Artiklerne i Synspunkt udtrykker ikke nødvendigvis APKs/Kommunistisk Politiks holdning

Arkiv Synspunkt 2007
Arkiv Synspunkt 2006
Arkiv Synspunkt 2005
Arkiv Synspunkt 2004

Arkiv Synspunkt 2003
Arkiv Synspunkt 2002
Arkiv Synspunkt 2001


ARKIV SYNSPUNKT 2008

Lars Grenaa
Kamp og solidaritet – i 2008 og 2009

[KP25, 2008] Maleraktivisten Lars Grenaa om vigtige begivenheder i år og næste år

Terrordom mod ungdomshus-aktivister
[Netavisen] Københavns Byret har idømt samtlige 15 unge, der blev arresteret ind i Ungdomshuset på Jagtvej 69 under rydningen den 1. marts 2007 hårde ubetingede fængselsdomme.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Opvarmningsfiduser
[KP25, 2008] Der er selvfølgelig ingen grund til at stole på de kapitalistiske politikere, hverken når de er tilhængere af at forebygge global opvarmning eller ikke vil gøre noget. Det bliver hurtigt til opvarmningsfiduser og noget, der skal give dem et progressivt image.
Leder

Skandaledom: Voldsbetjente frikendt ved landsretten
[KP25, 2008] Der blev ikke skyet nogen anstrengelser for at få omstødt byrettens fængselsdom til voldelige civilbetjente og afsagt den dom, politikorpset og den reaktionære regering ønskede.

Pernille Rosenkrantz-Theil: Opportunisme Classic
[KP25, 2008] Enhedslistens stemmesluger vil have en  socialdemokratisk folketingsplads – og det er slet ikke så overraskende eller ulogisk, som mange umiddelbart tænker. Der er ikke noget kvantespring fra ’Enhedslistens venstrefløj” til socialdemokratiets ditto.

FN's menneskerettighedserklæring 60 år: Den uafsluttede historie
[Netavisen] To artikler om menneskerettighederne og kampen for dem gennem århundreder i anledning af 60-års dagen for Verdenserklæringen om menneskerettigheder - med et tilbageblik på den danske borgerrettighedsaktivist J. J. Dampe
Af Patrick Mac Manus, Foreningen Oprør

Det må være ond vilje
[KP25, 2008] Sverige fører krig i Afghanistan – og snart måske ikke kun med frivillige lejesoldater. Det kan blive gjort til en pligt for svenske forsvarsansatte, at slås mod, hvad man kalder banditter og ekstremister.
Af Jan Myrdal, Stop Terrorkrigen

Obama: Alligevel ingen forandring vi kan tro på
[KP24, 2008] Barack Obama blev valgt på løftet om forandring, om en ny politik, med afsæt i en afslutning af Irak-krigen. Men hans nyudnævnte udenrigspolitiske hold garanterer mere af det samme. Ingen forandringer, mere krig, mere terror.

Tiljublet svindel
[KP24, 2008] Nu står hele jetsettet, hele eliten, som holdt IT Factory og svindelnumrene oppe, med håret i postkassen, flade lommer, og en ubehagelig følelse af at være til grin.
Leder

Det kunne da godt ske …
[KP24, 2008] Det er med særlig fornøjelse at jeg kaster mig over historien om svindelaffæren i IT Factory. Det skyldes at jeg var ansat på CSC, mens bestyrelsesformanden for IT Factory Asger Jensby var direktør dér.

Kamæleonerne
[KP23, 2008] Partiet Venstre og Anders Fogh ved man, hvor man har: De er kamæleoner. Lyserød, blå, gul eller grøn – farven har ingen betydning, det handler om overlevelse og bytte.

Fogh på den grønne gren
[KP23, 2008]
Anders Fogh søger op på en grøn gren som beskyttelse mod den altopslugende økonomiske flodbølge.
Af Kaj Rudi Rasmussen

’KP’ på reformsporet: Senil kapitalismekritik
[KP22, 2008] Det danske ’neo’-revisionistiske 'Kommunistisk Parti' holder om kort tid sin 2. kongres. Her forberedes der en genopsætning af DKP’s gamle program for ’antimonopolistisk demokrati’ og kursen sættes mod de parlamentariske drømme.

Verdens mægtigste mand
[KP22, 2008] Valget af Barack Obama som USA’s næste præsident repræsenterer det amerikanske folks ønske om forandring, håbet om et andet Amerika  - og også det amerikanske establishments eksplicitte  løfte om nye tider. Hans valg udtrykker viljen til et totalt brud med 8 katastrofale neokonservative krigsår med George W. Bush, der endte i den største økonomiske krise i et århundrede.
Leder

Læs, læs og skriv, skriv
[KP22, 2008] En vind, stigende til storm raser over Nordamerika. Ud af højtaleren, tv-skærmen, pc’en, avissiden strømmer det med stadig større styrke. Håbet om forandring, forbedring og nedbrydning af de snærende bånd og lænker tændes. I store skarer strømmer fattige amerikanere til valgurnerne.
Strøtanker

Stop det politiserende politikorps!
[KP22, 2008] Mens sagen om Christianias fremtid starter ved domstolene, truer politikorpset med hvad det kalder ’faglige aktioner’, hvis ikke regeringen og folketingsflertallet i den kommende finanslov øger politistyrken med 200 betjente årligt fra 2009 til 2020. Men det er ikke et ’fagligt’ ærinde, politiet er ude i – det er rent politisk.

Fogh: Flere krigsløgne, mere blod på hænderne
[Netavisen] ’Alle troede, at Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben forud for krigen i 2003’, sagde den nuværende danske statsministrer under et samråd i folketinget den 29. oktober på baggrund af den tdl. venstre-ordfører Jens Rohdes udtalelser om den danske krigsdeltagelse. Dermed løj Anders Fogh igen over for folketing og befolkning – for mere end 117. gang.

Tal frit fra leveren ...
[KP21, 2008] ... om demokrati og ytringsfrihed, eller hvad er meningen?
Strøtanker

Det 21. århundredes kapitalisme
[KP21, 2008] Den reaktionære franske præsident og svorne nyliberalist Nicolas Sarkozy er pludselig sprunget ud som verdens fremmeste tilhænger af ’kontrolleret kapitalisme’ og har under den eksploderende krise arbejdet ihærdigt for at få indkaldt til et topmøde for de største økonomien for ’at lægge grundstenen for et nyt internationalt finanssystem’.
Leder

Breve til kammeraterne: Bred revolutionen ud!
[KP21, 2008] Arbejderdigteren B.C. Andersens kommentarer i forbindelse med den nuværende krise

Enver Hoxha 1908 - 2008

Enver Hoxha 1908 - 2008

Enver Hoxha og den revolutionære kamp i dag
[KP21, 2008] Oplæg i forbindelse med festmødet Enver Hoxha 100 år

Enver Hoxha 100 år: Revolutionen – et spørgsmål taget op til løsning
[KP20, 2008] Enver Hoxha er den største marxist-leninist i nyere tid. Han forsvarede og udviklede arbejderklassens revolutionære politik og teori i en vanskelig periode i dens verdenshistorie.

Enver Hoxha 100 år: Kapitalismens sidste stadium
[KP20, 2008] Et hovedformål med Enver Hoxhas værk Imperialismen og Revolutionen (1978) var at skabe klarhed og skære igennem den store mængde illusorisk vås og forvirring som revisionismen skabte i arbejderklassen over hele verden.

Breve til kammeraterne: Varmt møde med det socialistiske Albanien
[KP20, 2008] Erindringer om socialismen fortalt til en  kammerat af B.C. Andersen

16. oktober 2008: Enver Hoxha 100 år
[KP19, 2008] Enver Hoxha spiller stadig en betydningsfuld rolle i en historisk periode, hvor kapitalismen er i så voldsom og dyb en krise som nogensinde, hvor imperialismen dag efter dag viser sig for folkene som et krigsgalt, men også råddent og døende system, og hvor millioner af mennesker søger vejen til et andet og bedre samfund, som kun kan være et socialistisk samfund.

Hvad sagde Enver Hoxha?
En del af Enver Hoxhas bøger foreligger på dansk, udgivet i 1970erne og 80erne af Forlaget Arbejderen og det revolutionære DKP/ML.

Krisen går global
[KP20, 2008] Den finansielle tsunami skyller nu ind over alle kontinenter. I næsten ufatteligt tempo er krisen gået global.
Leder

Ingen nødhjælp til kapitalen - Nægt at betale dens krise!
[KP20, 2008] Fogh har løjet og bedraget gennem syv år som regeringschef. Han lyver igen, når han lover at overvinde krisen og  ’sikre velfærden’. Fogh, hans regering og hans politik er en del af problemet, ikke af løsningen. Arbejderne og det store flertal må sige nej til krisehjælp til kapitalen og nægte at betale for kapitalens krise - og kræve hjælp til dem, der har brug for det.
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

Vi bindes på pung og hånd
[Netavisen] Ritt Bjerregaard har gjort det for vane at løbe fra store løfter. Nu har hun gjort et stort spin-nummer ud af at være tvunget til at indgå forlig med højrefløjen. Vi skal ikke vente på næste års valgflæsk, før der sættes en stopper for vanviddet.
Udtalelse fra APK og DKU-Kbh

Lad falde, hvad ikke kan stå
[KP19, 2008] Når krisen først sætter ind, bevæger tingene sig ufattelig hurtigt, fra det ene jamrende  klimaks til det andet: På syv dage var Wall Street, verdens finanscentrum, forvandlet til ukendelighed.’Universets herrer’  var ribbet for autoritet.
Leder

Det borgerlige Danmark og krisen
[KP19, 2008] Det borgerlige Danmark – fra højre/ultrahøjre til centrumhøjre over radikalt centrum til centrumvenstre – er tilsyneladende helt og aldeles enige om  at forbigå den kendsgerning, at den førte politik har virkelige konsekvenser. At krisen betyder massearbejdsløshed, problemer med at holde ungerne med mad og regningerne fra døren.

Så revnede bukserne
[KP18, 2008] Det er afsløret som dorsk propaganda, at de danske virksomheder på den ene side kan drage fordel af EUs åbne grænser og den frie bevægelighed for varer, kapital og tjenesteydelser, mens Dansk Folkeparti på den anden side kontrollerer,  hvornår og med hvem man indgår ægteskab.
Leder

Europa som amerikansk kampzone
[KP17, 2008] Georgiens aggression mod Sydossetien er et tegn på en vanvittig farlig udvikling for det europæiske kontinent, som USA planlægger at forvandle til en krigsskueplads i en kommende krig med Rusland. Hvilken kurs vil det splittede EU vælge? Det vides ikke endnu, men det er sikkert at Fogh og Per Stig Møller allerede har valgt forkert.

En drøm uden løfter: Barack Obamas linedans
[KP17,2008] Barack Obama i Berlin skulle overbevise europæerne om at han er ’Håbets mand’ - men han afslørede bundløs uvidenhed om Europa og europæisk historie

De politiske lege
[KP17,2008] Ni hao
er blevet til et farvel. - De Olympiske Lege i Beijing forsvandt fra TV-skærmene i søndags. Kald det lige for ”lege” en gang til. Fortæl mig lige, at sport og politik kan adskilles. Det var faktisk et dogme tidligere, som dog i dag er skudt ned.

SFs ministerkurs: Hold helt til højre!
[KP17,2008] SF har ikke ligget på den lade side over den danske sommer. Man kan næsten høre Villy Søvndals hoved knage: Hvad kan jeg gøre mere for at sikre en regeringstaburet? Intet er helligt.

Fogh: 2 års dagpengeret
[KP16, 2008] Under røgsløret flere i arbejde håber regeringen at have lagt EU kniben bag sig. Målet er uden tvivl en ny afkortning af længden i dagpengeretten og forringelse af satserne og gøre dagpengebeløbet og dagpengeretten fleksibel afhængig af indtægten. Med en klar bundlinje som rammer de lavestlønnede ledige hårdest.
Leder

Foghs kriseærinde
[KP16, 2008
]
Der er tale om en nedslidt statsminister, der søger andre græsgange i EU eller NATO. Han har netop måttet kuldkaste sine planer om at fjerne forbehold overfor EU! Hans krige lider nederlag. Lad ham dog sejle sin egen sø!

Fogh - En folkebedrager i knibe
[KP16, 2008
]
Glem nu alt om offentligt debat om EU-domstol, Unionstraktat og afskaffelse af forbehold foren tid. Det er Foghs udmelding i forsøget på at slippe ud af den aktuelle knibe.

Manifest mod nyliberalisme
[KP15, 2008 ] Den canadiske forfatter og journalist Naomi Kleins ’Chok Doktrinen’ er en fremragende afsløring af imperialismens nyliberale projekt. Beskrivelsen tegner det samlende mønster mere og mere tydeligt op: Genkomsten af den rå kapitalisme, der efter sig trækker et blodigt spor af kontrarevolution, hjulpet på vej af reformismens forrædere – sagt med mine og ikke Naomi Kleins ord, men dokumenteret af hendes fakta.
Af Franz Krejbjerg

Danmark smider FN styrke ud
[KP15,2008] Beslutningen om at trække støtten væk til direkte FN-missioner, der sættes ind hvor der er størst behov, er en klar fortsættelse af de samme tendenser, der ligger i udviklingen af en selvstændig dansk udrykningsstyrke, og regeringens kraftige ønske om at tilslutte Danmark med fuldt medlemskab af EUs militære alliance.

Krisen 2008: Nyliberalismens fallit
[KP15, 2008] Langsomt er det ved at gå op for folk, hvor dyb den nuværende økonomiske krise egentlig er – og at den berører dem selv, deres pengepung og levestandard, direkte og massivt og den gale vej. Krisen i 2008 bliver ikke bare den første større krise i det nye årtusinde, den har alle muligheder for at blive en af de største økonomiske verdenskriser nogensinde.

Krisen er her – og arbejderklassen må finde sit svar
[KP15, 2008] Når den kapitalistiske krise kradser har de herskende kun een løsning: at vælte byrderne over på arbejderne for at sikre deres profitter. Arbejderne og det store flertal må udvikle et modsvar, sit eget kriseprogram  – og kæmpe for at sætte det igennem

Med DKU på lejr fra Dk til Rio
[KP15, 2008] Årets sommerlejr, arrangeret af DKU, løb af stabelen i uge 29. Den var fuld af både intensitet og afslapning og revolutionær gejst. Nu starter den internationale antiimperialistiske og antifascistiske ungdomslejr i Rio, Brasilien.

Reach Out
[KP15, 2008] REACH er navnet på EU’s kemikalielovgivning, vedtaget i december 2006 og trådt i kraft 1. juni 2007. Den sikrer ikke børn og andre mennesker mod skadelige kemikalier. Et eksempel er Bisphenol A, der bruges i sutteflasker og meget andet.

Gift og fødevarer
[KP14, 2008] Med en kortsynethed, som kun er overgået af børsspekulations ludomaner, og med en indskrænkethed, der minder om fascisme, har den danske regering - der hovedsageligt er rekrutteret blandt storbønder og afdankede mediefolk - med begejstring taget imod udviklingen i de internationale fødevarepriser.

Fattigdom betyder sult
[KP13, 2008] Regeringen vil sætte ind med en ny privatiserings stormflod og nye angreb på de stadig ringere dagpengeregler. Ingen skal regne med, at Fogh og Pia pludselig bremser tempoet, tværtimod. Lige efter at der var indgået overenskomstforlig med pædagoger og sundhedskartellet fik finansminister Lars Løkke Rasmussen hevet en ny stram aftale hjem for 2009 med Kommunernes Landsforening.
Leder

Storkonflikten: Et lærestykke i kamp
[KP13, 2008] Der er mange lærer at uddrage af Storkonflikten i 2008. Den vigtigste er at de kæmpende stoler på deres egne kræfter – og på arbejderklassens solidaritet
APKs faglige udvalg

Ulovligt – men i en god sags tjeneste
[KP13, 2008] Danmarks ubehageligt nære alliance med USA har meget dybe rødder. Således var f.eks. H.C. Hansen (statsminister fra 1955-1960) agent/spion for USA under- og efter 2. verdenskrig. Og han var hverken den eneste statsminister eller fremtrædende samfundstøtte, som var det.
Af Troels Riis Larsen, formand for Folkebevægelsen mod Nazisme

Offentligt ansatte har valgt kampens vej
[KP13, 2008] I selve sin karakter var konflikten en kamp mod nyliberalismen og den nyliberale regering. Med kravene om en styrket offentlig sektor, ligeløn o.s.v., har de strejkende sat en anden dagsorden og udfordret de herskende kræfter i samfundet.
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisternes partikonference,  København,  lørdag den 14. juni 2008

Tillykke Irland! Tillykke Danmark!
[KP13, 2008] Det irske folk har sagt klart Nej til Lissabontraktaten – EU’s seneste forfatningsforslag – ved folkeafstemningen den 12. juni. Der er grund til at sige: Tillykke Irland – og tilføje et tillykke til Danmark og de øvrige unionslande.
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisternes partikonference, København, lørdag den 14. juni 2008

Der er kæmpet helt fantastisk
[KP12, 2008] Under storkonflikten er det til gengæld demonstreret, at LO som kamporganisation er lige så anvendelig som en rusten legetøjskanon.
Faglig kommentar

Totalforbudt at tænke
[KP12, 2008] Det er totalforbudt at mene, at dansk aktivistisk udenrigspolitik har gjort vort land så forhadt visse steder, at dets officielle repræsentation ses som legitime angrebsmål af muslimske fundamentalister.
Leder

Klart ja til FOA-forlig: Nu må Sundhedskartellet og BUPL stå fast
[Netavisen]Det gik, som de offentlige arbejdsgivere håbede (og det vil først og fremmest sige Fogh-regeringen): FOA-medlemmerne stemte klart ja til aftalen med Kommunernes Landsforening - og til peanuts.

Pædagogdemo OdenseStorkonflikt på vej mod afvikling?
[Netavisen 28.05.08] Storkonflikten har nu varet i 43 dage, og de strejkende er fortsat fulde af initiativ og kampvilje. Til gengæld synes de herskende, at tiden nu er inde til at afvikle konflikten.
Konfliktkommentar, Arbejderpartiet Kommunisterne

Åbent brev: Den danske statsminister som EU-præsident- en uacceptabel kandidat
[Netavisen] En protest fra en række bekymrede danskere om Foghs kanidatur som den første præsident for EU. Også sendt til Den europæiske Union.

15 pct. er absolut minimum
[Netavisen] FOA-forligene er ikke engang en reallønssikring for de næste tre år. De betyder ikke en mere attraktiv offentlig sektor, eller bare noget der ligner ligeløn eller mandeløn til kvindefag. De er et udsalg af medlemmernes flotte strejkekamp – og en kniv i ryggen på de pædagoger og sundhedsarbejdere, der holder fast ved kravet om virkelige lønløft.
Konfliktkommentar, Arbejderpartiet Kommunisterne

Fra frafald fra marxismen til forræderi mod arbejderklassen
[KP11, 2008] Det står skidt til med kommunismen i 'Kommunistisk Parti'. Partiet er inde i et åbent reformistisk udskred.
Af Flemming Jensen, Kommunistisk Politik 11, 2008

Luk op for løkkeposenGangsterjustits på Christiansborg
[KP11, 2008] Det parlamentariske system minder undertiden om det amerikanske retsvæsens gangsterbekæmpelse: De store forbrydere straffes ikke for deres gerninger, som mord, vold og røverier, men for mindre fejltrin. De bliver knaldet for skatteunddragelser.
Leder, Kommunistisk Politik 8, 2008

Løkkehjulet snurrer
[KP11, 2008] Cirkus Danmark har mange numre til at aflede opmærksomheden fra alvorligere sager, såsom økonomisk verdenskrise, eskalerende miljøkatastrofe, EU’s omdannelse til forbundsstat.

Solidaritetstiden er nu
[KP11, 2008] De faglige ledere må ’hjælpes’ til at gå i kamp. Lockout-truslen må besvares med sympatikonflikter og optrapning af aktionerne
Af APKs faglige udvalg

Konflikten ind i en afgørende fase
[Netavisen] Storkonflikten er allerede godt inde i anden måned, og den er gået ind i en afgørende fase.
Konfliktkommentar

Hvad der er brug for
[KP10, 2008]Hvad skal komme efter Enhedslisten? Hvordan bliver den revolutionære venstrefløj og dens politik parlamentarisk repræsenteret - for at styrke kampen udenfor
Kommentar, Kommunistisk Politik 10,2008

Strejken fortsætter: Sig nej til 2 ½ promille ”Sprængt ramme”
[KP10, 2008] Sosu’er, pædagoger og sundhedssektoren har stadig initiativet i egne hænder. Skuffelsen over resultat og faglige topledere kan vendes til stolthed og ny sejrsvilje

Åbent brev til Folkefronten til Palæstinas Befrielse: Al-Nakba - 60 år er nok
[Netavisen] Der bliver ingen fred i Mellemøsten før zionismen er bekæmpet, før en demokratisk sekulær stat for alle har set dagens lys, og før flygtningene kan vende tilbage. Støt derfor Folkefronten til Palæstinas Befrielse (PFLP) og alle andre demokratiske kræfter som kæmper for et frit og demokratisk Palæstina. 
Af Foreningen Oprør

Danmark fortsat i strejke
[Netavisen] Medlemmerne af FOA var og er  – som de strejkende fra Sundhedskartellet – indstillet på at føre kampen igennem til sejr. Det er også muligt endnu. Vejen går imod pamperne og via et Nej ved urafstemningen. Muligheden for et historisk ok-resultat er der endnu.
Konfliktkommentar

Storkonflikten kører! Stem Nej til FOAs magre forlig!
[Netavisen] Sundshedskartellet er i konflikt, sosu’er og FOA-folk under regionerne (hospitalerne) er fortsat i strejke, og pædagogerne kommer til med 13.000 mand fra den 19. maj. Der er lagt op til den store konfrontation. For at kampen kan vindes er en række nye skridt vigtige eller ligefrem nødvendige.
Arbejderpartiet Kommunisterne

FOA æder peanutsFOAs hovedbestyrelse kaster historisk mulighed på gulvet
[Netavisen] Det var en historisk mulighed for et reelt lønløft og et seriøst skridt væk fra uligelønnen, FOAs hovedbestyrelse kastede fra sig, da den tilsluttede sig formanden Dennis Kristensens yderst magre  forlig med Kommunernes Landsforening.

Hvad der er brug for
[KP10,2008]Hvad skal komme efter Enhedslisten? Hvordan bliver den revolutionære venstrefløj og dens politik parlamentarisk repræsenteret - for at styrke kampen udenfor

FOA-aftalen: Et klokkeklart pamperforræderi
[Netavisen] Dennis Kristensen har gjort, hvad han skulle, og hyldes som en helt i medierne. Han har indgået forlig mellem FOA og Kommunernes Landsforening. Politikerne jubler, arbejdsgiverne er glade og LO-toppen ønsker FOA tillykke. Alle er tilfredse – bortset fra FOAs medlemmer, hvis interesser og kamp er solgt ud til spotpris. De er med rette skuffede og vrede.
Konfliktkommentar, Arbejderpartiet Kommunisterne

Stop frontalangrebet på uddannelsessektoren!
[Netavisen] I stedet for at bliver mødt med den anerkendelse vi fortjener, er vi dagligt underlagt et kontroltyrani der forlanger dokumentation, evaluering og effektivisering – i konkurrencen hellige navn!
Af Nicki Lykke Jensen, PLS, 1. maj-tale, Fælledparken, København

Støt det latinamerikanske oprør!
[Netavisen] Der er et latinamerikansk oprør mopd USAs hegemoni i gang i Latinamerika, anført af Hugo Chavez og hans bevægelse. Demokratisk valgte venstreregeringer kommer til magten, og der er kun få vasalstater tilbage i USA's baghave. Colombia er nøglen til disse.
Af Ron Ridenour, 1. maj tale, Den Røde Plads, Fælledparken

Vi tror på forandringen og fremtiden
[Netavisen] Der er råd til bomber og kampfly i Afghanistan, der er råd til mere militær, mere politi, der er råd til at gøre de rige rigere, men der er ikke råd til at aflønne hårdtarbejdende kvinder i den offentlige sektor på en måde, så de sidestilles med privatansatte mænd.
Af Cathrine Petersen, formand for DKU, 1. maj tale Fælledparken 2008

For retten til arbejdskamp - kæmp imod EU!
[Netavisen] Vi er blevet snydt! Sådan, rigtig godt og grundigt snydt! For en uge siden lavede Folketinget en af de største svinestreger, vi har set. Jeg snakker om den afstemning, som aldrig kom. Vi skulle have stemt om EU’s nye forfatning.
Af Rina Ronja Kari, FBU, 1. maj tale Kgs. Have, Odense 2008

En værdig og menneskelig fremtid
[Netavisen] Det har været dejligt at se så mange beslutsomme smukke kvinder – og mænd for den sags skyld – på gaderne de sidste uger. Man kan se det – energien i skridtene, hovedet der holdes højere, gløden i øjnene og så selvfølgelig de mange farverige og fantasifulde måder de strejkendes krav føres frem.
Af Dorte Grenaa, formand for APK, 1.maj tale på Den Røde Plads, Fælledparken 2008

Er mænd stadig lidt mere værd end kvinder?
[KP09,2008] ”Mandeløn til kvindefag” er en parole, der slået stærkt igennem op til og under overenskomstforhandlingerne for de offentligt ansatte i år. Det er ikke en tilfældighed.
Af Cathrine Petersen, formand DKU

1. maj-avis
APK'ere & DKU'ere OM STORKONFLIKTEN

1. maj 2008: Kampdag for alvor
[Netavisen] Kampdagen er konkret for titusinder af konfliktende i det offentliges lavtlønsfag – de traditionelle kvindefag. Fogh-regeringen fører hellere krig i Irak og Afghanistan end den vil investere i velfærd. Det er forbrydelse i dobbbelt potens: En forbrydelse mod vores svage og gamle – og krigsforbrydelse mod andre folk og nationer, der aldrig har gjort Danmark eller danskerne noget som helst.

Hallo Dennis – hvad er der gang i?
[Netavisen] Efter to ugers konflikt er kampgejsten blandt de strejkende uformindsket. Fra mandag sluttede nye grupper i FOA sig til konflikten – nemlig dagplejemødrene – endnu et af de kvindefag, der trænger til et kraftigt lønløft. Daglige markeringer har over hele landet synliggjort strejken og kravene, og sympatien er uformindsket høj. Men FOA-ledelsen viser svaghedstegn.
Konfliktkommentar

Lars Grenaa, PLS: Spræng rammen!
[KP09,2008] Anders Foghs specielle malerven Lars Grenaa, faglig sekretær i Pædagogogstuderendes Landssammenslutning, var en af de to pædagogstuderende, der som medlem af BUPLs hovedbestyrelse stemte nej til det upopulære forlig. Han opfordrer til et Nej ved urafstemningen. Der er kun én vej for ok-bvevægelsen: at sprænge rammen.

Fogh: Hæv lønrammen – eller gå!
[Netavisen] Hovednøglen til at løse konflikten og normalisere og forbedre de elendige forhold i den offentlige sektor ligger hos en mand: Anders Fogh og hans regering.
Konfliktkommentar

’Den danske model’ og OK 2008
[Netavisen] Politikere fra forskellige partier har fra før konfliktens start truet med et regeringsindgreb. Da der kom en henvendelse til dem alle fra Sundhedskartellet, blev de pludselig voldsomt bekymrede for ’den danske model’. Men den er allerede sprængt.

Det er hele Underdanmarks kamp
[KP09,2008] De op mod 100.000 konfliktende har behov for den bredeste støtte – til gavn for os alle. Overdanmark – politikere som forbundspampere - barsler med en ligelønskommission, der angiveligvis er garanten for mandeløn til kvindefag . Men er det en lys idé eller er det afledning?
Faglig kommentar

Storkonflikt, valgret, ligeløn og ligestilling
[Netavisen] Den aktuelle storkonflikt hos de kvindedominerede fag i den offentlige har atter sat fokus på nogle ubehagelige kendsgerninger: Trods valgretten fra det forrige århundredes første årtier, trods ligestillings- og ligelønslove fra 1970erne, og på trods af en årelang propaganda om, at kvindekampen har sejret,  er kvindernes sociale stilling stadig kønsbestemt.
Konfliktkommentar

Storkonflikten godt fra start
[Netavisen] Storkonfliktens førstedag viste, at der er masser af kampvilje blandt de henved 100.000 offentligt ansatte, der er gået i konflikt. Den er så stor, at også medlemmer af BUPL og sosu’er, der ikke er omfattet af den varslede konflikt, nedlagde arbejdet. Og en stor kampvilje er nødvendig, for det er stærke kræfter, OK-bevægelsen er oppe imod.
Konfliktkommentar

Danmark er i strejke: Nu skal den vindes!
[Netavisen] Fra i dag er storkonflikten en realitet. Danmark er i strejke. Befolkningens store flertal slutter op om de strejkende. Nu skal den gøres effektiv og vindes!
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

Hungerrevolterne er her igen
[KP08, 2008] De enorme prisstigninger på fødevarer (i gennemsnit 40 % siden midten af 2007) og på energi (især olie og benzin) har udløst stormbølger af protester på de fattige kontinenter.
Leder

Fejlopfattelser: 'Teser' og 'pejlemærker'
[KP08, 2008] Ifølge S og SF har vi i Danmark et godt samfund! Så er melodien ligesom slået an i ’teserne’ og ’pejlemærkerne’ - de seneste påhit fra socialdemokratierne.

Ballondemokrati
[KP08,2008] Folketinget afviser afstemning om EU-reformtraktaten selvom et stort flertal af danskerne, tilhængere og ikke mindst modstandere ønsker den.

Konger og bondefangeri
[KP07, 2008] Verden bevæger sig ikke i demokratisk retning. Det er bondefangeri, når medierne bilder folk noget andet ind. Hvor der sker demokratiske fremskridt – og de finder heldigvis også sted, og er markante – sker det altid i tilknytning til et opsving i folkenes sociale og demokratiske kamp.
Leder

Hvad mener Enhedslisten med Enhedslisten?
[KP07, 200
8
]
Religion eller ikke-religion, folkenes modstand, væbnet eller ej, socialisme eller demokrati: Hvor man end vender sig er der forvirring, uklarhed, dobbelttydighed hos Enhedslisten. Følgelig fraktionaliseres partiet stadig mere.

Blodige dage i Afghanistan: De danske besættelsestropper skal hjem NU
[KP07, 2008] 2008 tegner til at blive endnu mere blodigt for de danske tropper i Afghanistan end det blodige år 2007. I alt er 13 danske soldater blevet dræbt ved kamphandlinger i Afghanistan.
Af Stop Terrorkrigen

Den forhastede anerkendelse af Israel
[KP07, 2008] Den forhastede anerkendelse af Israel som stat resulteret i morderisk forvirring og ødelæggelsen af, hvad zionistiske medløbere troede ville blive en pluralistisk stat. Israel-lobbyen har nu allieret sig med kristen fundamentalisme og med Pentagon og det militær-industrielle kompleks.
Af Gore Vidal, Stop Terrorkrigen

Marxisme, judaisme og zionisme
[KP06, 2008] Zionister beskylder Karl Marx og marxismen for at være antisemitisk Det samme beskyldes det socialistiske Sovjetunionen under Lenin og Stalin for at være Men det er løgn og propaganda.
Af Klaus Riis

En opfindelse kaldet det jødiske folk
[KP06, 2008] Israelsk historiker: Der fandtes aldrig et jødisk folk, kun en jødisk religion, og eksilet fandt aldrig sted – derfor var der heller ingen tilbagevenden.
Stop Terrorkrigen

Stop krigene!- Døm krigsforbryderne!
Det er fem år siden, den ulovlige aggressionskrig mod Irak blev startet på løgne. Den amerikanske supermagt og dens trofaste’venner’ har i det 21. århundrede ført den ene kolonikrig efter den anden, for ’nyfordeling’ af resourcerne, ikke mindst olien.
Arbejderpartiet Kommunisterne, APK - løbeseddel PDF

Demokrati med tommeskruer
[KP06, 2008] Den danske statsminister er suverænt ligeglad med, hvad flertallet af danskere mener. Når de vil have Foghs ulovlige krige afsluttet, og forlanger tropperne ud af Afghanistan, er Fogh ligeglad. Der er ikke valg i synsfeltet, og næste gang regner Fogh med at sidde på en fed international pamperpost – enten som præsident for EU eller generalsekretær for NATO.
Leder

Ligeløn NU8.marts 2008: Nul-tolerance overfor uligeløn og lavtløn
[KP06, 2008] Fogh-regeringen og finansminister Lars Løkke taler så meget om nul-tolerancepolitik overfor landets borgere. Er det ikke på tide, vi gør det samme overfor dem? En nul-tolerancepolitik overfor uligeløn og lavtløn.
Dorte Grenaas indlæg på konferencen Ligeløn NU 8. marts 2008

SF på den gale banehalvdel
[KP06, 2008] Under den nye Muhammed-krise, der ovenpå genoptrykkene af tegningerne i de fleste danske aviser igen er international med boykot af danske varer, afbrænding af flag og Fogh-dukker og vrede demonstranter, har Søvndal skiftet holdning. Nu er Jyllands Postens provokation en frontlinje for demokratiet.

Det er nu tiden for verdensomspændende boykot af Israel
[KP06, 2008] For første gang siden 2. verdenskrig terroriserer en stat uopholdeligt, og på live TV, en civilbefolkning med folkemorderiske handlinger, og et ledende regeringsmedlem ophidser åbenlyst til ”holocaust” i fuld skala.
Af Omar Barghouti, Boykot Israel

En opfindelse kaldet det jødiske folk
[KP06, 2008] Israelsk historiker: Der fandtes aldrig et jødisk folk, kun en jødisk religion, og eksilet fandt aldrig sted – derfor var der heller ingen tilbagevenden.
Stop Terrorkrigen

Krigsforbrydere i spidsen for EU?
[Netavisen] Muligheden af at Blair fortsætter sin kriminelle løbebane som formand for EU har udløst en stor underskriftsindsamling på internettet. Den langt mindre kendte, men ikke mindre reaktionære Fogh, burde også have et elektronisk advarselsskilt om halsen.
Stop Terrorkrigen

Klassekampskalender marts 2008
[KP05,2008] Der er én evne, man ikke kan tage fra Anders Fogh og hans regering. Den magter at mobilisere enorme menneskemængder – i protest mod dens politik – og den gør det ikke bare lokalt, men på globalt plan.

Karikatur og religion
[KP05,2008] Selve synspunktet at bekæmpe religiøs fundamentalisme, er i den konkrete situation en fuldstændig fordrejning af den politiske virkelighed. Den rige verden er draget i krig, og har fra dag èt påstået at det var en krig mod fundamentalismen. SF har ikke opnået andet end at påtaget sig rollen som venstrefløjens nyttige idioter ved at efterplapre imperialistiske krigsanstiftere.
Leder

APK: Danmark anerkender Kosova og undergraver international lov
[KP05,2008] Den ny stat Kosova er ikke anerkendt af FN og vil ikke blive det. Danmark, USA og det meste af EU tilsidesætter og krænker endnu engang FN’s myndighed og international lov.

Fogh's ansvar
[KP05,2008] Danmarks værste statsminister siden Erik Scavenius gider ikke høre om årsagerne til den ugelange revolte fra landets ghettoer, hvor indvandrerunge er gået til kamp mod politi og myndigheder og om aftenen og natten brændt containere, biler, skoler og tilmed vuggestuer af.

Mohammed sagen igen! Den er farlig!
[Netavisen] Ved at fremprovokere en så kraftig reaktion hos de unge bruger de borgerlige medier optøjerne, der har været de seneste dage, til at gøre den danske befolkning endnu mere bange for hinanden -  og med en arbejderklasse, der er splittet i mange stumper og stykker, har man ikke en samlet kraft  til at modarbejde bourgoisiet.
Kommentar fra DKU’er med flygtningebaggrund

Dansk slumrevolte: En politisk protest uden ord
[Netavisen] Politiet påstår, at de ingen anelse har om, hvorfor grupper af nydanske unge siden sidste weekend har sat et præg af natlig uro og konfrontationer med politiet, hærværk og afbrænding af biler. Fra Nørrebro har det bredt sig ud over hele København, og derfra til byer en hel stribe andre steder i landet

Mistænkelige borgerlige rygmarvsreaktioner
[KP04,2008] Politiet har i en stort anlagt aktion anholdt tre personer med muslimsk baggrund, angiveligt for planer om at myrde en dansk bladtegner, som i 2005 illustrerede den muslimske Muhammed med dynamit i turbanen for den avis, der i 1930’erne blev kaldt Jyllands Pesten og i 1938 oven på Krystalnatten måtte ’indrømme Tyskland, at det har Ret til at skille sig af med sine Jøder’.

Finanslov og fattigdom
[KP04,2008] Der er ingen fattige i Danmark. Problemet er det modsatte: Det går for godt. Bremserne må slås i. De offentligt ansatte må dæmpe deres lønkrav. De må få styr på forventningerne. Nedjustere! Glemme!
Leder, Kommunistisk Politik 4, 2008

______________________________

Karl MarxFriedrich Engels

160 årsdagen for udgivelsen af
DET KOMMUNISTISKE PARTIS MANIFEST
Karl Marx - Friedrich Engels
21. februar 1848

Introduction by Raúl Marco
On behalf of the International Conference of Marxist-Leninist Parties and Organisations

Da det kommunistiske parti blev født

Arbejderbevægelsen, familien og Karl Marx
Af Dorte Grenaa

Den trekantede Gud
Af Klaus Riis

______________________________

Brug af atomvåben for at forhindre brug af atomvåben
[KP3, 2008] Fem højtstående NATO-ledere er ved at forberede et nyt projekt: De anbefaler brug af atomvåben for at forhindre anvendelse  af atomvåben.
Leder

DKU's 8. KONGRES

Fremgang for ungkommunister
[KP03, 2008] DKU har netop afholdt sin 8ende kongres. Ungdommen rykker til venstre, vender sig i stadig stigende grad imod den nyliberale dagsorden som parlamentarikerne prædiker om, og er villige til at gå på gaden for at kræve sin ret. Dette har givet øget tilstrømning til DKU, det eneste konsekvente kommunistiske ungdomsforbund.  
Af Cathrine Petersen, genvalgt formand for DKU

Udtalelser fra DKU's 8. kongres:

OK2008 – et opgør med nyliberalismen

Krig mod krigene

Ungdomshus NU!

Det Europæiske Imperium

Råbet fra midten
[KP03,2008] Der er krise på 'midten' i dansk parlamentarisk politk: Ny Alliance i eksistenskrise, CD nedlagt - og Socialdemokraterne slås igen med sig selv.

Gaza bløder
[Netavisen] Lukningen af Gaza betyder, at palæstinenserne i Gaza er sat i en katastrofesituation: ingen mad, intet brændstof, ingen el eller vand. Hvor er det internationale samfund, og hvor er den danske regering og det danske Folketing, som på andre områder har meget travlt med at ville sikre menneskerettighederne?
Af Bent Hansen,Odense, Boykot Israel

Leif Larsen er død
[Netavisen] Den 14. januar indløb det triste budskab, at Aktive Modstandsfolks mangeårige og initiativrige næstformand, den kendte ildsjæl, forfatter og iværksætter Leif Larsen var død 83 år gammel. Der bliver afholdt et mindemøde for Leif Larsen onsdag den 6. februar klokken 16 på Arbejdermuseet, Rømersgade 22, København.
Mindeord af Frede Klitgård, formand for Aktive Modstandsfolk

Fogh eller Blair – krigsforbrydere til tops i Unionen
[KP02,2008]
Kan det forbløffe nogen, at EU som sin første præsident ser ud til at satse på en krigsforbryder i internationalt format, en Blair eller en Fogh? At disse skikkelser overhovedet er på tale som kandidater til præsidentposten er virkelig afslørende. Unionslandenes befolkninger vil uden tvivl modsætte sig at skulle blive regeret af en Blair eller en Fogh.
Leder

2008: Tabere og vindere
[KP01,2008] Den bipolære verden med to supermagter USA og Sovjetunionen eksisterede i adskillige årtier. Den unipolære verden med USA i spidsen i knap to. Med fire, måske hele fem løbske imperialistiske supermagter, som alle vil have en del af det globale rov – råstoffer, afsætningsmarkeder, regioner for kapitaleksport og superprofit, bliver verden stadig mere usikker og eksplosiv.
Leder

Foghs nytårsløgne
[KP01, 2008] Krigsforbryder Foghs nytårstale blev traditionen tro brugt til at lancere regeringens egen politiske dagsorden. Spørgsmål, der intet blev sagt om i valgkampen få måneder tilbage, står nu på dagsordenen: EU og økonomisk krise og den gode krig. En lang liberalistisk løgnehistorie.

Foghs euro-løgne
[KP01, 2008] Som Foghs udenrigspolitik og krigspolitik er baseret på løgne (f.eks. irakiske masseødelæggelsesvåben som krigsbegrundelse) er hans EU-politik det. Nu vil han ikke bare forhindre danskerne i at stemme om den ny unionsforfatning, men også have afskaffet de fire forbehold og indført euro’en i stedet for kronen.

Trykkende tanker
[KP25, 2007] Folket ved man ikke, hvor man har. Det kunne rejse sig, trække og skylle ud!
En kommentar op til nytåret 2007/2008 af B.C. Andersen

Fiasko fra Bali til København
[KP25, 2007] Hvor Sverige ligger i spidsen for at nedbringe CO2-udledningerne, er Danmark en bundskraber. De danske CO2-udledninger stiger, og energiforbruget er vokset fire år i træk. Andelen af vedvarende energi er faldende.
Leder

Blodig genstart
[KP24, 2007] Krigsforbryderregeringen og oppositionen tager arbejdstøjet på og står sammen om den ulovlige Afghanistankrig der koster stadig flere danske besættelsessoldater livet. De er også helt enige om at snyde befolkningen for en folkeafstemning om den nye sminkede EU-traktat, som skal afløse den forkastede unionsforfatning.
Leder

Fogh nr. 3 - Fernis over nyliberalismen
[KP24, 2007] Den tredje Fogh-regering har sminket sig: Den er blevet næsten fredelig, tilhænger af velfærd,  bløde værdier og et bedre klima. Eller er den? APKs formand Dorte Grenaa om Fogh nr. 3.

"Fredsplan" uden håb
[KP24, 2007]Den afholdte Annapolis-konference var et amerikansk-israelsk initiativ, som under dække af ”kampen mod terror ”og ”løsning af det ulykkelige palæstinensiske problem” havde til formål at udbygge den palæstinensiske splittelse og eliminere den palæstinensiske befrielseskamp og deres krav. Den var et imperialistisk plot, som forsøges solgt under nødvendigheden af at indgå kompromisser.
Af Henning Påske Jensen

___________________________

OKTOBERREVOLUTIONEN 1917-2007

Sovjetisk plakat
Artikelserie af B. C. Andersen, Arbejderpartiet Kommunisterne


Oktoberrevolutionen – den socialistiske revolution (1)

Oktoberrevolutionen og arbejderklassens diktatur (2)


Oktoberrevolutionen og kulturen (3)

Oktoberrevolutionen, arbejderklassens diktatur og ”Det ny menneske” (4)

Oktoberrevolutionens lære (5)

___________________________



Netarkiv