Fogh - En folkebedrager i knibe

Kommunistisk Politik 16, 2008

Sommerens debat og afsløring af regeringens og integrationsministeriets manipulationer for at omgå EU domstolen, giver mindelser om tamilsagen og ombudsmanden er sat på sagen.
Sagen er også blevet en anskuelsesvisning i, at det er det overstatslige EU, som bestemmer mere og mere i Danmark. En magt som skal perfektioneres med en egentlig unionsstat, såfremt Lissabon-traktaten vedtages.

Hele sagen har været en stimulans til EU modstanden. Der næppe findes nogen værre situation for en folkebedrager til at udskrive folkeafstemning om forbeholdene.
Er der noget, som Fogh og regeringens sikkert trøster sig med i deres katteknibe, så er det en konstatering: Godt vi ikke i Danmark hørte den danske befolknings mening om unionsprojektet, det kunne gå være end galt, hvis der var flere lande, der stemte projektet ned. Et land er slemt nok.

Meget så anderledes ud for Fogh og regeringen før den irske folkeafstemning. Da tog den borgerlige snak om fjernelse af EU forbeholdene til i styrke, mens Fogh rejste Europa tyndt, ør i hovedet af tilkendegivelser om muligheden for en toppost i EU eller Nato.
Handlekraftig meddelte regeringen så, at de vil oplyse datoen for folkeafstemning om forbeholdene efter sommerferien i august måned.

Efter det irske folks nej til unionstraktaten blev der sat en kæp i hjulet på Lissabon-traktaten. Herefter skulle man ikke være meget spåmand for at se at en afstemning om forbeholdene i dette år var en umulighed. Der skal bruges betydelig længere tid til forsøget på at omgøre det irske folks demokratiske nej.

Det er derfor en helt anden meddelelse, vi har fået efter Fogh er kommet hjem fra sommerferie: Planerne om folkeafstemning er aflyst og udskudt på ubestemt tid.
Til gengæld har statsministeren set, at der pludselig er blevet plads til at rykke planerne for arbejdsmarkedsreformer frem allerede som en del af efterårets finanslovsforhandlinger. Alt kan komme i spil- også dagpengene: Nye angreb på dagpengeretten.

For EU modstanden er EU kommet meget mere frem i lyset. Det kan bidrage til at tydeliggøre den virkelighed, som medierne ellers skjuler godt: at det er på alle områder, at EU tiltager sig mere magt og generelt gør Folketinget til et ekspeditionskontor for direktiver for godkendelse af forringelser. Det er f.eks. længe siden danske miljøregler første gang blev underkendt til fare for sundheden uden den store bevågenhed.

For DF skal sagen forsøges udnyttet og vinkles som en demagogisk godbid i fremmedfjendtlig retning for fastholdelse af Danmark som et af de mest fremmedfjendske EU lande.
Lå modstanden mod unionsudbygning og Lissabon-traktat og overstatslig EU styring dem virkelig på sinde, kunne de ikke agere som tredje hjul i Fogh regeringen.

Netavisen 15. august 2008