LO fremmer de gule fagforeninger

kortslut_regeringen


Af Martin Thiemke

Det er ved at være længe siden man har kunnet høre om  en arbejderkamp fra LO og LO’s formand. Jeg frygter faktisk med Harald Børstings udtalelser om dagpengedebatten, at den sidste arbejderkamp er taget i LO og den sidste arbejdersang er sunget.

I Politiken kan man læse følgende udtalelser fra Los formand Harald Børsting:

”Hold op med at blive ved med at råbe højt op om grundlæggende ændringer i dagpengesystemet”.

LO filer på krav om dagpenge

Sådan lyder appellen fra LO’s formand Harald Børsting, der direkte fraråder at diskutere dagpengesagen som »en generel ydelsesproblemstilling«.

»Det har ingen gang på jord«, siger Børsting i en appel til både fagbevægelsen og venstrefløjen om at holde inde med »mudderkastningen« og undlade at gøre dagpengediskussionen »til religion«.”

Jeg kan forstå på LO-formandens udtalelser, at han åbenlyst hellere vil pleje sine politiske inetresser på Borgen frem for sine medlemmers. Jeg håber derfor også han er villig til at tage konsekvensen.

Det er jo ingen hemmelighed at medlemmerne nærmest flygter fra LO og over i de gule fagforbund, og hvorfor? Svaret sidder, efter min bedste overbevisning, først og fremmest for bordenden i LO.

LO har i lighed med både SF, Enhedslisten og den øvrige fagbevægelse hidtil stillet markant skrappere krav til regeringen – blandt andet om at halvere genoptjeningsretten.
Ifølge Børsting har LO ikke ændret grundsynspunkt, men mener at kravet er urealistisk i øjeblikket. Han advarer samtidig mod at gøre dagpengespørgsmålet til »et kabinetsspørgsmål«:
»Det vil være rablende vanvittigt«.”

Jeg giver gerne ret i at LO har en god stærk formand, men det er IKKE i medlemmernes interesse ikke at tage de samfundsmæssige, socialmæssige og sikkerhedsmæssige debatter. Tværtimod er det yderst illoyialt overfor LO’s medlemmer, at Harald Børsting åbenlyst heller vil pleje de politiske interesser på Borgen frem for medlemmerne.

Jo Harald Børsting er en god stærk LO-formand, der virkelig forstår at fremme de gule fagforbund, hvor hvad skal vi bruge LO til når debatterne ikke må tages og sikkerhedsnettet ikke må forbedres.

Den manglende interesse og den manglende kamp i LO for medlemmerne koster ikke kun medlemmer men også arbejde for LO-medlemmer: Kort sagt LO er død og begravet med Harald Børsting ved bordenden, med mindre resten af LO tør komme ind i kampen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.