Nytårsudtalelse fra APK

Stop imperialismens krig!
Til kamp mod monopolernes diktatur!

Imperialismens og reaktionens kræfter har kastet verden ud i en dyster og udsigtsløs situation af krig og konfrontation. Under navn af 'terrorbekæmpelse' har en imperialistisk krigskoalition, med den amerikanske imperialisme i spidsen, skabt den mest truende situation for verden og dens folk siden den nazistiske og fascistiske trussel i 30erne, der førte til 2. verdenskrig. Præsident Bush har proklameret, at hans 'krig mod terror' vil vare i årevis, og at den kan og vil ramme talrige lande, som USA hæfter en vilkårlig terroristbetegnelse på.
'Terrorkrigen' har givet verdens største terrorister frie tøjler: USA har allerede forvandlet det i forvejen krigshærgede Afghanistan til en sønderbombet støvhob. USA's barbariske allierede Israel har rettet sin mægtige statsterror mod det palæstinensiske folk, som i mere end et halvt århundrede har været berøvet sine legitime og internationalt anerkendte rettigheder til selvbestemmelse og en uafhængig stat.
For USA gælder det at sikre sig kontrol over tre vigtige og olierige områder: Mellemøsten, Kaukasien, Centralasien. Nu rettes opmærksomheden mod Irak som nyt krigsmål - efter en brutal økonomisk krig og blokade, der har kostet mere end 1.6 millioner irakere livet, heraf over 667.000 børn under 5 år. Endnu flere står for tur . . .

USA påstår at dets sikkerhed er truet af 'terrorisme' og af såkaldte slyngelstater. Men USA's rekordstore militærbudget på 343 mia. dollars alene i år er seks gange så stort som verdens militærmagt nr. 2: Putins kapitalistiske og imperialistiske Rusland. Og det er 23 gange så stort som de syv lande, som USA betegner som 'slyngelstater', tilsammen: Cuba, Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Sudan og Syrien. Hvem truer hvem?
De atombevæbnede og toprustede israelske zionister påstår at den israelske stats eksistens er truet: Derfor er terroren mod palæstinenserne retfærdiggjort. Men hvem har forhindret eksistensen af en palæstinensisk stat? Hvem truer hvem?
Hvem er terrorens ofre - og hvem er terroristerne?

I APKs 1. maj-appel 2001 'En verden på vej mod oprør' hed det:

'En tredjedel af verdens befolkning - mere end to milliarder mennesker - 'overlever' for mindre end 2 dollars om dagen. På den anden side ejer verdens tre rigeste mere end halvdelen af jordens befolkning tilsammen. Den absolutte nød og elendighed i masseskala har aldrig været større eller omfattet flere mennesker end i det 21. århundrede, hvor alle muligheder for en god tilværelse på jorden for alle mennesker ellers er til stede.

Den sorte reaktion hersker. Under præsident Bush har USA forstærket sin kamp for absolut verdensherredømme: Med det såkaldte missilforsvar vil USA kunne 'vinde' en atomkrig og reelt få genskabt sit atomvåbenmonopol. For at åbne alle grænser for koncernerne har USA skærpet konfrontationskursen mod folkene.

Samtidig bliver den verdensomspændende økonomiske krise, som startede i Østasien i 97, dybere. Den har nu også ramt USA og begynder at gøre sin ødelæggende virkning overalt. De herskende i alle lande kender kun én udvej af krisen: at kaste byrderne over på de arbejdende og søge udvej i oprustning, konfrontation og måske krig. Også EU og Danmark er på vej mod recession.
Arbejderne og verdens folk har kun eet at gøre: at rejse sig mod de herskende og deres politik.'

USA påstår, at dets krig var en følge af terrorangrebet den 11. september. Men det var kun et påskud for at realisere krigsplaner, der for længst var lagt. For krigens vanvittige logik er selve kapitalismens logik i dens sidste rådnende og døende monopolkapitalistiske og imperialistiske fase. Den kapitalistiske verdens ledende magt USA har opgivet prætentionen om at forbedre de elendige leveforhold for størstedelen af verdens befolkning, som synker dybere og dybere ned i fattigdom og armod. Det har opgivet den sociale retorik om 'globaliseringens velsignelser' og 'fremskridt for menneskerettighederne' og ladet den erstatte af raketternes og missilernes tale. Det har demonstreret, at monopolernes og de multinationales globale herredømme hviler på én ting, og én ting alene: den nøgne våbenmagt, undertrykkelsens fascistiske sprog. Og Den Europæiske Union og Nyrups og Foghs Danmark er med!
Krigen betales af de arbejdende - og dens ofre er de arbejdende. Terrorkrigen er de riges krig mod de fattige, de fås krig mod det overvældende flertal af menneskene på jorden.

Krig er ikke løsningen på verdens problemer, på økonomisk krise, på fattigdom og sult. Den eneste løsning er revolution - de antiimperialistiske og socialistiske revolutioner, arbejderklassens og folkenes oprør mod imperialismens og dens lakajers magt. Terrorkrig giver ikke brød på bordet - den fratager brød og liv - og sikrer monopolernes udbytning til evig tid.
Derfor rejste det argentinske folk sig mod imperialismens, mod IMFs og Verdensbankens, mod monopolernes diktat. Og derfor syder det af opstande og revolution på alle kontinenter.

Imod krig, krise og udbytning kan arbejderklassen og folkene - med deres kommunistiske partier i spidsen - kun sætte kampen for revolutionen, socialismen, det sociale fremskridt, fremskridt for menneskerettigheder og demokrati, kampen for fred.
Kampen imod de virkelige terrorister: imperialismen, monopolerne og deres barbariske ny verdensorden.

Arbejderpartiet Kommunisterne
31. december 2001

Se også
En verden på vej mod oprør APKs 1. maj-appel 2001

Arbejderpartiet Kommunisterne samarbejder med partierne i Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer.
Se også udtalelser herfra vedr. den globale klassekampsudvikling


Kommuniké fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
Mexico september 2001

Erobringen af magten og kampens forskellige former
Sluterklæring fra Det 5. Internationale Seminar "Revolutionens problemer i Latinamerika" d. 23. til d. 27. juli 2001 i Quito i Ecuador.

Den folkelige kamp i Latinamerika tager til
Sluterklæring fra møde mellem en række latinamerikanske kommunistiske og revolutionære partier. Buenos Aires, december 2000. Fra 'En Marcha', organ for Ecuadors Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti.