Tunesien: Hamma Hammami og Samir Taamallah løsladt

Hamma Hammami

Efter at have siddet i fængsel siden den 2. februar i år, blev talsmanden for Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti (PCOT), Hamma Hammami, den 4. september løsladt sammen med et andet medlem af PCOT, Samir Taamallah, som følge af deres "dårlige helbredsstilstand".

De to løsladte afsonede fængselsdomme på henholdsvis 3 år og 2 måneder og 1 år og 9 måneder, domme, der den 31. marts var blevet stærkt reduceret i forhold til de meget høje og groteske domme på over 9 års fængsel, som de to ved en ægte skueproces var blevet idømt den 2. februar.

Derimod sidder to andre PCOT-medlemmer, Abdeljabbar Madouri og Ammar Amroussia, fortsat fængslet og afsoner deres domme på henholdsvis 3 år og 9 måneder og 2 år og 4 måneder for deres medlemskab af det illegale PCOT.

Løsladelsen, der ikke er nogen endelig løsladelse, fordi den er sundhedsmæssigt betinget, kommer efter sultestrejker fra såvel de fængslede som Hamma Hammamis kone, Radhia Nasraoui, en stadig forværret sundhedstilstand hos de fængslede samt et massivt såvel indenlandsk som udenlandsk pres fra de talrige menneskerettigheds- og solidaritetsorganisationer, der kræver ubetinget løsladelse for de fire samt for alle politiske fanger i Tunesien.

Se også
Solidaritetsside for Hamma og hans kammerater

Netavisen 6. september 2002