Artiklerne udtrykker ikke nødvendigvis APKs/Kommunistisk Politiks holdning

ARKIV 2005

Arbejderpartiet Kommunisterne:
Åbent brev til venstrekræfterne

Modstandskamp Danmark - modstandskamp Irak
Af Frede Klitgård

Se også disse rubrikker:
Global debat
Dorte Grenaa: Udlæg og indlæg
Klaus Riis: Bag linjerne

Arkiv Synspunkt 2004
Arkiv Synspunkt 2003
Arkiv Synspunkt 2002
Arkiv Synspunkt 2001

2006: Den nyliberale offensiv må stoppes
[KP25, 2005]
Det er måske ikke gået op for alle, men Fogh og hans regering tonser løs med en nyliberal offensiv til fordel for monopolerne uden fortilfælde i dansk historie. Året 2006 – og ikke mindst det første halvår – bliver kritisk for, om den vil lykkes. Kun en storstilet massemobilisering vil kunne slå bremserne i og stoppe Fogh og hans sociale nedslagtning.

Det er ikke vores krig
[KP25, 2005] I begyndelsen af januar indkaldes til stormøder som forberedelse til årsdagen for angrebet på Irak 18. marts. Der lægges op til demonstrationer over hele Danmark. Alle opfordres til at møde op i den nærmeste by, deltage i mobiliseringen til demonstrationerne og styrke opbygningen af bevægelsen med anti-krigs grupper overalt i lokalsamfundene.

Jeg skammer mig
[KP25, 2005] - Jeg skammer mig, stod der i det hvide kors på et dannebrog. Det var ét af skiltene ved en hastindkaldt demonstration foran Christiansborg i protest mod de nye prøvekrav, der skal aflægges for at opnå dansk statsborgerskab, endnu en skærpelse ad absurdum af de i forvejen skrappe krav for at blive dansk statsborger.
Leder, Kommunistisk Politik 25, 2005

Hvordan vinder vi kampen om uddannelsen?
[Netavisen] De pædagogstuderende har forladt forhandlingerne med Bertel Haarder om den nye pædagoguddannelse. Læs her om, hvorfor PLS har valgt en aktivistisk linje.
Af Lars Grenaa, PLS

Til forsvar for oprøret
[Netavisen] Sigtelsen mod Foreningen Oprør for overtrædelse af ‘terrorparagraffen' er et forsøg på at skræmme og straffe den begrundede tvivl og modstand, der må rette sig mod ‘terrorlovgivning', ‘terrorlisterne' og den såkaldte internationale krig mod terror.
Af Patrick Mac Manus, Foreningen Oprør

Stakåndet velfærd
[Netavisen] Så kom det kapitalistiske Danmarks tilbud til danskerne frem til 2040: Forringelser på stort set alle områder i forhold til Danmark anno 2005 – som er forringet i forhold til Danmark anno 1980. De 43 punkter er med andre ord en plan for tilbageskridt over de næste 35 år – som følger oven på mere end 25 års tilbageskridt.
Leder, Kommunistisk Politik 24, 2005

FN's klimakonferece: Grønland uden is - Danmark under vand
[Netavisen] Den 4. december var mere end 100.000 mennesker på gaden i mere end 30 lande i protest mod den manglende indsats mod den globale opvarmning – drivhuseffekten – som vil få dybtgående konsekvenser for fremtiden. I Montreal, Canada, var der mere end 30.000 på gaderne, i London mere end 10.000 i den første koordinerede verdensomspændende miljøprotest nogensinde.
Kommunistisk Politik 24, 2005

Nazi skal stoppes
[Netavisen] Det nazistiske overfald på venstrefløjsfolk ved et lukket møde i Århus i sidste uge og de gentagne angreb på mødestedet Café Oscar har krævet og fået et hurtigt og klart svar: Vi – og det er århusianerne og hele det normale Danmark og alle normale danskere – vil ikke finde os i nazivold. Nazisterne skal stoppes – og de skal stoppes af den brede folkelige modstand, men vi stiller også krav om en effektiv indsats fra politiets og det officielle Danmarks side mod nazivolden.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Tale til pædagogikkens bisættelse
[Netavisen] Afslutningstalen holdt af Lars Grenaa for PLS - Pædagogstuderendes LandsSammenslutning - ved undervisningsministeriet på aktionsdagen 'Pædagogikkens død' den 29. november 2005

Så tages der fat på værket – nedskæringsværket
[KP23, 2005] Kommunalvalget var blottet for politik: Kandidaterne fortalte ikke, hvad de faktisk vil gøre, kun hvad de godt kunne tænke sig. Valgløfter er gratis. Nu er valget overstået og venstrefolk og socialdemokrater skrider landet over sammen til værket – nedskæringsværket.
Leder, Kommunistisk Politik 23, 2005

Spørgsmål til Århus
[KP23, 2005] Kommunistisk Politik har efter kommunalvalget spurgt Franz Krejbjerg fra ledelsen af Arbejderpartiet Kommunisterne i Århus og APK's centralkomite om, hvordan den århusianske venstrefløj egentlig ser ud, og om dens landspolitiske rolle.

Bush, Blair og Fogh ved at blive slået militært i Irak
[KP23, 2005] Modstanden er vokset til en regulær folkekrig, en befrielseskrig, som støttes af det store flertal af irakere. Den amerikanske hær er ved at lide et regulært militært nederlag i Irak. Bush, Blair og Fogh er ved at tabe krigen.
Af Klaus Riis, Kommunistisk Politik 23, 2005

Rød Oktober
[KP22, 2005] Den 7. november var for første gang i årtier en almindelig arbejdsdag i Rusland. Men det var også 88-årsdagen for Oktoberrevolutionen (25. oktober 1917 efter gammel russisk tidsregning) og titusinder af kommunister og arbejdere gik på gaderne for at fejre den.
Leder, Kommunistisk Politik 22, 2005

Uro i baggårdene
[KP22, 2005] I mange år er overskuddet af indvandrere fra Nordafrika til Frankrig blevet parkeret i betonbyggerier i udkanterne af Paris, Marseilles og andre storbyer. Det er områder, man som turist bliver opfordret til at holde sig fra, og der er heller ikke meget andet end trøstesløshed at få øje på.
Af Gerd Berlev

”Kommunistisk Samling” sprænger KPiD
[KP22, 2005] Forsøget på at vælte KPiDs nuværende ledelse på en ekstraordinær kongres er mislykkedes. Et mindretal i partiets landsledelse har forladt organisationen og dannet en forening, som kaldes 'Kommunistisk Samling'.
Kommentar, Kommunistisk Politik 22, 2005

Den amerikanske drøm:
Irak, Syrien og Iran som vassal-lande

[Netavisen] Selvom USA er stækket af modstandsbevægelsen i Irak vil det være en farlig illusion at tro, at USA har forladt sin amerikanske drøm, om at få gjort ikke kun Irak, men også Syrien og Iran til vassal lande. USA´s plan for oliekontrol med hele Mellemøsten er i spil.
Af Henning Paaske Jensen

Hvor rammer USA-imperialismen næste gang?
[Netavisen] Iran, Syrien, Venezuela? Det globale spil om ressourcer og militærstrategi er i fuld gang.
Af Troels Riis Larsen, IUL2006, DKU

Israel vil have Iran smidt ud af FN
[Netavisen] Om tyven der råber: Stop tyven. Den nuværende mediekampagne imod Iran vedr. Israel føres på en sådan måde, at det skal være forbudt at tænke eller udtale: oprettelsen af den zionistiske stat Israel blev fra starten et brohoved for imperialismen i Mellemøsten på bekostningen af det palæstinensiske folk.- en historisk uretfærdighed. KZ lejrene var ikke palæstinensernes ansvar
Af Henning Paaske Jensen

Haarderficering fra vuggestue til universitet
[KP21, 2005] Der er ikke nogen ende på det reaktionære bundskrab. Det er en af (skole)livets barske kendsgerninger. Hvis elever og uddannelsessøgende ikke stopper Haarder og unionen og deres bagmænd i Dansk Industri og de øvrige koncerners hovedkontorer nu, vil offensiven mod uddannelserne og deres brugere gå videre til de endnu yngre årgange.
Kommentar, Kommunistisk Politik 21, 2005

Unionen drøner derudaf - uden forfatning
[KP21,2005] Hvis der var nogen, der troede, at de franske og hollandske arbejderes stærke Nej til unionsforfatningen betød, at unionsopbygningen ville blive sat i stå, i det mindste midlertidigt, kan de godt tro om igen. Unionen drøner derudaf – uden forfatning og på trods af den massive modstand, som både er blevet demonstreret ved stemmeurnerne og på gaderne. I dag begynder topmødet under Tony Blairs formandsskab.
Leder, Kommunistisk Politik 21, 2005

FN DAGEN - Flag på halv ...
[Netavisen]   Ved FN-dagen 24. oktober 2005: Det er FN-dag og Danmark er blevet medlem af Sikkerhedsrådet. Det ku' være så godt, men er det skidt?
Af Ulla Røder

Hurra! Der er kommunalvalg!
[KP20, 2005] Den 15. november er der valg til de 98 kommende kommunalbestyrelser og til de fem regionsråd. De nye kommuner og regionerne, der afløser amterne fra 2007, skal have deres politiske ledelser. APK understreger, at skal det kommunale nedskæringsfelttog og den nyliberale nedslagtning af den offentlige sektor bremses, er det ikke nok at sætte et kryds. Det er langt fra nok.

Løgne uden grænser
[Netavisen] For almindelige arabere i Mellemøsten står det klart, at løgnenes rækkevidde og den krigeriske retorik fra Bush og hans allierede, drejer sig om noget helt andet end påstandene om Iraks masseødelæggelsesvåben, bekæmpelse af terrorisme og ”befrielse af irakerne”
Af Naser Alsehli, palæstinensisk journalist og forfatter

Missionær og grundlovs(for)bryder
[KP20, 2005] Mens Fogh missionerede i Afrika, afleverede 24 danske borgere en stævning til Østre Landsret mod den danske statsminister for grundlovsbrud, da et snævert flertal i folketinget den 21. marts 2002 gjorde Danmark til deltager i en angrebskrig mod Irak under amerikansk kommando og uden FN-mandat.
Leder, Kommunistisk Politik 20, 2005

DKP-ML bag kupforsøg mod KPiD
[Netavisen] DKP-ML afbrød for nylig ensidigt sammenslutningsprocessen med KPiD, mens partiledelsen erklærede, at en 'en historisk mulighed' for at danne er nyt 'kommunistisk parti' var forspildt. Det viser sig at dække over et kupforsøg mod KPiD i samarbejde med en større fraktion i dette parti.

Farlige forbindelser
[Netavisen] Apropos den sammenbrudte 'kommunistiske samling'
Netkommentar af -fsk

Foghs ansvar: Dansk soldat dræbt i Irak
[Netavisen] Ansvaret for de danske tab med en dræbt og to hårdt sårede soldater i det sydlige Irak er Anders Foghs og hans regering og dens støttepartier, der som Bush’s og Blairs nære allierede forvandlede Danmark til et krigsførende land i en ulovlig aggressionskrig.

APK: Hilsen til DKPs landsmøde
[Netavisen] Forholdet mellem APK og DKP er positivt, præget af gensidig respekt og en vilje til samarbejde omkring punkter af fælles interesser.
Arbejderpartiet Kommunisterne

Til bekæmpelse af racistisk smittespredning
[Netavisen] ”Skidtet vælter op af kloakkerne og sammen med det stikker rotterne deres grimme fjæs frem og medvirker til spredningen af smitsomme sygdomme. Når de ser dagens lys trækker de snuden til sig for et øjeblik.”
Af Gerd Berlev

Københavns fremtid – i hvis hænder?
[KP19, 2005] Skal det være A P Møller's København eller et København for flertallet af arbejdere – arbejdende som arbejdsløse –som har ret til billige og effektive kollektive trafikmidler, ret til, at de aller yngste passes i ordentlige institutioner med tilstrækkeligt personale, skoler og uddannelsessteder til de unge, der giver dem et håb og en tro på tilværelsen, og arbejdspladser og boligforhold for alle familier samt en omsorg og pleje til vore ældre.

Gør massernes krav synlige
[KP19, 2005] Det store problem er, at vreden ikke organiseres, ikke gøres synlig, ikke kommer til klart udtryk i masseprotest. Det hænger ikke mindst sammen med den parlamentariske oppositions manglende vilje dertil, fordi også den frygter masserne. Regeringen kan sætte sin falske dagsorden – fordreje alle virkelige problemer – og medierne, oppositionen, LO-fagbevægelsen og ngo-systemet spiller med

DKU: En klar linje for ungdommens kamp
[KP19, 2005] På DKU's nyligt afholdte kongres har den nyvalgte centralkomite konstitueret sig selv med Cathrine Frederikke Pedersen som fortsat formand for DKU. DKU har fastlagt en klar linje for det kommende års arbejde: Kampen imod krigen i Irak, solidariteten med de kæmpende modstandsbevægelser i Irak, Palæstina og Afghanistan, kampen for retten til den politiske protest, kravet om at få Danmark ud af EU samt afsløringen af kapitalens forproducerede løgne, vil igen i år stå i centrum for arbejdet

Se også

DKU: Kampen for befrielse er international
[KP19, 2005]
Kampen imod den imperialistiske verdensorden fortsætter! Det er kampen imod krig, EU, undertrykkelse, fattigdom, menneskelig tragedie og død, lyder det i udtalelsen fra fra DKU's ekstraordinære kongres september 2005
Udtalelse DKU

Kjers fagre verden
[KP19, 2005] En milliard af klodens 6 milliarder sidder på 80 pct. af det globale bruttonationalprodukt. Fem milliarder deles om de sidste 20 pct. Og så giver disse tal kun en indikator for uligheden. Det er Eva Kjers fagre verden.
Leder, Kommunistisk Politik 19, 2005

Drama i samlingen
[KP19, 2005] Samlingsprocessen, som DKP-ml har underholdt venstrekræfterne med gennem år, er aflyst. Der bliver ikke noget fælles parti med KPiD. Sammenlægningen er lagt i mølposen. Og den underlige ide om, at aktionsenhed i klassekampen er vejen til at sammenlægge kommunistiske organisationer står og blafrer underligt ensomt …
Af Franz Krejbjerg, Kommunistisk Politik 19, 2005

DKP/ML opgiver sammenslutning med KPiD
[KP 19, 2005] DKP/MLs landsledelse har i meddelt, at de indstiller 'samlingsprocessen' med KPiD. I en udtalelse hedder det: ”DKP/ML`s landsledelse beklager, at en historisk mulighed for at forene vore to partier om at skabe et nyt kommunistisk parti - som tingene står nu - er gledet os af hænde.”
Dokumentation

Irak-krigen er en katastrofe – Danmark skal ud nu!
[Netavisen] I dag demonstreres der overlalt i verden mod den ulovlige krig i Irak og mod USA's 'krig mod terror' og dens konsekvenser.
Arbejderpartiet Kommunisterne - Udtalelse 24. september 2005

Så skab da arbejdspladser, for fanden!
[KP18, 2005] Er der for mange uden for arbejdsmarkedet, er det fordi Fogh og Co.'s politik holder dem uden for arbejdsmarkedet. Mere end 900.000. Vi gider ikke høre mere om, at der vil være brug for at pensionsalderen hæves, at efterlønnen afskaffes, at der bliver voldsom arbejdskraftmangel, fordi virksomhederne bare venter på at ansætte folk. Det er løgn alt sammen.
Leder, Kommunistisk Politik 18, 2005

Det skal ikke være fedt at være fattig
[KP17, 2005] Finanslovsforslaget for 2006 er et klassebudget til fordel for de rige. År efter år skovler det penge over til aktionærerne, formue-ejerne, de besiddende og velstillede, som tages fra det store flertal – og især fra den fattigste del af befolkningen.
Leder, Kommunisttisk Politik 17, 2005

Nye forbrydelser mod Irak
[KP 17, 2005] Nu planlægges med den såkaldte ’forfatning’ nye og ikke mindre forbrydelser mod Irak og det irakiske folk: Opsplitning af landet og anstiftelse af borgerkrig. Det er den desperate løsning, som et USA i stadig større militære vanskeligheder nu tyer til i et forsøg på at undgå et nederlag som i Vietnam.

Skandaler på skinner
[KP 17, 2005] Dansk trafikpolitik har systematisk tilgodeset bilismen og foretaget gigantinvesteringer i motorveje og broer, mens den kollektive trafik med jernbanerne som et nøgleelement systematisk er blevet udsultet. Opdelingen af DSB og udliciteringen af driften på forskellige strækninger (efter EU’s regler) har yderlige bidraget til elendigheden.

Stop krigsforbryderen Sharon!
[Netavisen] Ny israelsk fremmarch vil næsten skære Vestbredden midt over. Blot få dage efter rømningen af bosættelserne i Gaza og fire mindre bosættelser på Vestbredden fortsætter Sharon i øget tempo fremmarchen for at underlægge sig stadig større dele af Vestbredden.
Kommentar til Fremad af Henning Paaske Jensen

Gaza - Hvad nu?

[Netavisen] Blot måneder efter den israelske ”rømningsplan” vil Israel have det største antal illegale bosættere nogensinde - op imod 400.000 på Vestbredden. Sharons 20 år gamle ekspansionsplan er i fuld gang med at blive virkeliggjort - alt imens verdenssamfundet ser på og ikke rører en finger.
Af Henning Paaske Jensen

Plads til ulydighed – tid til civil courage
[Netavisen] Det er på tide at forsvare de politiske frihedsrettigheder, som det oprørske borgerskab i sin tid tilkæmpede sig, men som deres efterkommere synes mere og mere villige til at forråde.
Af Patrick Mac Manus,talsmand for Foreningen Oprør

Socialdemokraterne og velfærden
[KP16,2005] Den socialdemokratiske partileder Helle Thorning-Schmidt har fremlagt sit længe bebudede udspil til en 'velfærdsreform' – læs: udspil til at undergrave velfærden og beskære de rettigheder, som arbejderne og den brede befolkning har tilkæmpet sig gennem årtiers kampe.
Leder, Kommunistisk Politik 16, 2005

APK støtter Oprørs internationale appel
[Netavisen] 10. august 2005

Modstandskamp og Coca-Cola
[Netavisen] Man kan ikke den ene dag demonstrere imod illegale, imperialistiske krige og den anden dag gå sammen med de imperialistiske aggressorer og dem, der laver terrorlove, som netop rammer dem, der bekæmper imperialismen - og Pernille Rosenkrantz-Theill kan ikke tage coke uden at få noget galt i halsen.
.Af Ron Ridenour

Lort i lagkagen
[KP15, 2005] Den danske sommer er kort og lunefuld og de lyse nætters tid næsten så hurtigt forbi som et amerikansk præsidentbesøg. Men festen vil vare ved, lover Fogh. Boligprisernes himmelflugt vil fortsætte, forbruget vil uimodståeligt drive opsvinget fremad, baseret på låntagning og historisk lav rente. Arbejdsløsheden falder. Hjulene i den rustne industri bliver smurt. Hent et par flasker mere, Brixtofte!
Leder, Kommunistisk Politik 15, 2005

Det er imperialismen der skal slås ned!
[Netavisen] Forståelsen for, at det er selve det imperialistiske system, der udgør den største trussel mod planetens og folkenes fremtid, er voksende. Det er imperialismen, der skal slås ned.
Udtalelse fra Antifascistisk og Anti-imperialistisk sommerlejr 2005, Midtsjælland 8. - 15. juli 2005

Stop Bush-demonstration uden antiimperialisme
[Netavisen] Den 6. juli kl. 14 var vi der igen. Demonstration foran USA's ambassade, symbolet på det officielle USA, verdens undertrykker, udplyndrer og terrorist nummer et. Anledningen var det dansk-amerikanske krigsforbrydermøde mellem Anders Fogh Rasmussen og George W. Bush.
Af Carsten Kofoed

APK om Terrorangrebet i London
[Netavisen] 7. juli 2005

'Fødselsdagsgaven' til Bush
Krigsforbryderdomstolen venter!
[KP14, 2005] George W. Bush er kun stor i en ting: Han er storforbryder. Det danske folks 'fødselsdagsgave' til ham vil være at gøre det klart: Krigsforbryderdomstolen venter – på de sammensvorne George Bush, Tony Blair, Anders Fogh og deres medskyldige.
Kommunistisk Politik 14, 2005

Bush, Fogh og Blair på krigsstien igen
[KP14, 2005] Bush's Danmarksbesøg er ikke blot en høflighedsvisit. Det er heller ikke alene for at dyrke venskabet med Fogh eller prise den amerikansk-danske alliance, som har ført den danske regering ind i en international sammensværgelse af internationale krigsforbrydere og har gjort den danske stat til en imperialistisk slyngelstat.
Kommentar, Kommunistisk Politik 14, 2005

Sort – sort – sort
[KP13, 2005] Hvis vejen til Helvede er brolagt med gode forsætter, så er vejen til Politistat Danmark brolagt med smukke fraser og gyldne løfter.
Leder Kommunistisk Politik 13, 2005

Stormagterne og unionen
[KP13 2005] Sammenbruddet for EU-topmødet i Bruxelles i sidste uge blev modtaget med skadefryd i Washington, hvor krisen for Den europæiske Union og dens nedfrosne forfatning ikke kommer helt ubelejligt. Bush kan imødese ringe modstand fra sine potentielle rivaler, når han går videre med den amerikanske globale dagsorden, der ikke mindst fokuserer på olien i Mellemøsten og Kaukasus-området.

Medierne, modstanden og unionskrisen
[Netavisen] Danske ja-politikere opfører sig i denne tid som forvildede lakajer, der ikke ved hvad de skal gøre og komplet savner selvstændig orientering eller holdning, når ordrerne fra herskabet udebliver.
Kommentar

Ministerbilen i brand
[Netavisen] Det er godt, at der ikke kom nogen noget til under anslaget mod integrationsministerens bil. Det samme kan ikke siges om den flygtningepolitik, som ministeren administrerer.
Af Patrick Mac Manus, forfatter

Mr. Yes, Sir!
[KP12, 2005 ] Det franske folk sagde et rungende NON til en EU-stat med en forfatning, som institutionaliserer nyliberalismen – den utilslørede monopolistiske kapitalisme – som økonomisk doktrin, som model og mål som teori og praksis. Det var med andre ord et drønende Nej til De Riges Union på de fattiges bekostning, til De Rige Lands Klub på de fattige landes skuldre.
Leder, Kommunistisk Politik 12, 2005

Botanik omkring en død forfatning
[Netavisen] Det burde ikke være så svært at forstå, at et Nej er et Nej, men det er det - for voldtægtsmænd og unionspolitikere. Ja-siden botaniserer i det franske Nej - men vil blive tvunget til at se realiteter i øjnene.
Kommentar

Nedtur
[KP11, 2005] Projekt 'Europas Forenede Stater' står over for en af sine største kriser nogensinde, hvis meningsmålingerne op til den franske og hollandske folkeafstemning holder. I begge lande er der få dage før afstemningen et flertal for Nej. Det vil betyde en nedtur for de europæiske monopoler, deres politikere og medier, som kan blive lige så betydningsfuld som den økonomiske krise, euroland er sunket ned i.
Leder, Kommunistisk Politik 11, 2005

Bush til Danmark
[KP11, 2005] I sidste uge dumpede Anders Fogh Rasmussen endnu engang ned i den sorte gryde kaldet 'Det Hvide Hus'. At dyppes i den er en store ære der kun tilkommer de allernærmeste venner af den amerikanske præsidentfamilie og derudover kun få vigtige statsoverhoveder, der skal handles med. Fogh kommer der mindst en gang om året. Og nu kommer Bush til Fogh den 6. juli.
Kommentar, Kommunistisk Politik 11, 2005

Dansk afstemning og fransk Nej
[Netavisen] Ét land er nok til at projektet skrottes. Og hvis traktaten er skrottet, er der ingen mening i at stemme om den! Hvis regeringslederne prøver at vige uden om dette, så er det en ny situation – og det bedst tænkelige udgangspunkt for en skærpelse af kampen mod traktaten – f.eks. i Danmark.
Af Franz Krejbjerg, medlem af Folkebevægelsen mod EU's bestyrelse Århus

Håndslag og knytnæve
[KP10, 2005] Tre generationer blandt de endnu levende – og tre krige, der stadig sætter sine spor verden over:
Den store antifascistiske krig 1939-45 og Danmark besættelse og befrielse. Vietnam-krigen (USA's krig mod Indokina) – 68-generationens krig. Og nutidens store krig: den amerikanske krig for verdensherredømme, den såkaldte krig mod terror – med Irak som omdrejningspunktet, og Danmark som krigsdeltager på den amerikanske imperialismes side.
Leder, Kommunistisk Politik 10, 2005

En fascist indtager Moskva
[KP10, 2005] Hitlers arvtager som verdenserobrer, den amerikanske præsident George W. Bush, gjorde, hvad Hitler aldrig formåede: Han indtog Moskva og overværede en militærparade ved Lenins Mausoleum – forvandlet til tribune til lejligheden for ikke at forstyrre de fornemme udenlandske statsledere, som var kommet til Rusland for at deltage i fejringen af 60-året for Europas befrielse for nazismen.
Af Klaus Riis, Kommunistisk Politik 10, 2005

60 år fra nu
[KP9, 2005] Den 4. maj er det 60-års-dagen for Danmarks befrielse. Den 8. maj 1945 kapitulerede Nazityskland endeligt. Modstandskampen er et af de stolteste kapitler i vort folks historie – som sejren over fascismen er et af de stolteste kapitler i arbejderklassens og socialismens historie.
Af Klaus Riis, Kommunistisk Politik 9, 2005

1. maj 2005
Uddelingsavis - Indstik Kommunistisk Politik 9, 2005

Modstand nytter!
[KP9 2005] Danmark har brug for en ny modstandsgeneration, som vil sende Anders Fogh til USA og Helle Thorning Schmidt til Bruxelles og gøre landet frit for imperialistiske alliancer og supermagtsunioner.
Af Dorte Grenaa, Formand for Arbejderpartiet Kommunisterne

Det går rigtig godt i Fogh-Danmark!
(For de rige)

[KP9, 2005 ]
Industriarbejderne må søge til servicejob. Værftsarbejderen kan blive ekspedient i et supermarked og slagteriarbejderen ansat hos McDonalds.

Fransk Nej til unionsforfatningen? I al fald et dansk!
[KP9, 2005 ] Går det alligevel, trods alle meningsmålinger, hen og bliver et fransk og et hollandsk ja, er det op til danskerne for tredje gang at sige Nej ved en folkeafstemning. Første gang var det Nej til Maastricht-aftalen, anden gang var det nej til euro og ØMU. Hverken danskerne eller folkene i de øvrige EU-lande har fortrudt et Nej fra Danmark.Det tredje Nej vil være det vigtigste af dem alle.

_________

Forskellen er ens
[KP9, 2005] Danskerne har nu fundet ud af, hvad forskellen er på Anders Fogh Rasmussen og hans modstykke Helle Thorning-Schmidt: Forskellen er ens. Eller rettere: der er en lille forskel. Men politisk er den ikke til at få øje på.
Leder Kommunistisk Politik 9, 2005

Lukkede møder hver for sig
[KP9 2005] Sammenslutningen mellem KPiD og DKP-ml er stadig i vanskeligheder, selvom en kongres i KPiD og et landsmøde i DKP-ml lægger op til, at diskussionen fortsætter.

Socialdemokraternes håb
[KP8, 2005] Helle Thorning Schmidt skal som socialdemokratisk partiformand slå Fogh ved næste valg. Hvis hun har en politisk linje eller vision er den endnu ikke kommet frem. Hun blev valgt som formand for socialdemokraterne, fordi hun var kvinde og ukendt. Det blev imidlertid hurtigt klart, at hun var Nyrups og LO-toppens valg, de magtfulde pampere og eurosocialdemokraters valg.
Leder, Kommunistisk Politik 8, 2005

Paven, Polen og kommunismen
[Netavisen] Ikke siden Stalins død har en død fået så stor betydning i det offentlige liv og blevet analyseret så meget, især i hans hjemland. Var han vor tids Stalin? I hvert fald var han Polens ukronede konge.
Af Ole S. Larsen, Inter_pres

Paven har blod på hænderne
[Netavisen] . Da de tidlige 70eres økonomiske nedtur begyndte at bide, foretog den vestlige verden et afgørende sving mod højre, og forvandlingen af en obskur polsk biskop fra Karol Wojtyla til Johannes Paul II var en del af denne større vending.
Af Terry Eagleton

For-m/k
[KP7, 2005] Det vil være et gigantisk selvmål, hvis socialdemokraterne vælger den strømlinede unionsmodel Helle Thorning Schmidt som partiformand – ligesom det er en selvforskyldt invitation til tilbagegang, hvis Socialistisk Folkeparti ikke vælger den dygtige og (indtil videre) hæderlige parlamentariker Villy Søvndal.
Leder, Kommunistisk Politik 7, 2005

Krigsmodstand og kamp mod Unionen
[KP7, 2005] Krig og union er blevet dansk indenrigspolitik. Den tid er for længst forbi, hvor man kunne trække et nøje skel mellem de to ting og anbringe 'udenrigspolitik' i en kasse med oversete sager.
Kommentar, Kommunistisk Politik 7, 2005

Sammenlægningen af KPiD og DKP/ML ved kritisk punkt
[KP7, 2005] Sammenslutningen mellem KPiD og DKP-ml er løbet ind i vanskeligheder. KPiD stiller krav om at DKP/ML skal gøre op med sin historie og 'maoisme'.
Kommentar, Kommunistisk Politik 7, 2005
Se også
Dokumentation: Et oplæg fra KPiDs Skolingsudvalg

Endnu et socialdemokratisk selvmål
[Netavisen] Der går ikke en dag uden at  borgerlige og reformistiske redaktører og politikere erklærer både arbejderklassen og kommunismen for død og begravet, og der advares samtidig mod den ”umenneskelige religion”  – som den socialdemokratiske forfatter Ole Hyltoft kalder Islam – og ”muslimske terrorister og udlændinge” udpeges som den store fare.
Af Ole S. Larsen

2 år for længe: De danske tropper skal ud! Stop besættelsen af Irak!
[KP6, 2005] 19. marts 2005 - Global demonstrationsdag: Den danske fredsbevægelse og dens opgaver.
Kommunistisk Politik 6, 2005

Militærunion
[KP6, 2005] Skal Danmark være med som en integreret del af den nyliberale og oprustede Union, som en militariseret delstat i en militariseret imperialistisk supermagt, der vil optræde med bomber og raketter og diplomatiske midler på den globale arena?
Det er et hovedspørgsmål, der skal tages stilling til i september.
Leder, Kommunistisk Politik 6, 2005

Kollaboratør Danmark
[KP6, 2005] I Danmark som i talrige andre lande verden over vil 2-årsdagen for den krigeriske og røveriske overfald på Irak blive markeret med omfattende demonstrationer den 19. og 20. marts. Modstanden mod den folkeretsstridige krig og besættelse er ikke blevet mindre i løbet af de to år, hverken i Danmark eller i verden som helhed. Nu vil også en af USAs nærmeste allierede, Italiens Berlusconi, trække tropperne hjem inden udgangen af året.
Kommentar, Kommunstisk Politik 6, 2005

Mediehetz er afledning
[Netavisen] Her op til den store internationale aktionsdag mod besættelsen af Irak den 19. marts – 2-årsdagen for amerikansk ledede ulovlige angrebskrig mod Irak – har de borgerlige medier, der er tro mod regeringen, igen tyet til prostitutionsjournalistisk af værste skuffe for at hetze mod dem, der i Danmark støtter irakernes legitime modstandskamp mod den ulovlige og blodige besættelse af Irak.
Af Carsten Kofoed , talsmand for Komiteen for et Frit Irak

Feltherre i ny krig
[KP5, 2005] Fogh vil være den første borgerlige statsminister, som vinder en vigtig EU-folkeafsteming. Og afstemningen om unionsforfatningen er nok den vigtigste siden afstemningen om dansk medlemskab af EEC/EF 2. oktober 1972. Det drejer sig om ja eller nej til at være med i den fuldt udbyggede Union, superstaten og supermagten EU.
Leder, Kommunistisk Politik 5, 2005

Bush og Europa
[KP5, 2005] Det fremgik ikke af de officielle TV-reportager: Bush er den mest hadede mand i Europa. Og hans besøg var en parade i Potemkin-kulisser, som det træffende er blevet sagt.

Valg og valgtaktik
[KP5, 2005] Folketingsvalg er gode at få forstand af. De handler om besættelsen af nogle af det kapitalistiske samfunds kommandoposter. Valgkampen og valget er højdepunktet i den 'demokratiske proces', det ypperste, som det borgerlige demokrati kan præstere. For marxist-leninister er spørgsmålet om deltagelse i parlamentariske valg eller folkeafstemninger ikke et principielt, men et taktisk spørgsmål, afhængigt af den konkrete situation.

Unionsforfatningen - en anmeldelse
[KP5, 2005] Folketingets EU-oplysning har udsendt en diger bog på 416 sider: 'Traktat om en forfatning for Europa'. Også kaldet 'unionsforfatningen', 'EU-grundloven' eller 'Forfatningstraktaten'. Det er den, der skal til folkeafstemning i Danmark tirsdag den 27. september. Kommunistisk Politik anmelder den.

25 lande - en regering - intet folk
[KP5, 2005] Fra EU's centralregering er der kommet påbud om at danskerne og mange andre Europæiske nationer skal sige ja til at give EU ubegrænset magt. Det danske ja bedes givet 27. september 2005.
Folkeafstemningskommentar af Franz Krejbjerg

Israel og USA bag ny fredsfarce
[KP4, 2005] De vestlige medier overgår hinanden i begejstring over en 'ny æra' i forholdet mellem Israel og palæstinenserne. Men man må gøre sig klart, at ingen fredsproces er mulig uden opfyldelse af palæstinensernes legitime rettigheder.
Af Henning Påske Jensen

Foghs dagsorden
[KP4, 2005] Folketingsvalget gav krigsforbryderen Anders Fogh Rasmussen grønt lys til at fortsætte sin dagsorden. Vælgertilbagegangen for S og SF er et plastisk udtryk for reformismens, den socialdemokratiske klassesamarbejdspolitiks, krise. Den aggressive imperialisme og den nyliberale Union har ingen plads til det traditionelle reformistiske klassesamarbejde. Borgerskabets kontrakt med socialdemokraterne er opsagt.
Leder, Kommunistisk Politik 4, 2005

Hvad viser FV2005?
[KP4, 2005] FV2005 var et kæmpenederlag for den socialdemokratisk ledte opposition og for 'arbejderflertallet'. Venstrekræfterne må drage konsekvensen.
Valganalyse, Kommunistisk Politik 4, 2005

FV 2005:
Valgets fakta

Foghs krigsforbryderregering genvalgt
[Netavisen] Anders Fogh og hans sorte flok af krigsforbrydere kan regere Danmark videre i de næste fire år - medmindre stærke bevægelser uden for folketinget tvinger ham til at gå af.
Valgkommentar

Demokrati og valg
[KP3, 2005] Det borgerlige demokratis princip er det modsatte af demokrati: nemlig princippet om, at flertallet må indordne sig under mindretallet og dets interesser. Valget i Danmark består i, hvilken fraktion inden for det danske borgerskab, som skal styre de kommende år, - og som repræsenteres af henholdsvis Fogh og hans gruppe eller Lykketoft/Jelved og deres halehæng fra SF og Enhedslisten.
Leder, Kommunistisk Politik 3, 2005

Bush's irakiske valgshow
[Netavisen] Det irakiske 'valg' hilses velkommen som 'et historisk skridt mod demokrati' og prises som vellykket ikke bare af krigskoalitionens politikere, men af en stor del af verdens regeringer og medier.
Det er imidlertid ikke andet end et gigantisk internationalt organiseret show, orkestreret af USA - og svindel fra ende til anden.
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne

Lort til halsen: Tortur som metode
[Netavisen] Sergent Charles Graner blev fundet skyldig og dømt til ti års fængsel for at udøve tortur på irakiske fanger. Og der er flere sager af den slags på vej. Tortur bruges af amerikanerne, af briterne, af deres indsatte 'irakiske' styrker. Også danske soldater er anklaget for tortur.
Kommentar, Af Devrimce

Vores første ti timer ved magten
[Netavisen] Valgløfter.

The Killer Argument
[Netavisen] I begyndelsen af januar annoncerede Danmarks Radio at de til dækning af det kommende folketingsvalg havde indgået en aftale med analysebureauet Eponion (Epo) og vraget Gallup. Begrundelsen var, at firmaet havde foreslået et spændende koncept.
Valgkommentar FV2005

Regeringsalternativerne og den folkelige modstand
[Netavisen] Krigsforbryderregeringen Fogh står ifølge opinionsundersøgelser til genvalg. Medmindre SR og dets støttepartier SF og EHL virkelig får sat en slutspurt ind, der rykker i valgkampen, vil statsministeren efter valget stadig hedde Anders Fogh, og socialdemokraternes formand ikke længe hedde Lykketoft.
Valgkommentar FV 2005

Dødens drabanter
[KP2, 2005] USA hylder massemorderen og krigsforbryderen George W. Bush: Nu begynder hans anden præsidentperiode. Endnu engang har han stjålet et valg - og igen vil han bruge det til global krig og global terror.
Leder, Kommunistisk Politik 2, 2005

De gamle venner og livet i dødvandet
[KP2, 2005] Med en taktik, der nærmest kan sammenlignes med at bygge sandslotte, bevæger samlingsprocessen mellem KPiD og DKP-ml sig nu igen rundt i dødvandet. Denne gang to skridt tilbage til KPiDs sidste kongres.
Af Franz Krejbjerg, Kommunistisk Politik 2, 2005

Smørhullet Danmark
[KP2, 2005] Desværre er det lykkedes den liberalistiske regering at sørge for, at skabe en stemning af, at den har gjort det godt. Lige nu kan boligejere låne sig fattige og føle sig rige for en kort stund, og alverdens unødvendige varer kan købes for nedsat pris. De, der ikke har råd til forbrugsfesten trøster sig med lotto og alskens andre spille-tilbud, der giver håbet om en dag at blive rig nok til at deltage i festen.
Strøtanker, Kommunistisk Politik 2, 2005

Nøgne politikere
[KP2, 2005] Der er stemmer i jobs og i skoler. I den første TV-transmitterede partilederrunde efter valgudskrivelsen var det temaerne i centrum. Tænk engang: Der skal skabes masser af jobs, og eleverne skal lære at læse.
FV2005, Partilederdebat i TV

APK: Valgudtalelser FV2005

Fogh! Du har blod på hænderne!
[KP2, 2005]
Valg 8. februar: Et dansk folketingsvalg anno 2005 ligner en lokal udgave af et amerikansk præsidentvalg - med Fogh i Bush's og Lykketoft i John Kerrys rolle.
Af Dorte Grenaa, Formand for Arbejderpartiet Kommunisterne

Den nyliberale 'velfærd'
Arbejderpartiet Kommunisterne

Svaret er: Socialisme!
Arbejderpartiet Kommunisterne

En ny kold krig
[KP1, 2005] År 2005 vil gøre det klart, at der ikke bare er 'varme' krige mellem USA-imperialismen og folkene og en både blodig og 'fredelig' balkaniseringsproces i vigtige og olierige regioner, men også kold krig mellem imperialistmagterne.
Kommentar, Kommunistisk Politik 1, 2005

Valget udsat
[KP1, 2005] Paradoksalt nok har katastrofen i Asien genskabt en følelse af 'normalitet' verden over. Det er næsten som om 'verdenssamfundet' igen eksisterer. 'Alle' står sammen om at hjælpe ofrene. Det ellers usynlige FN er fra sidelinjen for et øjeblik kommet på banen igen.
Leder, Kommunistisk Politik 1, 2005

1 januar 2005
Nytårsbrev fra Annisette & Thomas
[Netavisen 01.01.05] Kan vi acceptere at den globale prioritet gives til ulovlige krige og besættelser som Afghanistan, Irak og Palæstina? At prioriteten ikke gives til at brødføde de sultende, give ly til de hjemløse, medicin til de syge, og hjælpe hinanden som medmennesker?

Imperiet i år 2005
[Netavisen] Efterhånden som det nye år begynder, vil militære og økonomiske udsigter for det amerikanske imperium være værre end for et år siden. Vi kan se frem til et nyt år med fortsatte krige, økonomisk krise og tiltagende direkte aktioner.
Nu på dansk!
Af James Petras, Stop Terrorkrigen

Nytårsforsæt for 2005
Vi vil stoppe Bush!
Af Ramsey Clark

Netarkiv