NÅR PRESSEN TIER MENNESKER IHJEL

Broendby_Raadhus_wiki

Af Martin Thiemke

I dag er det en uge siden en 40 årig mand begik selvmord foran Brøndby Rådhus, efter at have modtaget en afgørelse i socialforvaltningen. Tragisk at et menneske kan drives derud, hvor der ingen anden udvej er tilbage. Endnu mere tragisk er den samlede danske presses dækning af sagen.

Det Arabiske Forår startede med en grønthandler, der begik selvmord på samme måde, der blev forsider og sendeflader rigtig dækket af nyheden. Dermed ikke sagt at de danske medier ikke berørte den 40 årige mands selvmord i Brøndby. Jo et par smånotitser, om at han var afgået ved døden og Brøndby Kommune skam havde holdt sin forpligtelse til at yde ansatte og vidner krisehjælp.

Baggrunden for mandens selvmord kendes ikke med sikkerhed, udover han lige havde modtaget en afgørelse i socialforvaltningen. Men det er til gengæld heller ikke noget pressen givetvis vil undersøge. Derfor står vi tilbage med en endnu mere tragisk sag: en 40 årig mand begår selvmord ved at brænde sig ihjel og ties derefter ihjel af den samlede danske presse, for hvad var mandens motiv for denne grufulde handling? Hvorfor var han blevet presset derud hvor der ingen anden udvej var tilbage?

Var han ramt af reformerne? Var han presset fra hus og hjem af systemet? Var han presset væk fra kæreste og børn på grund af reformer? Spørgsmål, der alle er yderst relevant, idet der er sket en stigning i antallet af folk, der presses fra hus, hjem, kæreste og børn efter folketingets reformer på socialområdet. Er disse reformer baggrunden for mandens handling, eller ligger der noget andet bag? Spørgsmål som den danske presse ikke tør eller vil berør, men som er yderst relevant.

Hvad i et system kan presse et menneske ud i døden? Når et system kan det, mener jeg, at der er noget gennemgribende galt med systemet. Vi ved at antallet af selvmord og selvmordsforsøg er steget efter Folketingets reformer, og er steget som konsekvens af Folketingets reformer, dermed sidder de ansvarlige inde i Folketinget, da de har muligheden for at erkende deres fejl og også fordi alle folketingsmedlemmer tilbage i 2012 blev advaret om at det ville ske. En advarsel som alle de folketingsmedlemmer, der stemte for de forskellige reformer har valgt at overhører.

MEN HUSK: Tavsheden varer ikke ved.
OBS: Se reaktioner på dette indlæg nedenfor i
 Kommentarer til “Når pressen tier mennesker ihjel”

27 tanker om “NÅR PRESSEN TIER MENNESKER IHJEL”

  1. Godt skrevet Martin. Jeg ventede på nyhederne om årsagen og så gik det i glemmebogen.
    Det er svært ikke at tro at der ligger en social tragedie affødt af nedskæringsreformerne bag.
    Det er svært ikke at tro at det ville afføde en proteststorm.
    Det er svært ikke at tro at det er derfor sagen er forsvundet fra pressen.

  2. “Det er svært ikke at tro at der ligger en social tragedie affødt af nedskæringsreformerne bag”
    Sikke en gang vrøvl. Det er der overhovedet ingen forudsætninger for at sige, og hensigten med det postulat kan da udelukkende være at vildlede det antal mennesker der nu engang læser det, og uden videre accepterer det skrevne ord. Når man først begynder at sammenligne det med det arabiske forår så har man vist misforstået de vidt forskellige præmisser der er for at stable et liv på benene I henholdsvis Tunesien og Danmark. Ikke en eneste gang i indlægget og den efterfølgende kommentar nævnes den mest sandsynlige årsag til hændelsen….psykisk sygdom.

  3. Mandens selvmord er en helt forfærdelig død og et desperat skrig om hjælp. Kun et menneske i yderst nød griber til en sådan handling. Som du skriver er han umiddelbar efter sin død helt forsvundet i offentligheden/pressen og ingen synes at interessere sig for hans forudgående besøg på rådhuset. Tavsheden er rungende …. næsten påfaldende. Jeg vil med glæde være medunderskriver på en skrivelse til Brøndby Borgemester med spørgsmål om de personlige og sociale og årsager til mandens tragiske død. Jeg har aldrig oplevet noget lignende i Danmark. Har kun billeder på nethinden af buddhistmunke i Vietnam, der i protest sætter ild til sig selv. Frygtelige billeder. Hvis vi er blevet immune overfor en sådan hændelse, er vi nået langt ud over grænsen for fælles menneskelighed, og det er en følelsesmæssig afstumpethed af meget uhyggelig karakter.

  4. Skal bare lige indskyde at der er politisk opmærksomhed på den tragiske hændelse – vi afventer resultatet af politiets undersøgelser. Der kan være mange mulige scenarier, og så snart vi har vished om hvordan det hele hænger sammen reagerer vi i forhold til det – mvh Steen Andersen, Enhedslisten Brøndby

  5. Steen Andersen, det er helt naturlig. Dog undrer jeg mig over hvor pressen har været i tiden op til.

    Grønthandleren i Egypten rydde forsiderne herhjemme. Hvorfor gør Brøndby ikke? Er der givet mundkurv eller hvad?

    Kender selv en del af svaret, da jeg har været i kontant med journalister i dag, og hvor en samlet mundkurv i den slags sager mere end blev kraftigt antydet. Men fra hvem.

    Nu skal det ikke opfattes som kritik af kommunen eller de ansatte. Derimod en undrende over hvorfor pressen sover.

  6. at tænke sig vi her i danmark skal presses så langt ud af regeringen
    det forkasteligt og imod menneskerettighedderne og enda vor egen grundlov
    med lov skal land bygges og ikke rives ned som regeringen er rigtig godt på vej til

  7. Man kan frygte at hvis og så frem der ikke kommer pres på fra befolkningens side, så vil der ikke komme mere ud om det her, det er meningen at det skal gå i glemmebogen, man kan da også se meget aggressivitet om det div steder på nettet hvis og så frem man tillader sig at næve det, folk vil meget gerne have lagt det ud til at det er af hensyn til efterladte og at man aldeles ikke kan konkludere noget som helst om hvorfor manden begik selvmord.

    Mange steder hvor det har været oppe til debat virker det som om danskeren helle vil stikke hovedet i mulden kontra tage stilling til hvorfor noget sådan kan ske her i landet, efterhånden må man stille sig selv det spørgsmål ønsker vi at vide det eller vil vi heller leve videre i lykkelig uvidenhed om hvad vores samfund er blevet til .. ?

    For uagtet om det har noget at gøre med kommunens sagsbehnandlig, eller om det er noget helt andet en psykisk syg der ikke fik hjælp eller en hvor det slog klik, så er fakta at vi har et menneske der valgte den mest smertefulde og desperate udvej ..

    Og vi skal alle sammen lege aber, ikke se ikke høre og ikke tale, så kan vi alle leve videre i vores lille glansbillede hvor nogen mennesker har problemstillingen skal vi have rundstykker eller yougurt til morgen mad og ikke vil vide kende til eller erkende at andre har problemstillingen skal vi have morgenmad eller aftensmad..

    Vi er blevet et nation af strudser gemmer vi hovedet så sker alle de ulykkelige ting ikke i vores land ..

  8. Jeg ved søreme ikke om det kan lade sig gøre at give den samlede presse mundkurv på – kan det ? – jeg er kommunalpolitiker i Brøndby for Enhedslisten, og jeg har ikke mundkurv på – men jeg afventer en detaljeret forklaring på hvad der er sket – og der fra retter jeg så opmærksomhed på der hvor den skal være – jeg tror at pressen også forholder sig afventende og først sender skytset til den rigtige adresse når vi kender den mere præcist.

  9. Sikke dog en ubehagelig overskrift. Det er nærmest som om du forsøger at give pressen skylden for mandens død.

    Til dit spørgsmål om, hvorfor pressen ikke skriver mere om manden, må det åbenlyse og logiske svar da være; fordi det ikke er særlig interessant.

    Der er ca. 600 selvmord i Danmark om året og ca. 10.000 selvmordsforsøg. Hvorfor skulle denne mands selvmord være mere interessant for pressen end de resterende 599 lige så tragiske selvmord i Danmark i år?

    Om ikke andet, har jeg langt mere ondt af de 599 andre personer der begår selvmord end denne mand og jeg synes nærmere pressen bør give disse opmærksomhed fremfor denne mand. Denne mand tog jo ikke bare sit eget liv i stilhed og påførte mindst mulig skade mod andre. Næ, han satte ild til sig selv et offentligt sted til skræk og rædsel for enhver der så selvmordsforsøget, der efterfølgende helt sikker har pådraget flere offentligt ansatte psykiske mén.

    Det er tragisk at manden har set sig selv nødsaget til at begå selvmord, men jeg synes bestemt han har fået al rigelig opmærksomhed sammenlignet med de mange andre tragiske hændelser der sker i Danmark hver evig eneste dag.

  10. Jeg håber virkelig Steen Andersen har ret – men jeg har også undret mig rigtig meget over den manglende pressedækning, hvor pressen normalt nok kan stå med kameraet lige op i hovedet på folk, som er udsat for en tragedie.

  11. Måske man kan tilskrive reformerne noget af skylden, men omvendt : Der ville forekomme mange selvmord, hvis det skete hver gang en stakkels mand/kvinde fik et afslag fra kommunen om diverse ansøgninger.

  12. Til jer som har kommenteret på det her med at denne mand måske ikke har gjort det på grund af reformen men fordi han var psykisk syg og at han ikke skal have mere omtale end de andre 599 som begår selvmord……. I er uvidende og ignorante. Den her reform rammer hårdt og I der ikke er ramt eller ikke kender nogen som er ramt, I kan slet ikke sætte jer ind i hvad det her sætter gang i af følelser hos folk og måske især børn som må vokse med at mor og far ikke kan være sammen fordi politikerne ikke tænker sig om. Hvordan tror I deres liv bliver? Og hvis manden “bare” var psykisk syg så har systemet stadig fejlet fordi han ikke har fået den rigtige hjælp. Vi mangler nogle folk i folketinget med hjertet og følelserne på rette sted for det her er uholdbart. Lige nu kan nogen måske slappe af fordi de får “halv kontanthjælp” men vores spekulationer er langt fra ovre for næste år får vi ingenting. Hvad tror I så der sker der?

  13. “Systemet” er vigtigere end mennesket – kommunerne skal spare!

    Gladsaxe Kommune sparede fra 2001 til 2005 – 2.141,000 kroner på, at nedskære min hjælp i.h.t. servicelovens § 96 med 75%. Kommunen “misbrugte lægekonsulenten ved at lade ham fravælge journaloplysninger fra min egen læge.

    Det Sociale Nævn omgjorde sagen ved, at give mig døgnhjælp.

    Nu har Gladsaxe Kommune meddelt mine hjælpere, at de ikke får udbetalt løn efter en 31 marts 2014 . – Kommunen vil nedskære min hjælp fra 168 til 27,75 timer om ugen.

  14. Af respekt for denne mand og hans drastiske beslutning om af tage sit eget liv, synes jeg en så desperat handling efterlader Danmarks befolkning med en viden om, at selv i vores “såkaldte velfærdssamfund” kan livssituationen forekomme voldsom ubærlig og magtesløsheden fuldstændig tage over…
    Jeg vil personligt sætte meget pris på, at pressen oplyser, hvad der har presset denne mand helt ud over kanten?
    Eneste begrundelse, der kunne tale imod dette er, hvis mandens egne efterladte ikke ønsker dette ud i offentligheden.

  15. Martin C. Til dit opslag om at, det bekymrer dig hvordan denne tragiske hændelse har påvirket personalet på Brøndby Rådhus kan jeg kun sige – Hvor mange borgere tror du der har fået psykiske mén af den behandling de får af det offentlige ? Forskellen er bare at den ulykkelige mand tog ansvaret for sin handling, de ansatte på rådhuset sender ansvaret videre til regeringen uden selv at tage affære overfor de svageste i samfundet.

  16. @Camilla Petersen
    Det eneste der er i vejen med reformen er, at den ikke er indført for flere år siden. Der er ingen børn der vokser op med, at deres forældre ikke kan bo sammen pga. politikerne. Men der er nok desværre mange børn der må vokse op med, at deres forældre ikke kan bo sammen, fordi deres forældre ikke kan finde ud af at sætte tæring efter næring.

    @Jonna T
    Ja, den ulykkelige mand var egoistisk nok til at lade sin egen ulykke gå ud over andre mennesker.

  17. Det er med forbløffelse at jeg læser nogle af indlægenden her på denne blog . Det må vel skyldes manglende indsigt , håber ikke at det skyldes kynisme og forråelse .

    Fakta er at de nye reformer har ramt mange hårdt blandt de psykiske syge kontanthjælps modtagere . Blandt dem har vi mange som ville havde fået en førtidspension for kort tid siden. Vi ved at der er ca. 25 % af kontanthjælps modtagerene som har psykiske lidelser .

    Igenmen mit frivillige arbejde i græsrodsbevægelsen ” behandl os ordentligt ” har jeg kendskab til 6 selvmord blandt vores medlemmer ( i 2 tilfælde et familie medlem ) hvoraf de 3 kan relateres til reformerne. Når familier splittes op og den psykiatriske behandling nærmest er ikke eksisterende , og når kommunerne ikke har fagligt kompetente medarbejder på disse sager , så sker der et svigt som i nogle tilfælde kan være katastrofale.

    Nu ligger denne kommune i toppen hvad angår omstødelser i klage nævnet og på samme tid ser vi en tendens til at sparevejen kommer før lovgivningen , hvilket giver os ret til at stille ? om det sket.

    Selvom denne person havde en psykiske lidelse er det yderst sandsynligt at der ligger et svigt omkring hans behandling og kommunes håndtering. Vil de stoppe vores ? så må de komme ud med informationer om det hændte.

    Da der var en sagsbehandler som blev stukket ned af en klient ( også et yderst tragisk sag ) skortede det ikke på oplysninger .

    Skal hensynet til de efterladte ( som måske også har ubesvarede ? ) tælle højere end at få en debat igang om disse selvmord så vi kan hindre at der sker flere selvmord , pga. af svigt . Hensyn til liv tæller højest i denne sag .

    Dertil kan jeg nævne at der har været 2 sager som ligner denne til forveksling , det ene i England det andet i Frankrig , der affødt det en offentligt debat , herhjemme er der så stærke kræfter som vil gå meget langt for at stoppe en debat og opmærksomheden omkring dette forfærdelige problem.

    At bruge som argument at der sker et xxx antal tilfælde herhjemme og hvorfor så opmærksomhed om dette tilfælde ,er ikke et argument som holder , det er at vende det på hovedet , det er alle de andre tilfælde som der også burde havde været opmærksomhed om. De sker så ofte i stilhed hvor vi ikke høre om det .

    Dertil stiller jeg mig skeptisk over deres opgørelser over selvmord herhjemme, nøjagtigt som deres optælling af hjemløse. Det må ikke se for slemt ud… Men ok ! det kan jeg jo så belejligt nok ikke føre bevis for , vi kan nemlig ikke tjekke op på disse tal.

    Når vi så har en regningen som bryder løfter og kommuner som spekulere i besparelser ved bevidst at begå lovbrud , har nu kendskab til 11 kommuner som er politi anmeldt efter straffeloven , så kan vores tillid til dem ligge på et meget lille sted. Så jeg vil også spørge pressen , hvor er i henne ?

  18. lige så rystet jeg er over dette dødsfald er jeg rystet over martin C og hans kyniske betragtninger. vi er godt nok kommet lagt ud herhjemme når vi ikke indser og lader os røre når folk gør sætter ind til sig selv i desperation.. det er en vanvittig måde at dø på som ingen vil gøre hvis ikke de var desperate ..

    men nej nej .. det er bare for at få opmærksomhed .. FANTASTISK !!

  19. Selvfølgelig kan man give den “frie” presse mundkurv på….. man skal se al jazeera for at se reel kritik EU kritik og dækning af kæmpe demonstrationer mod det samme. Mundkurv, ellers ryger mediestøtten…….. der givet millioner, eller ihvertfald et forslag fra Merkel om kamp mod EU kritiske journalister, blogs osv.
    Hvorfor er der så lidt fokus på EU valget?? fordi de ikke bryder sig om det foreliggende resultat.
    Waterfront, Bilderberg, mørklægningslove osv osv….. det er ingen sag at tysse en sag fra lille Brøndby ned, der sikkert er et resultat af EU dikterede nedskæringer. Med andre ord, demokrati og folkevalgt magt er en illustration

  20. Martin Thiemke

    Har det strejfet dine tanker at pressen ikke gør mere i denne sag fordi en “forklaring” måske ikke bakker dine teorier op men vil udsætte denne mand og hans efterladte for endnu mere skam end opløftning.

    Kunne det tænkes at ikke alt i DK er systemets skyld??

    Vi er enige så langt at “systemændringer” presser syge mennesker langt ud, men fra at være presset på alle fronter og til at sætte ild til sig selv og efterlade kone og børn er der MEGET lang vej

    Jeg synes de absolut eneste der har krav på en forklaring her er den afdødes kone…

    Men selv en forklaring vil ikke nødvendigvis give forståelse…

    Har du brug for at lave din egen lille revolution og oprør mod systemet så kæmp sagligt og politisk…. Og lad være med at tage andre folk som “gidsler” for at opnå dit mål

  21. Så kom jeg på nettet igen og har mulighed for at svarer jer. Derfor får alle kommentar samlet i et:

    Men allerførst vil jeg gerne takke de over 1000 mennesker, der har delt mit indlæg alene herfra, og de ligeså mange der har delt andre steder fra. Det gav travlhed, men af den gode slags.

    Gerd Berlev, tak. Ja der er ingen tvivl om det gik hurtigt i glemmebogen for mange. Men ved der nu bliver arbejdet fra flere steder for at få belyst baggrunden. Desværre støder alle på lukket døre rundt omkring. Hvorfor er der denne lukkethed? Det er jo ikke noget, der normalt er omkring denne slags sager. Baggrunden kender vi ikke, men helt rigtigt jeg stiller spørgsmål til det.

    Helle Britt Rask, ja du har ret i at det er sørgeligt at mennesker skal presses så langt ud. Man ved 25 procent på kontanthjælp eksempelvis er psykisk syge, som jeg skriver i et indlæg på min egen blog er de, efter min opfattelse, fejlplaceret, da de ikke får den nødvendige ro til behandling. Dette gør jo også vi pårørende heller ikke får den nødvendige ro til at støtte. Jeg er gennem de sidste to år blevet kontaktet af rigtige mange, både syge og pårørende, der ikke ved hvad fremtiden bringer og som derfor kun ser én udvej.
    Som du skriver med lov skal land bygges, og ja de ansvarlige for at presse folk derud, kommer til at stå til ansvar. Som du nok ved er der en sag på vej mod staten og flere kommuner for brud på Grundloven og menneskerettighederne.

    Heidi Nielsen, du har ret i der kommer et pres fra en stor del af befolkningen, og ja ganske få har fundet mit indlæg uhørt ud af langt over 2000, hvoraf flere har kontaktet mig. Langt de fleste har som jeg ønsket at baggrunden kommer frem. Ja, jeg kunne være ligeglad, det var Danmark i 80’erne og satte verdensrekord blandt unge i selvmord, noget jeg ikke ønsker at se igen. Derfor er det også vigtigt for samfundet og alle andre at få belyst hvorfor vi er på vej mod et nyt VM. Det handler jo ikke kun om en mand, men om at forebygge, der ikke kommer flere. Grækenland oplevede det meget og resten af europa følger pænt med. Det er ikke en stigning der er ønskværdig, derfor må det ikke ties ihjel.

    Martin, jeg vil bare foreslå dig at sætte dig med en kop kaffe og læse det igen. Måske du ser den rette sammenhæng og ikke blander indlæg og kommentar sammen som en helhed.

    Steen Andersen, måske, måske ikke. Men vil sige jeg faktisk har oplevet det før. Desværre, der er en mediestøtte som de gerne vil kunne søge, har jeg fået som begrundelse flere gange, samt at man jo gerne vil holde sig venner med politikere så man kan skrive om dem.

    Martin C, at give pressen skylden ud fra overskriften er vist helt dine ord. Ja ubehagelig, men er livet ikke af og til det. En overskrift skal fange, det blev du vist også.
    Om hvorfor hans selvmord er interessant, det er det heller ikke, kun baggrunden blandt andet af hensyn til de ca 600 andre og endnu flere forsøg. Jeg og mange andre vil, åbenbart modsat dig, ikke bare se passivt til og vil hellere forebygge af hensyn til alle.

    Henning Deleuran, nemlig derfor jeg skrev mit indlæg og har taget debatten flere steder. Jeg har i de sidste par dage været i kontakt med flere journalister på baggrund af indlægget. Alle møder de en lukket dør om sagen over alt, noget de ikke er vant til og som de finder underligt. Ligesom jeg selv er mødt med lukkethed. Hvorfor denne lukkethed? Normalt er myndighederne jo hurtige til at sige ”syg”, ”personlig” eller noget helt andet om den slags sager. Er ikke journalist, men har altid haft et godt forhold til journalister i de forskellige medier, og ved hvordan de arbejder. Man må jo ikke glemme at indlægget ikke er et angreb på hverken kommunen eller de ansatte, men et stort spørgsmålstegn ved systemet.

    Camilla Petersen, hvor har du ret. Kan følge dig fuldt ud. Som en psykolog sagde til en selvmordtruet psykisk syg patient: nu gør du ikke noget dumt på vej hjem og vi skal lige sikre os din kæreste er hjemme, for så undgår vi en indlæggelse. Tja, begrundelsen kæresten er social og sundhedsassistent og derfor uddannet inden for området. Har systemet ikke opfattet, at pårørende er pårørende og ikke behandlere? Kan det være en baggrund, afslået rette behandling, for det sker dagligt. Netop derfor er det vigtigt, at få sagerne frem.

    Jan P, ja du har desværre ret og antallet er stigende, hvorfor? Vi ved jo bare, det er en afgørelse i kommunen, der bragte manden det sidste skridt.

    Benny Gerhard, desværre er din historie ikke ukendt. I Randers har tilsvarende lige været ved at koste en ung mand livet, han ligger stadig i resperator. Havde afleveret afskedsbrev til kommunen, noget der heller ikke må tales højt om. Den unge mand hedder Benjamin, en sag som efter et par dages arbejde kommer frem, netop fordi det er noget som ikke må ties ihjel.
    Håber det bedste for dig.

    Marianne Bach, kan godt følge dig, men vil dog også sige baggrunden godt kunne komme frem i pressen uden pårørende eller ansatte på kommunen, dem skal vi også vise hensyn, kommer frem. Det er meget normalt.

    Claus Jansson, flot arbejde!

    Jonna T, ja der er mange, der har fået forværret deres situation efter møde med det offentligt. Men kan godt følge lidt af Martin C´s bekymring for de ansatte, dem må vi også vise hensyn. For mig at se, sidder de ansvarlige i toppen af systemet. Kommunerne er forpligtet til at yde professionel hjælp til ansatte og vidner, hvilket er helt på sin plads. Derfor undrede det mig, at det var dét pressen gik op i, at kommunen faktisk overholdte sine forpligtelser i forhold til arbejdsmiljøloven. Det burde faktisk bare ske, og ikke være toppen i sagen.

    Flemming Nielsen, jeg kan følge dig fuld ud, derfor slutter jeg med Tavsheden varer ikke ved i mit indlæg. Alene de selvmord du kender til, viser jo der er seks selvmord for meget. Har selv kendskab til en håndfuld selvmord og forsøg. Alle noget myndighederne og pressen helst ikke så omtalt, trods de pårørendes forsøg på at få historierne ud. Hvorfor denne lukkethed fra myndighedernes side?

    Dorthe Andersen, ja vi er kommet langt ud i Danmark. Vi har nok i os selv. Som en mor, der forgæves har forsøgt at få baggrunden for sin søns selvmordsforsøg ud i pressen, skrev til mig da det lykkes at lave kontakt: ”Du kender ikke Benjamin, vi kender ikke dig, hvorfor hjælper du så dag og nat?” Mit svar var: ”Jamen Benjamin ramt af besparelser fra døgnpleje til stort set ”klar dig selv” kunne være i min familie, kunne være en nabo, en ven eller kollega. Besparelser må aldrig komme forud for liv”. Du har ret Dorthe, mange er kyniske, heldigvis oplever jeg en tendens til det ændre sig.

    Thomas, kunne ikke have skrevet det bedre selv. Din kommentar taler helt for sig selv. Ja der er mange ting, der helst ikke må komme frem.

    Christina Hartvig, ja da, jeg er ikke dum, eller? Det er jo op til hver at bedømme. Forbryder tager gidlser for at opnå deres mål, så det er helt dine egne ord. Og revolution, hvor har du dog det ævl fra? Det er denne sag egentlig for alvorlig til.

  22. Trækker lidt på smilebåndet, pressen ER politikernes våben til at sylte sanheden, det har de været siden alle løftebrudene fik brug for et skalkeskjul og ja de kan løbe fra sandheden , men med tiden bliver de indhentet ! Der er under alle omstændigheder ikke tale om en mand der har været til møde i brønbykommune der bare går ud af døren efter sådant et møde og hælder benzin over sig selv fordi det er ved at blive mørkt og han intet kan se.

  23. Jeg forstår helt sikkert, nogen undrer sig, hvor er pressen. For ja, de plejer at være der, og skulle der ikke være noget konkret “forfærdeligt”, plejer de sagtens at kunne “finde på noget”, for det giver læsere. Og ja, det er forståeligt, de vil gerne beholde deres job.
    Om pressen har fået mundkurv på, det er svært at sige, og nok sværere at bevise. Men det er jo lovligt at undre sig. Resultatet af diverse reformer, har det ikke fyldt meget lidt i medierne. Par der må skilles, for at kunne give deres børn mad. Der har da været lidt, for lidt efter min mening. Det som der har været skrevet endnu mindre om, er dem som er “fanget” i forsøget på en retfærdig behandling i forhold til fleks og førtidspension. Ja det blev en lang smøre, men alt i alt. Jo jeg tror, at der er kommet restriktioner for medierne, ang. enhver sag, om konsekvenser af diverse reformer. Det er sørgeligt. Tror ærligt, at mange gerne vil dele deres historie, dele deres frustration, men hvilke medier vil lytte? Hvem vil i det hele taget lytte? Der var en som sammenlignede danskeren med strudsen. Ja den sammenligning er meget præcis. Mon det er fordi konsekvenserne er så grumme, at de er svære at tackle for andre? Er det mon derfor medierne ikke vil skrive om det? Men man siger; den som tier, samtykker.

  24. Morten Flintholm og Dorthe jeg kan kun give jer helt ret. Pressen er mere eller mindre tavse på dette område.

    Det virker som om der er noget, der ikke tåler dagens lys.

  25. Den 8 og 9 april skriver Steen Andersen som medlem af EL i Brøndby at de venter politiets udredning, den er så ikke kommet endnu eller ?
    for kort tid siden blev der skrevet om en anden mand som havde begået selvmord ved at sætte sit hus i brand, og det blev så afskrevet som en ulykke pga brand, trods familien holder fast på at manden havde truet med selvmord pga afslag fra hjælp fra kommunen og en desperat livssituation uden muligheder for hjælp fra det veletableret sikkerhedsnet som vi tror vi betaler ind til…

    Gad vide om ham manden i Brøndby ikke “bare” kom til at falde ind under brændstof …

    En fallit erklæring at sådan noget foregår her i landet og at medierne mener det er op til dem at beslutte hvad vi kan tåle og ikke tåle at høre…

  26. Han er svigtet af både kommune og pressen. Han har valgt en så desperat handling, ofret sig selv, for at få fokus på de kæmpe problemer mange mennesker efterlades i, hver gang de har brug for hjælp fra kommunen. Ingen ønsker at se det i øjnene, men de der har allermest brug for hjælp, de får den frataget frem for udvidet/forlænget. ( Man ofre de svageste, helt bevist, med undskyldninger som “krise” og økonomi, og vi affinder os med de handlinger og undskyldninger, for at redde os selv. Vi er blevet et folkefærd, der ikke har “råd til” næstekærlighed.
    Det er socialdemokratisk politik, siges der. Nej det er diktatur når den er værst. Du bestemmer selv, med kniven for struben, pest eller kolera? det skræmmer de fleste. Det giver ro i geleddet.
    Alle de penge de så spare ved at “slippe af med” dem der virkelig havde brug for hjælpen, de kan jo bruges på Christiansborg, køb nogle sten, byg en ny cafe, eller lån dem ud til DONG.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.