BUPL – hvor er jeres kamp for bedre arbejdsvilkår?


Af Danielle Mercier

Den 28. september skriver BUPL en artikel med overskriften: “Høj Faglighed Skal Få Pædagogerne Hjem Igen”.

Først bliver jeg glad, for nede i artiklen kobler en arbejdsmarkedsforsker flugt fra faget til arbejdsvilkårene!

Ligesom en pædagog får taletid og påpeger, at når hun nu efter 10 år i daginstitutionssektoren forlader faget, så skyldes det de nedslidende arbejdsforhold.

Men når man nærlæser artiklen, bliver det virkelig bekymrende!
Læs videre BUPL – hvor er jeres kamp for bedre arbejdsvilkår?

Shame on Denmark


Integrationsminister Mattias Tesfaye har sat sig i front for et felttog mod flygtninges rettigheder. Og denne politik møder fordømmelse internationalt, bl.a. fra Den Afrikanske Union, der har denne kommentar til den danske regerings planer om at afvise asylansøgere og placere dem i et modtagecenter i Afrika:

– Den Afrikanske Union noterer sig med bekymring tiltagene til at etablere en udvidelse af Danmarks grænser til den afrikanske kyst. Et sådant tiltag er xenofobisk og fuldstændigt uacceptabelt….

Den Afrikanske Union betragter denne danske lov med dybeste alvor og minder hermed Danmark om landets ansvar overfor de internationale forpligtelser overfor mennesker med behov for beskyttelse, i følge FNs flygtningekonvention fra 1951, som Danmark er tilsluttet.

Også Den europæiske komite mod tortur retter en skarp kritik mod den danske S-regering og den inhumane behandling af flygtninge.

Læs videre Shame on Denmark

Minimumsnormeringer – ikke papirnormeringer og hold kæft-bolsjer!

Af Danielle Mercier

Ja, undskyld, jeg ville så gerne have set en smule skepsis, frem for denne fejring af noget, vi er mange, der kalder urimeligt dårligt politisk arbejde.

Åbenbart med BUPLs velsignelse.

At der er givet penge, FØR loven overhovedet er udformet, ligner i den grad en hold-kæft-bolchestrategi.
Læs videre Minimumsnormeringer – ikke papirnormeringer og hold kæft-bolsjer!

Jeg er vred! Systemet beskytter ikke de mest sårbare


Af Latifah Es, Odense

Sidder her sidst på natten med tårer i øjnene efter flere samtaler med nogle af mine tidligere kollegaer.

Jeg bliver vred på deres vegne. Vred på det system, der skal beskytte de mest sårbare i vores samfund – give dem den hjælp, pleje, og omsorg som de har mest brug for, men hvor vi som sundhedsfaglige ser os nødsaget til at måle og veje de mest akutte opgaver, så vi kan blive færdige uden at andre med mindre akutte behov skal vente i for lang tid.
Læs videre Jeg er vred! Systemet beskytter ikke de mest sårbare

Morales’ Socialist Party Wins Election


MAS supporters. You Tube Noticias Bolivia photo.

By Ron Ridenour

A victory for the majority of Bolivians, a victory for the world’s poor, the indigenous, and supporters of equality, world peace, bread and land for all. October 19 exit polls show that the majority’s leader, Luis Arce, and running mate David Choquehuanca Céspedes, won the election. Læs videre Morales’ Socialist Party Wins Election

Politi og arrangører skyld i at ni mennesker døde foran Orange Scene for 20 år siden

Debat indlæg: For tyve år siden døde ni mennesker foran Orange Scene på Roskilde Festival, under en Pearl Jam koncert. Jeg var selv klemt fast og jeg kendte en af de afdøde.

Da jeg skrev for Arbejderen dengang fik jeg indblik i sikkerheden på festivalen. Eller manglen på samme. Sikkerheden var hæslig. Der var en utrolig ineffektiv kommandovej, fra dem der kunne se den var gal, til dem der måtte stoppe musikken. Oven i købet var der en person, der ikke var på sin post.

Da musikken endelig blev stoppet, var det for sent. Sanitetsteltene var i øvrigt slet ikke klar til at tage imod så mange tilskadekomne, som det væltede ind med. En undersøgelse konkluderede at festivalen ikke havde gjort noget galt, og det var helt ok at den var blevet sikkerhedsgodkendt.

Hvem lavede undersøgelsen? Politiet. Hvem havde givet tilladelsen? Politiet. Til gengæld fik både publikum og afdøde skylden i pressen.

Vi havde alle været på Ecstasy. I DR programmet “24 timer vi aldrig glemmer” var et afsnit tilegnet ulykken. Sikkerheden blev aldrig nævnt.

Ulykken minder meget om fodboldulykken på Hillsborough i 1989, hvor 96 Liverpool fans blev dræbt. Stadion var en dødsfælde men også her fik de dræbte i første omgang skylden. Først årtier efter blev ansvaret placeret på politi og arrangører. De 96 i England fik omsider oprejsning. Det får de 9 fra Roskilde aldrig. Håber det sker en dag 🧡

Gert Stenholt Madsen

Looking Back at Today’s Uprising

Ron Ridenour: Den militante protestbevægelse mod politibrutalitet og rascisme har i det mindste for en tid ændret den nationale diskurs i USA. Det har også haft indflydelse på andre samfund, især i Frankrig, noget i Brasilien, Tyskland og England. Selv hvor jeg bor i Danmark, har et par fredelige demonstrationer understøttet den amerikanske oprør og opfordret til ligebehandling af sorte og arabiske indbyggere, borgere og flygtninge, der flygter fra lande, der er krænket af Danmark sammen med dens amerikanske allierede. Mange medier engagerer sig i denne diskussion.

Vores oprør og Corona-virussen gør det lettere at belyse sammenhængen for, hvad det betyder at være et menneske, der er foreneligt med alt liv på denne planet.

Dette indlæg fra Ron Ridenour er først publiceret på This cant be happening.
Last words of people killed by police.
(From Twitter, Washington DC, May 30, 2020)

Then

I enlisted in the United States Air Force to fight “commies”, after my military career father and I heard that the Soviet Union had taken control of Hungary, in 1956. I was 17 years old.

In 1957, I was stationed at an Air Force radar site in Japan where we were forced to live in segregated barracks. Several whites walked about the base in uniform with KKK emblazed on their baseball caps.

Læs videre Looking Back at Today’s Uprising

Propaganda i krig og Corona

Line Lauridsen, rapper og aktiv i Tid til Fred kommer i denne artikel ind på en række mekanismer, der bliver anvendt for at holde kapitalismen og imperialismen ved magten.

Det kan f.eks. være, hvordan krigspolitikere opbygger et billede af et lands styre i fjendens billede for at kunne bygge op til og ’retfærdiggøre’ et imperialistisk angreb. Her med eksempler i både Bush’s terrorkrig, der byggede sig op med løgnen om masseødelæggelsesvåben i Irak, og Obamas krigsretorik, hvor styret i både Syrien og Libyen blev fremstillet som mordere. Alt sammen i ’demokratiets navn’. Et lovet demokrati, som Line påpeger absolut intet sted er fulgt efter Vestens krige.

Læs videre Propaganda i krig og Corona

Alternative stemmer