Arkiv Synspunkt 2009
A
rkiv Synspunkt 2008
Arkiv Synspunkt 2007
Arkiv Synspunkt 2006 Arkiv Synspunkt 2005
Arkiv Synspunkt 2004

Arkiv Synspunkt 2003
Arkiv Synspunkt 2002
Arkiv Synspunkt 2001

Artiklerne i Synspunkt udtrykker ikke nødvendigvis APKs/Kommunistisk Politiks holdning






 

Se også rubrikkerne

Debat
Global debat
Udtalelser fra APK

Klaus Riis: Bag injerne
TEMA: APK's 4.kongres

 

 

 

 

ARKIV SYNSPUNKT 2010


Godt rødt nytår - til alle klassekæmpere, til en styrket venstrefløj
[KP25, 2010] Venstrefløjen eksisterer selvfølgelig, og den styrkes med fiaskoen for den borgerlige regering og dens krisepolitik. Stadig flere bevæger sig ifølge meningsmålingerne væk fra S og SF og til venstre, i holdninger og sympatier.

Store skiftedag og Bertel Haarder
[Netavisen] Det er blevet tid til store skiftedag! Det kan også aflæses i, at ministrene ikke længere er pakket ind i vat og bomuld. Dansk erhvervsliv har brug for en handledygtig regering, og hertil kan VK ikke benyttes. Den er gået kælderkold med metaltræthed i alle programmer.

Partikonference: APK 10 år

Dialektisk tænkning i det organisatoriske arbejde - en marxistisk-leninistisk disciplin
[KP01, 2011] Vi har på vores 4. kongres stillet os selv opgaven at opbygge en front mod krise, krig og reaktion samt sideløbende med dette at opbygge partiet, et udtryk for forståelsen af forholdet mellem massearbejde og partiarbejde. Et af de steder hvor vi må forbedre vores arbejde - for at forbedre alt vores arbejde - er den dialektiske tænkning, der må gennemsyre alle vores svar på de spørgsmål, klassekampen rejser.

Det nyliberale systemskifte: En fiasko uden fremtid
[KP25, 2010] I 100-året for systemskiftet til borgerligt demokrati i 1901 påbegyndte den borgerlige VKO-koalition deres eget ’systemskifte’, der skulle gøre op med den socialliberale (socialdemokratiske) ’velfærdsstat’ – i borgerlig sprogbrug ’formynderstaten’ – og erstatte den med et  nyliberalt helvede af en politistat – af Fogh kaldet ’minimalstat’.

Miljøkrise, klimakrise og revolution
[KP23, 2010] FN's miljøkonference COP16 finder sted i Mexico den 29. november-10. december, et år efter fiaskoen i København. Det følgende oplæg om en revolutionær klima- og miljøpolitik er fra partikonferencen i forbindelse med APK's markering af 10-året for partistiftelsen

________

Træk G4S ud af samarbejdet med den israelske besættelsesmagt
[Netavisen] Det er ikke skønne ting som G4S har gang i på den besatte Vestbred og i Israel. Og de er ulovlige ifølge international ret.
Af Boykot Israel

Verdens bedste skole i verdens bedste land
[KP25, 2010] PISA er rettesnoren for skolepolitikken. Og har været det i lang tid, faktisk så længe at dem, der i dag går i 9. klasse er PISA-børn, børn hvis skolegang er tilrettelagt for at score højt i PISA-undersøgelsen. 9-års træning, 22'ende plads, en fiasko på højde med EM2000 eller COP15.
Indspark fra DKU

Klimakapitalismen vandt i Cancun – alle andre tabte
[KP25, 2010] COP16 blev udråbt som en succes og et stort fremskridt i klimakampen - men det var fupløsningerne der vandt
Af professor Patrick Bond

Diplomatisk spionage
[KP24, 2010] Dansk medvirken til amerikansk spionage er landsforræderi. De arkiver, som PETs forløber før krigen førte over danske kommunister, blev udleveret til Gestapo. Bistand til USAs ulovlige registrering er af samme karakter.
Leder

Wikileaks: Slip sandheden fri
[KP24, 2010
]
Der foregår en vigtig og principiel kamp: Mellem magten og ytringsfriheden, mellem magtens interesse i at mørklægge sandheden i spin og propaganda og offentlighedens interesse i reel information.

Wikileaks: Om IT-kriminalitet og censur
[KP24, 2010] Der bruges enorme resurser i øjeblikket på at miskreditere og knække WikiLeaks. Der kan ikke være tvivl om at de amerikanske myndigheder bruger en del kræfter på at begrænse skaderne af lækken og sikre sig mod fremtidige offentliggørelser.
Indspark fra DKU

10 år med Arbejderpartiet Kommunisterne
[KP23, 2010] APKs første 10 år blev den 20. november markeret med en vellykket og velbesøgt partikonference og jubilæumsfest i København.

Hvis stat? Hvis krise-regning?
[KP23, 2010] Når der er krise må alle bære deres del af byrden, studerende må acceptere forringelser på uddannelser og nedskæringer i SU. Offentligt ansatte må acceptere fyresedler ...
Indspark fra DKU

Arbejderne og unionskrisen
[KP23, 2010] Den økonomiske krise, eurokrisen og de nyliberale nedskæringsdiktater har ikke gjort Den europæiske Union mere populær i befolkningerne. EU befinder sig også i en politisk krise, som uddybes dag for dag.

Når uret bli'r ret…
[Netavisen] Så blev det også tid til at dømme vold – uden vold. To talspersoner for Climate Justice Action opfordrede under en civil ulydighedsaktion til at skubbe til en politikæde: 4 måneders betinget fængsel! Tannie Nyboe og Stine Gry Jonassens forseelse bestod i, at de fra en højtalervogn råbte push!

VKO’s sidste finanslov
[KP23, 2010 ]En groggy VKO-regering tumler rundt i manegen. APK opfordrer til at skrotte VKO’s reaktionære finanslov

NATO vedtager strategi for permanent krig
[KP23, 2010] Mens 30.000 demonstrerede i Lissabons gader mod krigene og militariseringen, besluttede NATO-lederne i selskab med en hel stribe repræsentanter fra med-krigsførende partnerskabs-lande,  samt den russiske præsident Medvedev, at udvikle NATO til  global politibetjent.

Menneske, hvem er du?
[KP22,2010] Om uledsagede asylbørn, der skal opmagasineres og deporteres som 18-årige, og om et finanslovforlig der får staten indfører tvangsægteskaber. Gift dig med en, der er noget værd for den danske stat. Det kan. sammenlignes med hvad man i gamle dage kaldte standsægteskaber.

Danmark, dejligst vang og vænge
[KP22, 2010] Vestas' problemer understreger dansk økonomis centrale problem: den er galt fat med vores vareproduktion

Indoktrinering al(a) Jazeera
[KP22,2010] Det er altid lidt interessant at undersøge Pia's påstande; det kræver tit en ekstraordinær tolkning af virkeligheden at nå til samme konklusion.
Indspark fra DKU

Bureaukrati vinder over demokrati og private firmaer løber med gevinsten
[KP21,2010] I dag sender kommunerne for cirka 57 milliarder kroner ud til private leverandører via udbud og i den seneste økonomiaftale med KL lægger regeringen op til, at kommunerne skal udbyde 31,5 procent af deres opgaver i 2015. Det svarer til i 11-15 milliarder kroner mere i udbud hvert år.

Forbryderne dækker deres spor
[KP21,2010] Wikileaks offentliggørelse af næsten 400.000 krigsrapporter har sat den danske regering under pres. Men de giver ikke den fulde sandhed. Fordi det er en besættelseshærs rapporter til en besættelsesmagt, skønmaler de billedet af USA og krigskoalitionen.

19. oktober 2010: Krig på tiende år
[KP21,2010] 9 år er gået siden Fredsvagten først markerede Danmarks deltagelse i ’krigen mod terror’. Troels Riis Larsen var med til at starte Fredsvagten. Han var dengang formand for DKU, i dag er han talsmand for Arbejderpartiet Kommunisterne.
Af Troels Riis Larsen, Stop Terrorkrigen

Erik fra DKU ved "Velfærd NU - ikke krig"-demonstrationen
[KPnetTV] DKU var en af arrangørerne bag demonstrationen på 9 års-dagen for Danmarks indtræden i den ulovlige krig mod Afghanistan - og Erik Salsø var en af talerne

Danmark som besættelsesmagt i Afghanistan i 9 år: Stop krigen nu!
[Netavisen] Tale af Erik Salsø, DKU, ved manifestationen 'Velfærd NU - ikke krig' fra Israels Plads til Christiansborg den 19. oktober 2010 på 9 års-dagen for Danmarks indtræden i den ulovlige krig mod Afghanistan

Flyer fra DKU her

Nyt bankkrak, ny skandale
[KP20,2010] Brian Mikkelsen og danske embedsmænd udlod at fortælle det færøske landsting, at øernes største bank, Eik-bank, blev sat under administration: En historie om økonomisk spekulation og koloniherrementalitet i Danmark anno 2010.

Sorte kort, sorte lakajer
[KP20,2010] Der appelleres kraftigt til den indre svinehund. Valgkampen er skudt i gang og den sorte reaktion maler byen rød

Indspark fra DKU: En tur i ghettoen
[KP20,2010] De angiveligt omfattende ghettoproblemer i Danmark er efter folketingets sommerferie blevet et stort emne. Men billedet er falsk.

APK: Fortsæt protesterne mod VKO til de falder
[Netavisen] VKO-regeringen bebudede ved folketingets åbning en række nye skridt i deres sociale borgerkrig, mens danske besættelsessoldater fører krig  i Afghanistan, fra den 19. oktober på tiende år. - Vi er blevet et land, som regeres efter bekvemme overklassefordomme, siger APKs talsmand Troels Riis Larsen

DKU: Praktikpladser - ikke bomber
[KPnetTV] Interview med DKUs forkvinde Cathrine Pedersen , til Unge ta'r ansvar-demonstration i København 5. oktober. DKU'ere lavede en gadeteater-aktion gennem demo'en.

Israel udstiller fredsfarcen
[KP19,2010] Israels skrotning af den midlertidige fastfrysning af bosættelsesbyggerier udtrykker, at Israel på ingen måde har tænkt sig at stoppe sine illegale besættelsesaktiviteter. Allersenest med Netanyahus "tilbud" om en ny midlertidig fastfrysning på betingelse af palæstinensisk anerkendelse af det zionistiske apartheid Israel.

Nedskæringsregering åbner folketinget: Velfærd
[KP19,2010] Der er vist en fælles forståelse for hvad 'Velfærd' er, eller er der? Og der protesteres mod nedskæringer. Men det er desværre ikke gjort med lidt omfordeling, så længe det er erhvervslivets interesser der hersker.

Villy for Helle
[KP19,2010] 3F har lagt kursen ’til venstre’ og det samme gjorde S på sin kongres. I al fald hvis man skal tro overskrifterne og den omhyggelige branding af partiet og dets statsministerkandidat. For den 5. oktober starter folketingssæsonen igen og S-SF har gjort klar til valg.
Leder

DOKUMENTATION

5 års karikaturkrise: Imperialismens stinkende ånde
[Netavisen] Muhammed-krisen, karikatur-krisen, for fem år siden blev en øjenåbner for rigtig mange i Danmark. Den indgroede myte om det pæne og gode lille land, en progressiv kraft i kampen for en bedre verden, fik sig et grundskud.
Af Klaus Riis

Jyllands Postens redaktion er en flok reaktionære provokatører
[Netavisen] Det er fem år siden Jyllands-Posten offentliggjorde Muhammed-karikaturerne, som udløste den største udenrigspolitiske krise for Danmark i årtier. Jyllands-Posten og dens mentor, nuværende NATO-generalsekretær Fogh Rasmussen, spillede rollen som spydspids for zionismen og den internationale reaktion.
Kommentar i Kommunistisk Politik 29. oktober 2005

Afsløret: Neocon-mænd bag Jyllands Postens storpolitiske provokation
[Netavisen] Den danske regering, Jyllands-Posten og Flemming Rose markerer 5 års-dagen som en historisk kamp ytringsfrihed. Der lå noget helt andet bag.
Kommentaren i Kommunistisk Politik 8. februar 2006

Danmark, hvor er du henne?
[Netavisen] En historie om længsel: Thomas Koppels Brev til Danmark 8. februar 2006

Dorte Grenaa om Danmarks internationale og nationale krise: ”Det er nu der skal siges fra!”
[Netavisen] Arbejderpartiet Kommunisternes daværende formand Dorte Grenaa: "De fleste føler, at det her går i den helt gale retning og vil en anden vej".
Interview 15. februar 2006

Se også TEMA'et

TEMA: Muhammed-tegningerne: Danmarks internationale krise

________________________

Sverige på valg
[KP18, 2010] Den 19. oktober går Sverige til valg. Det sker kun hvert fjerde år, men så går man også til den. Der er ikke bare valg til Riksdagen, men også hvad der i Danmark svarer til kommunal- og regionsvalg.

Fidel, Cuba og socialismen
[KP18, 2010] Præsident Raul Castro har indledte et omfattende kapitalistisk reformprogram, som fyrer en halv million offentligt ansatte og indfører resultatløn. Fidel Castro erklærer, at den 'cubanske model' ikke længere fungerer, ikke engang for cubanerne.

Nye toner fra Norges 'Kommunistiske' Parti
[KP18, 2010] NKP fulgte det revisionistiske Sovjet i tykt og tyndt. Nu har det lavet en udtalelse om dette Sovjet, hvor de reviderer nogle tidligere synspunkter – men uden konsekvens, skriver redaktøren af Netmagasinet Revolusjon
Af Jan Steinholt

Flytter revisionisterne sig?
[KP18, 2010] En opfølgende kommentar til Nye toner fra Norges 'Kommunistiske' Parti
Af Klaus Riis

Den danske aftalemodel under beskydning
[KP17,2010] I hvilket perspektiv skal forsvaret af den danske aftalemodel rejses, og hvilke sammenhængende problemer knytter sig til kampen? Den højt besungne danske model er og har i en lang årrække været under beskydning.

Indspark fra DKU: Et spørgsmål om krig
[KP17, 2010] Da jeg for alvor blev politisk aktiv var den direkte årsag krigene mod Afghanistan og Irak. Kampen mod krigene var massekamp på en skala min generation ikke havde oplevet før. Styrken og omfanget, både internationalt og i Danmark, var i sig selv mobiliserende. Men kampen mod krigen er også meget principiel.

APK: Krisen er ikke forbi - Det er nødvendigt at gå til modstand
[KP17, 2010] Det er nu der skal gås til modstand. Reagerer det store flertal ikke endnu, i masseskala, vil ikke bare disse brutale nedskæringer blive gennemført. Flere vil følge efter, for krisen vil ikke blive overvundet.

Det regerende højres fattigdom  
[KP17, 2010] VKO-propagandisternes kampagner har altid et skjult formål ud over at hetze mod ’fjenderne’: Nemlig at aflede opmærksomheden og skjule sandheden om de sociale og politiske ulykker, de skaber og har skabt.

DKU: Gå imod fascisme og racisme hvor de dukker op
[KPnetTV] Et interview med Erik fra Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund(DKU). Anledningen var en mod-demonstration mod den racistisk-populistiske organisation 'Stop Islamiseringen Af Danmark' (SIAD) der havde proklameret at de ville demonstrere den dag. SIAD's demonstration blev ikke til noget.

Systemkrise
[KP16, 2010] Status: Katastrofer og katastofehåndtering, imperialistisk krig og og nyliberal nedskæringsmassakrer - et system med fremtiden bag sig.

Sluterklæring fra den 22. Internationale ungdomslejr, Selcuk, Tyrkiet
[KP17, 2010] Vi afholdt et international ungdomstræf fra den 3.- 12. august i Selcuk, Izmir, Tyrkiet som bragte 3000 unge fra 20 forskellige lande sammen. På dette 22. internationale ungdomstræf drøftede vi ungdommens og hele menneskehedens problemer, og også natur, miljø og global. Vi delte vores drømme og idealer og diskuterede vores problemer og løsninger.

Narkokrige og bagmænd
[KP15, 2010] Det er påfaldende at ingen steder i verden produceres der mere narko og ingen steder blomstrer narkohandelen kraftigere end hvor det amerikanske militær er talstærkt tilstede sammen med en hel stribe mere eller mindre lyssky amerikanske operatører.
Leder

Jeltsin sørgede for at forfalske Katyn-’beviser’
[KP15, 2010] Der bliver sat stadig flere spørgsmålstegn ved den ’nye’ officielle russiske version af Katyn-massakren. Dokumenterne, som blev lagt frem som beviser af Boris Jeltsin i 1992, og som skulle bekræfte, at det var NKVD og ikke Gestapo, som stod for drabet på mere end 20.000 polske officerer og andre i Katyn, har vist sig at være forfalskninger.

Blod på hænderne vaskes ikke væk med krokodilletårer
[KP15, 2010] Fire soldater mistede livet, da det pansrede køretøj, de sad i, sprængte i luften den 27. juni. Dette er så langt det største norske tab i kolonikrigen i Afghanistan. De norske marxist-leninister har denne kommentar.
Af Nettmagasinet Revolusjon

Krise og klassekamp
[KP14, 2010] Dovne folk, der snyder værge- og hjælpeløse gamle – det er noget der er til at forstå, og noget der må sættes en stopper for, med fyringer, straf og øget kontrol. Det hele stinker langt væk af at være et iscenesat sommershow, som tilsyneladende handler om noget reelt, men skal aflede opmærksomheden fra langt større problemer.

I Europa og i verden nægter arbejderne og ungdommen at betale for det kapitalistiske systems krise
[KP14, 2010] Kommuniké fra mødet af europæiske marxistisk-leninistiske partier og organisationer i Paris juni 2010

På randen af næste kollaps
[KP14, 2010]
Både G20-landene og EU lovpriser sig selv og deres evner til at holde krisen under kontrol. I virkelighedens verden betaler de fattigste og de kommende generationer.

‘A society at war with its own youth has no future’
[KP-International] On the struggle of the Danish youth today: Introduktion til ungdommens kamp i Danmark gennem de sidste år til den 22. internationale antifascistiske og antiimperialistiske ungdomslejr i Selcuk, Izmir, Tyrkiet 2010, set gennem DKU's briller.

Efter VKO
[KP13, 2010] Mens de unge SF’ere drømmer om taburetter og LO-formand Børsting lukker dampen ud på sine medlemmer og opfordrer til at afvente et valg og en ny regering, før der skal gøres noget, fortsætter VKO sit nyliberale felttog.

KPnetTV og vores udsendte
[KP13, 2010] KPnetTV med sine reportager fra gaden er hurtigt blevet en succes på youtube, hvor der på et halvt år er lagt mere end 50 indslag ind  Men hvad er ideen  med det hele?

Storpolitisk aktivisme
[Fremad] Siden socialdemokraterne med Poul Nyrup i spidsen, sendte danske soldater til det tidligere Jugoslavien for at styre borgerkrigen i den rigtige retning, har militær magt været dansk udenrigspolitiks vigtigste redskab.
Af DKU

Oliekatastrofer og monopoler
[KP12, 2010] Det har været overladt til det britisk-ejede multinationale oliemonopol BP selv at stoppe udpumpningen og dirigere indsatsen og de statslige ressourcer. Det er altså forureneren, der får lov til at rydde op efter sig, uden samfundets kontrol, i stedet for at betale.  Det svarer nogenlunde til at lade politiet eller den israelske stat undersøge sig selv. Der bliver dækket over omfanget af katastrofen, over forbrydelsens karakter, og bekæmpelsen af skaden bliver ineffektiv.

Danmark: Opsig samarbejdsaftalen med Israel!
[KP12, 2010] På biotekmessen, der afholdes 14.-16. juni i Tel Aviv, deltager det danske Videnskabsministerium sammen med Danmarks ambassade, som de gjorde i 2009. Igen er Danmark det eneste land, der deltager på ministerie- og ambassade-niveau. Vi må protestere mod, at Danmark ved den officielle deltagelse i biotekmessen hvidvasker og støtter samarbejdet med Israel.

DKU: Stop Israels myrderier!
[Netavisen] I Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund (DKU) har vi ikke ord til at formulere vores harme over Israels angreb på nødhjælps-aktivister. Vi har derimod ord til at råbe til kamp mod Israels forbrydelser, og vi opfordrer alle til at støtte op om dagens og de kommende dages protester mod Israels myrderier.

I monopolernes kløer
[KP11, 2010] VKO-regeringens ’Genopretningsplan’, der er en ny social nedbrydningsplan, er skrevet med ført hånd. Det er Dansk Industri og arbejdskøbernes længe nærede våde drøm.
Leder

DKU om VKOs genopretningsplan: Klassisk kapitalistisk krisepolitik
[KP11, 2010] Kampens vej er den eneste vej, og vi må sammen med den europæiske ungdom og arbejderklasse sætte alle kræfter ind på at stoppe de asociale nedskærings- og kriseplaner.

Hvor bliver toppen af?
[KP11, 2010] Krigserklæring: En stærk, synlig og militant folkebevægelse er nødvendig for at stoppe VKO. Pludselig står danskerne med udsigten til både at dagpengesystemet forringes til mindre end det halve, og at de skal knokle endnu mere for kapitalen og dens stat og dens kommuner!

APK: VKO’s kriseplan og arbejderklassens svar
[Netavisen] VKO-regeringen har fremlagt sin plan for at lade arbejderne, de arbejdsløse, pensionister og studerende – kort sagt det store flertal – betale for den krise, dens nyliberale politik, støtte til banker og monopoler iog skattelettelser til de rige har ført landet ud i. Recepten er at slagte tilkæmpede velfærdsrettigheder i et genralangreb på den offentlige sektor

Velfærden skal reddes - for hvem?
[KP10, 2010] Euro’en, Unionen og velfærden er uforenelige størrelser. Unionens traktatfæstede nyliberale økonomiske politik sikrer kapitalen, bankerne og monopolerne på bekostning af arbejderne og det store flertal.

Fair løsning? Åbent forrædderi!
[KP10, 2010] Socialdemokraterne og SF har lanceret en plan for at ”redde velfærden”, som de kalder en fair løsning. Det er både et valgoplæg og en central del af et regeringsgrundlag for deres måske kommende regering.

Det er ikke nok at være i live, man skal også kunne leve
[KP10, 2010] Den 15. (!) stramning af udlændingeloven i VKO-regeringens tid er på trapperne.

1. maj 2010 - Arbejderklassens internationale kampdag



View: Zaki & Vakili på Den røde Plads i Fælledparken

Det system kaldes socialisme
[Netavisen] Vi skal skabe et system hvor det ikke er en snæver elites profitbegær der sætter dagsordenen, men hvor almindelige menneskers interesser og behov står i centrum. Det system kaldes socialisme.
Tale af Erik Salsø, DKU, på Alternativ 1. maj, Mølleparken, Århus

Hvad er der galt med Danmark?

[Netavisen] Nu til dags er vi kendt i verden for vores racisme, amerikanske støtte og vores manglende politiske evne til at handle logisk og intelligent.  Man kan ikke længere vifte med Dannebrog til sin fødselsdagsfest, uden at føle et vist ubehag.
Tale af Arvid, DKU, ved 1. maj 2010 på Den Røde Plads i Fælledparken

1. Majdag i enhedens tegn skaber optimisme for fremtiden
[Netavisen] Tale ved Alternativ 1. Maj Århus 2010 af Kaj Rudi, Arbejderpartiet Kommunisterne

Solidaritet med Grækenlands arbejdere og folk:
Vi vil ikke betale kapitalens krise og gæld!

[Netavisen] Udtalelse 1. maj 2010 fra europæiske partier i Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og organisationer samt en række andre revolutionære og progressive organisationer

Vi nægter at betale jeres krise
[Netavisen] I dag er det kampdag. Over hele verden er millioner af mennesker på gaden. Over hele verden er kravene de samme. Vi nægter at betale jeres krise, vi vil ha Arbejde. Uddannelse. Fred.
Tale på Den røde Plads i Fælledparken af Silas Ørting

Palæstina besat: En dobbeltmoral tyk som olie
[Netavisen] Tale på Rød 1. maj 2010 i Munke Mose af Bent Hansen, Boykot Israel

Næste 1. maj uden VKO
[Netavisen] Klaus Riis' tale for Arbejderpartiet Kommunisterne på Den Røde Plads i Fælledparken

KPnetTV fra Den Røde Plads 1. maj 2010

1. maj på Den røde plads
[KPnetTV] Se eller genoplev APK/DKUs 1. maj-arrangement på Den røde Plads i Fælledparken. På små 10 minutter fører KPnetTV os gennem et stærkt program med taler, interviews og fed musik med bl. a. Action Taken, Lukas Sherfey, Zaki & Vakili og Highway Child. En folkefest? Ja. En kampdag? Ja!

Alternativ 1. Maj i Århus afviklet med stor succes
[Netavisen] Op mod 800 personer, mest helt unge, lagde deres vej forbi Mølleparken, hvor Alternativ 1. Maj i Århus afholdtes for første gang.
Fotoreportage

For en 1. maj af kamp og enhed over hele verden
Lad os tvinge monopolerne, de rige og bourgeoisiet til at betale for krisen, som de er ansvarlige for! Lad os vise, at millioner af arbejdere gør revolution og socialisme til deres sag! Lad os udvikle den internationale solidaritet mellem arbejdere og folk.
Af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer (IKMLPO)

Fra Den røde Plads i Fælledparken 2010

APK/DKU: 1. maj avis

1. MAJ 2010:  Enhed mod krisen, krigene og den sorte regering
APKs parole- og enhedsgrundlag i forbindelse med arbejderklassens internationale kampdag

Vi giver aldrig op, vi kæmper for at sejre …
[KP9, 2010] Det nytter at stå sammen og kæmpe. Det har de sidste ti år vist, siger Cathrine Petersen, formand for DKU – Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund.

____________________________

Atter tid til opgør med VKO
[KP9, 2010] Der er en klar fornemmelse i forårsluften af, at et nyt opgør med VKO-regeringen er på vej. Der er en stadig mere udbredt følelse ikke mindst blandt arbejderne, de offentligt ansatte og de unge, at nu må den nyliberale regering stoppes og sættes på porten.
Leder

Vendekåbefløjen
[KP9, 2010] SF’s landsmøde har fået Lars Løkke Rasmussen til at kræve et ’opgør med kommunismen’, mens et forhåndsplanlagt spin om karikaturer af  Dansk Folkeparti med nazi-emblemer, i pressen overskyggede dets  indhold. Det må være på sin plads med en nogenlunde sober analyse.

Nazi går fri: Modstandsfolk terrorsigtes
[KP8, 2010] Det virker nogle gange som om 2. verdenskrig og den danske besættelse havde den forkerte vinder. 70 år efter den 9. april 1940 er Danmark igen i krig på den gale side (som da det officielle Danmark støttede Hitlers krige) og det ikke nazismen og dens gen- og nyfundne danske tilhængere, der dømmes ved domstolene.

Arbejderpartiet Kommunisterne 10 år

Velfærd under afvikling: Det aktuelle behov for enhedsarbejde og en fælles front
[Netavisen] APKs indlæg på konference i Ringsted søndag den 18. april om muligheden af brede fælles initiativer for venstrekræfterne mod den kapitalistiske globalisering og dens konsekvenser

APK: De første 10 års kamp for et socialistisk Danmark
[KP8, 2010] Det er 10 år siden Arbejderpartiet Kommunisterne blev stiftet på dets første kongres den 20. april 2000. Kommunistisk Politik har i anledning af de første 10 år talt med MD, en af de unge fra partiets daglige ledelse. Han er 26 år, faglært bygningsarbejder, og arbejdsløs under krisen. Han har været partimedlem siden 2003

Et parti der er brug for
[KP8, 2010] Ved årtusindskiftet eksisterede der ikke et revolutionært kommunistisk parti i Danmark, men forberedelserne var i fuld gang – og grunden for det kommunistiske parti for det ny århundrede (og et nyt årtusinde) blev lagt med APKs stiftelse. Partiprogrammet ’Manifestet for et socialistisk Danmark’ udpeger en klar vej for arbejderklassens og det danske folks kamp for et nyt og bedre samfund.

 ANKER HOLM: DE RØDE VENDER ALTID TILBAGE

I anledning af APK's 10 års-dag 20. april lægges selvbiografien ''De røde vender altid tilbage' af en af partets stiftere, Anker Holm (1921-2000), nu på nettet som pdf. Bogen er et vigtigt dokument omkring den marxistisk-leninistiske, kommunistiske bevægelses historie i Danmark gennem et lille århundrede.

Se også
Introduktion: Anker Holm tilbage

_________________________________

Ung i krise og krig – og uden praktikplads
[KP7, 2010] Den nuværende generation af helt unge – dem der er født fra 1987-88 og senere – vil for altid være præget af den økonomiske krise, som satte ind i andet halvår af 2008.
Leder

Sygeplejerske på Rigshospitalet:  Skredet må stoppes af folkelig mobilisering 
[KP7, 2010] Efter kommunal- og regionsvalget i efteråret 2009 har sygehusene i det meste af landet været ude i massive nedskæringer, som tilsyneladende er kommet ud af den blå  luft 

Sundhedsvæsen under belejring
[KP7, 2010] En omsiggribende råddenskab breder sig i takt med at sygehuse underligges markedsmekanismer. I spillet om sundhedssektorer er det farligt at være fattigrøv. Det totale private sundhedsvæsen er stadig på dagsordenen. 

Nekrolog: Rød Ungdom 
[KP7, 2010] Rød Ungdom kørte rigtig godt men mistede orienteringen
Af Troels Riis Larsen

Judaisering uden konsekvenser
[KP7, 2010] Bosættelserne, tvangsfordrivelserne og nedrivningerne af palæstinensiske hjem i Østjerusalem, en ’FN-garanteret’ palæstinensisk bydel, er den brutale opfølgning af murbyggeri og bosættelser på Vestbredden og på massakren og udsultningen af den palæstinensiske befolkning i Gaza.

Anders Fogh Rasmussen, missilskjoldet og atomvåbnene
[KP7, 2010] Krigsforbryder, krigsløgner og krigsmager er blot nogle af de betegnelser, der kan hæftes på NATO’s danske generalsekretær, der fortsætter med at gøre verden, Danmark, Norden og Østersø-regionen mere usikker. Han har nu turet alliancen rundt med NATO's nye 'strategiske koncept'.
Af Rick Rozoff, Stop Terrorkrigen

Udmeldelseserklæring: Hvad er problemet med Kommunistisk Parti?
[KP6, 2010]
En ung kommunist fremlægger her grundene til, at han meldte sig ud af ’Kommunistisk Parti’ i midten af 2009. Med kritikken af dette parti rejses en række spørgsmål af principiel betydning for alle, som opfatter sig som kommunister. APK deler de grundlæggende opfattelser, om ikke formuleringerne i alle detaljer. Forfatteren er i dag medlem af APK/DKU.

EU's generalangreb på det offentlige
[
KP6, 2010] De nyliberale regeringschefer i EU har stukket hovederne sammen og fundet ud af hvem der skal betale den økonomiske krise, der hærger landene. Det skal de offentlige ansatte og den offentlige sektor, men der tænkes bredt på størstedelen af befolkningen. De offentlige serviceydelser skal beskæres dramatisk.
Leder

Den danske Irak-krig ikke slut
[Netavisen] At nedtone den danske deltagelse og de danske krigsforbrydelser under den ulovlige Irak-krig er en vigtig prioritet for de borgerlige medier. Derfor nedtones også den bemærkelsesværdige højesteretsdom, der efter syv års vej gennem det juridiske system i Danmark har afgjort, at der ikke må føres en sag om Anders Fogh og folketingets flertal brød den danske grundlov, da de besluttede at sende Danmark i krig mod Irak den 21. marts 2003.

Kamp til stregen mod politisk repression
[Netavisen] Tale ved demonstrationen Drop anklagerne mod klimaaktivisterne 11. marts 2010: De omfattende beføjelser til politiet og dommernes følgagtighed sætter grundlæggende retsprincipper ud af kraft
Af Gerd Berlev, Initiativet Væk med lømmelpakken, Stop Terrorkrigen

Retten til åben international solidaritet 
[Netavisen] Den rolle, som international solidaritet tidligere har spillet i løsning af konflikterne, er under voldsomt pres. Herudover er civil ulydighed, protestkampagner og faglige aktioner i stigende fare for at blive ramt af gældende terrorlovgivning. 
Af Patrick Mac Manus, Stop Terrorkrigen

100 års arbejderkvindekamp
8. marts appel  2010
Arbejderpartiet Kommunisterne

Tohundredårskrisen
[KP5, 2010] Den kapitalistiske krise i Danmark har nu raseret i halvandet år, og nogenlunde lige så længe, lidt mere eller mindre i den øvrige verden. I 2008, hvor krisen satte ind, faldt det danske bruttonationalprodukt med 0,9 pct. 2009 satte alle tiders rekord, viser opgørelsen fra Danmarks statistik. Det faldt med hele 5,1 procent på årsbasis. Det er det største fald i to hundrede år.

OK2010 Klasse  mod klasse: Stem Nej-kampagne NU 
[KP5, 2010] Det haster med en fælles Stem Nej kampagne for hele overenskomstområdet med hovedfokus på sikringen af reallønnen 

Hvor går klimakampen hen?
[KP5, 2010] Klimabevægelsen i Danmark efter COP15? Der er betydelig enighed om klimadagsordenen, men uenighed om mål og midler.

Ministerrokaden redder ikke regeringen
[Netavisen] Stort set alle ministre og ministerier har været berørt af Lars Løkkes rokade. Han kunne ikke blive ved med at dække over Søren Gade og hans spindoktor. Løkke håber dermed at slippe ud af de store skandalers og de mange pinlige småsagers skygge - men det vil ikke redde VKO, siger Troels Riis Larsen, talsmand for APK.

Sidste satsning i Afghanistan
[KP04,2010] Barack Obama og NATO spillet ud med en sidste stor satsning, hvis desperate karakter skal skjules. For et nederlag i Afghanistan vil have voldsomme konsekvenser, ikke bare for Obamas præsidentskab og USA, men for NATO og NATO-landene som helhed.

Gør Århus til nazifri by!
[KP04,2010] Hvad skete der under og efter demonstrationen mod den naziagtige White Pride i Århus 6. februar? Hvorfor fortæller medierne ikke om overfald på antifascister - og hvordan er Århus blevet til et dansk centrum for nazi og ultrahøjre?
Af APK-Århus

Norsk karikaturkrise: Ytringsfrihedens grænser
[Netavisen] Muslimer er gået på gaderne i protest mod Dagbladets forside med en israelsk karikatur af profeten Muhammed fremstillet som en gris.
Af Jan Steinholt, Revolusjon, Norge

Modstanden mod nedskæringer og privatiseringer må organisere sig!
[KPnetTV] Et interview med Arbejderpartiet Kommunisternes talsmand Troels Riis Larsen om privatisering af universiteterne og nedskæringer i den offentlige sektor - og perspektiverne for en bevægelse der samler også de privatansatte i en fælles retning: for at vælte VK-regeringen og for at stoppe krse- og krigspolitikken..  

Enhed imod monopolernes umættelige profithunger
[KP03,2010] Der er al mulig grund til at stille lønkrav og ultimative krav om realløns-sikring ved OK 2010, som  vil forløbe samtidig med, at angrebene på det offentlige velfærd tager til rundt omkring i kommunerne som et resultat af regeringens nedskæringsplan. Det er længe siden, at tingene har stået så klart: At vores kamp er også deres kamp og vil kunne understøtte hinanden, såfremt brodden rettes imod monopolerne og den fallerede regering.

Fanget i sit eget spin
[KP03,2010] Krigsministeriet har tilsyneladende lækket militære hemmeligheder for at miskreditere krigsmodstanden og banke støtten til dansk deltagelse i ulovlige krige i vejret. Men Løkke-regeringen og Søren Gades krigsministerium er endelig ved at blive fanget i sit eget spin.
Leder

Fogh og Co. i knibe: Irak-krigen dømt ulovlig
[Netavisen] Den hollandske Irak-kommissions konklusion om at Irak-krigen var ulovlig i forhold til international ret bringer Fogh og andre internationale krigsforbrydere i knibe. 3.-5. marts skal den danske højesteret afgøre, om den retssag, Grundlovskomiteen vedr. Irak-krigen har anlagt kan gennemføres. Aktioner imod den ulovlige krig, som maleraktionen i folketinget og smadringen af krigsfly på vej til Irak, er lovlige i henhold til international ret.
Af Stop Terrorkrigen

Enhedslisten, NATO og FN
[KP03,2010] Enhedslisten gør sig klar til at blive støtteparti for en S-SF-regering, der støtter NATO’s krige, hvor de end måtte forekomme. Lige nu først og fremmest i Afghanistan

Forsvind Løkke: Privatisér dig selv!
[Netavisen] - Nu er det nok. Nu må der sættes en stopper for Løkke. Ikke mere fiasko-privatisering, ikke mere markedsgørelse af den i forvejen nyliberalt raserede offentlige sektor, siger Troels Riis Larsen,  talsmand for Arbejderpartiet Kommunisterne.

Fattigdom: Hunden fodres med sin egen hale
[KP02,2010] Det er symptomatisk for VKO-regeringen at det der gælder for dem, gælder ikke for ”de andre”. Altså: det er godt at være religiøs, hvis man har den rigtige religion, og forkert, hvis man har en anden, eller det er godt at følge religionens bud, hvis man altså har den ”rigtige” religion og nærmest kriminelt, hvis man har den ”forkerte”.

Læs strøtankerne her

Stop Apartheid-Israel!
[KP02,2010] Siden invasionens er Gaza og palæstinensernes lidelser blevet gjort til notitser, som om krigsforbrydelserne stoppede med bombernes ophør. Israel er gået over til langsomme kvælningsforsøg, der skal hindre et reelt samfundsliv og en tålelig eksistens i at udvikle sig.

Kairo-erklæringen: Stop israelsk apartheid!
[KP02,2010] Delegerede fra Gaza Freedom March udsendte den 1. januar ’Kairo-erklæringen’, der lægger op til en forstærket international kampagne for boykot af Israel og fokuserer på lighedspunkterne mellem det nu forsvundne sydafrikanske apartheidsystem og Israel af i dag.
Boykot Israel, Stop Terrorkrigen

Send Løkke på hestekur
[KP02,2010] Svineinfluenzaen kom og gik tilsyneladende uden at efterlade sig større spor end en almindelig influenza, bortset fra hos vaccine-producenterne, der blev forgyldt. Nu er det andre stakkels dyr, der må holde for. Løkke-regeringen har besluttet, at ”danskerne skal på hestekur”.
Leder

Kampfly til hvem? Hvorfor?
[KP01,2010] I skyggen af COP15 vedtog regeringen den 3. december at indkøbe nye kampfly. Flyfabrikkerne skyr ingen midler for at blive valgt. Forrest i køen står Lockheed Martin med det dyreste fly, Joint Strike Fighter.

Ind i det ny årti
[KP01,2010] Kendetegnet ved et bundråddent system som ikke kan restaureres men kalder på modstand, enhed og handling blandt arbejderne og folkene for en fælles fremtid.
Leder

COP15: En succes for klimaaktivisme og ’civil ulydighed’
[KP01,2010] Den fængslede klimaaktivistleder Tadzio Müller der blev løsladt kort før jul efter klima-aktionen udtrykte det således: "I de sidste to uger har København oplevet en ynkelig fiasko og en bragende succes. Den åbenlyse fiasko er COP15...Succes’en er derimod den globale klima-retfærdighedsbevægelse, der organiserede spektakulære, store og inspirerende aktioner...

For Obama er ingen chance for stor til at ødelægge
[KP01,2010] ’Aftalen’ som i sidste ende blev pushet igennem var ikke andet end en beskidt pagt mellem verdens største udslip-nationer: Jeg vil lade som om I gør noget ved klimaændringerne, hvis I lader som om, jeg også gør det. En aftale? Det er en aftale.
 Af Naomi Klein

Nytårshilsen fra Arbejderpartiet Kommunisterne

Arkiv Synspunkt 2009

 

Netarkiv