Artiklerne udtrykker ikke nødvendigvis APKs/Kommunistisk Politiks holdning

ARKIV 2006

Se også disse rubrikker:

Global debat

Dorte Grenaa:
Udlæg og indlæg

Klaus Riis: Bag linjerne


Arkiv Synspunkt 2005
Arkiv Synspunkt 2004

Arkiv Synspunkt 2003
Arkiv Synspunkt 2002
Arkiv Synspunkt 2001



APK's 3: Kongres

___________________________

Fronterne trukket op
[KP24, 2006] Vi står ved indgangen til et nyt år, og situationen omkring Ungeren på Nørrebro ser ud til at være et varsel om det generelle billede af 2007: Det trækker op til storm, til nye store klassekampe.
Leder, Kommunistisk Politik 24, 2006

EU's nye horisonter
[KP24, 2006] Der er et skift på vej i den Europæiske Union. Den dybe krise i den europæiske politiske elite – skabt af økonomisk krise, masseprotesterne og en aggressiv amerikansk imperialisme – er for en kort tid overvundet. Det nye formandsland, Tyskland, har erklæret, at det vil bruge pusterummet til at få vedtaget unions-forfatningen i en eller anden form.
Af Franz Krejbjerg

Arbejderpartiet Kommunisternes 3. kongres : Danmark ud af både Irak og Afghanistan, NU!
[Netavisen] De danske soldater skal hurtigt trækkes ud af både Irak og Afghanistan, og kampen for at vælte Fogh-regeringen og for at udvikle velfærdsprotesterne skal optrappes. Det er nogle af budskaberne fra Arbejderpartiet Kommunisternes kongres, der blev afholdt i København i weekenden.

News på dansk
[KP23,2006] Hans Scherfig skrev ofte og veloplagt om presse og ytringsfrihed. I årevis var han landets skarpeste mediekritiker som radioanmelder ved Land&Folk. I dag findes der ingen hverken radio- eller TV-anmeldere. Ingen – og slet ikke journalisterne, som Scherfig behandlede med særlig interesse – bliver stillet til regnskab for, hvad de gør – eller ikke gør. Der findes ingen normer for anstændig journalistik
Leder, Kommunistisk Politik 23, 2006

Den sovjetiske kontrarevolution skete ikke "over en enkelt nat"
[Netavisen] For at forstå kontrarevolutionen i Sovjetunionen, for at forstå hvordan arbejderklassen kunne miste magten, er det nødvendigt, at analysere de "indre forhold". Den sovjetiske kontrarevolution viser netop, at de "socialistiske produktionsforhold" kan nedbrydes og arbejderklassen kan miste magten som et resultat af en "indre kontrarevolution". Det viser det kapitalistisk Kina også uanset de kalder det socialisme.
Af Ole S.Larsen, Gøteborg

Che Guevara misbruges til at miskreditere den socialistiske tanke
[KP23,2006] Arbejderen, der er dagbladet for og talerør for det nye "Kommunistisk Parti", har bragt en halvanden sides artikel, der åbenlyst er et forsøg på at miskreditere hele den socialistiske tanke og mere specifikt den socialistiske udvikling i Sovjetunionen efter 1917 frem til hrustjoviternes overtagelse af magten i 1954.
Af Kaj Rudi Rasmussen

Det 21. århundredes socialisme
[KP23, 2006]
Det folkelige opsving i Latinamerika og massemodstanden mod imperialisme og nyliberalisme sætter hele tiden nye spor. Det er markant, at Hugo Chavez med større stemmetal end nogensinde genvandt præsidentposten i Venezuela. Men er det socialismen som nu er under opbygning i Venezuela?

En anden verden er nødvendig – Socialismen er mulig
[KP23, 2006] Jeg tror, store dele af den danske venstrefløj er bange. Bange for at tage chancer, bange for at prøve noget nyt, bange for at miste sine vundne positioner i det urolige politiske spil. Frygten hindrer de virkelige banebrydende initiativer, hindrer befolkningens vrede i at komme til udtryk for fuld styrke.
Af Troels Riis Larsen

Sniksnak – nej tak!
[KP23,2006] Forslaget om at stifte en egentlig velfærdsbevægelse er IKKE et forslag til at videreudvikle 'velfærd til alle'-bevægelsen som en stærk massebevægelse, Det er en beskeden bøvs, som ikke skal udfordre pamperne i LO-toppen for voldsomt.

USA's irakiske dilemma og Danmarks
[KP23,2006] Den seneste uges tid har med lækningen af to amerikanske hemmeligstemplede memoer - henholdsvis den amerikanske sikkerhedsrådgiver Hadley's og den afgående forsvarsminister Rumsfelds memoer– dokumenteret et USA som sætter alt i spil i et forsøg på at finde en udvej.
Af Henning Paaske Jensen

Hvad sagde Carl Madsen?
[Netavisen] Artiklen indgår i debatten om kommunisternes parti , aktualiseret efter stiftelsen af det "nye" såkaldte "Kommunistisk Parti" - endnu et parti baseret på DKPs gamle grundlag: "anti-monopolistisk demokrati", der markerer DKPs overgang fra engang at have været "...et samfundsrevolutionært socialistisk parti til at blive et tæmmet, reformistisk, statsaccepterende og liberalistisk..", Carl Madsen.
Af INTERPRESS

Samtale med Klaus Riis: Opbrud – også til venstre
[KP22, 2006] -  Der er opbrud i det danske samfund og i dansk politik. Også blandt venstrekræfterne. Kommunistisk Politiks redaktør Klaus Riis giver her sin opfattelse af, hvor tingene står – og hvor de bevæger sig hen.
Kommunistisk Politik 22, 2006

Var det socialismen som led nederlag i Sovjet og Østeuropa 1989?
[Netavisen] Det mener man altså i det 'nye kommunistisk parti'. Det er også den opfattelse, som de borgerligt-reformistiske medier og politikere forsøger at udbrede med slagord om at: 'Sovjets fald var kommunismens fald'. Jeg mener ikke, at det forpamprede, klassedelte og kriseramte Sovjet eller Polen i 1989 var socialistiske samfund, endsige var på vej mod kommunismen.
Af Ole S. Larsen, Gøteborg

Apropos stiftelsen af 'Kommunistisk Parti'
[KP22, 2006] Dannelsen af det ny 'Kommunistisk Parti' har affødt en række overvejelser fra forskelligt hold. Arbejderdigteren B.C. Andersen, Randers, kommenterer her et indlæg fra Peder Pedersen, Århus, medlem af DKP …
Af B.C. Andersen

Vi bliver ved
[KP22, 2006] Der er ikke noget at komme efter, siger Fogh, Bertel Haarder og Claus Hjort Frederiksen. De påstår det alle sammen: Velfærden er steget under VK-regeringen siden 2001. Men folk går ikke hjem. Vi bliver ved.
Leder, Kommunistisk Politik 22, 2006

Komplot mod sund energipolitik
[KP22, 2006] Der er udsigt til en fortsat stigning i mængden af privatbiler og i særdeleshed lastbiler over de næste ti-tyve år. Derfor skal den kollektive trafik udbygges markant er nogle af konklusionerne på en analyse, som Ingeniørforeningen IDA har gennemført. Men Fogh-regeringen og de tidligere socialdemokratiske og borgerlige regeringer, har ræset i den modsatte retning.

”Kommunistisk masseparti” der forsvandt
[KP22, 2006 ] Den ledende gruppe i det nu opløste revisionistiske DKP/ML, som fortsætter i det 'nye' Kommunistisk Parti, ville fra 1997 have et 'kommunistisk masseparti' - med det samme. Små 10 år efter er det er imidlertid blevet pist væk!

”Kommunistisk” parti på ulykkesvej
[KP21, 2006] I weekenden 10.-12. november nedlagdes DKP/ML og organisationen 'Kommunistisk Samling' - og samtidig stiftedes 'Kommunistisk Parti'.

Kald en spade for en spade og en skovl for en skovl
[KP21, 2006]
Lad os en gang for alle slå fast, at 11. september 2001, ikke var dagen, hvor verden i et splitsekund ændrede sig radikalt.
Af B. C. Andersen, Kongresdebat

Schiller Instituttet og LaRouche
[KP21, 2006] Det danske dialogcenter er ikke i tvivl: Lyndon LaRouche er en amerikansk millionær og tidligere trotskist, som gik over på den yderste højrefløj og lavede sin egen politiske ideologi, en bizar sammenblanding af konspirationsteorier og elementer af fascisme. I Danmark er han repræsenteret af Schiller Instituttet.
Kongresdebat

Vingeskudt Bush, såret Fogh
[Netavisen] Det amerikanske kongresvalg var en lammende nederlag for krigsforbryderen George W. Bush og hans regering. Det amerikanske folk stemte i stort tal, massivt og umiskendeligt, imod George Bush's krige – imod krigen i Irak.
Af Klaus Riis

Dødsdommen over Saddam Hussein: Et tveægget sværd
[KP21, 2006]
'Dommen' imod Saddam Hussein er i virkeligheden en dom imod det irakiske folks selvstændighed, og et desperat træk fra en desperat besættelsesmagt, anført af en amerikansk præsident, som er hårdt trængt både i Irak og på hjemmefronten.
Leder, Kommunistisk Politik 21, 2006

Fogh eller fakta
[KP20, 2006] I 30erne i forrige århundrede var det 'Stauning eller kaos'. I dag er det 'Fogh eller fakta'!
Leder, Kommunistisk Politik 20, 2006

Ungdomshus og ”Faderhus”
[KP20, 2006] Ungdomshuset benyttes af tusinder af københavnske unge – og støttes af mange, mange flere.
Sekten 'Faderhuset' har ingen støtte på Nørrebro - men supportes af Dansk Folkeparti. Det er på høje tid, at de reaktionære ballademagere fra 'faderhuset' sættes på porten!

Oprør: Retssikkerheden trædes under fode
[Netavisen] Åbent brev til rigsadvokat Henning Fode. - Det forekommer utilstedeligt, at rigsadvokaten foretrækker den politiske signalværdi, der ligger i udsendelsen af en pressemeddelelse om anklage for støtte til terror, frem for at ville begrunde tiltalen med et offentligt tilgængeligt anklageskrift, der er stilet til den berørte part, udtaler Patrick Mac Manus

Fogh har ikke leveret varen!
[Netavisen] Skønt virksomhederne tjener penge som aldrig før, kræver DI op til overenskomstforhandlingerne, at natarbejdstillæg afskaffes og arbejdstiden øges med 2 timer om ugen - Hvad med at sikre de lavtlønnede (offentligt ansatte) en ordentlig pose penge i stedet for at belønne de kommunale topfolk, der i forvejen tager sig godt betalt, og som er dygtigst til at implementere nedskæringerne, dvs. svinge pisken over deres lokalbefolkninger?
Af Per H. Christiansen, Frederikssund

DKU: Systemskifte - ikke regeringsskifte
[Netavisen] Udtalelse fra DKU's 7. kongres Oktober 2006

Fogh! Du har blod på hænderne fra 655.000 dræbte irakere!
[Netavisen] 655.000 døde irakere som følge af Bush, Blairs og Foghs ulovlige krig. Den videnskabeligt funderede undersøgelse, som nu er blevet offentliggjort i det internationalt anerkendte medicinske tidsskrift The Lancet viser, at antallet af døde irakere - døde civile - er langt, langt højere end hidtil troet.

Ytringsfrihed og demokrati
[KP19,2006] DF, der skreg allerhøjest under ”Muhammedkrisen”, har fået svært ved at finde balancen, når ytringsfriheden og demokratiet også skal gælde deres egne. Lad os håbe, at de falder i deres egne rænker. Under alle omstændigheder er det nu klokkeklart, at de nærer hadet mod islam ved deres bryst. Desværre flyder pressen over med tvetydige gengivelser i stedet for klart at afvise og tage afstand fra de racistiske holdninger til islam i Dansk Folkeparti.

Undtagelsestilstandens kultur
[Netavisen
I krigsførende samfund sniger krigen sig ind i hverdagen som en næsten umærkbar omstilling af mentalitet og vaner, hvor hidtidige demokratiske og juridiske normer nedbrydes.
Af Patrick Mac Manus, forfatter

Bush på dansk
[Netavisen]
Det indledende udenrigspolitiske afsnit af statsministerens åbningstale til Folketinget synes ikke at have givet anledning debat i medierne. Men det fotjener nok at blive analyseret. Det er simpelthen Bush på dansk, en lakaj-klons tale.
Ved Hans Pendrup, Stop Terrorkrigen

Atomkrig mod Nordkorea – eller Iran?
[KP19, 2006] Hvor kommer atomtruslerne og krigsfaren fra? Spørgsmålet er dumt: USA er verdens største atommagt, og brugen af atomvåben indgår i dens militærdoktriner. USA er den eneste nation, der har brugt atomvåben. USA har fyldt ikke bare sit eget territorium, men havene, rummet og baserne overalt i verden med a-våben. F.eks. i Sydkorea.

Aldi, Netto eller LO
[KP19, 2006] OK-forhandlingerne nærmer sig. LO-toppen taler om højere løn - men den glemmer noget afgøren: kravet om nedsat arbejdstid - hen imod 30 timer ugentligt, 6 timer dagligt.
Faglig kommentar


Fogh skal tvinges væk

[KP19, 2006] De massive protester i form af det kommunale budgetoprør og de markante demonstrationer ved folketingets åbning, organiseret af initiativet 'Velfærd til alle', var skriften på væggen for Fogh-regeringen. Nedtællingen for denne kriminelle regering, den sorteste i Danmark siden 2. verdenskrig, er i gang.

Velfærdsprotest – hvorhen?
[KP19, 2006] Det er en af Enhedslistens og SF's mange grundlæggende strategiske fejl, at de tror, man kan presse Socialdemokraterne og deres organismer til venstre gennem parlamentariske aftaler. De presses kun, når en levende og energisk bevægelse udfolder sig, fordi de ikke kan modstå den. Derfor kikser alle deres forsøg på at skabe 'aktionsenhed' med S – på spørgsmålet om velfærd, om fred, om hvad som helst.

Ytringsfrihed og demokrati
[KP19, 2006] DF, der skreg allerhøjest under ”Muhammedkrisen”, har fået svært ved at finde balancen, når ytringsfriheden og demokratiet også skal gælde deres egne. Lad os håbe, at de falder i deres egne rænker. Under alle omstændigheder er det nu klokkeklart, at de nærer hadet mod islam ved deres bryst. Desværre flyder pressen over med tvetydige gengivelser i stedet for klart at afvise og tage afstand fra de racistiske holdninger til islam i Dansk Folkeparti.

'Anders Fogh! Først løj du om Irak og nu lyver du om velfærden!'
[Netavisen] Tale af Lars Grenaa, faglig sekretær PLS, på Rådhuspladsen, København, ved 'Velfærd til alles' demonstration 3. oktober 2006

Påmindelse til krigsforbrydere
[Netavisen] Arrestationen og en eventuel udlevering af Søren Kam til Danmark åbner mulighed for genåbningen af en lang række sager i forskellige lande mod naziforbrydere. Den burde også opmuntre til en mere energisk jagt fra officielt dansk hold på den fortsat ret lange liste af endnu levende 'danskere', som er eftersøgt for krigsforbrydelser i dette land. Det er en sag af principiel betydning, der rækker langt ind i fremtiden.
Leder, Kommunistisk Politik 18, 2006

Gadefest angrebet af politiet - men Ungeren blir!
[Netavisen] Lige meget hvor mange retssager Faderhuset vinder, lige meget hvor mange politiet tæsker, er en ting sikker. Ungeren Blir!
Pressemeddelelse DKU

Odense: Enhedslistens budgetforræderi i en oprørstid
[Netavisen] Mange i Odense har sikkert gnedet sig i øjnene med billedet af borgmester Jan Boye og Per Berga Rasmussen, der her fornylig har gav hinanden håndsslag på budgetforliget i Odense.
Af Henning Paaske Jensen, APK-Fyn

Terrorkrig mod Vollsmose – hvorfor?
[Netavisen] En række danske politikere med blod på hænderne har netop været ude med direkte truende og harmdirende stemmer imod udtalelser om, at det danske efterretningsvæsen selv kan være involveret i Vollsmose ”terrorsagen". Men det er slet ikke usandsynligt. Det er altid godt at stille sig spørgsmålet: Hvem har interesse i det der sker.
Af Henning Paaske Jensen

Tænk før du taler, Lene!
[Netavisen] Alle fra Søvndal til Fogh er åbne over for terrorlovstramninger, for at signalere, hvor højt de prioriterer den terrorbekæmpelse, det åbenbart er lykkedes højrefløjen at indbilde befolkningen bør være en af EU's allervigtigste arbejdsopgaver!
Af Per H. Christiansen

SU'en kan man ikke leve af
[KP 16,2006] Dette er fortællingen om et studieliv – fra en af de mange skæbner, der har lånt sig gennem studietiden. I dag skylder jeg omkring 200.000 kr. i studielån.
APKs 3. Kongres/Kongresdebat

Tofrontskrigen
[KP 16,2006]
De systembevarende medier har en historisk erfaring i at refærdiggøre eller undskylde aggressionskrige. Sådan var det i forhold til Hitler og sådan er det i forhold til USA's krig for dominans og med Danmark på slæb.

Krigsboom – hvor længe?
[KP 16,2006] Den krigsglade, halvracistiske og ungdomsfjendske Fogh-regering render rundt og giver indtryk af, at har den ikke opfundet den dybe tallerken eller krudtet, så har den i al fald opfundet en økonomi, der virker. Det går ikke bare ufattelig godt. Det har simpelthen aldrig nogen sinde gået bedre for Danmark.
Leder

Demokratiets sprog
[Netavisen] Endnu en dag med et radikalt mediestunt: Alle danske børn skal lære engelsk, ikke kun som nr. 1 fremmedsprog, men alle danskere skal nu være to-sprogede

Terrorkomplot på tærsklen til 9/11
[KP15, 2006] 9/11 er aldrig for langt væk. Og når der er brug for den, dukker den beredvilligt op. F.eks. når USA, Israel eller en anden vigtig aktør i den store 9/11-fortælling er i færd med noget, som ikke tåler dagens lys.
Leder, Kommunistisk Politik 15, 2006

Interview: Hvordan undgås ghettoer og ghettoskoler i Danmark?
[KP15,2006] Vesterbro Ny Skole har problemerne helt inde på livet. Det gav storm i medierne, da skolen kort før ferien angiveligt efter pres fra danske forældre besluttede at inddele deres børnehaveklasser efter etnicitet. Blandt lærergruppen er vi imod alene at opdele udfra etnicitet, udtaler tillidsrepræsentant Ebbe Klausen.

Overfaldsmænd og deres støtter
[KP15,2006] Socialdemokraterne, De Radikale, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten har haft travlt med at vaske hænder i forhold til de israelske forbrydelser. Efter temmelig lang betænkningstid valgte de at gå på gaden under parolen 'Våbenhvile NU', da FN-resolutionen var lige om hjørnet. De krævede ikke at Israel øjeblikkeligt skulle trække sig ud af Libanon, eller at Israel skulle straffes, isoleres og boykottes af det internationale samfund, indtil international lov også råder i Mellemøsten.
Af Klaus Riis

FN resolutionen ser bort fra at Israel har iværksat krig mod Libanon
[Netavisen]
FN´s sikkerhedsråds resolution 1701 blev udarbejdet af Frankrig og USA i tæt konsultation med den israelske regering. Resolutionen er i strid med FN´s charter og international lov. Den vedkender sig ikke at Israel har iværksat en altomfattende krig mod Libanon i strid med international lov.
Af Michel Chossudovsky

Israelske bombardementer af Libanon kan være forspillet til total krig i Mellemøsten
[Netavisen} Den canadiske økonomiprofessor Michel Chossudovsky opridser her de skræmmende perspektiver ved de amerikansk-israelske krigshandlinger og de imperialistiske planer for Mellemøsten – og appellerer til krigsmodstandere og progressive verden over om straks at gå i gang for at stoppe vanviddet
Af Michel Chossudovsky

Sulten er et oprør
[Netavisen] 'Krigen mod terror' er i disse år også blevet forvandlet til en 'krig mod flygtninge'. Det er ikke længere flygtningen, der skal beskyttes, men staten. Ikke længere den svage, men den stærke. Tale holdt ved de sultestrejkende flygtninge på Christiansborg Slotsplads.
Af Patrick Mac Manus

Israel og USA: David og Goliath hånd i hånd
[Netavisen] At det er Israel, der er den stadige kilde til krig og permanente spændinger i Mellemøsten, bliver i denne tid understreget dagligt gennem en serie kriminelle og provokerende overgreb fra den zionistiske stats side.
Af Klaus Riis, Stop Terrorkrigen

Internering og udlevering til tortur hører fortsat til statens metode
[Netavisen]
Internering, frakendelse af rettigheder, deportation og udlevering til tortur hører fortsat til statens metode. I dag sker dette i terrorlovgivningens form, i den såkaldte 'globale krig mod terrors' navn.
Af Patrick Mac Manus Foreningen Oprør

Det store forlig
[KP13, 2006] Det store forlig, der sælges som 'fremtidsikring af velfærden' er reaktionært hele vejen igennem. Socialdemokraterne og fagtoppen var advaret mod det. De unge har allerede sagt fra: Forliget må skrottes!
Leder, Kommunistisk Politik 13, 2006

Fogh, Bush, Annan og olien i Sudan
[KP13, 2006] Fogh mødtes med Bush i Camp David og Kofi Annan kom til Fogh. Danmark skal nu sende krigere til Sudan.
Kommunistisk Politik 13, 2006

Kommunerne bøjer nakken, mens befolkningen tier og samtykker
[Netavisen] Er det rimeligt, at frygten for overophedning afholder de ansvarlige politikere fra at råde bod på de senere års forringelser af de kommunale kerneydelser?
Kommentar - Af Per H. Christiansen

Armvridnings-konkurrence om EU-forfatning
[KP12, 2006] På topmødet den 15. juni vil pausepressionen fortsætte bag Bruxelles' glasfacade. En lille gruppe lande taler for skrotte forfatningen og i stedet lave en ny mini-traktat – som ikke behøver at komme til afstemning i Danmark.
Af Franz Krejbjerg

Hvorfor palæstinensisk folkeafstemning?
[KP12, 2006] Ønsker man reelt at høre det palæstinensiske folks stemme, så kan man ikke komme uden om de millioner, som lever i landflygtighed, og den mere end én million palæstinensere, som bor i Israel.
Af Henning Paaske Jensen

Ungdommen i førertrøjen
[KP12, 2006] Ungdommmens bevægelse er farlig for borgerskabet. De herskende er klar over det – og dets politikere, ideologer og ludermedier er allerede i gang med at kvæle protestens perspektiver. Dets agenter i bevægelsen søger at sprede ideologisk og politisk forvirring og føre den på vildspor og afveje.
Af Klaus Riis

Socialdemokratisk dobbeltspil
[KP12, 2006] Socialdemokraterne er på vej mod et nyt lavpunkt af bedrag. I stedet for at trække sig ud af forhandlingerne om Foghs anti-velfærdsreform er forligsspillet i fuld gang. Både krigsforbryder Fogh Rasmussen og den socialdemokratiske formand Helle Thorning Schmidt forberedte i deres grundlovstaler folk på 'et bredt forlig'.
Leder, Kommunistisk Politik 12, 2006

Offentlig barbering
[KP11, 2006] De offentligt ansatte ved, hvordan tingene hænger sammen – eller rettere ikke gør det. Men de er også blevet kujoneret, truet til tavshed, skræmt fra protest. Men protesterer de ikke, vil de stå tilbage med ansvaret og 'skylden', når skandalerne uundgåeligt eksploderer.
Leder, Kommunistisk Politik 11, 2006

Enhedslisten som masseparti
[KP11, 2006] Enhedslisten har afholdt sit årlige årsmøde. Nr. 17. Denne gang i en yderst optimistisk atmosfære. Der er medlemstilgang. Og op til landsmødet viste en meningsmåling, at 14 pct. af danskerne overvejer at stemme på Enhedslisten. Fire-fem gange så mange, som faktisk stemmer på partiet.
Af Klaus Riis, Kommunistisk Politik 11, 2006

Rosa Lund: Tale 17. maj, Christiansborg
[Netavisen] Rose Lund, DGS og Elevbevægelsen, holdt følgende tale ved kæmpedemonstrationen foran Christiansborg den 17. maj

Velfærdsreformer: Valg nu
[Netavisen] Protesterne er en reaktion på et politisk system, der er hermetisk lukket for udefrakommende forbedringsforslag og kritik. Vi har argumenteret, kritiseret og lavet parlamentarisk arbejde i månedsvis, men det har ikke flyttet et komma i regeringens udspil.
Af Uffe Lembo, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Rasmus Gudmandsen, formand for Erhvervs-skolernes Elevorganisation, og Lars Grenaa, faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning

Krigsforbrydere fra Christiansborg til Camp David
[KP10, 2006] Hele den parlamentariske opposition – uden undtagelse – går ind for dele af Bushs imperialistiske krigsstrategi. Hvis ikke Irak, så Afghanistan eller Sudan. Der er ingen grund til at juble over, at De Radikale og Socialdemokraterne ikke længere vil støtte den ulovlige danske besættelse af Irak. De vil besætte andetsteds – og de vil ikke bruge Foghs blodbesmurte krigsforbrydelser mod ham til at afslutte hans karriere som regeringschef. Leder, Kommunistisk Politik 10, 2006

SF's landsmøde 2006: Bragesnak, Jelved og lillebror
[KP10, 2006] SFs landsmøde i sidste weekend blev afholdt i en sjældent selvfed, optimistisk atmosfære.

Modstand, mangfoldig og kreativ
[Netavisen] Bevægelser fra besatte områder, fra forfulgte mindretal, er i dag stemplet som terroristiske. Stater verden over har intensiveret en intern undertrykkelse, som er blevet tilført ny international legitimitet.
Af Patrick Mac Manus

Slip kræfterne løs
[KP9, 2006] Manifestationerne, fremtvunget af den i mange år uløste og indestængte harme, rummer i sig perspektiver, der med inspiration fra den franske massebevægelse vil kunne vælte Fogh's krigsforbryderregering. Den 17. maj skal være et signal til kamp, ikke en afslutning.
Faglig kommentar, Kommunistisk Politik 9, 2006


TEMA


Muhammed-tegningerne:
Danmarks internationale krise


Jyllands Postens reaktionære provokation og Fogh-regeringens landsskadelige virksomhed

Andre temaer

'Tiden er inde til opgør med Fogh og hans forbryderbande'
[KP9, 2006] 1. maj er et signal til at også den sociale massemobilisering er på vej i Danmark. Tiden er inde til et opgør med Fogh og alt hans væsen, siger Arbejderpartiet Kommunisternes formand Dorte Grenaa

Global ungdom forrest på barrikaderne
[Netavisen] International Ungdomslejr 2006 stod for 1. maj arrangementet på Den Røde Plads ved Frimurerlogen i Fælledparken. Troels Riis Larsen opfordrede til at deltage på lejren fra28. juli - 6. august.

1. maj 2006: Fogh Gå Af!
Nej til krig og social udplyndring!
Arbejderpartiet Kommunisterne

En bedre verden og et bedre Danmark - det må vi selv skabe
[Netavisen] Så længe Fogh sidder klistret fast til magten vil stadig flere løgne og stadig flere overgreb regne ned over og Danmark og over verden. På denne dag, Arbejdernes Internationale Kampdag, kræver vi derfor at Fogh og hans forbryderbande går deres vej! De er de virkelige terrorister og den virkelige trussel for det danske samfund, det danske folk og de danske traditioner.
1. maj-tale af Cathrine Pedersen, formand for DKU, ved IUL2006 i Fælledparken

Borgerskabets magt kan styrtes!
[Netavisen] Lisbet Nielsen, APK: Den 17. maj går vi på gaden for at sætte en stopper for Foghs anti-velfærdsreform. Unge og gamle, arbejdere, elever, studerende. Lad os gøre signalet tydeligt: Det er ikke elever og uddannelsessøgende, der skal undervises den dag. Det er Fogh, der skal have en lektion! Vi vil bevare efterløn, pensionsalder, dagpenge: Lad arbedspladserne gøre det knusende klart!

Nederlag for krigsherrerne – sejr for folkene!
[Netavisen] Der findes også en anden faktor end den store globale antikrigsbevægelse, der virker for fred: Det er det irakiske folks modstand og dets væbnede modstandskamp. Den har knust alle USA's forventninger om en hurtig sejr – og den har vist verden at Bush, Blair og Fogh ikke er befriere, men besættere med blodige hænder, der er ude på rov.
Klaus Riis' 1. maj-tale i Fælledparken, Komiteen for et Frit Irak

Dræbende arbejde
[KP9, 2006] Dødsfald som følge af arbejdsgivernes profitjagt og mangelfuld lovgivning, besmykket af vildledende statistik og medier, kontrolleret af arbejdsgiverne – det er bare et enkelt eksempel på normaltilstanden under kapitalismen, hvor folks tro på det bedste udnyttes til at skjule sandheden.
Leder, Kommunistisk Politik 9, 2006

Ny-Kommunisterne
[KP8, 2006] Revolutionens fane, den marxistiske teori, forsvaret af Sovjetunionen og socialismen under ledelse af Lenin og Stalin. Enver Hoxhas afsløring af den moderne revisionisme i alle dens afskygninger. Alt kommunistisk er forsvundet fra Ny-Kommunisternes- KS (ex-KPiD) og DKP-ml's - programudkast.

Franskmændene sejrer igen
[Netavisen] Det franske folk har med tilbagetrækningen af den forhadte CPE-arbejdsmarkedlov vundet en kæmpe sejr – side om side – mod den nyliberale offensiv.
Udtalelse DKU, Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund

Støt modstanden
[Netavisen] Derfor støtter DKU modstanden imod imperialismen som i Palæstina, Columbia og Irak og vender sig mod krig mod Iran.
Udtalelse DKU, Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund

Anti-velfærdsreformen
[KP8, 2006] Den systematiske voldtægt af sprog og begreber fra den politiske reaktions side frembyder vanskeligheder for progressive og revolutionære. Reaktionen har simpelthen ranet positivt ladede begreber og fyldt dem med et reaktionært indhold.
Kommunistisk Politik 8, 2006

Midlet mod nyliberalismen: Folkelig mobilisering
[KP8, 2006] Det var enorm betydningsfuld sejr, de franske arbejdere og ungdommen vandt, da Chirac og Villepin-regeringen blev tvunget i knæ og måtte opgive at gennemføre den forhadte arbejdsmarkedslov CPE.
Leder, Kommunistisk Politik 8, 2006

Påskepakkken af bordet
[Netavisen 05.04.06] Fogh regeringen har fremlagt et nyt kapitel af krisepakken til dansk kapitalisme. Slående er mængden af ordgejl og svigagtig omgang med statistik, der skal sælge omfordeling af tyendes blod - påskepakken må af bordet.
Af Fsk.

Foghs politistat
[KP7, 2006] Nu ved vi, hvad det var for en stat, Fogh ønsker sig: En politistat. En politistat anno 2006. Og modellen er ikke gammel dansk, men ærke-Bushamerikansk. Maksimal kontrol med borgerne, minimal kontrol med monopolerne og benhård slagtning af enhver politisk protest.
Leder, Kommunistisk Politik 7, 2006

Politikere, generaler og imamer
[KP7, 2006] Det israelske valg havde en forhåndserklæret vinder: slagteren Ariel Sharon. Hans Kadima-parti, anført af Ehud Olmert, står for en ensidig fastlæggelse af Israels grænser (nemlig den ulovlige apartheidmur) samt en ikke procentangiven del af Vestbredden – og for at forhindre at der kan opstå en bare halvvejs levedygtig palæstinensisk stat.
Kommunistisk Politik 7, 2006

Vi skal ikke la' os kue
[KP7, 2006] Jeg bliver rystet, da jeg hører at der til terrorpakkens anden halvdel kun har været 3 uger til at komme med indsigelser og kommentarer også over at denne frygtlovgivning fjerner opmærksomheden fra de virkelige alvorlige problemer.
Af Gerd Berlev

Den nye 'terrorpakke' vil true os alle
[Netavisen] Terrorpakken lanceres som værende af forebyggende art, men forslaget bidrager blot yderligere til det frygtens klima, som der synes at være en politisk interesse i at opretholde og skærpe yderligere.
Af Patrick Mac Manus , Arne Lund Foreningen Oprør

Foreningen Oprør sender høringssvar mod "terrorpakke"
[Netavisen] Foreningen Oprør har den 19. marts tilsendt Justitsministeriet og Folketingets retsudvalg et uopfordret høringssvar til de lovforslag, der indgår i den nye 'terrorpakke'.  Høringsfristen er sat til den 24. marts
Af Foreningen Oprør

Engle findes ikke mere
[Netavisen] -Åbent brev til Enhedslisten . Enhedslistens folketingsgruppe har flere gange udtalt sin principielle støtte til Foreningen Oprørs udfordring af terrorlovgivning og 'terrorlisterne'. Men oftest med forbehold over for de bevægelser, vi har fremhævet som eksempler på legitim kamp mod undertrykkende stater og folkeretsstridig besættelse.
Af Patrick Mac Manus, forfatter

Stanken fra svinestien
[KP6, 2006] En kommentar til Peter Kurrild-Klitgård og den ekstreme højrefløjs angreb på Thomas Koppel og 80ernes revolutionære DKP/ML.
Af Franz Krejbjerg, Kommunistisk Politik 6, 2006

DGS på kollisionskurs med regeringens globaliseringsstrategi
[Netavisen] Regeringen fremlægger sin globaliseringsstrategi som progressiv og nyskabende, men mange af initiativerne er i virkeligheden en tilbagevenden til tidligere tiders pædagogiske fejltagelser.
Uffe Lembo formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning DGS,

Fuglene og fugle-influenza
[Netavisen] Virussygdomme, f.eks. influenza, forkølelse og HIV, synes at trives fint med det moderne samfund. Ligesom de rige vestlige samfund relativt uproblematisk tilpasser sig udbrud af nye virus varianter.
Af Fsk

Rødt fransk forår
[KP6, 2006]De neokonservative massemedier (og der er stort set ikke andre i Danmark) er ikke meget for at fortælle det – men der er noget i gære i Frankrig. Noget der ligner et rigtig rødt, fransk forår.
Leder Kommunistisk Politik 6, 2006

Franske slavekontrakter
[KP5, 2006] Ungdom og fagforeninger i Frankrig er i oprør over premierminister Villepins forsøg på at fjerne ansættelsessikkerheden for unge under 26 -protesterne øges.
Af GBe, Kommunistisk Politik 6, 2006

Dødsensfarlig
[KP6, 2006] Fogh er farlig - men ikke uovervindelig. Fogh-regeringen skal ikke føle sig sikker på den såkaldte værdikamp, krig og hetz mod etniske og religiøse mindretal, kan holde fokus væk fra, at det er den selv, der er truslen mod befolkningens interesser.
Kommunistisk Politik 6, 2006

__________

Fra Thomas Koppel's bisættelse lørdag den 11. marts
Christians Kirke på Christianshavn



Efter en meget bevægende mindehøjtidelighed inde i kirken, med deltagelse af mange hundrede mennesker og med en lang række sidste hilsner i form af tale og musik, bæres kisten ud til videretransport på hestevogn.

Se flere billeder her

Bevægende afsked med Thomas Koppel

Farvel til Thomas
DR - TVAvisen

Noter til Sangen for livet
Af Erik Stinus

Til Thomas Koppel
Af Anne Marie Helger

BUDSKABET VIL BLIVE HØRT!

__________


Til THOMAS KOPPELS minde

[KP6,2006] En ægte ven af arbejderklassen, af alle undertrykte, har forladt os. Vor trofaste ven Thomas Koppel - en elsket og ægte broder til Ditte Menneskebarn og Pelle Erobreren - en politiske kampfællle til Martin Andersen Nexø, Rudolf Nilsen; Bertold Brecht; Maksim Gorkij; Nikolaj Ostrovskij og John Max Pedersen.
Af Ole Sander Larsen

8. marts: Kvindekamp for frihed og ligeværd
[KP6, 2006] Kvinder i Danmark har slet ikke endnu opnået frihed og ligeværd. Det ses i mange ting. Bl.a. den manglende ligeløn og kvinders stilling på arbejdsmarkedet, hvor det at få børn er forbundet med risiko for fyring, ringe pesionsopsparing m.v.
Af Lisbet Nielsen

Den skæbnesvangre 20. partikongres
[KP 5, 2006] SUKPs 20. kongres for 50 år siden var af historisk betydning - negativ historisk betydning. Den var et slag mod den internationale kommunistiske bevægelse og folkenes kamp for revolution og socialisme, her analyseret fra norsk vinkel.
Af Jan Steinholt

De uciviliseredes krig
[KP 5,2006] Regeringen og dens støtteparti mærker den folkelige harme – og går til angreb til højre og venstre. Det ligner begyndende desperation. De uciviliseredes krig.
Leder, Kommunistisk Politik 5, 2006

Thomas Koppel 1944-2006

Thomas Koppel
[KP5, 2006] Mindeord: Thomas var et multitalent, et helstøbt menneske og derfor revolutionær - og han havde den fantastiske lykke tidligt at træffe et menneske af samme slags, som han delte sit liv og værk med, så de i sjælden grad blev uadskillelige: Annisette.
Af Klaus Riis, Kommunistisk Politik 5 2006

Klik på billedet

Vor tids største kunstner er død
[Netavisen] Den revolutionære komponist, forfatter og debattør Thomas Koppel er død. Kun 61 år gammel. Hans død er et umådeligt stort tab for kulturen og de undertrykte overalt i verden. Thomas Koppel valgte altid side imod uretfærdighed og overgreb. Nu står hans livsværk tilbage og minder os om hvad der må gøres!
Pressemeddelelse DKU

I drømmene vil vi mødes
[Netavisen] Ved Thomas Koppels død
Af Troels Riis Larsen, DKU

Budskabet til græsrødderne
[KP5, 2006] "Jeg beder dig reagere hurtigst muligt. Regeringen forvolder ubodelig skade hver eneste dag, nationalt og internationalt, og skubber vores børn og børnebørn ud i katastrofe generationer frem."
Af Thomas Koppel


Dorte Grenaa om Danmarks internationale krise:
Det er nu der skal siges fra!”
[KP4,2006] Arbejderpartiet Kommunisternes formand Dorte Grenaa mener, at krisen omkring Muhammed-provokationen har fået folk til at indse nødvendigheden af at sige fra over for Fogh og hans katastrofale politik

Afsløret: Neocon-mænd bag Jyllands Postens storpolitiske provokation
[Netavisen] Der var ikke tale om et forsøg på at afprøve ytringsfrihedens grænser. Der var tale om en storpolitisk intrige med rødder hos de amerikanske neo-cons, da Jyllands Postens Fvlemming Rose organisererede Muhammed-tegningerne med henblik på a skabe et 'sammenstød mellem civilisationer' til fordel for USA og Israel.

Fredsbevægelsen vender sig imod optrapningen af konflikten
[Netavisen] Afbrændingen af den danske ambassade i Syrien viser, hvor galt det kan gå, når de kræfter, der ønsker at optrappe konflikten, får lov at styre udviklingen. Det er virkelig lykkedes Jyllandsposten, Dansk Folkeparti og Dansk Front i fællesskab at opbygge de fjendebilleder, de selv har brug for.
Pressemeddelelse fra 'Nej til Krig'

Landsskadelig virksomhed: Fogh må gå!
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne

Anders Fogh taler med to tunger
[Netavisen] Et af de mest groteske aspekter ved sagen om Jyllands Postens Muhammed-provokation er regeringens og det officielle Danmarks dobbelt-tungethed omkring 'ytringsfrihed', 'demokrati' og 'retssamfund'.

Stop krigen mod Iran før den begynder!
[KP03, 2005] Dagligt lanceres en mediestrøm om, at Iran vil blive angrebet af Israel og/eller USA. Vi vænnes til en uendelig mainstream mediestrøm med krigstrommer og dæmonisering, så man afvæbnet forledes til at spørge: Hvornår sker det så? Lige nu er det Iran, som står for tur.
Leder, Kommunistisk Politik 3, 2006

Panik og sene undskyldninger
[Netavisen] Økonomisk boykot, flagafbrændinger ved danske og EU-repræsentationer og en synlig diplomatisk krise. I Basra, Irak, eksploderer der igen vejsidebomber mod danske soldater. Den sorteste danske reaktion opfordrer til at skærpe tingene og mobilisere 'danskerne' til anti-islamiske reaktioner, demonstrationer med koran-afbrænding og boykot af indvandrer-butikker. Det er panik og sene undskyldninger.

Ytringsfrihed, fetaost og landsforræderi
[Netavisen]   Hvis en avis ønsker at slå et slag for ytringsfriheden, kan den gøre det på mange måder. En af de fineste ville være at åbne avisens spalter for meninger, der er i modstrid med avisens egne. En af de dårligste er at køre hetzkampagner mod et mindretal.
Af Arne Herløv Petersen, www.herlov.dk, Stop Terrorkrigen

JP på EU's terrorliste
[Netavisen] Gad vide hvordan de to fætterpræster Krarup og Langballe, ville have reageret, hvis muslimer fremstillede Jesus på denne måde?
Debat, Af Finn Christiansen

De kommer som "moderne" tyve om natten
[Netavisen] Når man i efterlønsdebatten hører Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet bedyre de vil forsvare efterlønsordningen, men samtidig er garanter for nye angreb på efterlønnen, er det de moderne tyve om natten - Poul Nyrup Rasmussens efterfølgere, som burde mødes med samme protester som i 1999. Men hvor er de massive protester henne?
Af Henning Paaske Jensen

Antikommunistisk hetz: Europarådets kriminalisering af kommunisme

PACE: Antikommunistisk resolution vedtaget – men opfølgende beslutning faldt
[Netavisen] Europarådets parlamentariske forsamling vedtog den 25.1. 2006 en antikommunistisk og anti-marxistisk resolution med titlen 'Behovet for international fordømmelse af forbrydelser begået af totalitære kommunistiske regimer'. Men det havde ikke det nødvendige 2/3's flertal til at vedtage beslutningsforslaget med anbefalinger til opfølgende skridt i medlemslandene. Heksejagten på kommunister og den kæmpende arbejderbevægelse fortsætter.

STOP HEKSEJAGTEN PÅ EUROPAS KOMMUNISTER!
[Netavisen] Undertegnede mere end 100 personer (tidligere aktive i den danske modstandskamp, politikere, fagforeningsfolk, kunstnere, forfattere, undervisere, organisationsrepræsentanter, mv.) appellerer til medlemmerne af Europarådets parlamentariske forsamling om at afvise til resolutio, forelagt Europarådets parlamentariske forsamling, om at kriminalisere kommunisme.

Nej til en europæisk McCarthyisme
[KP2, 2006] Overalt i EU-landene protesteres mod det antikommunistiske resolutionsforslag, som Europarådets parlamentariske forsamling skal tage stilling til på et møde den 23-27. januar. På hjemmesiden www.no2anticommunism.org er der sat en net-underskriftsindsamling i værk.

Den europæiske reaktion vil kriminalisere marxismen
[Netavisen] Ikke bare hele arbejderbevægelsen og dens organisationer, men alle progressive partier, kræfter og enkeltpersoner må afvise, fordømme og stoppe Europarådets reaktionære, antimarxistiske og antikommunistiske fremstød, som vil sende Europa tilbage til 30'erne i forrige århundrede.
Af Klaus Riis

Mikis Theodorakis om Europarådets anti-kommunistiske memorandum
[Netavisen] Europarådet har besluttet at ændre på historien. At forvrænge den ved at sætte lighedstegn mellem ofrene og aggressorerne, mellem heltene og de kriminelle, mellem befrierne og erobrerne og mellem kommunisterne og nazisterne.
Af Mikis Theodorakis
Se også
Pressemeddelelse: Protest til Europarådet
[Netavisen] På et møde i Europarådet den 23.-27. januar 2006 skal den parlamentariske forsamling tage stilling til en resolution med titlen ”Behovet for international fordømmelse af forbrydelser begået af totalitære kommunistiske regimer” . Forslaget er indstillet fra Europarådets komité for politiske sager og er udarbejdet af den svenske politiker Göran Lindblad (kristelig demokrat).

DOKUMENTATION EUROPARÅDET
Behovet for international fordømmelse af forbrydelser begået af totalitære kommunistiske regimer
Udkastet til resolution fra Europarådets komité for politiske sager, fremlagt til vedtagelse på mødet 23.-27. januar 2006. Europarådets sprog er engelsk og fransk. Afgørende politiske tekster oversættes ikke til dansk! Dette er derfor en uofficiel oversættelse.
Dansk oversættelse Birgit Unnerup

Fingrene væk fra Iran!- Hvem truer hvem?
[Netavisen] Vi vænnes til en uendelig mainstream mediestrøm med krigstrommer og dæmonisering, så man afvæbnet forledes til at spørge: Hvornår sker det så? Lige nu er det Iran, der gør brug af atomenergi og besidder en fantastisk masse tillokkende olie i undergrunden,  som står for tur.
Af Henning Paaske Jensen. APK Arbejderpartiet Kommunisterne - Fyn.

Pensioner skal væk – Hvad mere?
[KP2, 2006] Regeringen venter med at offentliggøre sin plan for velfærdsslagtning. Den vil komme i slutningen af februar, har den meddelt. Men det første offer – pensionerne – er ført til slagtebænken. Det er snart ved at være sidste udkald for at rejse masseprotesterne, siger Dorte Grenaa, formand for Arbejderpartiet Kommunisterne.

Den store parlamentariske sammensværgelse
[KP2, 2006] Nu er de sammensvorne parlamentarikere på banen igen. Denne gang gælder det om at få gennemført det store slag i den nyliberale klassekrig mod arbejderne og det store flertal, som kaldes ´velfærdsreform'.
Leder, Kommunistisk Politik 2, 2006  

Exit efterløn
[KP2, 2006] Udsættelsen af tilbagetrækningsalderen er en simpel nøgtern økonomisk kalkulation, der vil kaste milliarder af kroner ned i den danske statskasse og titusinder af arbejdere ud i yderligere fattigdom og ydmygelse.
Faglig kommentar, Kommunistisk Politik 2, 2006


Horisont om Irak
[KP2, 2006] Torsdag den 19. januar optager Folketinget diskussionen om forlængelse af troppernes tilstedeværelse, og den 24. januar afgives betænkning. I samme forbindelse får Danmark den 20. januar besøg af USA's vice-udenrigsminister Robert B. Zoellick. Det skal ikke mangle på gode råd fra storebror i denne vanskelige diskussion.
Af Gerd Berlev

USA's 'rigsdagsbrand' eller nyt Pearl Harbor
[KP1, 2006] Katastrofen i USA den 11. september 2001, hvor tre kaprede fly blev anvendt som bomber i angreb på World Trade Center og Pentagon, gav USA et kærkomment påskud til bl.a. at iværksætte de folkeretsstridige militære overfald på Afghanistan og Irak. Angrebene er blevet betegnet som 'Det nye Pearl Harbor', men også – med henvisning til Hitler – som 'Præsident Bushs rigsdagsbrand'. På basis af en ny dokumentarisk sammenfatning af '11. september' giver modstandsmand og journalist Frede Klitgård her et indblik i nogle af de rejste problemer, der fortsat er til debat også i USA.
Af Frede Klitgård, Kommunistisk Politik 1, 2006
Se også

Materialesamling om 9-11
Hvad skete egentlig 11. september 2001?
Stop Terrorkrigen

Nyt år – nye løgne
[KP1, 2006] Den danske statsminister fortsætter, hvor han slap: Nytårstalen til nationen var fyldt med løgne, nye løgne og gamle løgne, der skal tegne et rosenrødt billede af den danske nations tilstand og retfærdiggøre hans regerings kriminelle klassepolitik i monopolernes tjeneste.
Leder, Kommunistisk Politik 1, 2006

Læger siger fra
[Netavisen] Som læger oplever vi, at den fjendtlige holdning og behandling af indvandrere og flygtninge i Danmark går ud over deres helbred, fysisk og psykisk. Derfor opfordrer vi alle i Danmark til at bruge ytringsfriheden ansvarligt og behandle etniske minoriteter ligeværdigt og respektfuldt.
Nu har mere end 250 læger skrevet under på en erklæring, som siger fra over for det officielle Danmarks politik.
Pressemeddelelse Læger siger fra

2006: Den nyliberale offensiv må stoppes
[KP25, 2005]
Det er måske ikke gået op for alle, men Fogh og hans regering tonser løs med en nyliberal offensiv til fordel for monopolerne uden fortilfælde i dansk historie. Året 2006 – og ikke mindst det første halvår – bliver kritisk for, om den vil lykkes. Kun en storstilet massemobilisering vil kunne slå bremserne i og stoppe Fogh og hans sociale nedslagtning.

Det er ikke vores krig
[KP25, 2005] I begyndelsen af januar indkaldes til stormøder som forberedelse til årsdagen for angrebet på Irak 18. marts. Der lægges op til demonstrationer over hele Danmark. Alle opfordres til at møde op i den nærmeste by, deltage i mobiliseringen til demonstrationerne og styrke opbygningen af bevægelsen med anti-krigs grupper overalt i lokalsamfundene.

Jeg skammer mig
[KP25, 2005] - Jeg skammer mig, stod der i det hvide kors på et dannebrog. Det var ét af skiltene ved en hastindkaldt demonstration foran Christiansborg i protest mod de nye prøvekrav, der skal aflægges for at opnå dansk statsborgerskab, endnu en skærpelse ad absurdum af de i forvejen skrappe krav for at blive dansk statsborger.
Leder, Kommunistisk Politik 25, 2005

Hvordan vinder vi kampen om uddannelsen?
[Netavisen] De pædagogstuderende har forladt forhandlingerne med Bertel Haarder om den nye pædagoguddannelse. Læs her om, hvorfor PLS har valgt en aktivistisk linje.
Af Lars Grenaa, PLS

Til forsvar for oprøret
[Netavisen] Sigtelsen mod Foreningen Oprør for overtrædelse af ‘terrorparagraffen' er et forsøg på at skræmme og straffe den begrundede tvivl og modstand, der må rette sig mod ‘terrorlovgivning', ‘terrorlisterne' og den såkaldte internationale krig mod terror.
Af Patrick Mac Manus, Foreningen Oprør

Stakåndet velfærd
[Netavisen] Så kom det kapitalistiske Danmarks tilbud til danskerne frem til 2040: Forringelser på stort set alle områder i forhold til Danmark anno 2005 – som er forringet i forhold til Danmark anno 1980. De 43 punkter er med andre ord en plan for tilbageskridt over de næste 35 år – som følger oven på mere end 25 års tilbageskridt.
Leder, Kommunistisk Politik 24, 2005

FN's klimakonferece: Grønland uden is - Danmark under vand
[Netavisen] Den 4. december var mere end 100.000 mennesker på gaden i mere end 30 lande i protest mod den manglende indsats mod den globale opvarmning – drivhuseffekten – som vil få dybtgående konsekvenser for fremtiden. I Montreal, Canada, var der mere end 30.000 på gaderne, i London mere end 10.000 i den første koordinerede verdensomspændende miljøprotest nogensinde.
Kommunistisk Politik 24, 2005

Nazi skal stoppes
[Netavisen] Det nazistiske overfald på venstrefløjsfolk ved et lukket møde i Århus i sidste uge og de gentagne angreb på mødestedet Café Oscar har krævet og fået et hurtigt og klart svar: Vi – og det er århusianerne og hele det normale Danmark og alle normale danskere – vil ikke finde os i nazivold. Nazisterne skal stoppes – og de skal stoppes af den brede folkelige modstand, men vi stiller også krav om en effektiv indsats fra politiets og det officielle Danmarks side mod nazivolden.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Tale til pædagogikkens bisættelse
[Netavisen] Afslutningstalen holdt af Lars Grenaa for PLS - Pædagogstuderendes LandsSammenslutning - ved undervisningsministeriet på aktionsdagen 'Pædagogikkens død' den 29. november 2005

Netarkiv