Skam få en verden hvor Sharon er en fri mand

Af Ramzy Baroud, chefredaktør, Palestine Chronicle

Jeg tvivler på, at den israelske premierminister Ariel Sharon er løbet tør for ideer. Hver gang vi tror, at han har anvendt den allersidste mulige taktik i forsøget på at undertrykke det palæstinensiske folk, beviser den altid trodsige 'kriger' det modsatte. Hans seneste vilde jagt på palæstinensiske aktivister kostede palæstinenserne 15 liv mere og 148 sårede, og føjede endnu en mindedag til den palæstinensiske kalender.

De som vover at se det fulde billede, uden forvrængning og uærlighed, véd som en kendsgerning, at Sharon er en galning, en fanatisk fascist, som har udviklet en unik type racisme, unik for zionismen, unik for ham.
Men det er selvfølgelig kun folk fra de 'alternative medier', eller 'forhenværende' ledere og statsmænd, som vover at udtale dette, fordi der ingen høje poster er på spil for dem, og de politiske omkostninger for fhv. politikere er minimale.
Men indtil verden samler mod til at sige Sharon: 'NU ER DET NOK' og 'Du får ikke lov til at besætte, myrde og udsulte palæstinenserne' - indtil det sker er palæstinenserne forudbestemt til at indsamle og begrave deres døde, alene med desperate råb om hævn og andre råb om frihed.

Da jeg i dag så strømmen af fotos og Tv-billeder af palæstinensiske civile, eller hvad der var tilbage af dem, dræbt i det israelske togt mod Gaza, var der et vredt spørgsmål, som skræmte mig: Hvorfor bliver Sharon, en sund mand med et industrielt landbrug der er millioner af dollars værd, ved med at forfølge en undertrykt befolkning, som lever i burlignende byer og landsbyer, desperat fattige, og alle krævende frihed.
Har Sharon ikke dræbt nok? Vil hans endeløse liste over palæstinensere, han vil dræbe, og steder, han vil bombe, aldrig blive udtømt? Er en karriere i mord over 52 år ikke fuldt tilstrækkelig til at tilfredsstille mandens tørst efter palæstinensisk blod? Hvor mange flere massakrer står på Sharons liste, før han dør eller forlader politik for evigt?

Jeg er mere bekymret over tanken, at Sharon har nået en alder, hvor hans besættelse af 'Israels sikkerhed' vil føre ham til at foranstalte flere Sabra og Shatila-lignende stormassakrer på palæstinensere. Sharon tror fuldt og fast på teorien om at 'en god araber er en død araber', som mange zionister gennem årene har fremført. Mens det er kostbart nok for en fanatisk jødisk bosætter at tro på en sådan sætning, så er det forfærdende, at en premierminister, der opmuntres af en bifaldende israelsk offentlighed, gennemfører dens ord som sin politik.
Men har israelerne endnu ikke prøvet alt? De har massakreret, bombarderet, belejret, fængslet palæstinensere i mere end fem årtier, og har ikke høstet andet end mere had og modstand. Hvorfor bliver de så ved med at holde fast i en sådan forkert og mislykket politik for evigt? Er det blot for at kunne myrde?
Hvad har de uskyldige børn, kvinder og mænd fra Gaza, så svage og indstillet på at vågne op fra en sød søvn, gjort, når de finder sig selv midt i et blodbad og deres kære sprængt i stumper og stykker og spredt under den tunge cement?

Vi ved alle nu at frygten for selvmordsbomber ikke længere tolereres som påskud, af mange grunde. En af dem er, at den israelske besættelse begyndte for årtier siden, og selvmordsbomberne udviklede sig som et desperat svar på den grusomme og uforståelige israelske adfærd i 1990'erne. Der er ikke noget med hvad kom først - hønen eller ægget - til at forvirre.
Men dertil kommer at det israelske angreb på Gaza kom bare en dag efter at Hamas havde erklæret sig parat til at indstille sine angreb på Israel, hvis dette ville trække sig tilbage fra de nyligt besatte byer på Vestbredden og frigive palæstinensiske politiske fanger.
Tilbuddet fra Hamas kom fra bevægelsens åndelige leder i et interview med Al-Jazeera.
Hvis Sharon virkelig bekymrede sig om sit folks velfærd, ville han have ladet være med at angribe en af bevægelsens topledere i Gaza. Angrebet på Gaza var delvist et svar på tilbuddet fra Hamas. Nu kan kun naive undgå at se, hvad de kommende uger vil bringe. Palæstinensere er ude over vredens grænser, ude over at være forrådt, og føler at den eneste metode at forholde sig til den morderiske israelske militærkampagne og besættelse er at slå tilbage mod israelerne, ikke kun soldater, ikke kun militante bosættere.

Mens det er nemt for nogle af os at læne sig tilbage i komfortable stole og diktere palæstinenserne, hvilke modstandsmetoder der er acceptable og hvilke der ikke er det, men det palæstinensiske folk på Vestbredden og i Gaza styres ikke af vores hjertevarme og bekvemme diktater.
De er kun mennesker, med en begrænset, omend usædvanlig, evne til at holde ud. Vi har alle svigtet dem: vi har undladt at beskytte dem; vi har undladt at tage deres parti; vi undlod at stoppe deres israelske mordere, og skældte dem ud for at drage paralleller mellem israelere og nazister; vi så dem bede om nåde i Jenin og gik ikke ud af vores vej for at forhindre at de blev dræbt; vi hørte deres råb om band i Nablus og tilbød dem intet; vi kunne næsten lugte de opløste lig af deres sønner, der var spredt i gaderne, og vi klagede over, at palæstinenserne misbruger ordet 'massakre'.
Vi har svigtet dem - og vi har mistet retten til at kritisere dem.
Palæstinenserne er overladt til sig selv, og forsøger at afbøde de invaderende tanks og F16-fly mod deres flygtningelejre.

Skam få en verden hvor Sharon er en fri mand. Skam få en verden som tolererer en sådan grusomhed mod en forpint nation. Skam over alle og enhver af os, som kendte sandheden og intet sagde.

Overs. KP

Netavisen 29. juli 2002