Jan Øberg: I AM NOT DANISH – I aften er jeg ikke dansk

oebergJan Øberg på Fredsfestival Aarhus 2014


Af Jan Øberg

NEJ til tvangsinkludering i Regeringens eller Folketingets Danmark.

Jeg er dansk statsborger. Har arbejdet for FNs norm om at fred skal skabes med fredelige midler i 40 år.
Har siddet igennem hele 1980erne i regeringens Nedrustnings- og Sikkerhedspolitiske Udvalg.
Har arbejdet i krigs- og konfliktzoner i Somalia, Jugoslaviens alle dele, Burundi, Irak, Iran, Georgien etc.

Jeg har venner i mange lande og kulturer. Véd at ting kan ses på mere end én måde og en hel del om hvordan vesten opleves uden for vesten.
Jeg vil bruge min ytringsfrihed og ytringsvisdom og vort demokrati til at bekæmpe det krigsførende Danmark som statsministeren med sine udtalelser vil at vi skal stå sammen om.

Danmark er ikke kun et offer nu. Det har også skabt ofre. Det har forbrudt sig mod folkeretten og deltaget i massemord på irakere og andre folk, uskyldige.

Det har på initiativ af Fogh Rasmussen ført kulturkamp mod og ikke med andre kulturer og han har gjort os til besættelsesmagt i fire mørke år i Irak.

Og det har været fremmedfjendsk i et omfang, jeg ville have forsvoret at vi nogensinde ville blive – da vi havde en filosofi om velfærd, solidaritet, ligestilling, folkehøjskoler, Grundtvig, nedrustning, kamp for jøderne under krigen, menneskeværd og rummelighed.

Det Danmark, som statsministeren demagogisk fører “alle vi danskere” ind i og siger vi skal stå sammen om på sin misforstået almoderlige facon det er ikke et Danmark jeg vil være en del af.

I så fald er jeg ikke dansk i disse dage. Jeg vil et Danmark for Fred med Fredelige Midler – og dér kan vi dissidenter så mødes, så få eller så mange som vi nu er.

Men national(istisk) tvangsinkludering i et krigsførende, fremmedfjendtligt og stærkt gruppeopdelt Danmark som man har skabt de sidste par år, dér går grænsen for mig.

Og det er ikke nemt for mig at skrive dette.

Bragt hos Jan Oberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.