Artikler og temaer fra folkenes kamp 2001 i
Arkiv - Verden i kamp
Artikler og temaer fra
Folkenes kamp

 

ARKIV VERDEN I KAMP 2002-2003

Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

Sluterklæring
Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
Santo Domingo, Den Dominikanske Republik November 2003

Komiteen for et Frit Irak: Irakiske quislinge vil miskreditere modstandskampen
Lørdag den 13. december vil der i Stockholm være en demonstration, indkaldt af irakiske kredse, som støtter den amerikanske besættelse. Komiteen for Frit Irak i Danmark fordømmer den på det skarpeste. Den finder sted samtidig med, at der i Rom afholdes en demonstration i solidaritet med det irakiske folks modstandskamp.
(Se om denne demonstration her).
Udtalelse fra Komiteen for et Frit Irak
Se også
Open letter of three leading Iraqi Communists to support the resistance

Appeal of the ICP (cadre) to fraternal Communist Parties
On the occasion of the Rome demo for the Iraqi resistance, 13 Dec, 2003

Masser af liv i den globale modstand
Beslutningerne fra det europæiske socialforums møde i Paris er på forhånd sikret massedeltagelse i udførelsen. Det er fastlæggelsen af årsdagen for Irak-krigens start den 20. marts som ny global antikrigsdag, og det er beslutningen om at gøre den 9. maj til en europæisk protestdag mod unionsforfatningen. Det europæiske socialforumsmøde i Paris var også en forberedelse til næste mode i World Social Forum, der finder sted i den indiske by Mumbay (eller Bombay) 16-21. januar 2004.
Kommentar, Kommunistisk Politik 24, 2003
Se
Europæisk Socialt Forum (ESF) i Paris: Sluterklæring
Sluterklæringen fra de sociale bevægelsers møde i Europæisk Socialt Forum i Paris 16. november med opfordring til at gøre 20. marts 2004 - årsdagen for starten på Irak-krigen - til næste globale aktionsdag mod krig - og den 9. maj 2004 (hvor EUs Unionsforfatning skal vedtages) til protestdag mod EU og forfatningen.

Appel fra Iran: Befri Afsaneh Norouzi
Afsahneh Norouzi trues med henrettelse af det iranske regime. Hendes forbrydelse: I selvforsvar dræbte hun en sikkerhedsofficer, som forsøgte at voldtage hende. Hun har været fængslet siden 1997 - men trues nu med henrettelse i en ny bølge af undertrykkelse.
En opfordring fra Irans Arbejder Parti om at protestere NU! Eng.

Den Dominikanske Republik:
Generalstrejke mod strømkrise, privatisering og IMF
[Netavisen] I hele Latinamerika er der for tiden store sociale bevægelser mod fattigdom, imperialistisk udplyndring og udsalg af den nationale suverænitet gennem IMF og ALCA (FTAA). Meget lidt slipper igennem europæiske mediers nåleøje. I Den Dominikanske Republik var der en 24-timers generalstrejke den 11. november. 8 strejkende blev dræbt - under en 'socialistisk' regering.
Se også
MIUCA - "Forandring er mulig"

Stå sammen mod monopolernes, liberalismens og reaktionens Europa!
Udtalelse fra marxistisk-leninistiske partier i Europa
Europæisk Socialt Forum

Paris, November 2003

Et historisk forræderi
Den tyrkiske regering har fået tilladelse af parlamentet til at sende tyrkiske tropper til Irak. Men samtidig fik Erdogan-regeringen grønt lys til at udsende tyrkiske tropper overalt i Mellemøsten og på hele kloden.
Af EMEP, Tyrkiets Arbejdets Parti
Download dokument. Eng

Om Iraks Kommunistiske Partis landsforræderi og totale bankerot
En grundig aktuel og historisk analyse af et 'kommunistisk' parti, der er trådt i den amerikanske besættelsmagts tjeneste.
Af Michael Jensen

Venezuela: En arbejderklasse i bevægelse
De venezuelanske arbejdere er i færd med at nedbryde de gamle korrupte faglige organisationer og opbygge nye. Gennem organisering og øget klassebevidsthed styrkes arbejdernes rolle i den revolutionære proces. Krav stilles om nationaliseringer af virksomheder og arbejderstyre.
Reportage af Patrik Paulov, Proletären
Se også
Venezuela: "Det er vores revolution, ikke slipsemændenes"

30-året for kuppet mod Allende-regeringen i Chile
'Den chilenske vej til socialismen': Reformisme - porten til fascisme
Nogle faktorer til forklaring af nederlaget 11. september 1973 - og til at gå frem mod sejren
Af Chiles Kommunistiske Parti/Proletarisk Aktion (PC-AP).
Netudgivelse fra Orientering 3, 2000.

23 år efter det tyrkiske militærkup
Det tyrkiske militærkup den 12. september 1980 skabte betingelser, som stadig gør sig gældende. Selvom mange 'justeringer' er gennemført, er junta'ens grundlæggende model stadig gældende. Institutioner, skabt af militæret, ulovlig praksis og antidemokratiske love er stadig dominerende levn fra militærkuppet, siger Tyrkiets Arbejderparti EMEP i denne erklæring (eng):
After 23 Years the Conditions Created by the Junta Still Continue!
Statement by EMEP, September 11th 2003

Frihed for alle politiske fanger
Lørdag den 16. august afholdtes i København en konference om politiske fanger, arrangeret af Internationalt Forums Mellemøstengrupper, med repræsentanter for fange- og pårørendeorganisationer fra Palæstina, Tyrkiet-Kurdistan og Iran. Den vedtog bl.a. en resolution, som kræver frihed for alle politiske fanger og siger nej til tortur, isolation og henrettelser

Sluterklæring fra Det 7. Internationale Seminar ”Revolutionens Problemer i Latinamerika”
[Netavisen] Analyse af den nuværende internationale klassekampssituatioon fra det årlige seminar i Quito, Ecuador. Blandt de deltagende partier, som har underskrevet erklæringen, er Cubas Kommunistiske Parti og Koreas Arbejderparti.

En anden verden er mulig: Socialismen er svaret
Fællesudtalelse fra europæiske marxistisk-leninistiske kommunistiske partier til G8-topmødet i Evian 1.-3. juni 2003

Studenterne er gået ind i kampen! Det islamiske regime skælver!
Udtalelse fra Party of Labour of Iran (PLI - Irans Arbejdets Parti) om masseprotesterne mod det islamiske kapitalistiske regime. Engelsk.

Den iranske Magtmafia og imperialismen
Teheran og andre byer i Iran rystes i disse dage af studenterdemonstrationer. Det islamiske præstestyre er under pres fra oppositionen indefra og fra USA (og Israel) udefra, som har aktiveret deres agenter. Hvad gør de revolutionære kræfter i Iran i en sådan situation?
Af Irans Arbejdets Parti
Irans Arbejdets Parti om besættelsen af Irak og læren for kommunisterne
Den amerikanske invasion af Golf-regionen vil berede en ny gravplads for imperialismen, men denne gravplads vil ikke blive skabt på én dag. De kampens frø, som irakerne sår, og de strålende kampe, de førte, vil bære frugt ikke bare i Golf-regionen, men i mange andre områder.
Se også
Solidaritet med de strejkende arbejdere fra Behshahr Cheet i Iran
Den Islamiske Republik fører en stadig kamp mod den iranske arbejderklasse. For at tilfredsstille Verdensbanken og Den Internationale Valutafond gennemføres en brutal anti-arbejderpolitik. Et eksempel på denne nyliberale politik er den midlertidige lukning af Behshahr Cheet-fabrikken med 1800 arbejdere i de sidste to år - arbejderne har ikke fået løn i de sidste 27 måneder.

Den amerikanske antikrigsbevægelse er nået til et vigtigt punkt
Aktivister opsamler erfaringerne fra den sidste tids kampe og tager fat på spørgsmålet om at organisere sig yderligere.
Leder i The Worker

9. april i Bagdad
Så fikk Bagdad sitt 9. april. Okkupasjonsmaktas larveføtter dundrer i bygatene, fiendens soldater marsjerer i triumf. En irakisk Quisling og en amerikansk Terboven er allerede utpekt.
Nettmagasinet Revolusjon, Norge

Krigen i Elfenbenskysten og dens konsekvenser
Udtalelse fra Den Fjerde Konference mellem Afrikas Kommunistiske Partier i Cotonou, Benin, marts 2003.
Kommunistisk Politik 9, 2003

Om den amerikanske militæraggression mod Irak
Irans Arbejdets Parti (Toufan) om den planlagte amerikanske aggressionskrig mod Irak med en skarp analyse af drivkræfter og modsætninger i forhold til USAs strategi - set fra en region, der er i brændpunktet for dem.
Uddrag. Stop Terrorkrigen
Hele artiklen på engelsk
Download som Word-file
Toufan - International Bulletin Februar 2003

USA bekæmpes ikke med EU!
I den sidste tids EU-debat er Den europæiske union blevet fremhævet som en mulig modvægt til USA. Et stadig mere krigerisk og egenrådigt USA som truer folk verden over, gør EU-medlemskab for Norges del mere attraktivt for nogen.
Udtalelse fra ML-gruppen Revolusjon
Se også
Krigsmotstanden vil ikke la seg avspore, herr Bombevik
Udtalelse til 15. februar 2003

Hysterisk skråleri om islamister
Det såkaldte Irans Arbejder-kommunistiske Parti (Workers-communist Party of Iran, WPI) forsøger her i Danmark - og på verdensplan, idet partiet har afdelinger i andre lande - at skabe splittelse og forvirring i forhold til det brede landsdækkende antikrigsinitiativ "Ingen krig mod Irak" gennem et hysterisk skråleri om 'islamisterne'.
Af Michael Jensen

Den Dominikanske Republiks kommunister har afholdt deres 5. kongres
I november 2002 afholdt Den Dominikanske Republiks Kommunistiske Arbejderparti (PCT) sin 5. kongres. På kongressen, hvis officielle navn var "5. kongres Marino Báez" (opkaldt således til minde om partiets internationale sekretær Marino Báez, der i august 2001 under en rejse gennem Colombia myrdedes af fascistiske dødspatruljer), opsummerede PCT sit arbejde siden den 4. kongres i 1998 og analyserede såvel den nationale som internationale situation og partiets opgaver i forbindelse hermed.

Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti har afholdt sin 5. kongres
Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti (PCOF) har for nylig afholdt sin 5. kongres. Den foretog en grundig status over perioden fra 1995, hvor en omfattende bølge af sociale protester udviklede sig, frem til i dag, hvor et populistisk højre er ved magten oven på den reformistiske venstrefløjs nederlag.
Kommuniké PCOF

En ny side vendes i Ecuadors historie
Sejren til Lucio Gutiérrez i præsidentvalget søndag den 24. november åbner en reel mulighed for begyndelsen på en periode med positive forandringer for Ecuadors folk. Oligarkiet og imperialismen er blevet slået, og Ecuadors arbejdere og folk har opnået en meget betydningsfuld politisk sejr uden fortilfælde i historien.
Leder fra En Marcha

Regeringen tyer til fascisme
Den 20. november vedtog den amerikanske kongres med stort flertal oprettelsen af et gigantisk ministerium, der angiveligt skal tage sig af terrorisme og sikre borgerne, men hvad gemmer der sig egentlig bag?
Fra The Worker, organ for USA's Arbejderparti.

Kampen fortsætter!
Valget af Luiz Inácio Lula da Silva til Brasiliens præsident den 27. oktober repræsenterer - uafhængigt af hvad hans regering vil ende med at gøre - en sejr for arbejderne og det brasilianske folk på deres vej mod frihed og erobringen af socialismen og et nederlag for landets herskende klasser og deres magtfulde massemedier.
Udtalelse fra Brasiliens Revolutionære Kommunistiske Parti (PCR)

Resolutioner og udtalelser fra den ordinære årlige verdenskonference, afholdt i Danmark oktober 2002

STOP EN NY IMPERIALISTISK KRIG MOD IRAK!
STOP DE ENDELØSE KRIGE BUSH HAR PROKLAMERET!

NEJ TIL MONOPOLERNES EUROPA!
NEJ TIL DEN IMPERIALISTISKE EUROPÆISKE UNION!

Nej til ALCA!
Nej til USA's annektering af Latinamerika!

Resolution om Plan Colombia

Resolution om Venezuela

Til kammerat Francisco Caraballo

Forsvar Jose Maria Sison's demokratiske rettigheder!
Stop forfølgelsen af progressive og revolutionære under påskud af 'anti-terrorisme'!

Til kammeraterne i Brasiliens Revolutionære Kommunistiske Parti (PCR)

J.V. Stalin
Oktoberrevolutionens internationale karakter
Til Oktoberrevolutionens 10-års dag
Genudgives ved Oktoberrevolutionens 85-års-dag over hele verden efter beslutning af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer.
Ny udgave på dansk ved Arbejderpartiet Kommunisterne.
Forord
Klaus Riis: Stalin og Oktoberrevolutionen
_________________________________________________________________________

 

Gadens parlament i parlamentet
Samtale med Satur Ocampo

En af de populære oppositionspolitikere på Filippinerne, Satur Ocampo, fra partiet Bayan Muna ('Folket først') har været på et besøg i Europa for at knytte kontakter til beslægtede politiske venstrekræfter i parlamenterne - og for at drøfte den spændte situation på Filippinerne, hvor fredsprocessen mellem regeringen Macapagal-Arroyo og Filippinernes Nationale Demokratiske Front er gået i stå.
Kommunistisk Politik havde lejlighed til at møde ham.

Jose Maria Sison og New People's Army på EUs terrorliste
[Netavisen] På trods af omfattende protester fra brede kredse, indbefattet en lang række parlamentarikere og gejstlige er stifteren af Filippinernes Kommunistiske Parti og nuværende rådgiver for Filipppinernes Nationale Demokratiske Front José Maria Sison blevet anbragt på EUs liste over terrorister (28.10). Sison bor som politisk flygtning i Holland - men risikerer nu at blive udleveret til dødsstraf i USA - eller blive snigmyrdet som led i den amerikanske 'krig mod terror'.
Sison er ikke terorist - men frihedskæmper.
Jose Maria Sison: Svar på EUs terrorstempling (Eng)
Se
Forsvar Jose Maria Sison's demokratiske rettigheder!
Stop forfølgelsen af progressive og revolutionære under påskud af 'anti-terrorisme'!

Udtalelse fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
Oktober 2002
Samme på engelsk
Defend the democratic rights of Jose Maria Sison!
Stop the persecution of progressive and revolutionaries under the pretext of "antiterrorism"!

Se også
EUs nye terrorliste underskrevet Per Stig Møller for Det europæiske Råd (Pdf, eng)
27 svenske parlamentarikere modsætter sig terrorstemplingen af prof. Jose Maria Sison (Eng)
Internationalt solidaritetwebsite for Jose Maria Sison

Omfattende protester mod FTAA i Nord- og Sydamerika
Der var omfattende protester i både Syd- og Nordamerika, da handelsministrene fra 34 lande mødtes i Quito, Ecuador, fra den 27.-31. oktober for at fremme FTAA (ALCA) - det interamerikanske frihandelsområde, som USA kraftigt har lagt sig i selen for at få op at stå. Den 31. oktober marcherede mere end 10.000 i Quito. To marcher med indianske bønder sluttede sig til protesterne - og blev mødt af tåregas og varselsskud. Andre 10.000 demonstrerede i Montreal, Canada, som led i en fællesamerikansk studenterstrejke.
Se hjemmesiden Stop the FTAA

Demonstranter i Quito

 

Nej til ALCA!
Nej til USA's annektering af Latinamerika!

Udtalelse fra Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og organisationer

Tyrkisk valg 3. november: Valgmanifest for DEHAP - Det Demokratiske Folkeparti
Med en spærregrænse på 10 pct. fremtvinges valgforbund. DEHAP er en paraplyorganisation for ARBEJDER-FRED-DEMOKRATI-blokken, dannet af Arbejdets Parti (EMEP), Folkets Demokratiske Parti (HADEP) og Socialistisk Demokratisk Parti (SDP) til parlamentsvalget den 3. november.
Se Valgmanifestet (eng)

Kontrollen over Afrika betales med folkemord
Kommunistisk Politik har talt med en kammerat fra Burkina Faso om den internationale situation efter 11. september, og hvordan den har påvirket forholdene i Afrika - og om borgerkrigen i Elfenbenskysten og Congo.

Elfenbenskysten: "Fransk Afrika" har lidt nok!
En ny krig ryster Elfenbenskysten og deler praktisk talt landet i to. Adskillige udenlandske tropper er blevet indsat, heriblandt flere hundrede franske soldater. USA's intervention er en del af den amerikanske politik med troppeindsættelser overalt i verden og bringer det afrikanske kontinent ind i det store spil, med destabilisering og nyopdeling af indflydelsessfærer, som forskellige imperialistiske magter spiller, og som begyndte med krigen mod Afghanistan og fortsætter med den bebudede krig mod Irak.
Udtalelse fra Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti (PCOF)

Colombia: Uribes undtagelsestilstand er fascistisk
I en ledende artikel i bladet Revolución, der udgives af Colombias Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister (PCdeC-ML), redegøres for partiets holdning til situationen i Colombia efter den amerikanske protegé og fascist Uribe er kommet til magten og har erklæret total krig mod oprørsbevægelserne. CKP/ML leder en af de væbnede befrielseshære, som bekæmper oligarkiet: Folkehæren til Befrielse (EPL).

De revolutionære og antiimperialistiske kræfter vinder frem
Et overblik over situationen i Sydamerika

Sluterklæring fra Det 4. Møde for Antiimperialistiske og Revolutionære Partier og Organisationer i Sydamerika
12. til 14. september 2002 i Cochabamba, Bolivia.

Fælles Nordisk Boykot Israel resolution
Vedtaget som et led i Nordisk Boykot Israel dag lørdag den 14. september 2002
Af Boykot Israel - Danmark, Island-Palæstinensisk Forbund, Boikott Israel - Norge, Palestinagrupperna i Sverige (PGS)

English version

Tunesien: Hamma Hammami og Samir Taamallah løsladt
Efter at have siddet i fængsel siden den 2. februar i år, blev talsmanden for Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti (PCOT), Hamma Hammami, den 4. september løsladt sammen med et andet medlem af PCOT, Samir Taamallah, som følge af deres "dårlige helbredsstilstand".

Hamma Hammami - Politisk fange i Tunesien
Hamma Hammami, talsmand for Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti (PCOT), sidder sammen med tre kammerater nu fængslet, efter at retten i Tunis d. 2. februar stadfæstede dommene på 9 år og 3 måneders fængsel, der in absentia blev afsagt overdem i juli 1999. Abdeljabbar Madouri fik endda lagt to år oveni.Deres "forbrydelse": medlemskab af PCOT.
Se også
Tunesien: Kommunister udfordrer fascistisk diktatur
[KP7, 2002] Hvor står de fires sag nu, og hvad er det, der sker i Tunesien? Kommunistisk Politik har talt med Michael Jensen, der er med i den danske støttekomité (under stiftelse) for de fire.


Slutdeklaration fra Det 6. Internationale Seminar "Revolutionens Problemer i Latinamerika"

Tema: Imperialistisk krig, terrorisme og arbejdernes og folkenes kamp

Erklæring fra de marxistisk-leninistiske og beslægtede partiers seminar i Ecuador
Quito, Ecuador 15.-19. juli 2002

EN APPEL TIL ANTIKRIGSBEVÆGELSEN:
Stop krigen mod Irak før den begynder!

[Netavisen] Af Brian Becker. "Det er bydende nødvendigt at alle progressive arbejder- og antikrigsorganisationer mobiliserer for at stoppe den planlagte amerikanske krig mod Irak."
Forfatteren er meddirektør for International Action Center og medlem af den amerikanske fredskoalition International ANSWERs ledelse

Udgør Irak en reel trussel mod USA?
[Netavisen]
Af Scott Ritter.
Den tidligere FN-våbeninspektør i Irak Scott Ritter siger, at Saddams masseødelæggelsesvåben stort set er afmonterede, og at 'den irakiske trussel' bygger på systematiske løgne - og at præsident Bush har forrådt det amerikanske folk.


Filippinerne - et mål for USAs 'krig mod terror'
Filippinske perspektiver
[Netavisen 19.08.02] Spørgsmål fra den japanske avis Mainichi til Prof. Jose Maria Sison, grundlægger af Filippinernes Kommunistiske Parti (CCP) og chefrådgiver for Filippinernes Nationale Demokratiske Front (NDFP). Den 9. august stemplede USA CPP og NPA (New People's Army) som 'udenlandske terrororganisationer'. Det er et påskud for definitivt at afbryde fredsforhandlingerne mellem regeringen og NDFP - og skal bane vej for massiv amerikansk militær tilstedeværelse på Filippinerne.
Engelsk.
Se også
THE PEOPLE’S ALL-OUT RESISTANCE WILL DEFEAT THE ALL-OUT WAR OF THE ENEMY
Udtalelser fra Jose Maria Sison, Filippinenes Kommunistiske Parti 6. og 10. august 2002
Baggrund
Amerikansk væbnet intervention på Filippinerne og folkets kamp for national frihed
[Netavisen] Gennemgang af USAs militærinterventioner på Filippinerne gennem tiden - og i dag under påskud af 'krig mod terror'.
Af Rep. Satur C. Ocampo. På engelsk.

USA forbereder igen krig mod Irak
[Netavisen] Nu er det Irak, der står for skud. Efter det bombning af Iran? Krig, nød og fattigdom er resultatet af den imperialistiske politik.Reaktionære regimer af den irakiske, iranske og lignende slags må væltes af deres egne folk uden udenlandske kræfters indblanding.
Udtalelse fra Irans Arbejderparti (Toufan). På svensk.

Gurajat: En øjenvidneskildring
[Netavisen] Pogromerne i den indiske delstat Gujarat begået af fascistiske hindu-kredse på muslimer hører til de store forbrydelser i dette århundrede. Vold, kvindeundertrykkelse og etnisk strid er uhyggelige komponenter.
Øjenvidneskildring og baggrundsrapport af Shubhra Nagalia (engelsk)

Terrorismens rige
[Netavisen] Af Kim Chol Myong.
(Syd)koreansk kommentator om USAs historie og nutid som terrorstat.

Den økonomiske krise og imperialismens krise
[Netavisen] En verdenskrise der i omfang kan sammenlignes med den fra 1929 er i udvikling. De faktorer, der kan fremkalde en sådan krise, hober sig op. Dette får monopolborgerskabet til at skælve og skaber nye muligheder for den revolutionære bevægelse.
Hovedresolution fra det internationale kommunistiske seminar ‘Economic Crises and Possibility of a Major World Crisis’, Bruxelles, 2-4. maj 2002. Engelsk.

Tyrkiet: Dødssultestrejken afsluttet
[Netavisen] Udtalelse på engelsk fra de sultestrejkende politiske fanger og deres organisationer i de tyrkiske fængsler om sultestrejkens afslutning fra 28. maj 2002. 92 fanger er døde. På engelsk.

PFLP: Politisk erklæring til EUs terrorliste
[Netavisen] PFLP - Folkefronten til Palæstinas Befrielse - er blandt de nationale og sociale befrielsesbevægelser, som er blevet anbragt på EUs seneste terrorliste. I en udtalelse kommenterer PFLP denne situation - og opfordrer alle politiske partier i Europa til at fordømme USA's og EU's terrorlister.
Se også
EUs nyeste terrorliste

Undtagelsestilstand i Oslo når Verdensbanken mødes
[Netavisen] Har du tænkt dig at demonstrere mod Verdensbanken? Så er du potentiel kriminel! Norske myndigheder og politi lægger med vidtåbne øjne op til en reprise af Göteborg 2001.
Kommentar fra Nettmagasinet Revolusjon.

Verdensbanken kommer til Oslo
[Netavisen] 24. - 26. juni holder Verdensbanken sit årlige udviklingsmøde (ABCDE) i Oslo.
Verdensbanken er en af de største globale imperialistiske institutioner og hører sammen med Den Internationale Valutafond IMF. Oslo2002 er navnet på hovedkoalitionen, som mobiliserer folk til at demonstrere mod Verdensbankens politik.
Se også
Om Verdensbanken, ikkevold og aktionsenhed
Af ML-gruppen Revolusjon

Fagforeningsbevægelsen i Rusland
[Netavisen] Af Anatolii Pizhov, sekretær for den internationale afdeling i landsforbundet af russiske fagorganisationer "Zaschita Truda" (Arbejdets Forsvar). Den russiske delegations tale ved den 3. europæiske faglige kongres i Grækenland, 1. juni 2002.

Bush ikke velkommen - hverken i Frankrig, Europa eller noget andet sted
[Netavisen] Også de franske krigsmodstandere forbereder sig på at give den amerikanske præsident en 'varm' modtagelse i form af demonstrationer og protester. Forskellige arrangementer er annonceret til den 16. maj, hvor Bush kommer til Paris.
Se også udtalelsen (på fransk)
Bush n'est pas le bienvenu - ni en France, ni en Europe, ni ailleurs

Var AFL-CIO indblandet i kuppet i Venezuela?
[Engelsk] Opererer det amerikanske LO AFL-CIO stadig i udlandet - sammen med Bush-administrationen? Allerede i februar protesterede aktivister mod dets støtte til en højre-fagforening og kupplaner.
By Katherine Hoyt. Co-coordinator of the Nicaragua Network

Hasteopråb til verdenssamfundet:
Bryd tavshedens sammensværgelse og aktionér før det er for sent

Appel fra fremtrædende palæstinensiske intellektuelle .

BUSH! FORSVIND!
[Netavisen] Solidaritetshilsen fra det ecuadorianske folk til det peruvianske folk i anledning af Bush's besøg i Peru den 23. marts 2002

Stalin vender tilbage
[Netavisen] I Rusland er den sociale kamp særdeles skærpet 10 år efter det revisionistiske Sovjetunionens sammenbrud - og efter 10 års tordnende fallit for det råkapitalistiske system, som fulgte efter. I Beslane i Nordossetien er det kommet til udtryk i at en Stalin-buste er blevet opstillet i bymidten.

EU optrapper kolonialistisk indblanding i Zimbabwe
Workers Daily Internet Edition. UK. Eng. Kritik af EUs politik og dokumentation omkring Cotonou-aftalen og SADC Parlamentarisk Forum, som EU-beslutningen om sanktioner henviser til.

Porto Alegre 2-erklæringen på dansk:
Modstand mod nyliberalisme, krig og militarisme:
for fred og social retfærdighed

Engelsk udgave

Call of social movements
Resistance to neoliberalism, war and militarism: for peace and social justice

Rusland: En ny generation af revolutionære
Fra Proletarskaja Gazeta, 'Arbejderbladet' - de russiske marxist-leninisters avis - kommer denne beretning om genopbygningen af et revolutionært ungdomsarbejde i en helt ny generation, der må forkaste den forudgåendes fejltagelser.
Det er skrevet af en af ungkommunisterne, komsomollerne, i Nord-Ossetien, en af de kaukasiske republikker i Rusland, Vladimir Gabanov.

The 'Civilized World' of Capitalism is the Source of Terrorism and Wars
Den russiske marxistisk-leninistiske avis Proletarskaja Gazeta analyserer den amerikanske terrorkrig, felttoget i Afghanistan, olien i Kaukasus og den russiske stats politik: Kapitalismens 'civiliserede verden' er kilden til krig og terror. På engelsk.

Global monopolisering
"Globalismen" er imperialismen på sit stærkeste, men også svageste. Den globaliserede, nye verdensorden er en kolos på lerfødder.
Af Revolusjon, Norge

Filippinerne: New Peoples' Army fordømmer amerikansk militært engagement
Et interview (på engelsk) med Ka Benjie, kommandør i folkehæren, ledt af Filippinernes Kommunistiske Parti, på det sydlige Mindanao i magasinet Bulatlat. Benjie fordømmer den stadig voksende amerikanske militære indblanding, som ikke kun vil komme til at ramme 'muslimske fundamentalister'. Også befrielseshæren New Peoples' Army er på den amerikanske liste over terroristorganisationer.

Efter udnævnelsen af Eduardo Duhalde til Argentinas præsident
En håndfuld ledere, som var en del af og medskyldige i regeringerne under Menem og De la Rúa, har nu indsat Eduardo Duhalde som nationens præsident. De dækker over, at det var dem selv, der førte landet til sammenbrud ved at tjene imperialismens og oligarkiets allersnævreste interesser.
Udtalelse fra Argentinas Revolutionære Kommunistiske Parti 2. januar 2002

ARKIV VERDEN 2000-2001


Flere artikler fra folkenes kamp 2001 i

Netarkiv