No nazis …

anti_nazi_svb_10_juni_06 005_web

Nr. 2, 2014 af det antifascistiske tidsskrift Håndslag er netop udkommet Her gengives lederen

En gruppe nazister fra Danmarks Nationale Front (DNF) har annonceret en demonstration på Christiansborg Slotsplads den 10. maj. Det er næsten historisk, for det er første gang siden besættelsen at nazisterne forsøger at markere sig på dette sted. Naturligvis er det en provokation, som skal imødegås, hvorfor der også er indkaldt til moddemonstration af netværket »Racismefri By«.
»Ingen nazier i vores gader«, sagde man i Århus forrige år så højt og tydeligt, at en stort anlagt nazidemonstration med international deltagelse reduceredes til en lille skare, der luskede ud af byen under kraftig politibeskyttelse.

Men der er meget, der tyder på, at de højreekstreme kræfter overalt i Europa vejrer morgenluft. De mødes og støtter hinanden og samarbejder på kryds og tværs. Overalt i Europa og EU kan der konstateres øget naziaktivitet. Nazipartier opstiller til kommunalvalg og parlamentsvalg i en række lande, samtidig med at racistiske overfald samt angreb på venstreorienterede optrappes.

De ukrainske nazister og fascister i det ny regeringsparti Svoboda har tiltrukket nazistøtter fra hele EU. Knivoverfaldsmændene på deltagere på en 8. marts-demonstration i Malmø kom fra det nazistiske Svenskernes Parti, hvoraf den ene netop var hjemvendt fra en rejse til Kiev i Ukraine, hvor han havde hjulpet og støttet Svoboda i forbindelse med opstanden i byens centrum og kuppet..

Også det tidligere medlem af det danske nazistparti DSNB Daniel Carlsen og nuværende fører af Danskernes Parti, som formåede at stille op til kommunalvalget i en række byer sidste år , er for nylig vendt hjem fra besøg hos Svoboda. Han har tidligere har besøgt det fascistiske Gyldent Daggry i Grækenland.

Det bekymrende er i virkeligheden den ubekymrethed, som myndighederne udviser i de europæiske lande i forbindelse med den højreekstremistiske vold og terror.

Knivoverfaldet i Malmø førte til landsdækkende protestdemonstrationer i Sverige. Mange tusinder gik på gaden for at markere sammenhold mod den nazistiske vold og hadpropaganda. En vigtig og markant reaktion.

Det svenske politi hævder til manges store undren, at de ikke kan finde et motiv til knivoverfaldet på demonstrationen. De kalder det i stedet et politisk masseslagsmål mellem de politiske yderfløje. SÄPO, det svenske PET, kritiseres fra mange sider for stadig at påstå, at både venstrekræfter og muslimske ekstremister er langt farligere end højrekræfterne i Sverige. Kritikerne fremhæver det faktum, at svenske nazister de seneste 10 år har begået 14 politiske mord! Hertil skal føjes adskillige mishandlinger og overfald på enkeltpersoner og tilmed velorganiserede voldelige angreb på demonstrationer.

Svenskernes Parti hed for 5 år siden Nationalsocialistisk Front, nu stiller de op til kommunalvalg i 30 kommuner landet over og skriver i sit politiske program, at der ”er brug for et etnisk livsrum” og at ”kun personer som er genetisk lig med svenskerne skal kunne få medborgerskab”.

Men SÄPO, PET og de andre efterretningstjenester nærer ikke den store bekymring for udviklingen. Det overlades trygt til ganske almindelige folk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.