Arkiv Synspunkt 2008
Arkiv Synspunkt 2007
Arkiv Synspunkt 2006
Arkiv Synspunkt 2005
Arkiv Synspunkt 2004

Arkiv Synspunkt 2003
Arkiv Synspunkt 2002
Arkiv Synspunkt 2001

Artiklerne i Synspunkt udtrykker ikke nødvendigvis APKs/Kommunistisk Politiks holdning






Se også rubrikkerne

Debat
Global debat
Udtalelser fra APK

Klaus Riis: Bag injerne
TEMA: APK's 4.kongres

For en fælles front mod kriserne, krigene og reaktionen
Resolution fra APK CKs tredje plenum
September 2009 (pdf)

RED PLANETEN! IKKE PROFITTEN
APK's klimastrategi (pdf)
____________________

ARKIV SYNSPUNKT 2009

Ved indgangen til 2010:
Nytårshilsen fra Arbejderpartiet Kommunisterne

For Obama er ingen chance for stor til at ødelægge
[KP01,2010] ’Aftalen’ som i sidste ende blev pushet igennem var ikke andet end en beskidt pagt mellem verdens største udslip-nationer: Jeg vil lade som om I gør noget ved klimaændringerne, hvis I lader som om, jeg også gør det. En aftale? Det er en aftale.
 Af Naomi Klein

Stalin 1879 - 1953Paul Robeson: Til dig, kære kammerat
[Netavisen] Den 21. december var det 130 år siden Josef Vissarionovitsj Djugasjvili (Stalin) blev født i Gori, Georgien. Det norske Nettmagasinet Revolusjon har i den anledning oversat den verdensberømte afro-amerikanske sanger Paul Robesons ord ved Stalins død 5. marts 1953. Et stort flertal af russerne ser også i dag Stalin som en stor og positiv historisk skikkelse, trods årtiers bagvaskelser.

Klik for større billede

Verdens ledere kom: De så, De snakkede og De fejlede
[Klimatema] Der kom ingen klimaaftale ud af COP15 – ikke juridisk, ikke politisk. Det er en Fiasko. En fiasko for FN, en fiasko for Danmark, en fiasko for den imperialistiske verdensorden. Men det var en forventelig fiasko. Og på mange måder var denne fuldstændige fiasko at foretrække frem for den halvdårlige aftale.
Af Troels Riis Larsen

Tag magten tilbage
[KP25,2009] Løkke Rasmussen var mere interesseret i at smede en alliance mellem EU og USA og bekræfte det tætte danske forhold til USA og UK end i at bygge bro til de fattige lande, som har akut brug for at der gøres noget ved klimaet og at de rige lande betaler deres klimagæld til deres ofre.
Leder

Interview med Anne-Marie Nielsen: Snigende fascisme
[KPnetTV] 'Vi må gå til kamp mod den snigende fascisme', siger Anne-Marie Nielsen, mor til klimafangen Stine Gry Jonassen, i et interview om arrestationerne og den politiske baggrund for fængslingerne

Interview med Lars Grenaa: Civilt ulydige vil ikke lade sig skræmme
[KPnetTV] Klimabevægelsen er blevet stærk, der for skal den kriminaliseres. Men det vil ikke lykkes politi og politikere at skræmme aktivister fra at aktionere, siger Lars Grenaa, der kastede rød maling på Anders Fogh, da han sendte Danmark i krig

DKU: Frihed til alle politiske fanger!
[Netavisen] Vi kræver løsladelse af Tadzio Müller, Stine Gry Jonassen, Tannie Nyboe og alle andre politiske fanger.
Af DKU

Politistatsprovokation: Klimabevægelsens talspersoner fængslet
[Netavisen]  Arrestationerne af talsmændene for en international ikke-voldelig bevægelse er en politistat værdig. Det er en uhørt provokation mod den folkelige klima- og miljøbevægelse, siger Troels Riis Larsen, talsmand for Arbejderpartiet Kommunisterne.

Klimatopmøde med profitten i centrum
[KP25,2009] De dominerende stormagter havde noget andet i tankerne end at redde planeten under klimatopmødet i København. For dem drejer det sig om at redde profitten og udbygge med nye profitmuligheder som kriminel handel med CO2.

Krig og militær: De største klimahærgere
[KP25,2009] Klimakrisen og klimaforandringerne hænger tæt sammen med krigene, med militariseringen og hærene, som er ansvarlige for de største uproduktive CO2-udslip nogensinde.
Af Troels Riis Larsen, Arbejderpartiet Kommunisterne

COP15 – et globalt brændpunkt
[KP24, 2009]
I nogle uger under FNs klimatopmøde COP15 vil København blive et globalt brændpunkt. Byen bliver et knudepunkt for konflikter og modsætninger, som i sidste ende er uforenelige og uforsonlige, et udtryk for dybe sociale modsætninger, for klassekamp.
Leder

København: Seattle bliver voksen
[KP24, 2009]
Journalisten og forfatteren Naomi Klein er en af deltagerne på ’Det alternative klimatopmøde’ i DGI-byen. Hun skriver her om sine forventninger til protestbevægelsen Climate Justice Action.
Af Naomi Klein

Klima raseri
[KP24, 2009]
Den eneste måde at stoppe global opvarmning på er, at de rige nationer betaler for skaden, de har gjort – eller imødese konsekvenserne, siger Naomi Klein 
Af Naomi Klein

RED PLANETEN! IKKE PROFITTEN
[KP24, 2009] Arbejderpartiet Kommunisternes grundlag for en klimastrategi mod imperialismen og monopolerne og deres falske løsninger på klimakrisen - til gavn for arbejderklassen og folkene (pdf)

Politistatslov mod aktivisme, passiv modstand og civil ulydighed vedtaget
[Netavisen] Det er ikke voldelige protester, VKO er ude efter. Det er fredelige politiske protester. Lige nu er det klimaaktivismen med de bebudede civile ulydighedsaktioner ved topmødet. Senere bliver det vrede forældre, frustrede sosu’er og arbejdere, der har fået nok, siger Troels Riis Larsen, talsmand for APK. Kampen mod politistaten fortsætter.

Uropakke: Indsigelse til folketingets retsudvalg mod lovforslag L49
[Netavisen] Jeg fremsender hermed de betænkeligheder jeg som borger i Danmark i 63 år har imod at dette lovforslag vedtages.
Af Gerd Berlev

Kapitalens Finanslov 2010
[KP23, 2009] Samtidig med regeringen satte sidste punktum på årets kludetæppe af et finanslovsforlig, hvor alle folketingets partier er rodet ind i dele af pakken, kom den glade melding, at verden er ude af recessionen. Begejstringen var dog med rette yderst behersket blandt krisens ofre.

Med denne lov indføres grundlaget for en politistat
[Netavisen] Hvordan kan det være at pressen ikke har kastet sig over det, når det lige er i Danmark, at ytringsfriheden antastes,
de grundlovssikrede frihedsrettigheder trues, retssikkerheden sættes tilside og menneskerettighederne afskaffes?
Tale ved demonstrationen mod uro/lømmelpakken 19. november af Gerd Berlev, Arbejderpartiet Kommunisterne

Latinamerikas ”21. århundredes socialisme” i historisk perspektiv
[KP23,2009] ’Det 21. århundredes socialisme’ er en fortsættelse af det 20. århundredes socialdemokratisme i Latinamerika og i Europa i  årene efter 2. verdenskrig, hvor ’velfærdsstaterne’ dannedes.
Af James Petras

Sult og klima
[KP23,2009] Det officielle tal på verdens sultende er oppe på over en milliard. Over en milliard mennesker af klodens 6,8 milliarder – ca. hver sjette - lever i en situation, som Karl Marx betegnede som ’absolut forarmelse’, uden at have nok midler til at være garanteret bare sin egen overlevelse, endsige en families.

KV09: Kejsernes nye klæder i Odense
[KP23,2009] Boye eller Boye? Kommunalvalget i 2009 fandt nærmest et symbolsk udtryk i Odense i kampen mellem to navnefæller. Der var ikke mange reelle forskelle at forholde sig til.

Politistat? Nej Tak!
[Netavisen] København og andre danske byer er blevet store visitation-zoner, overvågning bliver mere normalt, og politiets autoritære adfærd viser et større og større skel imellem staten og befolkningen. Men hvis det står til VKO er det kun forberedelsen til fremtidens repression.
Af DKU/Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund

Uropakken lammer ytringsfriheden i Danmark
[Netavisen] I kommunalvalget og finanslovens skygge udspiller der sig en langt større gyser med betydning for det danske demokrati langt ind i fremtiden.
Af Gerd Berlev

Kommunalvalg: Hvem gider?
[KP22,2009] De håbefulde nye lokalpolitikere, der drømmer om en karriere i landspolitik, og de garvede professionelle bykonger, har det til fælles, at de administrerer regeringens og folketingsflertals nedskæringer. Derfor peger pilen nedad for kommunernes fremdrift, og derfor daler også interessen for lokalvalgene i EU-Region.dk.

København – mod krise, krig og reaktion
Kommunalvalgsplatform for Arbejderpartiet Kommunisterne i København

Se platformen her i pdf

Et samfund på vedvarende energi
[KP21,2009] Hvordan skal miljøødelæggerne, klima- og krigsforbryderne, kunne redde planeten? Der kommer ingen fair og bindende aftale ud af topmødet i København. Der vil komme en masse uforpligtende varm luft. København bliver et propagandistisk CO2-udslip.

Galimatias sat i system
[KP21,2009] Middelalderlig tænkning med straf og øget straf er blevet et universalmiddel for regeringen og dens støtteparti Dansk Folkeparti. Nu fremsætter den konservative justitsminister Brian Mikkelsen med 'uropakken' et lovforslag, der rummer det største attentat på ytrings- og forsamlingsfriheden siden Danmark var besat sydfra.
Leder

En provokation mod verdens folk: NObama, NObel, NOway!
[KP21,2009] Ved at forære Nobelprisen til den øverstkommanderende for den blodige besættelseshær i Afghanistan og Irak, har Den norske nobelkomité givet et nyt bidrag til skandalisering af denne medalje.
Jan R. Steinholt, Netmagasinet Revolusjon

Atomkraft i EU og de danske medier
[KP21,2009] Under dække af klimakrisen forsøger kræfter i EU på mange måder at få indført atomkraft som fremtidens energikilde. Allerede nu stammer en tredjedel af EU’s elektricitet fra atomkraft i 15 EU-lande.

Krigsløgn over krigsløgn
[KP20, 2009] Militærets løgne er ikke et særtilfælde: Den største krigsløgn i nyere tid var politisk, da statsminister Anders Fogh påstod, at han vidste, Irak havde masseødelæggelsesvåben, og Danmark derfor skulle i krig. Løgnen er fundamentet for en imperialistisk angrebshær og en imperialistisk regering.
Leder

Intet opsving: Krisen har bidt sig fast
[KP20, 2009] Danmark er et af de lande, der er særlig hårdt ramt af den internationale økonomiske krise. Tallene for et år med krisen konstaterer en ny rekordproduktionsnedgang, en af der mest drastiske i Danmark nogensinde.  Alle tal viser, at bunden ikke er nået.

Styrk de revolutionære positioner
[Netavisen] Arbejderpartiet Kommunisternes blad Kommunistisk Politik udkommer hver anden fredag, mens Netavisen kpnet opdateres dagligt og løbende rapporterer om og forholder sig til klassekampens udviklinger i Danmark og globalt. Tilsammen giver de et nødvendigt overblik for alle, som er aktive i den revolutionære kamp.
Af Redaktionen Kommunistisk Politik/kpnet

Obamas OL-mission
[Netavisen] Det er et korrupt ærinde, den amerikanske præsident kommer til København i: for at sikre at den krigsførende amerikanske supermagt i 2016 for femte gang bliver vært for de olympiske lege – i fru Obamas hjemby Chicago.

Obama: All About Make-Believe
[Netavisen] Vil verden bedrages - igen? Obama handler om USAs interesser. Om amerikansk imperialisme, der med Bush-Cheney katastrofen var tvunget til at ændre taktik, men ikke strategi.

Historien om min sko
[KP19, 2009] Her er jeg, fri. Men mit land er stadig krigsfange.
Muntadhar al-Zaidi, den irakiske journalist, der kastede sin sko efter George Bush, holdt denne tale ved sin løsladelse fra fængslet i sidste uge

Verdens store mødes
[KP19, 2009] Det er i USA, verdens store mødes i denne tid, til FN’s klimatopmøde i New York den 22.  og åbningen af generalforsamlingen til G20-landnes møde i Pittsburgh, Pennsylvania, den 24.-25. september. Store og små statsmænd fra små og store lande haster afsted med deres færdigstrikkede taler og fortrolige dagsordener

Små fejl i Afghanistan
[KP18, 2009] Det afghanske fupvalg betragtes nu som afgjort. Karzai vandt. Han havde givet sig selv mere end halvdelen af stemmerne, og hans bror er formand for valgkommissionen, så den er god nok.
Leder

De vil have Fogh til Norge!
[KP18, 2009] Der er stortingsvalg i Norge den 14. september. Den åbent borgerlige side håber at besejre den regerende såkaldt rød-grønne trepartialliance af det norske arbeiderparti (socialdemokrater), Socialistisk Venstreparti (nærmest SF) og Senterpartiet (nærmest Radikale), der har regeret landet siden 2005.

Krise, krig og klima: Forbundne størrelser
[KP18, 2009] Samtale med Gerd Berlev, APK’er og en af hovedpersonerne bag Fredsfestival 2009 om dens tema og perspektiver: "Bevægelserne er blevet radikaliseret gennem de sidste par år, hvor politikerne uden blusel lyver folk lige op i ansigterne. Vi kan jo selv se, at det ikke passer."

“Drang nach Osten”:  Hvad udløste 2. Verdenskrig?
[KP18, 2009] Den 1. september var det 70 år siden, Hitler gik ind i Polen, og krigen blev til 2. verdenskrig. Vestlig propaganda forsøger at dele skylden for krigsudbruddet ligeligt mellem Nazityskland og det socialistiske Sovjet. Sandheden er en helt anden: Dele af den britiske elite støttede Det tredje riges Østudvidelser – og  2. Verdenskrig blev startet af tilhængere af Drang nach Osten, konstaterer den russiske tdl. general Leonid Ivashov.
Af gen. Leonid Ivashov

Fortsæt kampen mod en menneskefjendtlig asylpolitik!
[Netavisen] I dagene efter rydningen af Brorsons-kirken var vi mange, der gik med en følelse af, at det ikke kunne være sandt, at man ikke kunne gøre sådan noget ved andre mennesker. Virkeligheden indhentede os, og i ugerne der fulgte er den gået rigtig op for os.
Af DKU

Kan man sende irakerne hjem? Standardsvar og opposition
[KP17, 2009] Endnu engang markerer en stor folkelig bevægelse sig på gaderne – bredt sammensat politisk, socialt og aldersmæssigt. Den udgør et enormt pres på regering og opposition, politi og medier. Men det mærkes ikke på overfladen.

Spøgelsesvalget i Afghanistan slår tilbage
[KP17, 2009] I sidste ende er det bedøvende ligegyldigt om besættelsesmagternes mand i Kabul hedder Karzai eller Abdullah. Afghanerne vil ikke have nogen af dem, eller nogen besættelsesmagter i landet. De vil smide dem, deres løgne og deres væbnere ud.
Leder

Budgetter, burka’er og Brorson
[KP17, 2009] VK-regeringen har altid pralet af sine budgetoverskud. Med finanslovforslaget for 2010 præsenteres et rekordstort budgetunderskud på 85 milliarder kroner. Det fremkommer ikke mindst ved skattelettelserne og krisepakkerne. Både dens økonomiske politik og dens selvglade pralerier ligner Foghs spøgelse.

Klimaproblemer
[KP16, 2009] Om kun 4 måneder holder FN konference om klimaforandringer i København, og den danske regering har store forhåbninger til at begivenheden vil smitte positivt af på den selv, og fremstille den som en ansvarlig del af verden og ikke som lumpen samling krigsforbrydere. Udefra ser det knap så glorværdigt ud. Forventningerne til, at der rent faktisk vedtages noget i København, er blevet kraftigt skruet ned.
Leder

Svin og krise
[KP16, 2009] Går du og er bekymret om du bliver ramt at svineinfluenzaen? En dansk forsker siger at den intense mediedækning af pandemien gør folk nervøse og mere syge end det behøves. Den canadiske professor Michel Chossudovsky går et skridt videre. Hvad har svineinfluenza og den globale økonomiske krise og imperialismens krige med hinanden at gøre? Spørger han. Og svarer: En hel masse! H1N1-hysteriet er kunstigt skabt med skumle formål.

Kirkerydningen - et signal fra politistaten
[Netavisen] Rydningen af Brorsons Kirke er en brutal magtdemonstration fra regeringens, Dansk Folkepartis og politiets side om, at man urokkeligt vil gennemføre sin umenneskelige flygtningepolitik til den bitre, dødbringende ende
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Revolutionær Sommerlejr 2009: Den græske ungdoms revolte tæt på
[Netavisen]
Blandt oplæggene på Revolutionær Sommerlejr 2009 var ét fra en kammerat fra ‘Bevægelsen til Reorganisering af Grækenlands Kommunistiske Parti 1918-55’, APKs broderorganisation, om ungdommens protestbevægelse i december 2008 og dens virkninger frem til i dag

Mission Fogh
[KP15, 2009] Den 1. august får krigsalliancen NATO ny chef – en krigsforbryder, der var statsminister i otte af de dystreste år i dansk historie i nyere tid. Danmark har befundet sig i uafbrudt krig med Fogh som statsminister – og han kan nu fortsætte sin militære karriere i civil som chef for verdens bedst rustede og mest krigeriske militærblok, der dårligt længere gider kalde sig selv en ’forsvarsalliance’.
Leder

NATO's militarisering af Europa: Slut med den nordiske neutralitet
[KP15, 2009] NATO’s integration af Finland og Sverige er den endelige detalje i et stort landskabsmaleri, hvis sammensatte billede viser, at hver eneste europæisk nation – stor eller lille, beliggende vest eller øst, kontinental eller ø – er inkorporeret i og underordnet en globalt ekspanderende militærblok kontrolleret af en magt fra en anden halvkugle. Det er et projekt, der i størrelsesorden i de seneste to århundreder overgår Napoleons og Hitlers bestræbelser på at opnå tilsvarende mål.
Af Rick Rozoff

Fri bane for løgnen
[KP15, 2009] Den normalt upåagtede parlamentariker-forsamling i OSCE har vedtaget en resolution, som sidestiller kommunisme og nazisme og vil gøre 23. august til en aleuropæisk fælles mindedag for 'nazismens og kommunismens ofre'

Invaderede Sovjetunionen Polen i september 1939?
[KP15, 2009] OSCE’s deklaration om Tysklands og USSR’s lige store ansvar for 2. verdenskrig er en stor officiel historieforfalskning, som baserer sig på udbredte koldkrigsløgne. Den amerikanske historieprofessor Grover Furr afslører dem her.
Af Grover Furr

For 20 år siden: ”Kommunismens” fald
[KP14, 2009] Når statsmændene i  G8 med Barack Obama  i spidsen mødes i Aquila, Italien, og i G20 den 24.-25. september i Pittsburgh, US – hvortil modmobiliseringen har taget fart verden over – er formålet at få menneskeheden til at affinde sig med, at sådan er det, at det ikke kan være anderledes, og at de er ved at ’finde en vej ud af krisen’ til gavn for alle, også en milliard sultende og endnu flere milliarder ludfattige mennesker på jorden.
Leder

Glemte sider ved sejren over fascismen
[KP14, 2009] NY VIDEN: Historien om anden verdenskrigs afslutning og fascismens endeligt er langt mere kompliceret end det rosenrøde billede af de allieredes fælles triumf, som ofte tegnes.
Af Pavel Krasnov

PET-rapporten: 4600 siders hvidvaskning
[KP14, 2009] Det har taget PET-kommissionen over 10 år at udsende sin rappor om PETs virksomhed 1945-1989 under den såkaldt kolde krig. Rapporten  er blevet på 4600 sider, som skal hvidvaske både PET og politikere.
Af Kommunistisk Politik

PET-spionerne løj og bedrog
[Netavisen] 4600 tættrykte sider, 10 års arbejde i den parlamentariske PET-kommission, en udgift på 70 mill. kr., ingen 'røde spioner' afsløret og lutter begejstring for det danske politiske politi (PET eller Politiets Efterretnings-Tjeneste). Der er ikke noget at komme efter! Det er et kort signalement af Danmarks hidtil længst siddende og dyreste kommission.
Af Frede Klitgård

Intet belæg for konklusioner om PET og DKP/ML
[Netavisen] I Arbejderen drages en række forkerte konklusioner vedr. PETs rolle i forhold til det revolutionære DKP/ML.
Af Klaus Riis

PET-skandale: Hvidvaskning og forsætlig arkivdestruktion
[Netavisen] PET-kommissionens rapport behandler i et af bindene overvågningen af, hvad den kalder ’den antiimperialistiske venstrefløj’ indtil 1989. Blandt de partier og organisationer, PET prioriterede højt, var DKP/ML (Danmarks Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister)

Mogens Fog stemplet som landsforræder
[Netavisen] I en biografi på to bind om Mogens Fog, der var leder af den meget store og bredt favnende folkebevægelse Frit Danmark og medlem af Frihedsrådet, tillader den nyudklækkede historiker Morten Møller sig at stemple Mogens Fog som landsforræder.
Af Frede Klitgård, formand for Aktive Modstandsfolk: Artikel til Håndslag, bragt i Arbejderen 01.07.2009

Hvad sker der?
[KP13, 2009]
Det er på tide, kære venner, at gøre op med kapitalismen, før Danmark bliver oversvømmet. Miljøkatastroferne er begyndt, og udueligheden af det eksisterende system er i gang med at nedbryde vores samfundsstruktur indefra. I stedet må vi sammen fuldføre nedrivningen og bygge noget nyt, hvor mennesker, dyr og planter kan trives på jorden. Det er noget af det, vi skal bruge Revolutionær Sommerlejr til.
Strøtanker

To valg – to signaler
[KP13, 2009] Afstemningen og valget den 7. juni sendte 2 signaler: At der også i Danmark eksisterer en republikansk bevægelse - og at borgerne i unionen vender ryggen til parlamentet.
Leder

Hemmelige aftaler, ægte krokodilletårer
[KP13, 2009] Fredsforskeren Jan Øberg forsøger at få medierne til at interessere sig for en hemmelig aftale mellem FN og NATO. Men i ’den fri presse’ bringes kun de historier, som passer magthaverne. At finde afslørende sandheder i mainstream pressen er at finde nålen i høstakken. Det gælder også om Danmark i Afghanistan og udviklingerne i Iran og Mellemøsten.
Af Klaus Riis

Peru: Blodet flyder i Amazon
[KP13, 2009] Først i juni beordrede den peruvianske præsident Alan Garcia, en allieret af den amerikanske præsident Barack Obama, armerede kampvogne, helikopter gun-ships og hundreder af svært bevæbnede soldater til at angribe og splitte en fredelig og legal protest, organiseret af medlemmer af Perus oprindelige befolkning i Amazonas, der vendte sig imod udenlandske multinationale mineselskabers ankomst til deres traditionelle hjemlande.
Af professor James Petras

Folkebevægelsen samler EU-modstanden
[KP13, 2009] Folkebevægelsens valgresultat er en sejr både for den brede folkelige modstand og for den konsekvente modstand mod Unionen. Nu er det op til Folkebevægelsen at styrke begge disse positioner. Det vil nu være muligt både at fuldstændigt at overvinde splittelsen, som Junibevægelsen påførte, og gå i clinch med de såkaldte EU-modstandere i Dansk Folkeparti.

Junibevægelsens endeligt
[KP13, 2009] Valgresultat til EU-parlamentet betyder farvel til Junibevægelsen. Historien om Junibevægelsens opstigning og fald er et unionseuropæisk lærestykke.

Det skjulte EU
[KP12, 2009] Politikere fra EU-partierne har profileret sig med det ene mere urealistiske valgløfte efter det andet. Ingen har fortalt noget som helst om, hvad unionen har gang i. Hvor mange har f.eks. fortalt noget om ’Stockholm-programmet’ – programmet for at opbygge den harmoniserede politistat EU?
Leder

Stem republik!
[KP12, 2009] Valget mellem den nuværende tronfølgelov og den foreslåede er ikke et reelt valg. Det er som at bede en ateist om at foretrække gud eller allah. Der er ikke noget at stemme på, eller om. Det er feudale levn hele molevitten.

Grønland vælger vejen til venstre
[KP12, 2009] Der er grund til at lykønske grønlænderne med valget af selvstændighedspartiet Inuit Ataqatigiit til at stå i spidsen for landet. IA har en lang tradition for anti-kolonialisme og anti-imperialisme

Støt de irakiske flygtninge
[Netavisen] Den danske regering har besluttet at sende 282 irakiske flygtninge tilbage til Irak. Den eneste reelle modstand mod den racistiske og inhumane politik er kommet fra helt almindelige mennesker.
Af  DKU-København

Aktion mod Big Business: Succes for voksende klimabevægelse
[Netavisen] Som i den sociale del af klassekampen er der ingenting, der ændrer sig, før vi selv tager skeen i den anden hånd. Denne antikapitalistiske tanke og linje i klima-bevægelsen er også en af dens bedste kvaliteter, og det er blandt andet derfor aktivisterne fik en ekstra skål knippelsuppe søndag.

Når bægeret bliver fuldt
[KP11, 2009] Kapitalen kæmper for livet med ryggen imod muren. Dens ret til livet er solgt for en ret linser, men nu er linserne snart spist, og livet på jorden trues af kapitalismens sygelige behov for vækst (= profit).
Strøtanker

Rina Ronja Kari: ’EU har ingen respekt for demokrati’
[KP11, 2009] Rina Ronja Kari, topkandidat fra Ungdom mod EU, gør status på EU-valgkampen: Jeg er optimistisk, kampagnen går rigtig godt, og modstanden mod EU står til at genvinde pladsen

Obamas to stater
[KP11, 2009] Den to-stats-løsning, der snakkes og forhandles om, vil, selv hvis en palæstinensisk stat faktisk blev etableret, ikke være holdbar. Palæstina ville ikke være levedygtigt i sig selv, men skulle leve på israelsk barmhjertighed, og det racistiske Israel ville stadig bestå.
Leder

En ny generation i klassekampen – og gammel parlamentarisme i Enhedslisten
[KP11, 2009] Enhedslisten forsøger at profilere sig som ’ungdommens parti’. Da partiet som oftest stiller sig på pressens, politiets og borgerskabets side, kan jeg ikke lade det gå ukommenteret hen– ikke mindst fordi Enhedslisten lider kraftigt af den lidelse, der kaldes ’Reformistisk korttidshukommelse’

Enhedslisten holder årsmøde: ’Fremad i fællesskab’
[KP11, 2009] Med det intetsigende slogan ”Fremad i fællesskab” kunne Enhedslisten fejre sin 20 års fødselsdag på landsmødet i maj 2009. Årsmøde 20 gik videre i det gamle spor, og flyttede partiet endnu en smule til højre

20 år med Enhedslisten
[KP11, 2009] Enhedslisten fyldte 20 år og fejrede behørigt sig selv i forbindelse med dets årsmøde 8.-10.  maj. Men er der så meget at fejre?
Af Klaus Riis

De europæiske arbejdere må stå sammen mod EUs arbejderfjendske krisepolitik
[Netavisen] Udtalelse til den europæiske aktionsdag 15. maj 2009
Arbejderpartiet Kommunisterne

5 rigtig gode grunde til at sætte X ved liste N ved EU-parlamentsvalget
[Netavisen] Troels Riis Larsen, talsmand for Arbejderpartiet Kommunisterne, giver her fem gode grunde til at partiet anbefaler at sætte kryds ved Folkebevægelsen mod EU den 7. juni

Hvad med det EU-parlamentsvalg?
[KP10, 2009] Alle prognoser for Unionen er elendige, og der er begyndende social og også politisk uro. Det er nemlig indlysende, at de nyliberale kriserecepter ikke virker, men betyder en drastisk forværring af de arbejdendes, og ikke mindst de snesevis af millioner arbejdsløses situation. 

Det vilde vest
[KP10, 2009] På åben gade blev en tilsyneladende helt tilfældig mand skudt ned af to personer, der kørte forbi på en rød motorcykel. Det skete en onsdag sidst i april lige over middag, på hjørnet mellem Blågårdsgade og Baggesensgade på Nørrebro i København.

1, maj 2009 verden over i fotos
Åbner i nyt vindue

1. maj med APK & DKU

Den røde Plads i Fælledparken

1. maj mod krise, krig og reaktion

[Netavisen] Fotoreportage fra Den røde Plads i Fælledparken 2009

Rigtig solidaritet og fællesskab kræver handling
[Netavisen] Tale af Olaf Christensen, Tillidsmand - Trykkompagniet, ved 1. maj mod krise, krig og reaktion på Den røde Plads i Fælledparken

Vi har tænkt os at løse problemet: Vi har tænkt os at forandre verden
[Netavisen] Kristian Dalgaards tale for APK på ved 1. maj mod krise, krig og reaktion på Den røde Plads i Fælledparken 2009.

Klimakamp er klassekamp
[Netavisen] Tale af Kamille fra initiativet shutitdiwn.dk ved 1. maj mod krise, krig og reaktion på Den røde Plads i Fælledparken

Lad os gå ud og stjæle friheden!
[Netavisen] Tale af Ulrik S. Kohl, terrrordømt T-shirt-aktivist fra Fighters+Lovers, ved 1. maj mod krise, krig og reaktion på Den røde Plads i Fælledparken

Velfærd frem for tanks
[Netavisen] Tale holdt af Ferdinand, DKU, på Den røde Plads i Fælledparken 1. maj 2009

1. maj i det 21. århundrede
[KP9, 2009] I nogle årtier kunne den borgerlige propaganda med et vist (og stadig mindre) held bilde folk ind, at socialismen havde spillet fallit, at der ikke var noget alternativ til kapitalismen, og at kapitalisme betød global fremgang, respekt for menneskerettigheder, fred.  Ikke længere! Nu ved folk, at det var det onde eventyr. Det var løgn.
Leder

1. maj 2009: Mod krise og krig og reaktion
1. maj-udtalelse fra APK - DKU: De rige tjente milliarder af kroner på det økonomiske boom uden at bekymre sig om, hvem de tog dem fra, eller hvilke konsekvenser det ville medføre. Så snart deres profitter går en smule ned, får de straks understøttelse og ekstra midler tilført af regeringen.
Det er uansvarligt og uanstændigt – og vi forlanger, at det stopper.


Mod krise, krig og reaktion
- for socialisme

Uddelingsavis (pdf)

Vi vil ikke være ofre for kriserne og krigene!
1. maj-udtalelse fra DKU

_____________


APK's 4. kongres påsken 2009

En ny generation til kamp mod krise, krig og reaktion
Pressemeddelelse: Arbejderpartiet Kommunisterne har afholdt sin 4. kongres


APKs 4. kongres: Den unge generation rykker frem

Uddrag af Centralkomiteens virksomhedsberetning

APK’s opgaver og prioriteringer i den kommende kongresperiode
Resolution vedtaget i tilknytning til Beretningen til APKs 4. kongres

Stop Unionen!
Udtalelse vedtaget på Arbejderpartiet Kommunisternes 4. kongres 9.-10. april 2009

Kapitalismen er en forbrydelse mod klimaet
Udtalelse vedtaget på Arbejderpartiet Kommunisternes 4. kongres 9.-10. april 2009

Vi vil IKKE betale kapitalens krise
Resolution vedtaget på Arbejderpartiet Kommunisternes 4. kongres 9.-10. april 2009

SÆRLIGT TEMA
APK's 4. kongres

___________________

Efterfølgeren
[KP8, 2009] Lars Løkke Rasmussen er blevet statsminister uden at være valgt til det af andre end sin forgænger, men man kan ikke sige, at han er uden international, national og lokal erfaring.
Leder

Obama og den danske krigsforbryder
[KP8, 2009] Obamas store Europe Tour 2009 var en understregning af, at nu hedder det ikke amerikansk enegang, men amerikansk ledelse af en fælles imperialistisk blok – USA, EU og NATO. Over det hele har Obama gjort klart, at han forventer, at Tyrkiet snarest bliver medlem af EU. Obama arvede den danske statsminister fra sin forgænger, og finder ham brugbar og villig.

NATO: 60 år for mange
[KP7, 2009] NATO er ikke en nordatlantisk alliance, som navnet siger, men en fælles vestlig imperialistisk alliance til global dominans, et redskab for verdensherredømme. Det er det 60-års-fejringen i Strasbourg og Baden-Baden skal besegle, og en evt. udnævnelse af den bloddryppende krigsfornbryder Anders Fogh som generalsekretær skal signallere. NATO skal til at operere på alle kontinenter. Dets aggression vil blive global. Den vil påtage sig små og store krige, og flere samtidig.
Krigsforbryderen Anders Fogh 18. marts 2003
NATO: An Organisation of War and Terror
6 articles by european members of the International Conference of Marxist Leninist Parties and Organizations for NATO 60 years summit April 1st-5th 2009 (Pdf)


International Danish War Criminal at Large: A Warning
Statement of the Workers’ Communist Party of Denmark (APK)

Krisen og klimaet
[KP7, 2009] Ikke meget tyder på, at den danske vært for klimakonferencen i december hedder Fogh. Og det er helt sikkert, at den ikke vil blive budt velkommen af en overborgmester i København ved navn Bjerregård. Toppolitikerne har vigtigere ting at tage sig af. At tackle den globale økonomiske krise, for eksempel. Og at føre deres krige til triumf og sejr. I den kommende uge mødes den nye tiljublede amerikanske præsidenthåb Barack Obama med de øvrige ledere for verdens mægtigste lande på G-20-mødet i London – og i begyndelsen af april til NATO’s 60 års-topmøde i Strasbourg.

Ophæv terrorlovene! Annuller højesteretsdommen!
[Netavisen] Højesterets skandaløse domfældelse af de 6 solidaritetsaktivister fra Fighters+Lovers beviser, at terrrorlovene, hvorefter de blev dømt, er et politisk redskab til at kriminalisere antiimperialistisk solidaritet og antikrigsarbejde.
Af Stop Terrorkrigen

Eksemplarisk solidaritetsarbejde
[Netavisen] Hilsen til Fighters+Lovers
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

’Ikke flere mord med selvforsvar som undskyldning’
[Netavisen] Tale ved demonstration ved 6 året for krigen mod Irak den 21. marts 2009
Af Nirvin, PalUng

10 år efter Seattle
[KP6, 2009] "Svaret på spørgsmålet om vi skal forsøge at lukke COP15 mødet og hele processen eller lukke de delegerede inde, indtil de har underskrevet en protokol vi er enige i, er JA!" (KlimaX)

Bandekrige i København
[KP6, 2009] Der foregår for tiden to bandekrige i København. Den ene på gaderne, især på Nørrebro og Amager; den anden i pæne kontorer og bag kulisserne i de parlamentariske forsamlinger. Den ene handler om kontrollen over bykvarterer og gader, med narkohandel og andre kriminelle ydelser; den anden om ansvar og skyld, om styringen af København, ja, om magten i hele landet.
Leder

Ligegyldigt hvad må Fogh være færdig
[KP6, 2009] Spekulationerne om Anders Foghs fortsatte dødsridt som chef for verdens mægtigste militæralliance er blevet så omfattende, at det har medført parlamentarisk børnelammelse. Uanset hvor meget manden har benægtet sit kandidatur og betonet, at han er i dansk politik, så længe vælgerne ønsker det (og det gør de ikke længere) – så er der ingen, som tror ham, og det har ingen gjort længe.

Det vist på tide, at hr. Fogh smutter
[KP5, 2009] Hvordan passer rygterne om Foghs mulige overtagelse af generalsekretærposten i NATO ind i NATO’s strategi? I min optik som fod i hose.
Af Gerd Berlev

Vanvittig demagogi for at forsvare Israel
[KP5, 2009] Boykot Israel-bevægelsen er kommet for at blive stærkere, så længe Israel bryder international lov.
Af Henning Paaske Jensen, Boykot Israel

Fogh som ny generalsekretær i NATO
[KP4, 2009] Rigtig meget tyder på at Anders Fogh Rasmussen både er kandidat og seriøs ansøger til posten som generalsekretær for NATO. Hvor meget de fleste danskere end vil give for at se Anders Fogh forsvinde helst langt, langt væk, bør verden informeres om, hvad det er for en mand, man vil stille i spidsen for klodens stærkeste og bedst bevæbnede krigsalliance.
Leder

Da kongressen dansede: Hvad Obama ikke sagde
[Netavisen] Ordet forandring - overskriften på Obamas valgkampagne og den afgørende nøgle til Det Hvide Hus - forekom ikke en eneste gang i hans tiltrædelsestale.

Obama sat på prøve
[KP2, 2009] Barack Obama bliver testet allerede inden indsættelsen som USAs præsident på tirsdag – ikke af USAs fjender, men af dets nærmeste ven, allierede og klient, det zionistiske Israel. Og han har ikke klaret den ...
Leder

Gør noget! Gør mere!
[KP1, 2009] En omfattende solidaritetsbevægelse må udvikles – mod massakren i Gaza, mod besættelsen, mod Israels og USAs terror, mod den danske medskyld. Af alle som er imod barbariet, uanset etnisk oprindelse, politisk eller religiøst ståsted. Der er ingen undskyldning for sekterisk selektivitet.
Leder

Stop massakren i fangelejren Gaza
[Netavisen] Tale af Lars Grenaa ved den israelske ambassade ved protestdemonstrationen mod Israels folkeretsstridige invasion af Gaza 4. januar 2008

DKU: Stop Israels krig
[Netavisen] Det må stå klart for enhver modstander mod Israels krig, at solidaritet med Palæstina kommer fra neden i Danmark – ikke fra oven.
Pressemeddelelse fra DKU

Stop Israels terror!
[Netavisen] Det forlyder fra nyhedsbureauerne, at israelske soldater i dag lørdag den 3. januar trænger ind i Gaza for at fortsætte massakrerne på det palæstinensiske folk. Den ene krigsforbrydelse fra zionisternes side dynges oven på den anden, hitlerragtige massakrer afløser hinanden.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne - København

Nytårshilsener
[Netavisen] Den uhyggelige mandsperson sætter sig stift ved det opstillede skrivebord og messer sine onde tanker. Nytåret har passeret, og et af de mere absurde ritualer er at statsministerens dødbider ansigt toner frem på skærmen og fortæller, at det går fantastisk godt!
Kommentar til Foghs nytårstale

For 30 år siden: DKP/ML stiftet
[KP1, 2009] Det var op til nytår 1978, i hvad der skulle vise sig at være den værste snestorm i Danmark i de sidste 30 år: Danmarks Kommunistiske Parti – med den stolte tilføjelse Marxister-Leninister – holdt sin stiftende kongres den 29.-31. december på en lilleskole i omegnen af København.
Af Klaus Riis

Lars Grenaa


Kamp og solidaritet – i 2008 og 2009

[KP25, 2008] Maleraktivisten Lars Grenaa om vigtige begivenheder i år og næste år

 




____________________________________

Enver Hoxha 1908 - 2008

Enver Hoxha 1908 - 2008

Enver Hoxha og den revolutionære kamp i dag
[KP21, 2008] Oplæg i forbindelse med festmødet Enver Hoxha 100 år

Enver Hoxha 100 år: Revolutionen – et spørgsmål taget op til løsning
[KP20, 2008] Enver Hoxha er den største marxist-leninist i nyere tid. Han forsvarede og udviklede arbejderklassens revolutionære politik og teori i en vanskelig periode i dens verdenshistorie.

Enver Hoxha 100 år: Kapitalismens sidste stadium
[KP20, 2008] Et hovedformål med Enver Hoxhas værk Imperialismen og Revolutionen (1978) var at skabe klarhed og skære igennem den store mængde illusorisk vås og forvirring som revisionismen skabte i arbejderklassen over hele verden.

Breve til kammeraterne: Varmt møde med det socialistiske Albanien
[KP20, 2008] Erindringer om socialismen fortalt til en  kammerat af B.C. Andersen

16. oktober 2008: Enver Hoxha 100 år
[KP19, 2008] Enver Hoxha spiller stadig en betydningsfuld rolle i en historisk periode, hvor kapitalismen er i så voldsom og dyb en krise som nogensinde, hvor imperialismen dag efter dag viser sig for folkene som et krigsgalt, men også råddent og døende system, og hvor millioner af mennesker søger vejen til et andet og bedre samfund, som kun kan være et socialistisk samfund.

Hvad sagde Enver Hoxha?
En del af Enver Hoxhas bøger foreligger på dansk, udgivet i 1970erne og 80erne af Forlaget Arbejderen og det revolutionære DKP/ML.

Arkiv Synspunkt 2008



Netarkiv