Højreregeringen baner vejen for racisme og fascisme

Kongresudtalelse fra DKU
19. januar 2002

Den nye borgerlige regering har haft noget at skulle leve op til. Igennem de sidste mange år har socialdemokratiet skåret ned på det ene område efter det andet. Igennem de sidste mange år har den strammet politikken for flygtninge og indvandrere.
Den ny højreregering har mede det samme vist, at hvis Socialdemokratiet kunne forringe forholdene for de unge, de arbejdsløse, arbejderne og de fremmede, så kan en borgerlig regering også gøre det. Ja mere end det. En borgerlig regering kan lave milliardbesparelser, der hver gang rammer nedad og sparker til de 'underste' i samfundet.

Stop forringelserne af uddannelsessystemet

I forslaget til den nye finanslov skal der spares millioner på uddannelsesområdet. F.eks. har man planer om at lukke Den Fri Ungdomsuddannelse. En lukning af den betyder at en populær og god mulighed for nutidens ungdom kastes væk. Den har vist sig at være et vellykket supplement til de traditionelle ungdomsuddannelser bliver tabt på gulvet.
Mange unge vil miste en mulighed for udannelse - nogle vil dermed havne i bistandssystemet.

Stop fremmedhetzen

Regeringens fremmedfjendske forslag skal tages af bordet med det samme. Indvandrere er i forvejen en udsat gruppe, der bliver brugt som syndebuk. Regeringens nye forslag minder i faretruende grad om en racepolitik, som man så det i trediverne.
Vil Danmark undgå flygtninge skal vi stoppe vores støtte til krige og militæroperationer, der hver dag sender tusinder på flugt. Fattigdommen og nøden i verden skaber andre. Det er den, der skal bekæmpes, ikke de fattige.
Der skal ikke graves grøfter mellem nye og 'gamle' danskere. Det kræver en reel integration i det danske samfund. Ikke en yderligere isolering og udskillelse.
Flygtninge og indvandrere skal have de samme vilkår og de samme muligheder som danskere.
Hvis flygtninge og indvandrere i endnu højere grad end nu bliver brugt som løntrykkere, som regeringen har til hensigt, vil det skabe endnu mere splid i befolkningen.
Den tidligere borgerlige regeringer under Schlütter og den socialdemokratiske regering under Nyrup har selv skabt problemerne. Men vil lade syndebukke betale prisen.

Fjern terrorpakken

Da Nyrup først lancerede terrorpakken var der borgerlig kritik, der mente, at den gik for vidt. Nu hvor de borgerlige har magten er kritikken glemt og gemt. Politiet får, hvis forslaget bliver vedtaget, ret til at gennemgå folks personlige data. Terrorister er dem, der alvorligt skræmmer befolkningen. Så kan staten ellers bestemme, hvornår en befolkning bliver alvorligt skræmt.
Er det når folk går i demonstration gennem gaderne og råber slagord? Det kan vi risikere.
Arbejdskampe og protester kan blive beskrevet som terrorisme. Præcis som det nazistiske Tyskland i trediverne og fyrrene beskrev sine politiske modstandere som terrorister.
Den fascistoide terrorpakke må tages af bordet med det samme.
Der er allerede lovgivet mod terrorisme. Den ny terrorlov og stramninger af strafbestemmelser lægger op til politisk magtmisbrug.

Og sådan fortsætter det. Højreregeringen er først lige gået i gang . . .
VK(O)-regeringen vil gøre hvad den kan for at male nutiden og fremtiden sort.

Men de unge siger Nej. Protesterne er allerede begyndt at tage form. Skoleelever, studerende og uddannelsessøgende har allerede organiseret protester og demonstration. Og flere kommer til.
Det er den eneste måde at stoppe det reaktionære felttog.

Vi køber ikke deres dårligt skjulte racisme!
Vi vil ikke finde os i lasede bøger, nedslidte uddannelsessteder og nye nedskæringer!
Vi stiller ikke op til deres krige og terror!

DKUs 3. kongres
Nej til krig og imperialistisk globalisering
Kongresudtalelse
DKUs 3. kongres: På barrikaderne mod højreregering og terrorkrig
Samtale med DKUs formand Troels Riis Larsen

DKU
Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund

Netavisen 24. januar 2002