Målet er alt

roedt_flag_boersen


Af Freddy Wedel

”Målet er intet. Vejen er alt” siger man – eller i hvert fald nogle af os.

Ifølge den opfattelse er ligegyldigt hvor vi kommer hen, eller om vi overhovedet når det mål vi åbenbart har en eller anden diffus forestilling om.

Det er på vejen vi har oplevelserne og udfordringerne. På den måde er det jo tilsyneladende også ligegyldigt hvilken vej vi går, bare vi kommer afsted på den ene eller den anden måde.

Historien viser tydeligt, at ovenævnte synspunkt er et gammelt socialdemokratisk standpunkt der kun føre reformisme og kontrarevolution.

Når vi gør os tanker og overvejelser op til den 6. konges i APK, må vi ændre ovenstående talemåde til at lyde således:

”Målet er alt – vejen er kun betydning for så vidt den føre til målet, for det er som en anden forslidt talemåde siger (en smule omskrevet af mig): ”Det er ikke alle veje der føre til Rom”.

Lad os derfor overveje grundigt hvilken vej vi skal gå, men lad os holde målet klart og tydeligt – den socialistiske revolution.

 

En tanke om “Målet er alt”

  1. Nej man når ikke frem til Rom hvis man sætter kursen efter nordpolen, men det er heller ikke ligegyldigt hvilken vej man går.
    Undervejs er det nødvendigt at opbygge det stærke kommunistiske parti, der er i stand til at lede revolutionen og ikke ledes på afveje af alverdens forsøg på afledning, men til enhver tid lader sig lede af målet.
    Partiet opbygges og styrkes i hverdagens kampe, hvor partiet må forbinde sig med og ledes af arbejderklassens mest bevidste elementer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.