Der var ingen der snakkede om en kamel

 papkasse-event_BLJ-590x332_bjarke_lindemann_jepsenFoto: Bjarke Lindemann Jepsen

Af Tanja G.

Hvorfor i alverden skal det gøres så svært for unge på SU at finde et sted at bo?

Hvorfor vælger man at bygge ungdomsboliger og kollegieværelser med en husleje på over 4000 kr. om måneden, når en udeboende SU sats kun er på ca. 5800 kr. om måneden, og ikke nok med det, er der gud hjælpe mig også kun et thekøkken, og husdyr forbudt.

Mange unge har en eller anden form for et husdyr idag, men det er ikke tilladt at holde husdyr på hverken kollegier eller i en ungdomsbolig, ergo er vi nødsaget til at kigge efter en almen bolig, som hverken er til at betale for eller til at komme til, da ventetiden, som oftest, minimum er 1 år, og gerne længere end det.

Og et thekøkken, ej ved du nu hvad, ikke nok med at huslejen er ekstremt høj, men vi får også kun to kogeplader og ingen ovn, vi tvinges nærmest til at leve af pasta og ketchup. Jeg mener personligt at vi unge mennesker har lige så stort et behov for, og ret til, et almindeligt køkken som færdiguddannede med den helt fede hyre har.

I skrivende stund, befinder jeg mig i selv samme situation, jeg er studerende, på SU og skal til at finde et nyt sted at bo. Jeg får ca. 5500 kr. om måneden i SU, jeg kan ikke flytte i en ungdomslejlighed eller et kollegieværelse da jeg har den skønneste lille, kat som desværre ikke er velkommen nogle af disse steder, og jeg er derfor nødsaget til at kigge efter en almen bolig.

Det er bare desværre sådan at ventetiderne for sådanne lejligheder er mellem 1-5 år, og jeg står og skal bruge en nu, huslejen er også en udfordring her og hvis jeg vil gøre mig bare den mindste forhåbning om at få et thekøkken skal jeg også af med de tidligere nævnte 4000 kr. om måneden, og det er få steder det kan lade sig gøre.

Kort sagt, tvinges vi unge til at studere den første halvdel af dagen, arbejde den næste halve dag, og resultatet af dette er at der ikke er tid til at have et socialt liv, alt handler om penge for at kunne få det hele til at løbe rundt, og det meste af vores studietid er en stor bekymring.

Så hvad vil jeg egentlig frem til? Jo, jeg vil frem til en løsning på dette problem. Og set med mine øjne, er løsningen simpel.

En billigere husleje ville resultere i at vi ikke var tvunget til at tage så mange, og høje SU lån, hvilket helt klart ville være at foretrække, eftersom at mange unge sidder med gælden langt ude i fremtiden, så hellere tage et studiejob én dag om ugen, så ville der fortsat være massere af tid til at fokusere 100% på sit studie, der ville være tid til frtidsaktivitetter og et socialt liv, og der ville også være mere energi og overskud hos de unge, i form af ikke at skulle tænke på hvor pengene skal komme fra, og hvor længe det kan køre rundt.

Og herre gud, et thekøkken er måske heller ikke så slemt, man kan jo godt lave mad, hvis bare man finder sin lidt mere kreative side frem, vi skal jo heller ikke gå hen og blive krævende, jeg ville godt kunne leve med at have et thekøkken, så længe min husleje ikke overskred 3200 kr. om måneden. Hvad angår husdyr, der var ingen der snakkede om en kamel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.