Når uret bli'r ret…

kpnet-kommentar
Fra Reclaim Power-aktionen

- Puuuuush!
Så blev det også tid til at dømme vold – uden vold.

To unge piger, udpeget som talspersoner for Climate Justice Action, opfordrede under en civil ulydighedsaktion til at skubbe til en politikæde: 4 måneders betinget fængsel! Tannie Nyboe og Stine Gry Jonassens forseelse bestod i, at de fra en højtalervogn råbte push!

Aktionen var erklæret for ikke voldelig og blev gennemført som sådan; men politiet og det bedre borgerskab følte sig forulempet. Der var ingen tegn på vold. Der var ingen anholdte for vold; men betjentene i kæden følte sig i deres massive udklædning, at de havde vanskeligt ved at trække vejret. De var så trængt, at de hverken kunne få fat i deres knipler eller tåregaspatroner.

Det er garanteret derfor, at der heller ikke var nogen, der blev anholdt for at udøve volden. Dette kan så meget passende være en perspektivering for de fremtidige kampmetoder: Passivering af betjente ved hjælp af civil ulydighed!

Korpsets overordnede var ellers blevet godt "klædt på" af Climate Justice Action inden demo'en. På et orienteringsmøde var der blevet redegjort for demo'ens karakter og formål; men de menige betjente var ikke blevet underrettet, hvilket Tannie Nyboe reagerer på:
- Politiets job er at beskytte folk, ikke at stoppe folk. Dommen kan ende med at have stor betydning for fremtidige demonstrationer.

Heldigvis er pressen upartisk – og ikke det mindste eenøjet, så politiets anklager Jacob Buch-Jepsen kommer også til orde:
- Det er hyklerisk, når de ikke vil tage ansvaret for deres handlinger. De ledede demonstrationen, og derfor blev de sigtet.
Klart som en snestorm.

Tannie og Stine er fortsat bekymret for klimaet, fortsat aktive; og en hel bevægelse står bag dem, for at skrotte deres politiske dom.


Reaktionen på dommen:
KPnetTV interviewer Tannie Nyboe uden for byretten

25.11.2010


Se også

Politistatsprovokation: Klimabevægelsens talspersoner fængslet
17.12.2009: APK om fængslingerne under COP15


Reportage fra 'We all shouted PUSH!'-demonstrationen

29.09. 20109
KPnetTV

 

Netavisen 26. novemer 2010