Ingen sikkerhedsnet! Vi kan ikke kæmpe alene

 arhus_demo_vaerdigt_liv_net copy

“Regeringen og dens støttepartier har netop vedtaget en lov, der skal få 700 flere kontanthjælpsmodtagere i arbejde, men som samtidig forringer levevilkårene for 30.000 mennesker og risikerer at føre til flere hjemløse og flere udsatte børn”, skriver Jakob Hedegaard Kristiansen, der selv har været kontanthjælpsmodtager siden august 2012.

Af Marianne Grann

Det er sandheden om den virkelighed jeg og tusindvis af andre mennesker står i, hver dag, året rundt. Jeg har været der nu i over 4 år, troede jeg var tæt på, men – men – men næ nej, systemet er ikke færdigt med mig.

Og langsomt men sikkert suger de alt liv og initiativ ud af os. Flygt derfra, klar sig selv, find et job…ja alle muligheder bliver vendt, problemet er bare at vi ikke bare kan gå vores vej og klare os selv.

Vi er på den ene eller anden måde blevet uarbejdsdygtige, mange af os er faktisk ren og skær slidt op, i hvert fald så meget, at vi IKKE bare kan finde os et job.

Selv hvis der havde været jobs at få, ville det ikke være os der fik dem – det er den virkelighed, som jeg og en fandens masse andre mennesker, står i hver dag, og som nogle amoralske, selvfede, ignorante røvhuller (og nej, denne gang vil jeg ikke undskylde sproget) mener, at der skal ha’ et incitament for at finde et arbejde.

Så derfor tager de vores eksistensgrundlag fra os – for som de siger, “det skal kunne betale sig at arbejde”.

Og samtidig kaster de om sig med tal, som i den grad er direkte usande. Udelukkende for at retfærdiggøre, at de fattiggør syge mennesker, for at give til SKATTELETTELSER til dem, der klarer sig helt fint!

Det er sgu ikke det Danmark jeg har betalt min skat til i 40år!

Men det værste kære venner, er at alle jer derude, alle jer ganske almindelige lønmodtagere, mange af jer tror stadig på, at der er et sikkerhedsnet, der griber jer, hvis nu……

Og bare lige til jeres orientering, så er det nu jeres tur til, at mærke denne skønne nyliberalisme, de hælder ud over vores lille land. Jeres lønninger vil langsomt, men sikkert blive presset, I vil skulle ha’ mere end ét job for bare, at kunne betale jeres husleje, de dumper jeres løn og vilkår til ukendelighed og det mest kvalmende er, at det bl.a. er os de bruger til, at ramme jer.

Lige nu er der faktisk over 100.000 tusind mennesker, der arbejder gratis i helt almindelige stillinger, mange af jer arbejder side om side med dem – dem der er kommet i stedet for jeres fyrede kollegaer!!!!

Og nu har vi så fået “et moderne kontanthjælpsloft”. Ja……en fandens effektiv måde, at presse lønnen endnu mere på…….så hva’ med om I begyndte at vågne op derude og sige fra sammen med os andre??

For fakta er at vi syge kan ikke kæmpe denne kamp alene, denne kamp som ikke kun er vores, men i den grad også jeres (hvis I vil gøre jer de mindste forhåbninger om, at kunne vedligeholde den levestandard I har nu).

Og igen igen igen, vil jeg gøre jer opmærksom på jeres børn og børnebørn.

For ét er at dette rammer mig og andre voksne, men det rammer endnu flere børn……!

Læs også:

Kære skatteyder
Debatindlæg af Jakob Hedegaard Kristiansen, kontanthjælpsmodtager siden august 2012
Berlingske 18. marts 2016    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.