Regioner amok på sygeplejersker


En sygeplejerske skal møde på Vejle Sygehus den ene dag og i Odense den næste. Betaling for overarbejde skal stort set afskaffes. Varsling af ændring af vagtplaner og afspadsering skal afskaffes.

Lyder det som et mareridt? Det kan hurtigt blive virkelighed for landets sygeplejersker, hvis Regionerne får deres OK- krav igennem.

Det skal fuldstændig afvises. Arbejdsforholdene er allerede helt urimelige. De skal forbedres -ikke forværres.

Regionerne har stillet krav om, at man fremover er ansat overalt i hele regionen. Man kan så blive sendt rundt mellem hospitalerne og afdelinger, uden aftale og varsel.

Arbejdsgiverne skal kunne diktere perioder med meget overarbejde, der bare skal udlignes i løbet af året. Ligesom de fremover skal kunne ringe og ændre vagtplaner og afspadsering fra det ene øjeblik til andet, også i folks fritid.

Der står langt mere end løn på spil ved dette OK. Det er et glimt af Løhdes virkelige plan for milliardbesparelser på de offentlige ansatte.

Regionerne, staten og KL har med deres magtmisbrug med truslen om storlockout vist, at de vil gå rigtigt langt for at trumfe deres uhørte krav igennem. Ligeså langt som da de slagtede lærernes arbejdstidsaftale i 2013.

Det er så godt at se den store solidaritet og støtte fra mange grupper bredt i befolkningen. Den skal gøres til en omfattende stærk strejke og massebevægelse for at sikre de offentlige ansattes OK krav og at de ikke køres over af et kommende regerings indgreb

Dette er et indlæg fra

Dorte Grenaas facebookside

Se meget mere på den

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.