AKTION MENNESKE I HERNING – HVEM ER VI OG HVORFOR ER VI NØDVENDIGE

aktion_menneske_i_herning

Af Martin Thiemke

 

AKTION MENNESKE I HERNING er en aktionsgruppe som er sprunget ud fra Facebook til gadeplan, da det er på gadeplan vi vil sætte fokus på hvordan særligt ledige, psykisk og fysisk syge, socialt udsatte, hjemløse og ældre m.fl. behandles i Herning kommune, som udgangspunkt.

I Aktion Menneske I Herning erkender vi, at der er en vis økonomi i Herning Kommune, men vi mener klart og utvetydigt, at det er et spørgsmål om prestige for politikerne, når byrådets sten-glas-beton-politik og events sættes før kommunes borgere. Det er blandt andet det vi vil oplyse om.

Idéen bag AKTION MENNESKE I HERNING er at rigtig mange sidder i deres lænestol foran en computerskærm, logget ind på et socialt medie, hvor der så gives udtryk for den frustration som der er eller der drøftes at der skal ske noget.

Mange gange bliver det ved en masse skriveri og en masse grupper i de sociale medier.

Derfor opstod AKTION MENNESKE I HERNING idet vi vil sætte handling, aktioner, bag alt det der drøftes uden der ellers sker så meget mere andet end ved særlige lejligheder. I AKTION MENNESKE I HERNING har vi derfor heller ikke målet om at være størst på nettet men om at være aktive på nettet og ikke mindst på gadeplan.

Vi siger velkommen til alle, der vil være med til at gøre en indsats for mennesket før systemet og flytte debatten ud fra Facebook til gadeplan.

I AKTION MENNESKE I HERNING vil vi arbejde for at få sat de menneskelige konsekvenser på nethinden hos politikere og borgere. Derudover vil vi have sat fokus på de fejlbeslutninger som kommunens byråd træffer efter vores overbevisning. Vi vil oplyse om byrådets fejlslåede politik ”Sten, gals og beton i Herning, før borgerne!” og vil igen have sat fokus på at mennesker kommer langt før sten-glas-beton, så Herning også bliver kendt for at være en kommune som tager sig godt af sine borgere, hvilket også kun kan være i erhvervslivets interesse.

Alle demokratiske og ikke-voldelige metoder vil kunne blive brugt i AKTION MENNESKE I HERNING. Det vil sige alt fra debatindlæg i pressen, gågadeaktioner, sidde-foran offentlige bygninger og lignende vil blive benyttet. Derimod vil hærværk, vold og chikane mod politikeres og offentlige ansattes personer ikke indgå i AKTION MENNESKE I HERNINGs metoder. Det er desværre metoder som er set gennem den sidste årrække. Vi mener at vi som mennesker skal behandle hinanden med anstændighed og respekt, hvilket naturligvis også gælder kommunens politikere, selvom vi ikke er enige med byrådet i dets beslutninger. Tages medlemmer i sådanne ting medførere det udelukkelse fra AKTION MENNESKE I HERNING uden varsel.

Gennem lovlige, demokratiske og ikke-voldlige aktioner vil AKTION MENNESKE I HERNING sætte fokus, blandt politikere og borgere i kommunen, på de samfundsgrupper gruppen arbejder for. AKTION MENNESKE I HERNING vil arbejde for og oplyse om en mere socialt ansvarlig kommune og samfund, hvor det ikke er de laveste grupper, der får lov til at betale kommunale, og folketings-, fejlbeslutninger.

Udover en planlægnings- og medlemsgruppe består AKTION MENNESKE I HERNING også af en offentlig Facebookside og Twitterprofil og kan kontaktes via amih@outlook.dk eller sms 41633375.

Er byrådets sten-glas-beton-politik før mennesker ok? Er det ok, at syge behandles i langtrukken forløb? Er det ok, at byrådet bruger mange millioner skattekroner på sten-glas-beton SAMTIDIG med der spares på behandlingen af mennesker? Ex spares der på psykisk syge og på ældre!

Det var spørgsmålene som satte gang i idéen til AKTION MENNESKE I HERNING, og svaret er utvetydigt. Det mener vi ikke er ok!

Der er ingen økonomi i AKTION MENNESKE I HERNING og der er ingen kontingenter forbundet med medlemskab af AKTION MENNESKE I HERNING. Materialer ved aktioner dækkes privat, men søges også dækket at donationer fra private, virksomheder eller organisationer. Ingen medlemmer skal tage fri fra arbejde for at deltage. Hvis et medlem selv vælger det, dækker AKTION MENNESKE I HERNING ikke løntab mv.

AKTION MENNESKE I HERNING søger ikke offentlige midler, da vi mener pengene kan bruges anderledes til blandt andet andre foreninger som hjælper udsatte, syge, hjemløse m.fl. Offentlige midler mener vi skal komme borgerne til gode gennem de foreninger som arbejder direkte med borgerne.

Vi kan forsikre os mod de fleste ting i livet, men vi kan ikke forsikre os mod modgang. Der er ikke langt fra Villa, Volvo og vovse til et liv som hjemløs. Det kan vi alle blive og antallet af hjemløse er stigende.

I AKTION MENNESKE I HERNING finder vi det afskyeligt, når landspolitikere kan finde på at sige ”det er selvforskyldt” eller at hjemløse ikke er det samme værd som dig og mig. Det er et direkte asocialt menneskesyn som smitter.

I kampen mod hjemløse er der i 2014 sat pigge op i udlandet. I Danmark pakker vi det pænt ind og håber det bliver købt. Således har DSB sat armlæn op på indendørs bænke af hensyn til gangbesværede – og lige for at holde hjemløse væk. Dét siger DSB bare ikke højt, men alligevel har de givet det som svar. I kommuner med mange hjemløse har DSB endda fjernet indendørs bænke –  af hensyn til gangbesværede?

I AKTION MENNESKE I HERNING er vi ikke i tvivl om, at det ikke er sjovt at blive syg. De der har oplevet det, har også oplevet kommunens boldspil, hvor den syge kastes rundt fra det ene til det andet.

Her er Herning særligt kendt for sin manglende sociale profil og for at borgere kastes rundt fra sted til sted, også stik imod anbefalinger fra speciellæger mv. I Herning er man heller ikke ukendt med at kronisk syge fastholdes på kontanthjælp eller folk i arbejde bliver forsøgt sat i arbejdsprøvning trods andre muligheder.

Der er ikke langt fra god løn til syg på kontanthjælp, hvor man kan være i årevis uden afklaring. Manglende afklaring er ikke værdigt for mennesker. Fastholdelse er heller ikke værdigt for mennesker, det minder mere om psykisk tortur.

Derudover er det ulovligt, når kommuner fastholder kronisk syge på kontanthjælp i henhold til Handicapkonventionen, idet ingen kronisk syge må fastholdes i længere tid på midlertidig ydelse. Derfor er det vigtigt for syge at have pårørende, patientforeninger eller bisidder med til møder, selvom det ikke er velset i Herning Kommune.

Du kan finde AKTION MENNESKE I HERNING følgende steder:
Facebook:

 Offentlig side

Medlemsgruppen til planlægning, idéer, viden mv.

Tvitter:
@AMIH_Herning

Kontakt:
amih@outlook.dk
sms 41633375.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.