Resolution om Plan Colombia

1. Yankee-imperialisterne er i færd med at planlægge en altødelæggende plan imod folkene i den andinske region, og særligt Colombia, for at fastholde en jernhård politisk, økonomisk og militær kontrol over regionen og forsætte udbytningen af denne. Som påskud bruger de den såkaldte "kamp mod narkoen", en narkoproduktion og -trafik, som de selv tillader og fremmer.

2. I Det Andinske Initiativ, eller Plan Colombia, påtænkes oprettelsen af amerikanske baser i Colombia og dets nabolande, brug af landenes civile og militære infrastruktur og logistik samt oprettelsen af en multinational hær.

3. I forhold til de forskellige imperialistmagters rivalisering om herredømmet i Latinamerika betyder Plan Colombia en styrkelse af den amerikanske overmagt i regionen i dennes forsvar for at bevare Latinamerika som sin baggård, selvom planen udtrykker alle imperialistmagters mest umiddelbare interesser.

4. I vores Latinamerika, og særligt i Colombia, er strukturen i den imperialistiske dominans nået en sådan svækkelse, at uden en eskalation i den reaktionære krig vil man ikke kunne besejre det folkelige oprør og kontrollere masserne.

5. I Latinamerika begynder folkenes forhåbninger til kampen og deres voksende had til al imperialistisk kontrol, udbytning og undertrykkelse at vise sig med stor kraft.

6. Imperialismen har udviklet meget tætte bånd til de indfødte borgerskab for at kunne opretholde sit herredømme og skjule sit arbejde for at udvikle forskellig forvirring og fremme bestemte intriger, der afleder den revolutionære kamp fra dens strategiske mål.

7. Den colombianske regerings planer er ikke andet end en tilpasning af de amerikanske diktater til de nationale forhold. Vores konference fordømmer dem derfor og erklærer samtidig, at de kun tjener finansoligarkiets og imperialismens interesser og er vendt imod Colombias arbejderklasse og folk.

9. Arbejderne og folkene i de lande, som imperialismen har indrulleret i Plan Colombia, må forstærke deres aktioner for at modsætte sig brugen af deres lande, materielle ressourcer og nationale hære i den totale krig mod Colombia og dets folk, som den amerikanske imperialisme planlægger.

9. Vores konference udtrykker sin solidaritet med det colombianske folk og opfordrer det til at bekæmpe imperialismen og borgerskabet i det perspektiv at udvikle klassekampen for et frit og demokratisk Colombia.

10. Vi hilser den kamp, der føres af Colombias arbejderklasse og folk, af guerillabevægelsen i form af Colombias Revolutionære Væbnede Styrker (FARC), Hæren til National Befrielse (ELN) og Folkehæren til Befrielse (EPL), og vi hilser det arbejde, der udføres af venstrefløjen, herunder revolutionære partier og organisationer, og særligt det arbejde, der gøres af kammeraterne i Colombias Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister (PCdeC-ML).

Danmark, oktober 2002

Benins Kommunistiske Parti - PCB
Brasiliens Revolutionære Kommunistiske Parti - PCR
Colombias Kommunistiske Parti (Marxister-Leninister) - PCC(ML)
Arbejderpartiet Kommunisterne, Danmark - APK
Arbejdets Kommunistiske Parti, Den Dominikanske Republik - PCT
Ecuadors Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti - PCMLE
Arbejdernes Kommunistiske Parti, Frankrig - PCOF
Arbejdets Parti (Toufan), Iran - PTI
Tysklands Kommunistiske Parti - KPD
Organisationen til genopbygning af Grækenlands Kommunistiske Parti
Organisationen for Italiens Proletariske Parti
Mexicos Kommunistiske Parti (Marxister-Leninister) - PCM(ML)
Den marxistisk-leninistiske organisation Revolusjon, Norge - MLO Revolusjon
Den Kommunistiske Organisation Oktober, Spanien - OC Octubre
Tyrkiets Revolutionære Kommunistiske Parti - TDKP
Røde Flag (Bandiera Roja), Venezuela
Øvre Voltas (Burkina Fasos) Revolutionære Kommunistiske Parti - PCRV