Enhedslisten vil have kvindelig værnepligt til den danske NATO-hær

Enhedslisten tager ligestilling som gidsel i dansk krigspolitik og debat om nyt forsvarsforlig ved at stille krav om kvindelig værnepligt.


I disse dage strikkes det nye forsvarsforlig mellem regeringen, DF, S og R færdigt. Et forsvarligforlig der mere retvisende burde hedde ”NATOs krigsstrategiske overvejelser og krigsbudget for region Danmark”.

Der skal oprustes for et svimlende og ukendt milliardbeløb, hvis reelle tal aldrig kommer frem i lyset. Kampflyskandalen er blandt de mere kendte.

Se
De nye F35 kampfly – et amerikansk diktat og en 100 % skandale

Danmark skal ikke mindst indgå i den fælles EU/USA/ NATO krigsoprustning i Østersøen, hvor den nye lyttemast i Østermarie på Bornholm er en brik. Der skal skrues op for yderligere dansk krigsdeltagelse i Mellemøsten, Afrika og Afghanistan – og militarisering af civile opgaver herhjemme.

Krigsvæsenet skal have flere penge, mange flere penge, og flere soldater, der skal ofre liv og helbred. Pengene bliver ligesom soldater kun taget et sted fra – de brede dele af befolkningens og arbejderklassens liv og velfærd.

I den situation har Enhedslisten kastet sig ind i en afledningsdiskussion om at kræve kvindelig værnepligt. Alt andet er gammeldags og imod ligestilling,  argumenterer Enhedslistens Eva Flyvholm. Flankeret af diverse kønsforskere fra Kvindfo og RUC, der råber vagt i gevær i ligestillingens navn, hvis kvinder ikke også bliver tvunget til værnepligt.

Der er da også straks et par reaktionære dinosaurer, der stiller op med synspunkter om grundlov og mandlig fysik. Enhedslisten argumenterer med, at i dag har den danske hær civile opgaver, de laver klimasikring og bevogtningsopgaver. Og det kan kvinder lige så godt klare.

Er I rigtig kloge, Eva Flyvholm?

Som om det handlede om,  hvad kvinder kan klare,  og kvinders ligestilling i dette spørgsmål. Det handler om dansk krigsdeltagelse, om oprustning for milliarder til dødens købmænd, om en regering og forsvarsforligskreds, der ikke kan og ikke tør føre en selvstændig uafhængig udenrigspolitik, men blindt følger NATOs/EU’s/USA’s diktat.

Det handler ikke om bevogtning og sikring af fodgængerovergange ved folkeskoler, det handler om militære aktioner, der betyder druknedøden for tusinde af flygtninge i Middelhavet og indespærringer i fangelejre langs EU’s ydre grænser.

EU’s såkaldte civile humanitære og klimaindsats er kun et dække over militær magt med andre midler og ord – kaldet samordnet civil/militær indsats.

Og det skulle være progressivt at kræve kvinder skal deltage i dette på lige fod med mænd!!!!

Det eneste rigtige er at kræve det stoppet. Her og nu. At gå imod hver en krone og hver en mand/kvinde til deres krigsmaskine og hær.

At kræve kvindelig værnepligt  er ikke bare at kræve ligestilling for ligestillingens egen skyld, uden at det bringer nogen som helst form for fremskridt for kvinder. Det er at tage kravet om kvinders ligestilling som gidsel for en dødensfarlig reaktionær krigspolitik og militarisering af vores samfund.

2 tanker om “Enhedslisten vil have kvindelig værnepligt til den danske NATO-hær”

  1. Hej Dorthe,

    Kan du lige linke til, hvor Eva Flyvholm har sagt ovenstående vedr. værnepligt?

    Venligst Ole Kristensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.