Sommer igen

flygtninge_Wedel
Af Freddy Wedel

Så er vi inde i den skønne tid med forår og sommer. Det har netop været Grundlovsdag her i det fredelige Danmark. Regeringspartierne lovsynger vores frihedsrettigheder og retten til at bevæge os frit hvorhen vi ønsker det.

For et par uger siden faldt en flyvemaskine ned et sted i Middelhavet, i denne maskine var der omkring 100 vestlige passagerer, de fleste med deres ferierejsebagage omhyggeligt anbragt i flyets bagagerum, mens de fik serveret selskabets udbud af udsøgte mad og drikke. Men flyvemaskinen faldt altså ned, og straks eksploderede samtlige nyhedsmediet for at fortælle os om den forfærdelige ulykke.

Samme uge druknede et større antal flygtninge i det samme hav, men de fik ikke de store overskrifter i de ”almindelige” danske medier.

Sidste onsdag druknede omkring tyve, og man er ikke helt sikker på tallets rigtighed, for der flyder stadig lig i land. Dagen efter, altså om torsdagen omkom over 500 ved en kæntringsulykke. Det fik heller ikke den store omtale, i hvert fald ikke på den samme måde som luksus-ferie-flyet.

Men de druknede flygtninge blev et politisk og meget brændende emne, altså ikke af humanitære grunde, men mere om hvem der skulle finde asyl til de overlevende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.