed for at skære ned på en række sociale ydelser, og startet en lignende kædereaktion i kommuner og amter.

En verden mod krig
[KP21, 2002] Kun folkenes massive modstand kan nu stoppe krigen mod Irak. Kun folkenes revolutionære kamp kan sætte en stopper for den amerikanske imperialismes vanvittige drømme om at sikre sit globale herredømme med brug af en militærmagt, verden aldrig har kendt magen til.
Leder Kommunistisk Politik 21, 2002

Bush-doktrinen -National Security Strategy
[KP20,2002] Af Dorte Grenaa
I september udgav Bush-regeringen et 32-siders dokument: National Security Strategy. Det blev straks betegnet som Bush-doktrinen. Eller 'Manifest for et verdensdiktatur'.
Det følgende er et uddrag af Dorte Grenaas oplæg på Fredskonferencen i København den 28.-29. september, arrangeret af Stop Terrorkrigen.

Bush-dokrinen: International junglelov
[KP20, 2002] For nogle uger siden offentliggjorde den amerikanske regering et dokument kaldet National Security Strategy. Over 32 sider udvikles hele den nye imperialistiske strategi, som er blevet udviklet af høgene i Pentagon og i Bush-lejren op gennem 90erne. Det er Bush Srs ’nye verdensorden’ tilpasset det 21. århundrede: Strategien for amerikansk verdensherredømme – militært, økonomisk, politisk.
Leder Kommunistisk Politik 20, 2002

Investér i liv og omsorg - ikke i krig
[Netavisen] Finansloven og Fogh-regeringen følger USAs og EUs kurs for oprustning og krig - med nedskæringer af de sociale budgetter på det store flertals bekostning. Derfor begynder regeringen at høste storm.
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

Hvorfor krig nu?
[KP19, 2002] Misforholdene i det amerikanske samfund skriger til himlen, mens Bush og hans bagland har travlt med at udvide magtsfæren, så der kan tjenes flere og større profitter. Et oprør truer i baghaven, så hvis oprørene sendes ud som kanonføde, så er det problem løst (!?).
Strøtanker, Kommunistisk Politik 19, 2002

Falck, Terma og de store supermarkedskæder i søgelyset
[Netavisen] På Boykot Israel-kampagnens landstræf i Odense besluttede man at fokusere på de store supermarkedskæders fortsatte handel med israelske varer. Også våbenproducenten Terma og Falck Danmark (Group 4 Falck) sættes i søgelyset.
Samtidig opfordres til at behandle Israel som Sydafrika under apartheidregimet.
Udtalelse Boykot Israel

Schröder og Fogh
[KP19, 2002] Den tyske forbundskansler blev genvalgt - ikke mindst på sit løfte om at holde Tyskland ude af en ny krig mod Irak. Den danske regeringsleder holdt på Venstres landsmøde en tale, hvor han forpligtede sig til at lade Danmark gå i krig.
Leder, Kommunistisk Politik 19, 2002

Vanviddet mod det palæstinensiske folk må stoppe: Afbryd de diplomatiske forbindelser med Israel NU
[Netavisen] Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne 23.09.02

Skrot nedskæringsforliget NU!
Fuld støtte til pædagogernes strejke!

[Netavisen] Udtalelse fra APK- Arbejderpartiet Kommunisterne-Odense 16.09.02

Status 11. september - et år efter
[KP18, 2002] 11. september udløste den amerikanske 'krig mod terror'. Året efter 9.11 har været et år med amerikansk imperiebygning og krig mod folkene.
Leder Kommunistisk Politik 18, 2002

Lusk, luskebuks og luskepeter
[Netavisen] Ifølge min nudanske ordbog af ældre årgang betyder lusk, at der er noget ikke helt korrekt ved sagen, og en luskepeter er en lumsk og upålidelig person. Luskebuks er ikke medtaget, men jeg mener, at det falder sådan ca. midt imellem. Der er mange af de ting, der er refereret i pressen de sidste 14. dage, der får mig til at tænke på lusk. Bl.a. den amerikanske justitsminister John Ashcroft, der er inviteret til at møde sine EU-kolleger i København i morgen.
Kommentar KP 18, 2002

'Terrorpakker' i aktion
[KP17, 2002] Så er den dansk 'terrorpakke' - eller såkaldte 'antiterrorlovgivning' - blevet grebet på fersk gerning: den skal knægte demokratiet, ytringsfriheden og den politiske protest. Af alle gik det først afslørede eksempel på brugen af denne lovgivning, folketinget vedtog kort før sommerferien efter direktiv fra EU (der igen fulgte USA) blevet rettet mod det reaktionære dagblad Jyllands Posten.
Leder, Kommunistisk Politik 17, 2002

Foghs krigserklæring må mødes med kontant kamp - NU!
[KP17, 2002] Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne (APK) op til den faglige konference i Århus 7. sept. 2002

"Den historiske sandhed" - med eneret
[Netavisen] Klapjagten på de progressive bevægelser og politiske aktive danskere i perioden efter 2. verdenskrig og frem til Sovjetunionens/østblokkens endelige sammenbrud vil blive styrket med en ny undersøgelse af venstrefløjen under den kolde krig, fastslår statsminister Anders Fogh Rasmussen.

DE FORENEDE NATIONER MÅ HANDLE FOR AT FORHINDRE ET ANGREB FRA DE FORENDE STATER PÅ IRAK
[Netavisen]
Dette brev fra den tidligere amerikanske justitsminister Ramsey Clark er blevet sendt til alle medlemmer af FNs Sikkerhedsråd.

Rosen og designerpolitikken
[KP16, 2002] Det er indlysende, at sådan en må Socialdemokraterne også ha': En designerpolitik. Nyrup har bestemt ingen interesse i en principiel debat om, hvorfor Socialdemokratiet tabte regeringsmagten: Fordi dets politik ikke var i det store flertals interesse, og fordi det ikke holdt sine løfter og garantier til vælgerne. Fordi det førte borgerlig EU-politik.
Leder Kommunistisk Politik 16, 2002.

Regeringen satser stort på våbenindustrien
[KP 16,2002] Der er ikke meget opløftende for Fogh-regeringen i de økonomiske udsigter. Men våbenindustrien er et vækstområde ...

"En ny Sykes-Picot":
En arabisk stemme om USA's plan for nyopdeling af Mellemøsten gennem krig

[Netavisen] De kommende uger og måneder vil stille de nuværende arabiske ledere over for nogle af de hårdeste udfordringer, som denne del af verden har set i de senere årtier. Hvis sammensværgelsen om at erobre, dele og beherske Irak lykkes, så vil vores generation være vidner til en nyinddeling af regionens politiske, økonomiske og demografiske atlas, som den, der sidst blev påtvunget den i kølvandet af 1. verdenskrig.
Af Osama El Sherif, The Star, Amman, Jordan

Krigen mod Irak og dansk krigsdeltagelse skal forhindres
[KP15, 2002] Trods de fremskredne en ny krig mod Irak ikke uundgåelig. Som Stalin konstaterede, er krige uundgåelige under imperialismen, men en konkret krig kan forhindres. Og krigen mod Irak er en sådan planlagt imperialistisk krig, en nøgen røverkrig, en uhyrlig og kriminel krig, som kan og må stoppes.
Leder. Kommunistisk Politik 15, 2002.

Eksplosionsfarer i 'Velfærdsdanmark'
[KP15, 2002] Myter om 'Velfærdsdanmark': Det første illusion, som man skal gøre sig fri af, er den, at borgerskabet har lyst og vilje til at finansiere understøttelse, sundhedsvæsen, uddannelse og andre af de elementer, som samlet betegnes velfærdssamfund. Det har de ikke! Der er tale om, at de med den største ulyst finansierer et vist niveau af f.eks. understøttelse, fordi de er mere eller mindre tvunget til det for at undgå hungerrevolter.

Gustav Vasa: En opfordring til den yderste årvågenhed
[Netavisen] Netop hjemvendt fra 3 ugers ferie i Sverige, hvor jeg erkendte chokerende sandheder om vort såkaldte broderfolk, føler jeg det nødvendigt at opfordre til den yderste årvågenhed.

Skam få en verden hvor Sharon er en fri mand
[Netavisen] Af Ramzy Baroud, chefredaktør, Palestine Chronicle.
Palæstinensere er ude over vredens grænser, ude over at være forrådt, og føler at den eneste metode at forholde sig til den morderiske israelske militærkampagne og besættelse er at slå tilbage mod israelerne, ikke kun soldater, ikke kun militante bosættere.

Gøteborg-dommene fører os tilbage til 1800-tallet
[Netavisen] Pressemeddelelse fra Demokratinettet (Demokratinätet, Sverige)
Den hidtil højeste straf for deltagelse i Gøteborg-urolighederne blev 5 års fængsel i en domfældelse i forgårs. Det indebærer, at dommene efter EU-topmødet nu er sammenlignelige med 1800-tallets straffe for de værste uroligheder i moderne tid i Sverige, da syv personer dræbtes, heraf to soldater, og mange politifolk, soldater, demonstranter og tilskuere såredes alvorligt.

Usynlig, men mærkbar
[KP14, 2002] Antallet af dårlige betalere registreret i Ribers og andre gældsregistre er voldsomt stigende. Det er et sikkert tegn på at danskerne har usædvanligt ondt i privatøkonomien. Og det er igen et tegn på, at den økonomiske krise for alvor er begyndt at bide. Fogh-regeringens politik for udrensning af offentligt ansatte gør den ekstra mærkbar.
Leder Kommunistisk Politik 14, 2002

Demokrati i håndjern
[KP13, 2002] Arbejderpartiet Kommunisterne (APK) om politiets provokatoriske og voldelige forberedelser af det danske EU-formandsskab og topmødet i december.

Den elektriske Berlinmur i Palæstina
[KP13, 2002] De rådne mures tid er ikke 'forbi'. Sharons mur gennem Palæstina er en international forbrydelse. Den amerikanske præsident har samtidig 'bemyndiget' CIA til at dræbe Saddam Hussein - og vil formalisere sin kriminelle 'Slå-først'-militærdoktrin, som indbefatter førstegangsslag med atomvåben.
Leder Kommunistisk Politik 13, 2002.

Den globale polarisering 'Højre-venstre' -
Stemmeseddelen og gaden

[Netavisen 14.06.02] Af James Petras. En inspirerende amerikansk analyse af den globale politiske og sociale polarisering ud fra et solidarisk udgangspunkt med de nye sociale og politiske protestbevægelser.
Professor James Petras har skrevet omfattende om Latinamerika. Han har arbejdet med de brasilianske landsarbejderes bevægelse og med arbejdsløshedsbevægelsen i Argentina.

Er danskerne religiøse?
[Netavisen] ”Syv ud af ti danskere tror på en gud,” berettede de danske massemedier ved indgangen til den kristne højtid påsken. Der blev refereret til en meningsmåling lavet af Vilstrup for Politiken, i hvilken de adspurgte kunne vælge mellem på forhånd givne udsagn om ”Deres opfattelse af Gud”. Kommentar.

Våbenindustrien, Indien og Pakistan
[KP12, 2002] Der spindes milliarder på terrorkrigen. Og 'Danmark' med AP Møller i spidsen vil også være med. Indien og Pakistan, som truer hinanden med atomudslettelse, er storaftagere af produkter fra UK, USA, Sverige m.fl. Har Vesten egentlig interesse i fred og stabilitet i Asien?
Leder Kommunistisk Politik 12, 2002

Gadens protest og formandskabet
[KP12, 2002] Der bliver fra 1. juli rig lejlighed til at markere protesten mod den imperialistiske globalisering, terrorkrigspolitikken og planerne for at udvikle EU til en ny imperialistisk supermagt. Ministermøder, møder med statsoverhoveder fra andre verdensdele og det store clou, EU-topmødet i december, følger så hastigt som toiletbesøg ved diarré.

Ingen mennesker er illegale – og vi er ikke kriminelle
[Netavisen] Reaktionen med den sorte pastor Jesper Langballe (DF) i front er gået til skarpt angreb på 'Flygtninge undre jorden', som han betegner som 'kriminel' - i forbindelse med de irakiske flygtninges nu afsluttede besættelse af Frue Kirke. Af Komiteen Flygtninge Under Jorden

Den danske velfærdsmodel - en saga blot
[KP11, 2002] En internationalt kendt 'velfærdsforsker', den svenske professor Walter Korpi, har stået i spidsen for Magtudredningens analyse af den danske 'velfærdsmodel'. Analysen blev offentliggjort i denne uge, og dens skarpe konklusioner skærer det ud i pap: Den 'danske velfærdsmodel' eksisterer ikke.
Leder Kommunistisk Politik 11, 2002

Dorte Grenå: Fogh har en mission
[KP11, 2002] Fogh har en mission, siger APKs formand Dorte Grenaa til Kommunistisk Politik: at fjerne de allersidste rester af den gamle velfærdsmodel ...

Den forestående krig mod Irak er ikke en løsning
[Netavisen]Mens vi fejer 1. maj under fredelige og normale forhold, lever arbejderklassen i Irak under et dobbelt umenneskeligt vilkår. FN-sanktionerne har allerede kostet mere end ½ mio. børns liv, gjort ca. 40% af befolkningen arbejdsløse og har sendt landet ud i en elendig humanitær og økonomisk tilstand.
Tale ved APKs 1. maj i Fælledparken. Af Sammi Jawad, Stop sanktionerne mod Irak

Hvordan kan den danske regering støtte et land, der ikke respekterer FN's beslutninger?
[Netavisen] Af Samer Abdul Rahman. Samer var en af de unge, der sultestrejkede foran Rådhuset i Odense i protest mod de israelske massakrer.

Bush og Sharon er de største krigsforbrydere i vor tid!
[Netavisen] Ungdommen har ikke forholdt sig tavs, trods krige og nedskæringer. Vær sikker på, at vi er der igen, når Danmark til efteråret overtager formandskabet for EU.
Tale ved Rød 1. maj i Munke Mose. Af Lise Møller, DKU Fyn.

Sharons "terrorkrig" mod palæstinenserne er en direkte aflægger af USA´s "terrorkrig"
[Netavisen] Det står i dag fuldstændig klart at USA udnyttede den 11. september 2001 til at erklære en langvarig såkaldt "krig mod terror". Lige nu må vi ikke være blinde for at Sharons "terrorkrig" mod palæstinenserne er en direkte aflægger af USA´s "terrorkrig".
Tale holdt ved Rød 1. maj 2002 Munkemose i Odense af Henning Paaske Jensen, formand APK-FYN

'Jeg er et barn af de tusinder af fordrevne børn'
[Netavisen]Af Hanane Gheith. Digt og tale om Palæstina ved Rød 1. maj i Munkemose, Odense.

Kolerakrigen - den uafsluttede krig
[Netavisen] Der bliver spurgt, om USA og Storbritannien er ved at starte en ny krig i Irak, men jeg vil hellere spørge, om de nogensinde afslutter krigen i Irak? Man erklærede Golfkrigen for slut, men man gik derefter umiddelbart i gang med en ny krig, som jeg vil kalde for Kolerakrigen. USA og Storbritannien har nemlig fortolket og håndhævet sanktionerne mod Irak til at forbyde import af vandrensningsudstyr. Dette har man gjort i fuld bevidsthed om, at det ville føre til epidemier af kolera og dysenteri. Der er tale om en form for biologisk krigsførelse, som er i strid med alle mulige konventioner, herunder Genevekonventionen.
Tale fra FredsVagten ved APKs 1. maj i København.

Folkenes og arbejderklassens fremtid skabes af dem selv
[Netavisen] 1.maj-tale i Fælledparken i København af Dorte Grenaa, formand for Arbejderpartiet Kommunisterne

1. maj 2002:
For fred! For socialisme!

Arbejderpartiet Kommunisterne APKs 1. maj-appel

Le Pen's Europa
[Kommunistisk Politik 9, 2002] De profascistiske højrekræfter i Europa jubler. Ultrahøjres fremgang vidner om socialdemokratiernes krise efter en årrække ved regeringsmagten i mange lande - og om venstrekræfternes manglende evne til at opstille et selvstændigt alternativ. Leder.

Beskidt hetz mod palæstinensere i Danmark
[Netavisen] En af bannerførerne for nogle af de mest reaktionære forslag på indvandrerområdet, kultursociolog Mehmet Ümit Necef, der selv er tyrkisk flygtning/indvandrer, er nu en af frontfigurerne i forsøgene på at tilsvine de danske palæstinensere, der beskyldes for at være voldelige og antidemokratiske

Forbrydernes landskamp
[Netavisen] Landskampens honoratiores: Torturbødlen Carmi Gillon og den bedragerisigtede Peter Brixtofte. Flankeret af 'kultur'minister Brian Mikkelsen. Det siger næsten det hele. Tilskuerne blev væk - og kampen var uden sportslig værdi.

Hvorfor de palæstinensiske og arabiske unge bliver lagt for had
[Netavisen] Tale af Kaj Rudi fra Arbejderpartiet Kommunisterne, Århus, ved den palæstinensiske ungdomsdemonstration for øjeblikkelig dansk boykot af Israel i Gjellerupparken 17. april.

Zionismen ved sit historiske nederlag
[Netavisen] Historien er nået til det punkt, hvor israelerne ikke længere kan
komme uden om at påbegynde en afzionificering, en afvikling af zionismen som herskende ideologi i Israel. Er der noget, som truer Israels eksistens, er det zionismen. En stat, som bygger ideologisk på racisme og chauvinisme, kan ikke forvente omverdenens accept. Kronik

Solidariteten med Palæstina vokser
[Kommunistisk Politik 8, 2002] BOYKOT ISRAEL-Kampagnen har haft enormt gennemslag. Boykot af israelske varer, kulturelle og sportslige forbindelser: Det er noget at tage fat i - noget der kan protesteres gennem - i en situation, hvor afmagten og uhyggen over rædslerne, der udspiller sig i konflikten og ikke mindst i de besatte palæstinensiske områder, har været lammende tung. Boykot-kampagnen er trængt igennem alle de mediebarrierer, der er blevet opstillet, for at forhindre folk i at protestere mod den åbenlyse uret, mod massakrer og menneskeretskrænkelser på stribe.

Terrorkrig
[KP8,2002] De eksplosive reaktioner overalt i verden har fremtvunget et initiativ fra 'kvartetten': USA, EU, FN og Rusland: Ikke sanktioner mod det kriminelle Israel, ikke en klart stilling mod undertrykkelse og israelsk statsterror - men ny opfordringer til at stoppe offensiven, til at stoppe selvmordsbomberne og indlede dialog efter den amerikanske Mittchell-plan. - Det er ikke godt nok!
Leder Kommunistisk Politik 8, 2002

Stop myrderierne og terroren mod den palæstinensiske befolkning!
[Netavisen] Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne - Fyn

Åbent Brev til Det Danske Fodboldlandshold
[Netavisen] "Vi opfordrer landsholdets spillere og trænere til at overveje situationen før I går på banen til landskamp mod Israel i Parken onsdag d. 17.4."
Fra Boykot Israel-kampagnen.

Tavshedens terror
[Netavisen] De besatte områder? Har vi vænnet os til det udtryk? Har vi glemt hvad en besættelse er? Har vi glemt at nazisterne engang skramlede over Rådhuspladsen, slog og dræbte tilfældige rundt om sig? Skød mod vinduer i Istedgade? hentede folks fædre, sønner, døtre ind til tortur i Shellhuset? Sendte jøder og progressive til koncentrationslejrene?.
Af Annisette og Thomas Koppel

Produktmærke kommunisme
[KP7, 2002] Sprogets indhold forandres for hver dag der går. Det, der var et forgangseksempel i går, er misbrug og korruption i morgen. Det, der var demokrati i går, er terror i morgen. Det, der var diktatur i går, er demokrati i dag. Ordene lyder forskelligt, men hvordan er det med indholdet? Strøtanker

KTO: Skuespillets kunst
[KP7, 2002] "Arbejdsgiverne ønsker at købe arbejdskraften så billigt som muligt, og fagforeningen burde sælge arbejdskraften så dyrt som muligt, - det er ånden, og hvis man indgår aftaler, der giver kommunerne frie hænder til at gøre som de synes, så har man saftsusemig indgået nogle forbandet dårlige aftaler."
OK-Kommentar

Gigantdemonstrationernes tid
[KP7,2002] 25.000 på Christiansborg. ½ million i Barcelona. Over en million i Rom. Se ud af vinduet - massedemonstrationernes tid er ikke forbi. Nu kommer gigantprotesterne. Leder.

Sammen er vi stærke!
[Netavisen] Der afholdtes demonstrationer og protester mod finansloven den 20. marts i en række byer landet over foruden foran Christiansborg. I Odense mødtes man i Flakhaven. Se talen af Lisbeth Jespersen, formand for BUPL Fyn.

STOP FOGH & CO
[Netavisen] Arbejderpartiet Kommunisterne APK mener der skal sættes handling bag ordene - demonstrationen den 20. marts på Christiansborg slotsplads er en god begyndelse, men Fogh og hans regering retter så mange angreb på den arbejdende befolkning, at målet nødvendigvis må være at STOPPE HØJREREGERINGEN! Udtalelse 20.03.02.

Israel ud af alle de besatte områder nu
Henning Paaske Jensens tale ved Palæstina-demonstrationen i Odense den 15. marts.

 

1000 dage med højreregeringen? Nej Tak!
[KP6, 2002] Fogh-regeringen vil få kamp til stregen. Den store demonstration, der er varslet foran Christiansborg den 20. marts ved behandlingen af finansloven, vil være en prøve på, hvor langt organiseringen af modstanden er kommet. Den vil også være en advarsel til Fogh og Co. om, at det er alt, alt for tidligt at fejre 'sejren' over det arbejdende og uddannelsessøgende Danmark. Leder Kommunistisk Politik 6, 2002.

Opbrud i kvindekampen
[KP6, 2002] Den moderne kvindekamp handler forsat om retten til at kunne leve og udvikle sig som et ligeværdigt menneske. Om at også kvinder er handlende og skabende mennesker, der er med til at forandre de samfunds- og ejendomsforhold, der betyder død, ødelæggelse, fattigdom og fornedrelse. Af Dorte Grenaa

Demokratialarm: Al internettrafik overvåges fremover
[KP6, 2002] Regeringen skal indenfor kort tid tage stilling til tre sæt retlige regler, der bør ydes den største demokratiske opmærksomhed. De betydre alvorlige indskrænkninger af demokratiet og en væsentlig forøgelse af kontrollen med alt og alle. Af GBe

Vi må støtte palæstinenserne meget mere
[Netavisen]
Tale ved Palæstina-demo Århus den 8.3.2002.
Af Holger Graversen (tdl. MF, Socialdemokratiet).

KPiD: Universitetslærere er arbejdere
[Netavisen] KPiD har holdt ekstraordinær kongres. Hovedpunkt var vedtagelsen af et nyt partiprogram. Man har nu fundet ud af, at bl.a. universitetslærere er arbejdere og skal ses som en del af arbejderklassen. Samtidig bliver 14-dages bladet Kommunist til månedsblad.

DR i Nepal: På vegne af CIA og USA
[Netavisen] Den socialdemokratiske medarbejder ved Orientering Torben Krogh har været en tur til Kathmandu på vegne af en international medieorganisation, og derfra videregiver han i indslaget noget, der mest af alt kan karakteriseres som CIA's verdensbillede, ift. den revolutionære situation dér.

Protest og terrorisme
[KP 5, 2002] Spanien er i dette halvår EU-formand og har gjort 'terrorbekæmpelse' til sin hovedsag. Det har nu fremsat forslag om styrket overvågning af 'terrorister'. Ifølge Spanien er EU-landene kendetegnet ved en 'gradvis forøgelse af vold og anden kriminel ødelæggelse under topmøder udført af radikale ekstremistgrupper som tydeligt terroriserer samfundet'. Leder.

Historien om bebudet terror i Colombia
[Netavisen] Colombias præsident Pastrana afbrød d. 20. februar uden varsel alle fredsforhandlinger med landets største guerilla FARC. 13.000 soldater stormede detområde i den sydlige del af landet som under tre års fredsproces har været demilitariseret. Og regeringshæren bomber området som beboes af omkring 100.000 civile. Udviklingen i Colombia kan blive historien om en bebudet nedslagtning. Af Christine Lundgaard, studerende, medlem af Internationalt Forum

Mumia Abu-Jamal: Udvidelsen af en imperialistisk krig
[Netavisen] Med karakteristisk imperialistisk arrogance var George W. Bush' tale om 'Imperiets tilstand' en klar trussel mod flere stater, som endnu ikke har lært at knæle for USA -- Irak, Iran og Nord-Korea.

Nye krigsmål
[KP4, 2002] Mens verden venter på, hvor USA vil udløse den næste store krig i sin terrorkrig, forsøger krigsmodstanden, antiglobaliseringsbevægelserne og andre progressive, antiimperialistiske og revolutionære kræfter at finde modsvar og veje til handling. Leder.

En tanke . . .
Fremad nr. 1, 2002] Hvordan får vi flere af de fremmede ind på arbejdsmarkedet?
Dette spørgsmål stillede tidligere indenrigsminister Karen Jespersen (I ved - hende, der mente at asylansøgere havde bedst af at opholde sig på øde øer) til en såkaldt tænketank. I flere måneder knagede hjernerne på de specielt udvalgte i tanken . . .

Krigens perspektiver - og fredens
[KP3, 2002] Samtale med APKs formand Dorte Grenaa om perspektiverne for fredskampen og krigsmodstanden nationalt og internationalt.

Finanslov 2002: Så styg som ventet
[KP3, 2002] Det er retning mod den klassiske minimalstat: Billig arbejdskraft, stærkt voldsapparat, direktørparadis. Det er stærk tobak også for de kompromisglade socialdemokrater, folkesocialister og småborgerlige liberale udenfor regeringspartierne. Selv for Kristeligt Folkeparti, der forkyndte at det ville støtte Fogh, er stanken lidt for brutal. Det er blokpolitik, siger de - og det er lige præcis hvad det er. Leder.

DKUs 3. kongres
På barrikaderne mod højreregering og terrorkrig
[Netavisen] Samtale med DKUs formand Troels Riis Larsen efter DKUs kongres i weekenden.
Se også kongresudtalelserne
Nej til krig og imperialistisk globalisering
Højreregeringen baner vejen for racisme og fascisme

Eva Arnvig: Det afghanske vrangbillede
[Netavisen] Journalist, cand. psych. Eva Arnvig er den danske hovedtaler på den internationale fredskonference. Som FN-medarbejder og journalist har hun et indgående kendskab til Afghanistan, hvorom hun har lavet en dokumentarfilm, som har været vist på Norsk tv, men ikke på dansk. Artikel fra Journalisten.

Æg, demokrati og kamp mod højreregeringen
[Netavisen] I mandags fik statsminister Anders Fogh Rasmussen et æg lige i nakken under et besøg i en varmestue på Nørrebro. Det fik straks alle Folketingets partier til at fordømme "overfaldet" som ikke mindre end et "anslag mod demokratiet". Af Michael Jensen

Hvorfor udviklede Oslo-'freds'-processen sig til apartheid?
[Netavisen] Den økonomiske model der blev anvendt i de besatte områder under fredsprocessen var vedtaget af Verdensbanken og det internationale samfund, men i praksis udarbejdet af særlige arbejdsgrupper i Israel og USA.

Moderne personalepolitik, magt og stress
[KP2, 2002] De amerikanskinspirerede ledelsesmetoder, der anvendes i nogle af de multinationale selskaber i Danmark - og på en række danske virksomheder - under betegnelsen Human Ressource Management har store negative konsekvenser for arbejdsmiljøet: medarbejderne indordner sig, knokler, undlader kritik. Bliver stressede og udbrændte.

Klassekrigere i aktion
[KP2, 2002] Anders Fogh og hans regering er holdt op med at snakke om 'minimalstaten'. De er gået over til at opbygge den. Leder.

Revolutionen er et spørgsmål taget op til løsning
[KP2, 2002] Revolutionære kriser og revolutionære situationer opstår objektivt, uafhængigt af enkelte klassers, endsige enkeltpersoners, vilje. De opstår som følge af kapitalismens reelle indbyggede antagonistiske modsætninger, og de er uundgåelige.
Kommentar. Arbejderpartiet Kommunisterne.

Alle udlændinge på 'tålt ophold'
[Netavisen] Højreregeringens 'ny udlændingepolitik' er et slag i ansigtet på alle regulære integrationsbestræbelser og er designet til at grave grøfter i befolkningen.
Højreregeringens 'udspil': En ny udlændingepolitik (pdf)

Foghs frihed til monopolerne
[KP 1, 2002.] Den nye højre-regering har travlt, fremgik det af Fogh Rasmussens nytårstale. Den synes ikke bare at nære en næsegrus beundring for den imperialistiske storebror USAs militære og økonomiske krigspolitik verden over. Den danske statsminister Fogh Rasmussen forsøger sig også med samme taktik som USA's indsatte præsident Bush - lad angrebene komme i en så hurtig og massiv bølge som muligt, før nogen for alvor når at reagere!

Stop imperialismens krig! Til kamp mod monopolernes diktatur!
[KP1, 2002] Nytårsudtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

Netarkiv