Hent dog pengene hvor de er!

tag_fra_de_rige


Af Robert Bergh

Når man taler om at få folk i arbejde. Og her taler jeg helt generelt alle uden arbejde. Fra danske arbejdsløse til flygtninge.  Så glemmer man en meget vigtig ting. Hvor er alle de arbejdspladser? Og hvor skal nye arbejdspladser komme fra?

Vi har 120.000 østarbejdere. Hertil kommer X antal flygtninge og indvandrere. I løbet af de næste 20 år vil 800.000 job være overtaget af robotter og anden teknik.

Jeg er ikke helt klar over, hvor mange danske arbejdsløse vi har. Men lad os bare sige 120.000. Det er altså mange nye job der skal skaffes. Nye arbejdspladser kommer altså kun af én ting. Og det er at der er et marked for alt det der så skal produceres.

Altså at man har noget at sælge, til en pris der er konkurrencedygtig, for der er vel ingen plan i at producere, noget man ikke kan sælge.

Og en ting er vel logik. Folk køber altså ikke mere ved at få færre penge. Så at give skattelettelser til virksomhederne giver altså ikke en eneste ny arbejdsplads. Lige så mange ekstra arbejdspladser kommer altså heller ikke af, at man giver kommuner og virksomhederne økonomiske gevinster.

Det bliver skatteyderne der kommer til at betale, uanset hvad man gør. Så man bliver altså nødt til at finde andre muligheder. Og ja, det er rimeligt at man bidrager til samfundet, så godt man magter. Det gælder alle. De kontante belønninger man så vil give til arbejdsgiverne, hvor havner mange af dem så.

Tja, de havner sikkert i skattely, sammen med de 300 milliarder de fattige bankfolk og virksomheder allerede har sparet sammen der.

Det kunne måske være en god ide at se den vej. Her udover kan der da findes penge mange andre stedder i besparelser. Men dem vil man absolut hente hos dem der har aller mindst i forvejen.

Hent dog pengene der hvor de er i stedet for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.