Artiklernei Synspunkt udtrykker ikke nødvendigvis APKs/Kommunistisk Politiks holdning

ARKIV SYNSPUNKT 2007

Se også disse rubrikker:

Global debat

Dorte Grenaa:
Udlæg og indlæg

Klaus Riis: Bag linjerne


Arkiv Synspunkt 2006
Arkiv Synspunkt 2005
Arkiv Synspunkt 2004

Arkiv Synspunkt 2003
Arkiv Synspunkt 2002
Arkiv Synspunkt 2001



OKTOBERREVOLUTIONEN 1917-2007

Sovjetisk plakat
Artikelserie af B. C. Andersen, Arbejderpartiet Kommunisterne


Oktoberrevolutionen – den socialistiske revolution (1)

Oktoberrevolutionen og arbejderklassens diktatur (2)


Oktoberrevolutionen og kulturen (3)

Oktoberrevolutionen, arbejderklassens diktatur og ”Det ny menneske” (4)

Oktoberrevolutionens lære (5)

___________________________

Trykkende tanker
[KP25, 2007] Folket ved man ikke, hvor man har. Det kunne rejse sig, trække og skylle ud!
En kommentar op til nytåret 2007/2008 af B.C. Andersen

Fiasko fra Bali til København
[KP25, 2007] Hvor Sverige ligger i spidsen for at nedbringe CO2-udledningerne, er Danmark en bundskraber. De danske CO2-udledninger stiger, og energiforbruget er vokset fire år i træk. Andelen af vedvarende energi er faldende.
Leder

Blodig genstart
[KP24, 2007] Krigsforbryderregeringen og oppositionen tager arbejdstøjet på og står sammen om den ulovlige Afghanistankrig der koster stadig flere danske besættelsessoldater livet. De er også helt enige om at snyde befolkningen for en folkeafstemning om den nye sminkede EU-traktat, som skal afløse den forkastede unionsforfatning.
Leder

Fogh nr. 3 - Fernis over nyliberalismen
[KP24, 2007] Den tredje Fogh-regering har sminket sig: Den er blevet næsten fredelig, tilhænger af velfærd,  bløde værdier og et bedre klima. Eller er den? APKs formand Dorte Grenaa om Fogh nr. 3.

"Fredsplan" uden håb
[KP24, 2007]Den afholdte Annapolis-konference var et amerikansk-israelsk initiativ, som under dække af ”kampen mod terror ”og ”løsning af det ulykkelige palæstinensiske problem” havde til formål at udbygge den palæstinensiske splittelse og eliminere den palæstinensiske befrielseskamp og deres krav. Den var et imperialistisk plot, som forsøges solgt under nødvendigheden af at indgå kompromisser.
Af Henning Påske Jensen

Vanvittige politiske domme i Odense terrorsag
[Netavisen] To af de anklagede blev idømt 11 års fængsel, en fire år og den sidste frikendt. Hele sagen baserer sig på en meget aktiv PET provokatøragents vidneudsagn og retten formående ikke at belyse hvad der er op og ned i hele sagen. Man kan ikke se bort fra at hele terrorsagen passer alt for godt ind i at skulle legitimere dansk deltagelse i den ulovlige besættelse af Irak og Afghanistan.
Arbejderpartiet Kommunisterne

Det globale klimaspørgsmål: Alle seriøse løsninger handler om planlægning
[KP23, 2007]
Glem det meste, du har hørt og læst om klimaspørgsmålet. Glem tanken om, at det ikke eksisterer. Glem tanken om, at du som enkelt individ og forbruger kan komme frem til et bedre klima. Løsningen er politisk: økonomisk planlægning. Og helst: socialisme.Det siger den svenske forfatter Andreas Malm i dette interview af Aron Etzler fra venstrefløjsavisen Flamman.
Interview med Andreas Malm, Flamman

Enhedslistens valg: Religionskrig eller kamp mod imperialismen
[KP23, 2007] De ophidsede debatter i Enhedslisten om tørklædet er en bedre sag værd og dækker i virkeligheden over listens vaklende kurs mellem tilpasning og modstand. Stærke kræfter i listen har mere travlt med at udbrede imperialismens ensidige ”demokratiske og religiøse” krav til de stater, imperialismen ikke har kontrollen over. Det er i grunden ikke et religionsspørgsmål.
Af Ole S. Larsen

Menigmand bestemmer
[KP23, 2007] Menigmand bestemmer, siger de borgerlige. Schludder. Danmark er et lydland som fører sig frem på engelsk i salonen og herser på dansk i køkkenet. Sådan skrev digteren og dramatikeren Erik Knudsen, der døde dagen før folketingsvalget, 85 år gammel.
Leder

FV2007: Hvorfor Fogh ikke faldt
[KP23,2007] På trods af en voksende venstredrejning i brede dele af befolkningen overlevede Fogh og hans krigsforbryderregering endnu engang et folketingsvalg. Årsagen er ligetil: Fogh er blevet fredet på afgørende punkter af en lam ’opposition’.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Hvad laver vi i Afghanistan?
[Netavisen] Hvordan forholder venstrefløjen og antikrigsbevægelsen sig til de spørgsmål som konflikten i Afghanistan rejser? Det Ny Clarté har stillet tre repræsentanter – Villy Søvndal (formand, SF), Rune Lund (udenrigspolitisk ordfører, Enhedslisten) og Dorte Grenaa (APK og flerårig talsmand for Nej til krig-initiativet) – fem spørgsmål om sagen.
Af Dino Knudsen, Det ny Clarté

FV07: Krigsforbryderne fortsætter
[Netavisen] VK-regeringen fortsætter på trods af et mandattab på 6 -  alle tabt af Foghs parti -  der alligevel fortsat er landets største.

Folketingsvalg 2007: Ryk mod venstre
[Netavisen] Folketingsvalg er mere end noget andet et gigantisk øjebliksbillede af befolkningens politiske bevidsthed og  klassekræfternes aktuelle stilling. Det er dette valgs store hemmelighed, at alt peger hen mod et ryk til venstre i den danske befolkning.

Det syge valg
[KP22,2007] De danske valgkampe er deprimerende ens. Alle sejl, medierne og masser af millioner bliver sat til for at undgå at komme ind på de mest centrale politiske spørgsmål, som optager hovedparten af danskerne.
Leder

Skævt blik på FV2007: Anders Foghs udløbsdag
[KP22,2007] Med en økonomi inspireret af rødvin fra Farum og et menneskesyn, der giver adgang til det 20. århundredes sorte kabinet, er folketingsvalget 2007 et nyt lavpunkt for dansk demokratur.

På vej til at tabe i Afghanistan
[KP22,2007] Der tales ikke meget om dansk krigsdeltagelse under valgkampen. Det er ét af tabuemnerne. Men USA, NATO og FN er tre bedrøveligt udseende tigre der er ved at tabe i Afghanistan.
Af Alberto Cruz

Løgnere og krigsforbrydere i regeringen
[KP22,2007] Der er meget, der kan indstuderes, så den virkelige dagsorden holdes skjult. Men det ser ud til at vælgerne har valgt at tænke sig om en ekstra gang. Det skyldes jo nok, at der ikke er noget reelt valg. Derfor får vi heller ikke en klar melding om folkestemningen ved dette valg.

Grib chancen til at slippe af med Fogh og Co!
[KP21,2007] Skal regeringen bedømmes på sine bedrifter i forhold til, hvad det store flertal af danskere ønsker, vil den blive sparket ud med et plask, der kunne høres på den anden side af Atlanten.
Leder, Kommunistisk Politik 21, 2007

Danmarks krigsforbryder-statsminister udskriver valg udenom sine krige
[Netavisen] Danmarks statsminister og krigsforbryder nr. 1 - Anders Fogh Rasmussen – har udskrevet Folketingsvalg til den 13. november. Han vil samle hele højrefløjen, nu med den nydannede borgerlige parti Ny Alliance, hvis leder er Nassar Kadar, en sand Onkel Tom.
En kommentar fra Ron Ridenour - dansk-amerikansk journalist og revolutionær

Taburetkamp
[KP21, 2007] Den unge folketingskandidat for Enhedslisten, Asmaa Abdol-Hamid, er blevet centrum i et offentligt rivegilde af de helt store i partiets historie
Kommunistisk Politik 21, 2007

Et stort skridt frem for Unionen – flere skridt tilbage for folkene
[KP21,2007] EU-samarbejdet har fået et fornyet grundlag. De eksisterende beføjelser er blevet udvidet, og en række nye områder er blevet en del af samarbejdet, der nu ikke bare larmer, svier og stinker af Union – det er Europas Forenede Stater.

Presset på Fogh øges
[KP21,2007]
Skandalesager er Fogh regeringens følgesvend og gør det sværere og sværere for Fogh at regere .

Aldrig glemme - aldrig tilgive!
[Netavisen] De mennesker som døde for at Statens Serum Institut kunne udvikle deres vaccine, og dem der blev skudt med danske geværer, og dem der blev dræbt af danske soldater, og dem der blev udleveret og rådnede op i KZ-lejre er alle ofre for den danske stats samarbejde med det nazistiske terrorregime i Tyskland. I dag fortsætter regeringen og monopolerne, med støtte til krig, besættelse og terrorlove.
Af DKU - Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund

Man gasser da ungdommen
[KP20,2007] Kampagnen for et nyt ungdoms hus G13, startede folketingsåret med et brag af en manifestation, da tusinder af unge og støtter gik på gaden og gennemførte en velplanlagt og dybt disciplineret happening. Politiet var igen blevet kommanderet på gaden, men kunne trods massiv anvendelse af gas og masseanholdelser uden sidestykke ikke holde de fantasifulde unge tilbage fra den tomme bygning på Grøndalsvænge.
Leder

Vi fortsætter - G13 rykker ungerenkampen fremad
[Netavisen] Aktionen var en gigantisk succes som end ikke presse, politi og politikere kan komme uden om. Faktum er at bevægelsen vokser. Kravet om et ungdomshus kan ikke knækkes, bøjes eller forties. Bevægelsen må fortsat udvikles og organiseres. Sammen skal vi nok ta’ det hus. Kampen fortsætter.
Af DKU

Afghanistan – Foghs anden (tabte) krig
[KP20,2007] - NATO-krigen i Afghanistan er en stedfortræderkrig for USA og skal lette det militære pres på USA - en krig de er dømt til at tabe. Den afslører også NATO som den imperialistiske angrebsalliance, den er. Derfor må kravet også være: NATO ud af Afghanistan – og Danmark ud af NATO, siger APKs formand Dorte Grenaa.

Kæmpedemonstrationer mod velfærdsslagtning på 35-års-dagen for folkeafstemningen i 1972
[Netavisen] Den 2. oktober 1972 stemte danskerne ja til medlemskab af EØF – Det Europæiske Økonomiske Fællesskab, eller ’Fællesmarkedet’, som det blev kaldt. 35 år senere står folk på gaderne i protest den massive velfærdsslagtning, som er fulgt efter.

Fælles kamp for ’velfærd til alle’
Udtalelse op til folketingets åbning 2. oktober fra Arbejderpartiet Kommunisterne

Ommeren: Det fornyede traktatgrundlag
[KP19, 2007] EUs ny traktat må ikke kaldes grundlov - men ligner den der faldt.

Hæld fattige og sultne på tanken!
[KP19, 2007] Både den amerikanske, den danske og andre reaktionære regeringer er pludselig blevet stærkt miljøbevidste. Bag deres støtte til bio-ethanol brændsel skjuler sig en social og økologisk trussel. Hele projektet er en fidus for monopolerne og har allerede fået store sociale omkostninger, ved at fødevarepriser følger de eksploderende oliepriser.

Olieeventyrlande 
[KP19, 2007] Den tidligere amerikanske centralbankdirektør Alan Greenspan har som pensionist skrevet en bog: "....Jeg er bedrøvet over, at det er politisk ubelejligt at erkende, hvad alle ved: Irak-krigen handler i det store hele om olie.” Fra Nordpolen og Grønland til Irak: Det handler om olie.

København: Fælles kamp mod det reaktionære nedskæringsbudget
[KP19, 2007] Der er ingen tvivl om, at det først og fremmest er forældres og pædagogers hurtigt udviklede kamp med blokader og tomme daginstitutioner, som fjernede store dele af nedskæringerne på børneområdet i det nyligt indgåede budgetforlig. - Men der står stadig 50 millioner kroners nedskæringer tilbage og nye nedskæringer væltes over på ældreområdet.
Af APK, Arbejderpartiet Kommunisterne

Bush administrationens biobrændsel plan: Den skjulte dagsorden
[KP19,2007] Køb korn: Man er ved at holde op med at producere den! Forfatteren og økonomen F. William Engdahl løfter sløret for grønt misbrug og bagmændene i Det Hvide Hus i en grundig orientering om konsekvenserne af biobrændstof-satsningen.
Af F. William Engdahl

Rokader vil ikke redde Fogh
[KP18, 2007] Med ministerrokaden har Anders Fogh udsat et folketingsvalg i utide, men ikke afblæst det. Velfærdsprotesterne har ramt Fogh hårdt. Valg i efteråret er stadig en mulighed. Store velfærdsdemonstrationer ved Folketingets åbning tirsdag den 2. oktober.

Karen Jespersen: Reaktionens trumfkort
[Netavisen] Med Fogh-regeringens udnævnelse af Karen Jespersen til ny socialminister ved den nye regeringsrokade, håber en hårdt trængt Fogh regering at de kan kamouflere angrebene på velfærden, og hjælpe til med at retfærdiggøre regeringens krigsforbrydelser og fremmedfjendtlighed ved et senere valg. For Karen Jespersen, en politisk forvandlingskugle, der er nået ind til hendes neocon-kerne, er intet helligt- klar til at følge reaktionens krav. I februar opstillet som folketingskandidat for Venstre- i dag valgt ind i Fogh-regeringen.

Den erklærede fjende
[KP18, 2007] Danmark er i krig – og ikke kun i Irak, ikke kun i Afghanistan. Det officielle Danmark fører ’krig mod terror’. Dets uofficielle støtter fra nazister til Dansk Folkeparti og langt ind i regeringspartiernes rækker fører krig mod muslimer, krig mod islam. Som racekrig, religionskrig eller simpel kolonikrig. De givne begrundelser kan være lidt forskellige; til gengæld er fjenden den samme.
Leder, Kommunistisk Politik 18, 2007

Den Røde Side – Ny vægavis på initiativ af DKU
[Netavisen] Så har en ny vægavis, der går under navnet ’Den Røde Side’ set dagens lys. Vægavisen består af komprimerede nyheder og en minikalender som i større eller mindre omfang vil blive fuldt op på nettet. (www.dku99.dk)
Af DKU

Kejserens nye reformtøj
[KP17, 2007] Regeringen er kommet med sit finanslovsforslag for 2008. Den bugner igen af reformhalløj, der handler om at flytte opgaver rundt – uden at løse dem. Den virkelighed, som almindelige offentlige ansatte oplever, er langt fra den som finansminister Thor Pedersen præsenterer. Manipulation er blevet regeringens egentlige varemærke efter snart 6 år på magten.
Leder, Komunistisk Politik 17, 2007

"Den store plan": Fjern Fogh: Krigsforbryder – løgner – unionist - velfærdsslagter
[Netavisen] Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen præsenterede tirsdag, hvad deres spindoktorer kalder 'Den Store Plan'. En slags tre-i-én-plan: Den såkaldte kvalitetsreform for den offentlige sektor, en '2015' plan og så en skatteomlægning, der forkæler de rigeste i landet.
'Den Store Plan' er samtidig et udspil til en valgplatform, som er beregnet på at holde Fogh og Co. ved magten i en tredje periode.

Er Fogh ikke krigsforbryder?!
[Netavise] Enhedslisten mener det er et 'uheldigt signal' at kalde Anders Fogh Rasmussen for det han er.
Af Carsten Kofoed, Frit Irak Blog

Flugten fra demokratiet
[Netavisen]
Halvanden snes lejesoldater af den type, som fås billigt, er hentet til Danmark , så de kan undgå deres retfærdige straf. Danmark har vist glemt den straf, tyskertøsene fik efter besættelsen.
Af Omar Dhahir, danskiraker, studielektor, ph.

Valgkamp uden valg
[KP16,200
7
]
Der skal ikke tales om den danske krigsdeltagelse og regeringens krigsforbrydelser, der skal ikke tales om EU, selvom forfatningen skal ratificeres inden for det næste år, og der skal ikke tales om den reelle økonomiske situation.

Afretningen af København
[KP16,2007] Københavnerne stemte engang Ritt Bjerregård ind som en overlegen vinder i kampen om overborgmesterposten i København.  Alt andet end Søren Pind, mente københavnerne, at de i al fald kunne rive deres by ud af foghbiernes kløer. Kun på den ’yderste venstrefløj’, som det hedder i de borgerlige medier, var der murren og kritik.
Leder 1, Kommunistisk Politik 16, 2007

Ensom og forladt
[KP16,2007] Der er ikke bare koldt på toppen. Der kan også være meget tomt. Det er tyndet kraftigt ud i kredsen omkring den sårede krigspræsident George W. Bush. Senest har hans ældste og mest trofaste rådgiver, valgstrategen Karl Rove, forladt ham.  
Leder
2, Kommunistisk Politik 16, 2007

Danmarks dødelige krigsalliance med USA
[Netavisen]
De fleste danskere tror måske, at deres land nu er ude af krigen mod Irak, og at de otte danske soldater, som døde dernede, er uskyldige og endda helte. Jeg mener, at Danmark fortsætter i krigen, og at alle, som deltager i den, er skyldige i massemord og krigsforbrydelse, både dem, som giver ordrer, og dem, som frivilligt opfylder dem.
Af Ron Ridenour

Koblet af danske krigsforbrydere hyler i kor
[KP15, 20
07
]
I takt med at opslutningen om dansk krigsdeltagelse daler, stiger tilsvarende den skingre chauvinistiske tone anført af bl.a. Søren Espersen, Dansk Folkeparti, og Søren Pind, Venstre. De forsøger sig med mere end antydninger af, at det skulle være landsforræderi, hvis man ikke støtter danske krigsforbrydelser og i stedet støtter legitime modstandskampe.
Leder

Tema
TEMA: Arbejderpartiet Kommunisternes 3. kongres

1. maj 2007 mod fascisme og imperialisme
Uddelingsavis i pdf

Den offentlige mening
[KP15,20.07] Det ser ud som om der er gang i at indføre en firmaånd i firmaet Danmark. Det er vores firma, og vores fælles overskud, så du skal ikke snyde os. Jeg tror at hovedparten af den danske befolkning er klog nok til at gennemskue dette stunt.

Værdikamp - klassekamp
[KP15, 2007] De værdifulde og eneste fremadrettede arvtagere mod Foghs minimalstat er arbejdere indenfor og udenfor fabriksportene, ungdommen i dens mangfoldighed og alle progressive: Flertallet af Danmarks befolkning

Hurra for ytringsfriheden - længe leve løgnen
[KP14,20.07] De virkelige informationer drukner i nyhedsforureningen. Nu hvor Ny Alliance har sat ekstra skub i valgtrommerne får vi serveret den ene "gode" nyhed efter den anden. Nyhederne har ligget klar i fryseren og skal bare lige en tur i mikro-ovnen, så er de klar til at blive serveret.

Kapitalens magt over det offentlige
[KP14, 200
7
]
Står det til de multinationale koncerner, G8, EU, regeringen og alle deres andre instrumenter vil Danmark og mange andre lande i den kommende periode opleve en massiv nedslagtning af sociale sikkerhedsnet, kommunal service, støtte til demokratisk og folkelig kultur og meget andet, der har været kæmpet for.

Sosu på barrikaderne: Plejeoprør fra neden
[Netavisen] Sosu’ernes kamp er fabelagtig flot – den skal have støtte fra de arbejdende i hele den offentlige sektor, fra ungdommen og dens organisationer – og fra landets øvrige arbejdere. De fortsætter bevægelsen for ’Velfærd til alle’, som har en lammende virkning på Fogh-regeringens nyliberale projekter.

Fogh og Co. må gå – og for rigsret
[Netavisen] Allerede før folketingets flertal ulovligt havde truffet beslutning om dansk deltagelse i den ulovlige aggressionskrig i Irak, havde Anders Fogh Rasmussen givet tilsagn om dansk deltagelse til Bush-administrationen. De nye hollandske oplysninger om operationer i Irak før krigen underbygger bare ulovlighederne. Kravene om Foghs afgang, en tilbundsgående undersøgelse, rigsretssag og krigsforbryderdomstol må rejses massivt, udtaler Klaus Riis.
Af Stop Terrorkrigen

Ny EU traktat: Al magt til Unionen
[KP14, 2007
]
Den genoplivede traktat har så små ændringer i forhold til den oprindelige som Frankrig og Holland forkastede, at det ikke kan betegnes som andet end løgn og bedrag overfor de påståede demokratiske idealer.
Leder

PET's "nyttige idioter"
[Netavisen]  At PET og den "sandheds"- Kommission som skulle underøge PET nu er inde i dens 9. "arbejdsår" og stadig ikke er kommet med en eneste konkret sag er den virkelig STORE skandale lige nu
Af Ole S. Larsen, Interpress

Oplæg til efterårsvalg
[KP13, 2007] Landets forbryderiske statsminister har i de sidste par uger gennemført en aftale med kommunerne for næste år, indgået en trepartsaftale mellem staten, de offentlige arbejdsgivere, LO og Akademikernes Centralorganisation, og fremlagt udkastet til den 'kvalitetsreform' af den offentlige sektor, som vil være en del af Fogh og Co.s valggrundlag.
Leder 1, Kommunistisk Politik 13, 2007

Søvnløse, syge, fede Danmark
[KP13, 2007] Det går rigtig skidt for danskerne. Vi har det værre og værre. Det fortæller Statens Institut for Folkesundhed, der har undersøgt det. 8 ud af 10 danskere mærker inden for 14 dage gener og symptomer fra diverse lidelser.
Leder 2, Kommunistisk Politik 13, 2007

Revolutionær kamp eller terrorisme?
[KP13, 2007] Under den tynde demokratiske fernis lurer borgerskabets og dets statsmagts uudslukkelige had til det revolutionære kommunistiske parti, til den kæmpende arbejderklasse, til den aktive, militante del af ungdommen, til den konsekvente EU-modstand, til progressive.
Af B.C. Andersen

Medieluder og lakaj
[Netavisen] Man kan spørge, hvorfor borgerskabet sætter en mediehetz i gang netop nu, hvorfor er der tilsyneladende brug for at skabe en stemning, der kan gøde jorden for stigende overvågning, miskreditering, kriminalisering af militante og revolutionære?  Står vi over for premieren på nedkæmpelse af folkelig opstand? Var kampen om Ungdomshuset læseprøven? Bliver en kommende storm på Christiania generalprøven?
Af B.C. Andersen

PETs sommeragurk: Ny terrorhetz mod ungdommen
[Netavisen] Psykologisk krigsførelse, klassisk journalistisk spin, eller H.C.Andersenske hønsefjer? Det er i al fald ganske vist, at terroraktioner og attentater er på vej i Danmark i stor stil efter rydningen af Ungdomshuset og i forbindelse med 'normaliseringen' af Christiania. PET har gang i den ..

Militant kamp er ikke terrorisme
[Netavisen
]
DKU har følgende kommentar til dagens borgerlige mediehetz, og de fordrejninger og løgne som Thomas Ambrosius fremfører i dagens metroXpress.
Af Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund 

Antikommunistisk mediehetz i en agurketid
[Netavisen - link 13.06.07] Politiken
Dagbladet Politiken forsøger med sine manipulerende og afledende artikler om vold og Ungdomshuset at åbne op for en antikommunistisk kampagne rettet imod DKU og APK, angreb som i interviewet tilbagevises af form. for APK-Fyn, Henning Paaske Jensen.

DKU: Der går en lige linje fra politikerne til pressen!
[KP12, 20077 ]
DKU aktion om politikernes, politiets og pressens fælles kamp imod den danske ungdom ved rydningen af Ungdomshuset.

Kanondemokrati
[KP12, 2007]
Fogh ved råd. De problemer, han har, skyldes ’socialistiske ballademagere’, ’autonome bøller’ og andre antidemokratiske elementer, der står i hemmelig, men tæt alliance med Al Qaeda, Taleban og Saddam Hussein. Fogh ved råd: Problemer løses med kanoner. I Irak og Afghanistan indføres kanondemokrati.
Leder, Kommunistisk Politik 12, 2007

G8: Kina og USA i ny kold krig om Afrikas olierigdomme
[KP12, 2007] G8-topmødet handler mest om Afrika. De 8 stores interesse for det fattige kontinent er glubende. I slæbet på Mærsk og Bush prioriterer også Anders Fogh Rasmussen at gøre noget for afrikanerne. Der tales meget om at reducere fattigdommen.Økonomen F. William Engdahl afslører det virkelige spil mellem imperialistmagterne.
Af William Engdahl, Global Research

IKMLPO: Fælles modstand imod G-8 topmødet
[KP12,2007] IKMLPO - Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer - fordømmer hensigterne med G8-topmødet i Heiligendam og opfordrer til fælles modstand mod dette topmøde af udbyttere, røvere og krigsmagere.

Partisprængning med følger
[KP12, 2007] For 10 år siden skete der en sprængning af DKP/ML – en begivenhed med vidtrækkende konsekvenser for den revolutionære bevægelse i Danmark

Dokumentation: Klassekamp i partiet
[KP12, 2007]Anker Holms selvbiografi ’De røde vender altid tilbage’ (2000) er et vigtigt kildeskrift om den kommunistiske bevægelse i det 20. århundrede. Det rummer også et afsnit om sprængningen af DKP/ML, som optrykkes her.
Af Anker Holm

Kan Khader det der?
[KP11, 2007] Der dannes et nyt parlamentarisk parti. Det har intet program, ingen formuleret politik, ikke noget medlemsgrundlag. Det tegnes af et par marginale folketingspolitikere, men tiljubles fra starten og spås en glorværdig fremtid.
Leder, Kommunistisk Politik 11, 2007

Goodbye Asshole: En politisk nekrolog
[KP11, 2007] Dette er ikke den politiske nekrolog, jeg helst ville skrive: nekrologen over Anders Fogh Rasmussen, løgner, massemorder, krigsforbryder, dansk statsminister. Til gengæld er det en udsøgt fornøjelse at kunne skrive Tony Blairs.
Af Klaus Riis

Afslørende debat om kommunisme
[KP11, 2007] Der findes 4 erklærede kommunistiske partier i Danmark – tre for mange. En paneldebat i Randers forsøgte at finde de principielle forskelle og mulige samarbejdspunkter

Det  21.  århundredes Islamofobi - Et forspil til nye pogromer og etnisk endlösung!
[Netavisen] Der er i princippet ingen grundlæggende forskel, mellem det 21. århundredes islamofobi, og anti-semitismen fra det 20. århundredes Nazi-Tyskland. Formålet er at sprede en sort reaktionær pest af had og hetz, skabe et skel og fjendskab mellem folk, ved at dele og splitte folk på basis af religion og etnisk oprindelse.
Af B.C. Andersen

Enhedslisten og den offentlige mening
[KP10, 2007 ] Enhedslistens landsmøde i bededagsferien 2007 har været genstand for en utrolig medieopmærksomhed. Politisk står det sløjt til. Det kan ikke siges for tit: Socialdemokratiets mange svigt får stadig ingen konsekvenser for taktik, strategi eller bare daglig politik. Man er med på at give magten til Ritt Bjerregaard og Helle Thorning.

Sarkozy: Nyliberalismens og politistatens mand
[KP10, 2007 ] Valget af Nicolas Sarkozy til præsident i Frankrig er et ildevarslende tegn på en ny ultrahøjreleder, der med en demagogisk lov og orden-politik skaber en velbegrundet frygt blandt den jævne befolkning i Frankrig. En magtsyg politiker, der ønsker at knytte magten stadig tættere til sig og omdanne Frankrig til en ren politistat.
Leder

1. maj mod fascisme og imperialisme
[Netavisen] Når vi i dag fejrer 1. maj under parolen Mod fascisme og imperialisme er det, fordi kampen mod både fascisme og imperialisme sjældent har været mere aktuel, mere akut og mere nødvendig.
Af Troels Riis Larsen, APK - Tale holdt på Den Røde Plads, Fælledparken

Uærlighed og bedrageri sat i system
[Netavisen] Jeg vil påstå at det, der er sat i system i Danmark, er uærligheden og bedrageri, en forbryderisk plan som de ikke laver reklameskilte med. De fører krig og kræver Danmark indrettet efter, hvad der gavner AP Møller-koncernens profitter, og uanset menneskelige omkostninger.
Af Henning Paaske Jensen APK - Tale holdt i Munke Mose Rød 1. maj 2007

Vi vil ha' ungdomshuse og fristeder - Vi vil ha' fred og frihed
[Netavisen] Tale på Den Røde Plads i Fælledparken 1. maj 2007
Af Cathrine Pedersen, formand for DKU

Hvad sker der i Danmark?
[Netavisen] Hvad sker der når unge bliver angrebet fra helikoptere fordi de vil beholde et hus som de har brugt årevis på at bygge op?
Af Kristian Dalgaard, DKU, 1. maj tale i Munke Mose, Odense

De irakiske arbejderes drøm blev mast under besætternes støvler
[Netavisen] 1. maj-tale holdt på Den Røde Plads i Fælledparken
Af Hind Al-Naimi Kjær, Stop Terrorkrigen

Marchen mod den endelige Befrielse af Irak
[Netavisen] 1. maj-tale 2007 i Munke Mose: Med al respekt for den danske befolkning kamp og modstand mod krig og besættelse af Irak, er det den irakiske modstands daglige kamp, der tvinger Fogh og andre til at trække sig fra Irak
Af Sammi Ala'a, Formand for Komiteen for et Frit Irak

APK: 1. maj mod fascisme og imperialisme
[KP9, 2007] Fundamentalisten Fogh og hans nyliberale ideer slår sig stadig oftere på virkeligheden. Nok er ved at være nok, de mange strukturreformer har intet positivt givet. Fattige og flygtninge behandles som skidt, og ungdommens spirende oprør holdes nede med magt.

Vi er en arbejderklasse
[KP9, 2007] Det er 400.000 arbejdere, der i disse dage indsender eller har indsendt stemmesedlen til det overenskomstresultat, som er strikket sammen af kapitalisterne og de faglige aristokrater.
Faglig kommentar

Fire generationer af kommunister
[KP9, 2007] Fire generationer af aktive i APK - Arbejderpartiet Kommunisterne - fra modstandsmanden til DKU'eren – fortæller her arbejdernes kampdag og om kampene i dag

En lyssky retsstat
[KP9, 2007] Politiangentvirksomhed til støtte for ulovlig krig og voldsmagtens terrorforståelse, med indvandrere og ungdom som indsatsen.
Leder, Kommunistisk Politik 9, 2007

Fristeder og fristad
[KP9, 2007]
Vi vil ikke alene have retten til flere fristeder og en fristad. Danmark skal være vores fristed og fristad.

Tørklæder, hetz og rollemodeller
[KP9, 2007] Var der nogle standarder for etisk optræden for at være medlem af det danske folketing, ville mørkemændene Søren Krarup, Morten Messerschmidt, Mogens Camre, alle Dansk Folkeparti ryge ud med et brag …og ikke Asmaa Abdol-Hamid, som med sit tørklæde vil i folketinget for Enhedslisten.

Den globale herskende klasse: Milliardærerne, og hvordan de kringlede den
[Netavisen] - I betragtning af de enorme klasse- og indkomst-uligheder i Rusland, Latinamerika og Kina er det mere korrekt at beskrive disse lande som ´svulmende milliardærer´ snarere end ´markeder på vej frem’, eftersom det ikke er det ’frie marked’, men milliardærernes politiske magt, der dikterer politikken.
Af professor James Petras

Hvorfor skete drabene på Virginia Tech?
[Netavisen] Hvad er grunden til at det amerikanske samfund udløser den ene skolemassakre efter den anden og andre voldelige tragedier med almindelige mennesker som ofre? Denne artikel giver en marxistisk analyse af den amerikanske vold som socialt fænomen.
Af Workers World

Værdier og Velfærd
[KP8, 2007]
Til trods for, at arbejdstiden officielt er på 37 timer, er den reelle arbejdstid langt højere. Indførelsen af det fleksible arbejdsmarked har ført til en arbejdstidsstigning uden lønkompensation. Konsekvensen er øget stress, der er blevet den nye folkesygdom. Til kamp for velfærd til alle! Til kamp mod nyliberalisme og krig,! - Vi knokler.
Leder, Kommunistisk Politik 8, 2007

Først når lortet falder ned på direktørens hat, så får vi en miljødebat
[KP8, 2007] Skal vi være realister om miljøproblemer, så drejer det sig først og fremmest om at få ændret i beslutningsprocesserne. Vi kan ikke nøjes med en reduktion af CO2-udslippet, verdens viden om alternativ energi skal bruges til gavn for jordens befolkning ikke rådne op i olieselskabernes lukkede arkiver. Verdens befolkning må til roret, skrot imperialismen. Det er på høje tid.

Vil USA og Israel angribe Iran?
[KP8, 2007]  Det er det spørgsmål, hele verden stiller sig på baggrund af USA's og Israels dårligt indpakkede trusler og pression mod Iran - med den største amerikanske flådeopmarch udfor Irans kyst nogensinde.

Den største løgn om EU
[KP7, 2007] Den største løgn om Den europæiske Union, der med stor pomp og pragt og milliardudgifter har fejret sin 50-års dag - regnet fra underskrivelsen af Rom-traktaten er - at det er en fredens union, der har forhindret krig og har sikret freden i Europa igennem et halvt århundrede.
Leder, Kommunistisk Politik 7, 2007

Mærsks stik-i-rend-drenge
[KP7,2007] År for år er det med den danske regering og statsmagts aktive støtte gået bedre og bedre for Mærsk. Fra år til år er indtjening og profitter vokset. Fred er profitabel, terrorkrige endnu mere. Hvert år offentliggør det amerikanske finanstidsskrift Forbes en liste over verdens rigeste mænd – dollarmilliardærernes internationale. På dette års liste har den 93-årige Mærsk Mc-Kinney Møller haft en usædvanlig nedtur.

EU's tyske festerklæring
[KP7, 2007] Berlin-erklæringen er et kort sammendrag af den tyske forbundskansler Angela Merkels festtale. Det konkrete er en køreplan for vedtagelse af forfatningen: Den skal være i hus inden valget til EU-parlamentet i 2009.

Kan det betale sig?
[KP7, 2007] Hvor længe skal vi blive ved med at kæmpe imod vejrmøller? Er det ikke på tide at smide håndklædet i ringen og sige tak for kampen?

Grøn talmagi & a-kraft
[KP6, 2007] De seneste undersøgelser om den globale opvarmning og dens årsager og konsekvenser viser at fordelene ved en hurtig, kraftig indsats over for klimaændringerne langt opvejer de dermed forbundne omkostninger. Dermed er beslutningsgrundlaget for EU's energipolitik pludseligt blevet lidt mere miljøvenligt. Det gjorde alligevel ikke EU-topmødet til 'en halv sejr'.
Leder, Kommunistisk Politik 6, 2007

Nej til EU, terrorlove, og den nyliberale dagsorden!
[Netavisen] Kampen mod EU haren stærk aktualitet og vejen frem er en dansk udmeldelse af det menneskefjendske projekt.
Udtalelse fra DKU

Kampen om 69: En ny generations oprør
[Netavisen]
Rydningen af huset var dråben ovenpå årevis af reaktionær klassepolitik, som fik bægeret til at flyde over. Et nyt ungdomsoprør er i gang, en ny social revolte.
Af Cathrine Pedersen, formand for DKU

Spartakus-syndromet
[KP6, 2007] De gode gamle dage er den nye tids metoder, hvor indvandrerunge bliver arresteret for at sige imperialisme og anklaget for terrorisme, og hvor ghettoungdommen undertrykkes med kollektiv fattigdom. Nu kom turen til Nørrebro. Næste stop er Christiania. ” Vi er en del af jer selv.” Smak! Bonk!

En hilsen til alle, især i ”demokratiets” varetægt!
[Netavisen] Spillet er blodig alvor, det er klassekamp, de undertrykte mod herrerne – Vi har set en flig af, hvad der er under den kapitalistiske statsmagts demokratiske maske, og hvor tynd fernisen af retssikkerhed er!
Af B.C. Andersen, arbejderforfatter, Randers

UNGDOMSHUS NU! Kampen fortsætter!
[Netavisen] Løbeseddel til støttedemo i Århus 8. marts
APK Østjylland

8. marts: Så vigtig som nogensinde
[Netavisen] Det er en plastisk illustration af situationen for kvindekampen i dag, at selve fødestedet for dens internationale kampdag 8. marts – huset på Jagtvejen 69, København N – er blevet jævnet med jorden.

Den ’gode imperialisme’ vender tilbage
[Netavisen] Det er blevet moderne at være imperialist. Med civilisationernes kamp er også Den hvide mands byrde vendt tilbage.

Barbarerne i færd med at nedrive Jagtvej 69
[Netavisen] Det endelige angreb på et af Københavns og landets vigtigste kulturmonumenter er i gang, og demonstranter samles til fornyet protest i nærheden af Jagtvej 69.
Af Kommunistisk Politik

Protest mod nedrivning
[Netavisen] Protesterne mod vandalismen mod Jagtvej 69 er begyndt.

Myten om viljen til politisk løsning
[Netavisen] Ritt Bjerregård får lov at optræde i diverse medier og fremføre sit syn - og uhindret lov til at lyve.
Synspunkt fra Ungdomshusets pressegruppe

Kampene for Ungeren fortsætter
[Netavisen] Vi vil ha ungdomshuse hvor vi selv styrer tingene, vi vil ha fristeder og kultur, der bygger på menneskelige værdier og ikke gennemreguleres af markedskræfter og profithensyn. Hvis politikerne ikke vil hjælpe så tager vi dem selv.
Pressemeddelelse fra DKU

De to krav: Stop nedrivning af Jagtvej 69! Ungdomhus NU!
[Netavisen] Der må føres to kampe: For bevarelse af det historiske Jagtvej 69 og for et Ungdomshus NU, siger Arbejderpartiet Kommunisterne efter den brutale rydning af Ungdomshuset.

Pas på pengene!
[KP5,
2007
] 4,6 procent af den danske befolkning (eksklusive studerende) sig under fattigdomsgrænsen i 2004. En opgørelse baseret på OECD’s officielle grænse på halvdelen af medianindkomsten giver næsten samme resultat: Omkring 200.000 mennesker lever i fattigdom, heraf ca. 50.000 børn.
Leder, Kommunistisk Politik 5, 2007

Den  nye ”fleksible” CO-Industri overenskomst må stemmes ned!
[KP5,.2007] CO-Industriforliget indeholder alene med sin "fleksibilitet" i forhold til afvikling af ferie og i forhold til at sætte overenskomsten ud af kraft på væsentlige områder alvorlige angreb på arbejderklassens solidaritet og overenskomstsystemet. Den fleksible CO-Industri overenskomst må afvises: Stem Nej

Stop nedrivning: Jagtvej 69 og Kvindernes Internationale Kampdag
[KP5, 2007] At rive Jagtvej 69 ned vil være en barbarisk handling. Jagtvej 69 dannede i 1910 rammerne om den måske mest betydningsfulde politiske verdenskonference, der nogensinde er afholdt i Danmark. Den socialistiske kvindekonference i 1910 under forsæde af Clara Zetkin traf beslutninger af den største betydning endnu - bl.a. om i alle lande at gennemføre en kvindeaktionsdag. I dag er 8. marts ifølge en FN-beslutning i 1975 global kvindedag. Læs her om konferencen og dens betydning.

Hvorfor besættelsessoldater trækkes hjem fra Irak
[KP5, 2007] Den danske og britiske regerings beslutning om troppetilbagetrækninger fra Irak er først og fremmest et resultat af den irakiske modstand og dens påvirkning af opinionen i det krigsførende Storbritanien og Danmark. Taktiske parlamentariske tilbagetog for at fastholde regeringsmagten, garneret med øget agression og besættelse i Afghanistan.
Af Henning Paaske Jensen

Blodbad på folkeskoler
[KP4,
.2007
] Omkostninger ved kommunesammenlægninger for lokalsamfundene kan bl.a. blive, at deres folkeskole lukker. Mange af de nye storkommuner er gået i gang med at planlægge skoleslagtninger. Hele 36 nordjyske skoler står mere eller mindre foran nedlæggelse, hvis det står til politikerne. De første skoler skal lukkes i 2008.
Kommunistisk Politik 4, 2007

Krigsforbrydere slipper man da fri!
[KP4,.2007] Den tyske stat dækker over den grove naziforbryder og morder Søren Kam og nægter udlevering af ham – og den danske vil ikke gøre noget ved det. Det kommer ikke helt uventet for Aktive Modstandsfolk og deres formand Frede Klitgård,.
Kommunistisk Politik 4, 2007

Karen Jespersen: En dansk Neo-con justerer sin base
[Netavisen]
Karen Jespersens overgang til Venstre fra Socialdemokratiet følger sin egen indre logik. Det er først og fremmest en logisk organisatorisk trimning. Karen Jespersen er for længst ideologisk blevet en del af den pro-israelske ny-konservative bevægelse - i USA kaldet Neocons - hvis hovedfokus i dag er at føre korstog imod islam.  
Af Henning Paaske Jensen

Klimaskift
[KP3, 2007] Det virkelig skræmmende ved IPCC-rapporten som netop behandles, er siger en kritiker, at den er et resultat af flere tusind klimaeksperters arbejde, som har vidt forskellige opfattelser af drivhusgassernes konsekvenser. Kun pointer, som ansås som ubestridelige, overlevede denne proces. Det er et meget konservativt dokument – og det er det, der gør det så skræmmende.
Leder, Kommunistisk Politik 3, 2007

Ikke høre, ikke se – hvad vi ikke ved, har vi ikke ondt af ...
[KP3,2007]
Socialminister Eva Kjer Hansen følger regeringens generelle linje. Hun svarer udenom, trækker sager i langdrag, kommer med løfter om undersøgelser, men leverer ikke varen: Den viden, der gør os i stand til at vurdere resultaterne af den førte politik.

Præstens monolog blev til dialog – om Ungerens ret til at eksistere
[KP3, 2007] Præstens monolog blev til dialog – og endda gensidig forståelse – ud af dét, der startede som en forudindtaget kommentar. Det viser bare, at mange ville stille sig positivt over for vores ønske om et hus, hvis blot de vidste, hvad det blev brugt til.
Af Ditte Lærkedahl Jensen

Den uafsluttede historie
– om politisk irrationalitet og demokratiske alternativer

[KP3, 2007]
- Vi lever med et fravær af begreber og handlingsperspektiver, der blot tilnærmelsesvis svarer til omfanget af de farer og af de muligheder, der ligger forude. Kreativitetens mod og modets kreativitet er der mere end nogensinde brug for i disse år.
Af Patrick Mac Manus

Hugo Chavez og ’Det 21. århundredes socialisme’
[KP3, .2007] Chavez er en vigtig progressiv leder, som vender sig imod imperialismens forsøg på kontrol. Men at fremstille Chavez som en fremsynet kommunist eller hans socialisme som det 21. århundredes revolutionære ideologi og en mulig erstatning for den videnskabelige socialisme, marxismen-leninismen, er helt forfejlet.
Af Henning Paaske Jensen

Frygten for et NEJ
[KP3, 2007] Unionsforfatningen døde ikke med det folkelige franske og hollandske nej. Den er gravet frem af dybfryseren af den reaktionære tyske kansler Angela Merkel, der pr. 1. januar har formandsskabet i EU. Hun er fuldstændig uberørt og fuldkommen ligeglad med den folkelige modstand mod forfatningen.

Ugelangt mandagsmøde siger nej til Ritt: Ungerens brev til Fonden
[KP3,.2007] Efter at have holdt møde i en uge afvistes politikernes seneste udspil. Samtidig genoplivedes kravene fra 1981, der i oktober 1982 førte til Ungdomshusets åbning på Jagtvej 69. I et brev til fondsmedlemmerne uddyber fællesmødet, hvorfor svaret kun kunne være et nej.
Fra Ungdomshusets fællesmøde

Det latinamerikanske ryk
[KP2, 2007 Det latinamerikanske ryk mod venstre er folkeligt, demokratisk og antiimperialistisk i sin karakter. Og det er massivt og har grebet hele kontinentet. I alle lande er sådanne udviklingsprocesser i gang.
Leder, Kommunistisk Politik 2, 2007

Fra APKs 3. kongres: En fagbevægelse i krise
[KP2, 2007] Det er ikke en tilfældighed, at fagbevægelsen er havnet i en dyb krise – lige så lidt, som det er umuligt for den etablerede fagbevægelse at redde sig ud af den igen. Krisen vil tværtimod eskalere og uddybes i stadigt større omfang. Indlæg på APK's 3. kongres i december 2006.
Af Flemming Agri Jensen

”Livet var bedre under Saddam”
[KP2, 2007] 90 % af irakerne mener det, men her i landet må det ikke siges højt: Livet under Saddam Hussein var bedre end under den amerikanske og danske besættelse. Men Fathi El-Abed, næstformand i Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, sagde det.

VILLEKULLA-MANIFESTET
[Netavisen] 10-punkts-program for kampen for flere Ungdomshuse i København.
Af Initiativet for flere ungdomshuse

Fingrene væk- Det er vores ungdomshuse!
[Netavisen] DKU støtter op om kampen for flere ungdomshuse og ungdommens kamp for fristeder! Det er vigtigt at der er et modspil til den borgerlige propaganda og den kunstige 'ungdomskultur' der bliver forsøgt trukket ned over hovedet på de unge.
Udtalelse ved DKU, Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund

Rædsel i andedammen
[KP1, 2007] År 2006 blev afsluttet med en menneskeofring i Anders Foghs ånd. Den rette ånd lader sig nemt genkende derved, at ytringer imod den resulterer i en langsom og pinefuld død i bedste sendetid.
Af Franz Krejbjerg

2007: Året hvor Fogh skal væk
[KP1, 2007] Også uden at den økonomiske optur klinger af i 2007 (og den vil som altid klinge af og afløses af ny nedtur) er der gode muligheder for at vælte Fogh-regeringen i 2007.
Af Klaus Riis

DKU - Status ved årsskiftet: Revolutionær ungdom rykker
[KP1,2007] Samtale med Cathrine Petersen, DKUs formand.

Saddam Hussein myrdet af USA
[KP1, 2007] Iraks præsident Saddam Hussein blev myrdet af USA og dens marionetregering kort før daggry den 30. december 2006. Som amerikansk krigsfange blev han udleveret til hængning på amerikansk ordre.
Leder, Kommunistisk Politik 1, 2007

Revolutionær situation og ”antimonopolistisk demokrati”
[KP1, 2007] Definitionen på socialisme er ganske klar og ikke særligt flydende. Afgørende er, om arbejderklassen har den økonomiske og politiske magt. Altså hvis man skal følge den oprindelige marxistiske definition.
Af Troels Riis Larsen

DERFOR … gik det galt i 1989
[KP1, 2007] Det er en lang kamp og periode for at likvidere det gamle borgerligt demokratiske og kapitalistiske samfund med alle dets reminiscenser og tankegange. At der er vanskeligheder, farer, og tilbageskridt, viser historien: den tidligere socialistiske Sovjetunion og de andre tidligere socialistiske lande, der har oplevet en revisionistisk kontrarevolution, som har ført til revisionismens fuldstændige sammenbrud og en midlertidig genrejsning af kapitalismen – og til udslettelse af materielle, sociale og kultureelle fremskridt for den arbejdende befolkning.
Indlæg i debatten omk. APKs 3. kongres
Af B. C. Andersen

Fronterne trukket op
[Netavisen] Vi står ved indgangen til et nyt år, og situationen omkring Ungeren på Nørrebro ser ud til at være et varsel om det generelle billede af 2007: Det trækker op til storm, til nye store klassekampe.
Leder, Kommunistisk Politik 24, 2006

EU's nye horisonter
[KP24, 2006] Der er et skift på vej i den Europæiske Union. Den dybe krise i den europæiske politiske elite – skabt af økonomisk krise, masseprotesterne og en aggressiv amerikansk imperialisme – er for en kort tid overvundet. Det nye formandsland, Tyskland, har erklæret, at det vil bruge pusterummet til at få vedtaget unions-forfatningen i en eller anden form.
Af Franz Krejbjerg

Arbejderpartiet Kommunisternes 3. kongres : Danmark ud af både Irak og Afghanistan, NU!
[Netavisen] De danske soldater skal hurtigt trækkes ud af både Irak og Afghanistan, og kampen for at vælte Fogh-regeringen og for at udvikle velfærdsprotesterne skal optrappes. Det er nogle af budskaberne fra Arbejderpartiet Kommunisternes kongres, der blev afholdt i København i weekenden.

Ansvaret for Ungeren-konfrontationen ligger hos politikere, politiet og fascistiske fundamentalister
[KP24, 2006] Med søvngængeragtig sikkerhed har situationen omkring Ungdomshuset, Jagtvej 69, bevæget sig hen mod en større konfrontation mellem politiet, som ejendomsrettens væbnede hånd og det fundamentalistisk fascistiske Faderhus' blinde redskab. Politiet krævede det største antal demonstranter fængslet siden Verdensbank-protesterne i 197 , men bortset fra tre er alle danskere løsladt. Mange udlændinge er stadig fængslede.
Med fotoreportage fra demo'er og dommervagt



Netarkiv