Arkiv Synspunkt 2012

Arkiv Synspunkt 2011

Arkiv Synspunkt 2010 og tidligere årgange

Artiklerne i Synspunkt udtrykker ikke nødvendigvis APKs/Kommunistisk Politiks holdning

Udtalelser fra APK



 

Se også rubrikkerne

Bag injerne
Debat
Global debat

 

 

 

 


ARKIV SYNSPUNKT 2013

 

Masser af gode grunde til nej til patentdomstol
[Netavisen] Patentdomstolen truer beskæftigelsen og de mindre virksomheder, konstaterer Folkebevægelsen mod EU, der ser frem til folkeafstemningen den 25. maj 2014 og et folkeligt nej. Både fagbevægelsens medlemmer og mange arbejdsgivere har gode grunde til at ønske Danmark ude af EU’s patentdomstol. Folkebevægelsen forlanger også en folkeafstemning, hvis regeringen nu træffer beslutning om at indlemme Danmark i eurolandenes Bankunion.

Fakler mod magten: Modstanden må organiseres og styrkes
[Netavisen] Der blev tændt lys i mørket over hele landet, da der protesteredes mod den katastrofale kontanthjælpsrefom, samtidig med at folketinget vedtog en asocial finanslov og EU med Bankunionen tager og nye skridt mod eurostaten.

APK-København: Velfærd - ikke krig
[Netavisen] Løbeseddel ved Fakkeltoget mod kontanthjælpsreform i København

Verdenshistoriens største løgn
[KP12,2013] Kapitalismen kan ikke holde sine løfter. Det er et system, som sikrer de rige på de manges bekostning. Nogle hundred håndfulde milliardærer og euromillionærer har det godt. Alle andre får det mere skidt. Det kan ikke holde. Et revolutionært alternativ presser sig på.

7 små ministre…
[Netavisen] I  børnesangen var der 10, der var 9, der var 8, der var 7 ... små cýklister ude på tur. I dag er cyklisterne blevet voksne og ministre, og kører på stribe den sidste tur i deres fine biler …

Nej til imperialistisk indblanding i Afrika: Ingen danske tropper til Mali
[KP12, 2013] Danmark er af FN blevet bedt om at deltage i den militære intervention i Mali. Fredsbevægelsen siger Nej.

Nelson Mandela 1918-2013
[Netavisen] Den sydafrikanske apartheidmodstands førstemand Nelson Mandela var gjort af det stof, der skaber myter. Han var frihedshelten, der efter 27 års indespærring som dømt terrorist på Robben Island kunne gravlægge det mest brutale racistiske mindretalsregime på kloden.

Finanslov 2013: Enhedslisten på optur, men fanget i det parlamentariske dynd
[Netavisen] Vejen med accept af en EU-liberalistisk finanslov har sin egen indre dynamik. Kræfter i Enhedslisten, som i praksis ønsker at føre modstand mod den EU koordinerede bølge, der hærger alle landene i Europa med angreb på social velfærd og afvikling af store dele af den offentlige sektor, vil uundgåeligt komme i stadig mere modsætning til positionen hos Enhedslistens top.

Hvad Enhedslisten glemmer at fortælle om efteråret 2013
[Netavisen] Tiden går hurtigt i dansk politik. Det er kun uger siden, at Enhedslisten fik et markant og historisk godt resultat ved kommunalvalget, nu er partiet havnet udenfor døren, den varme rus er forsvundet og en mistrøstig vinterstemning har bredt sig.

Al den snak om historiske investeringer i uddannelser – det er LØGN'
[Netavisen] Som i København samledes de studerende på universitetet i Aarhus til en kæmpe manifestation mod 'Hurtigere-ud-reformen. Her talte Formanden for Studenterrådet, Per Dalbjerg.

KV2013: Status quo og en bevægelse mod venstre
[Netavisen] I grunden er alle valg under kapitalismen først og fremmest en mønstring af klassekræfterne og en afspejling af styrkeforholdet mellem klasserne, men i en parlamentarisk forvrænget form, og sløret af mediemanipulation. Enhedslistens markant gode valgresultat er en afspejling af en bevægelse mod venstre, der kræver et brud med den ’røde’ regerings faktiske politik.

Protestér mod nedskæringsfelttoget! Stem progressivt eller stem blankt
[KP11, 2013] De to blokke i dansk politik tørner igen ud for at fiske stemmer ved kommunalvalget torsdag den 19. november. Både ’rød’ og blå blok oplever et popularitetsfald og en tillidskrise af hidtil uset omfang.

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

SRSF har videreført og skærpet regeringens sparepolitik
[Netavisen] SRSF har i stik modsætning til valgløfterne ikke blot videreført, men endog skærpet VK – regeringens sparepolitik overfor den kommunalt leverede velfærd med klar forringelse af velfærdens standard til følge.
Af Henrik Herløv Lund


Præretroperspektivistisk revy over dansk politik
[Netavisen] "Advarsel mod moseområde” skulle der stå på indgangen til valglokalet. Det er råddenskab næsten  hele vejen igennem.

Rødt, blåt eller bare gråt
[KP11, 2013] Der er iværksat en intensiv, nærmest panisk kampagne for at få de unge til urnerne. Onsdag den 20. november er vi klogere på, hvorvidt det lykkes. Det kan i hvert fald fastslås, at det er vanskeligt at se på indholdet af partiernes politik, hvad der skulle lokke de unge til fedtefadet

Kommunalvalg 2013: Stem progressivt eller stem blankt
[KP10, 2013] At stemme progressivt betyder ikke at stemme på de nyliberale blokpartier og deres kandidater, men at stemme på progressive lister eller personer, der går imod både ’rød’ og blå blok, som bekæmper nedskæringspolitikken og vil have Danmark ud af EU og de imperialistiske krige. De findes ganske få steder. Hvor de ikke findes, er alternativet at vise sin protest ved at stemme blankt.

Om den internationale situation: Sluterklæring fra det 19. plenarmøde i IKMLPO
Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer har i Ecuador afholdt det 19. verdensmøde siden stiftelsen

Hvad er Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer IKMLPO?
IKMLPO - bedre kendt under den spanske forkortelse CIPOML - er et samarbejde mellem marxistisk-leninistiske kommunistiske partier og organisationer på alle kontinenter.

Se også
"Quito-erklæringen' 1994: Kommunistisk appel til verdens arbejdere og folk

EU-eliten går frem i hurtigt tempo: Kampen mod EU-staten og for dansk udtræden sat på dagsordenen
[Netavisen] EU-eliten har sine planer for den hurtige udbygning af monopolernes unionsstat - men EU-modstanden med Folkebevægelsen mod EU i spidsen i Danmark ruster sig også til kamp, i sidste ende om det danske medlemsskab.

Vær med til sikre og udvikle de alternative folkelige medier: Bliv medlem af Oktober Støttekreds
[Netavisen] Det bliver stadig vigtigere med opbygningen af folkelige og alternative medier, der kan imødegå de borgerlige mainstream-mediers daglige hjernevask. Venner og støtter af disse alternative medier og af Oktober-butikkerne i København, Århus og Odense har dannet en landsdækkende forening – Oktober Støttekreds – for at sikre deres drift og udvikling.

Strøtanker: En vision for fremtiden
[Netavisen] Det var svært for mennesker i epoken med uhæmmet vækst og forbrug at forestille sig den fantastiske kreativitet og livsglæde, der nu er kommet til udfoldelse

Jo fandeme er det samfundets skyld: Frem med fællesskabet
[Netavisen]Individualismeholdning må fortrænges - fællesskab og klasseholdning må frem
Af Henning Paaske Jensen, APK Odense

Ny bog: »Krise til opstand«: Klassekampen er ikke længere en ensidig affære
[Netavisen] Den internationale neoliberale offensiv udfordres nu fra både Europa, USA, Mellemøsten og Asien. Her følger et redigeret uddrag af den netop udkomne bog »Krise til opstand«.
Af Mikkel Bolt, Kontradoxa (Modkraft)

For 20 år siden: Kup i Rusland
[Netavisen Den 4. oktober 2013 var det 20 år siden Boris Jeltsin afsluttede sit statskup og stridighederne med Ruslands Folkedeputeredes Kongres (den øverste lovgivende institution) ved at beskyde den bygning (Det Hvide Hus), hvor de folkedeputerede var forsamlet, med tanks. I modsætning til begivenhederne i Kina i 1989 blev og bliver begivenhederne i 1993 i Rusland ignoreret i Vesten, og hvis de bliver omtalt, så er det ofte med en pro-Jeltsin vinkling.

41 år efter EF-afstemningen i 1972: EU-modstanden er ikke til salg!
[Netavisen] I anledning af 41-året for EF-afstemningen: Folkebevægelsen mod EU siger ja til verden, ja til velfærd og nej til EU. Den modstand har eksisteret i over 40 år. Og den er ikke til salg!
Af Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU

Dorte Grenaa: 'Det er os - Underdanmark - der har visionerne - os der har drømmene'
[Netavisen] Der må skabes en levende og kæmpede bevægelse for at udvikle et alternativ. En bevægelse der består af levende og kæmpende mennesker som os, der står her i dag og allerede er gået i gang på forskellig vis. Vi kommer i mange former, farver, aldre og politisk baggrund (vældig ofte de politisk ukorrekte), men vi er fælles om at ville skabe et nyt politisk alternativ.

En livsfarlig situation for menneskeheden: Brændselspølen i Fukushimas Enhed
[Netavisen] ”Et spørgsmål om menneskehedens overlevelse” : Verdenssamfundet må nu tage ansvaret og kontrollen med Fukushima, siger Harvey Wasserman, redaktøren af NukeFree. Der må sammensættes et hold af internationale atomeksperter til at sikre en enhed i det havarerede atomkraftværk, der truer med at bryde sammen inden for kort tid med katastrofale globale konsekvenser.

Udviklingsminister Friis Bach: ”Jeg siger det ikke, og jeg mener det ikke”
[Netavisen] Efter den danske udviklingsminister Friis Bachs opfattelse skyldes fattigdom og sult i Afrika, at der fødes for mange børn. Her indskriver han sig i en gammelkendt imperialistisk tradition for børnebegrænsning som metode til politisk og økonomisk kontrol.
Af Tine Spang Olsen

APK: STOP NEDSKÆRINGERNE! Rul reformerne tilbage - Social genopretning nu!
[Netavisen]Modstanden  mod SRSF-regeringens og blå bloks nedskæringspolitik og de asociale EU-reformer, som de gennemfører i fællesskab, fortsætter – fra folketingets åbning og i hverdagen!

Nej til lønnedgang og nedskæringsreformer!
Vi tager Danmark tilbage

Folder i pdf her

Nedskæringsreformerne og regeringens ’sociale 2020-mål’
[Netavisen] Regeringen vil vinde både kommunalvalg og folketingsvalg på ’tryghed’. Men dens egne nedskæringsreformer skaber selv de sociale katastrofer, som dens ’sociale 2020- mål’ skal rette en smule op på. Enhedslistens balancegang mellem kritik og støtte skaber ikke noget alternativ.
Af Dorte Grenaa

Giv folketinget modstand !
[KP09, 2013] Bravo! Godt gået! 6000 slagteriarbejdere på Danish Crown sagde Nej til en aftale om en  lønnedgang på 6,4 pct – svarende til 25.000 kr. om året før skat. De var ellers udset til at være pionerer for en ny type overenskomster i den private sektor: Direkte og massiv lønnedgang. Det kom som en ubehagelig overraskelse ikke bare for arbejdsgiverne og de klassesamarbejdende forbundstoppe, men også for regeringen og flertallet af folketingspolitikere, der presser på for at gennemføre lønnedskærings-politikken.

Syrien-krig ikke afværget: Fredsbevægelsen må styrke sig
[Stop Terrorkrigen] Vi må forbinde alle de kræfter der ønsker fred, og går imod krig. Fredsbevægelsen kan i Syrien ikke støtte den ene eller anden krigsførende part, og ikke støtte stormagtens kanonbådsdiplomati. Krig er ingen løsning.
Tale på vegne af Århus mod krig og terror ved demonstrationen den 15. september 2013

Af Franz Krejbjerg

Dansk imperialisme: Afrika
[Netavisen] Jeg bladrede forleden i et TV program og fik øje på en udsendelse med titlen 'Tag en bid af Afrika'. Interessant! En udsendelse om imperialisme i Afrika, ikke så tit de viser den slags tænkte jeg. Det viste sig så også at være et madprogram...
Af Tine Spang Olsen
Indlæg på seminaret 'Modstand mod det nyliberale amokløb' 7. september 2013 i København

Militariseringen  af EU og Danmarks placering
[Netavisen] Da jeg gik i skole, havde vi så gamle atlas, at de afrikanske lande havde farver efter hvilken europæisk kolonimagt, de havde tilhørt. Lægger man det atlas over et kort i dag, fremgår det tydeligt, at EU er i gang med at generobre de gamle afrikanske kolonier fra vest til østafrika med både økonomisk, politisk og militærmagt.
Dorte Grenaas indlæg på seminaret 'Modstand mod det nyliberale amokløb' 7. september 2013 i København

Fraktionskampe i Enhedslisten: Exit VS
[Netavisen] Venstresocialisterne (VS)  har nedlagt sig selv på et møde den 8. september 2013.

Obama og Syrien: 'Den store edderkop i midten af spindet'
[Netavisen] Tale til demonstrationsmødet i Århus mod angreb på Syrien fredag den 30. august, arrangeret af Århus mod krig og terror
Af Kaj Rudi Rasmussen


En personlig krigskommentar: Krigens blinde øje og halve sandheder
[Netavisen] At det primært er udenlandske interesser der hiver Syrien fra hinanden synes oplagt, og det er naturligvis de samme aktører, der er indblandet,  som det har været al den tid der har været mennesker i området.
Af fsk

APK og DKU: Stop USA's og NATO’s angreb på Syrien! Ingen dansk krigsdeltagelse!
[Netavisen] Den danske regering har meldt sig som villige til at kaste Danmark ud i endnu et krigseventyr, sammen med USA, NATO-landene og andre villige.
Det vil være en nn ny krig på et løgnagtigt grundlag.  En ny krig imod folkeretten. En ny katastrofe.

Finansloven, konkurrencestaten og Enhedslistens sigtelinjer
Regeringens finanslovforslag vil være en ny asocial og nyliberal EU-lov, som  Enhedslisten brænder efter at sætte sine fingeraftryk på. Fra partiets sommergruppemøde er der fremlagt nogle ’sigtelinjer’ for at vende udviklingen og vinde kommende valg
Af Klaus Riis

Videnskabelig socialisme: ”Den eneste forgængelige og dødelige teori i det kapitalistiske samfund”
[Netavisen] Socialismen, den videnskabelige marxistiske socialisme, erklæres igen og igen for forældet og død. Og det er den blevet uden ophør gennem mere end 150 år.Én ting er, at det mildt sagt er noget mistænkeligt, at ovennævnte skribenter ustandselig  må hen og løfte på låget til 'marxismens kiste' for igen offentligt at konstatere, at ”den er altså død”. Noget andet er, at så mange andre teorier tilsyneladende er så levedygtige og friske, som var de født i går.


Nej til lønnedgang og nedskæringsreformer!
Vi tager Danmark tilbage
[Netavisen] Arbejderpartiet Kommunisterne kalder til debatmøde torsdag d. 3. oktober .

Her er whistleblowere - Hvor er den kritiske presse
[Netavisen] I dag straffer en amerikansk militærdemonstol Bradley Manning for hans afsløringer af amerikanske krigsforbrydelser. Mainstream-medierne forkuserer på personen bag - ikke på afsløringerne.
Leder Det antifascistiske tidssskrift Håndslag 3, 2013

Optakt til et nyt lusket ’nationalt EU-kompromis’
[KP08,2013] Der skal noget snedigt til for at fastholde Danmark på unionssporet. Derfor har regeringen opfundet et ’nyt nationalt kompromis’ der skal eliminere det ’gamle nationale kompromis’ med de fire danske EU-undtagelser fra 1992. Venstre er med på 'kompromiset', en aftale indenfor EU-tilhængerfløjen, kemisk renset for modstandersynspunkter.

Nedskæringer skal 'løse krisen': Hvad så med den næste krise?
[Netavisen] Den nuværende økonomiske krise trækker ud og bliver brugt som den selvindlysende forklaring på den brutale og asociale nedskæringspolitik, de ’ansvarlige’ partier fører. Der gives både del- og bortforklaringer af konkrete kriser, men ingen fortæller, at kriserne akkumuleres og vender kraftigere tilbage. At krisemedicinen udløser ny krise.

Er al-Sisi vore dages Pinochet ?
[Netavisen] Begge generaler har taget magten ved et blodigt kup og med USA i kulissen og under påskud af at skabe orden i kaos.

Om slagtning, medier og politikere
[Netavisen] I sommerferien startede den fremmedfjendske Pia Kærsgaard og Co op på "afsløring" om halalslagtning og følges nu op af selveste statsministeren.
Af Henning Paaske Jensen

Grover Furr: ”Mordet på Sergei Kirov”
[Netavisen] Den amerikanske historieprofessor Grover Furr har i årevis skrevet artikler og bøger om Sovjetunionens historie. For nylig er udkommet en ny engelsksproget bog om emnet ”Mordet på Sergei Kirov” Kirov-sagen blev i 30'erne udgangspunktet for optrævlingen af konspirationscentre, der afslørede flere sovjetiske topfolk som forrædere. Den er af stor betydning for bedømmelsen af de efterfølgende retssager, der er kendt som ’Moskvaprocesserne’.

Mikael Wiehe: Anna Lindh og torturen
[Netavisen] Den svenske folkesanger Mikael Wiehe begrunder her, hvorfor han afslog at give tilladelse til at hans sang ”En sång til modet” kunne spilles til 10 års mindeceremonien for daværende svenske udenrigsminister Anna Lindhs død. Anna Lindh blev angrebet af en knivstikker d. 10. september 2003 og døde dagen efter.
Af Mikael Wiehe

Dansk imperialismes fodaftryk: Soja og palmeolieproduktion i Latinamerika og Asien
[Netavisen] Dansk storlandbrug er på vej mod det bedste eksportår nogensinde. Men det sker på bekostning af befolkningerne i tredje verdens lande, på bekostning af deres ret til jorden, deres regnskov, deres miljø og arbejdsforhold.

EU indfører traktatstridige sanktioner mod Færøerne – Danmark er med
[Netavisen] EU har besluttet at iværksætte sanktioner mod Færøerne. Færøske fiskere nægtes adgang til EU –havne og der indføres importforbud mod færøsk fisk til EU. Der forberedes også sanktioner mod Færøerne og Island i makrelstrid. EU-sanktionerne strider mod FN’s havretskonvention.

Bradley Mannings dom: Skræmmeeksempel for kommende whistleblowere
[Netavisen] Bradley Manning, whistleblower og tidligere menig i den amerikanske hær, har modtaget sin dom fra det amerikanske retsvæsen. Med dommen statueres der et hårdt eksempel overfor fremtidige whistleblowere.

CIA's og NATOs hemmelige hær: Stay Behind i Danmark må undersøges til bunds
[Netavisen] Stay Behind-grupperne - det amerikansk sponsorerede og anførte hemmelige antikommunistiske  terrornetværk, som blev opbygget og var aktivt i Vesteuropa under den kolde krig, og også er kendt under betegnelsen Gladio – samarbejdede  i Danmark med hjemmeværnet og den socialdemokratiske efterretningscentral AIC.

To år efter Breiviks massakre på Utøya: Stop nazismen og dens fremmarch
[Netavisen] Det er 2 år siden, at fascisten Anders Breivik skød og dræbte 77 på den norske ø Utøya. De fleste var ganske unge mennesker, der var forsamlet på sommerlejr. Automatreaktionen i stort set alle medier var dengang, at der var tale om et muslimsk terrorangreb, men attentatet kom fra en blond nynazist. Den forbryderiske nazisme er stadig aktiv og fremmes i dag af kræfter over hele verden.

Opvækkelsen af folkenes kamp  i Latinamerika og Caribien kræver en revolutionær ledelse
Latinamerika er skueplads for en ny bølge af sociale protester. Det er arbejdernes, ungdommens og folkenes svar på de brudte løfter; de ufolkelige politiske tiltag; den kyniske korruption i de øverste regeringskredse; overførslen af naturressourcer til udenlandsk kapital; og endelig et svar på de gamle og nye økonomisk-politiske programmer, som søger en styrkelse af kapitalens herredømme.
Erklæring fra mødet af marxistisk-leninistiske partier i Latinamerika og de caribiske lande
Quito, Ecuador juli 2013

En verden i oprør
[KP07,2013]Vi har set det i land efter land - så på det ene kontinent, så på det andet:  På overfladen kan der se roligt ud, men pludselig, af nogen anledning, eksploderer det i folkeligt raseri og gigantiske massemanifestationer. Det ulmer under overfladen, og det ulmer hvor som helst. Magthaverne er skrækslagne over at se folk, som rejser sig i protest og går på gaderne, hvor de end vender sig hen. Næste gang lige for næsen af dem, eller i ryggen …

Nedskæringer skal 'løse krisen' Hvad så med den næste krise?
[Netavisen] Den nuværende økonomiske krise trækker ud og bliver brugt som den selvindlysende forklaring på den brutale og asociale nedskæringspolitik, de ’ansvarlige’ partier fører. Der gives både del- og bortforklaringer af konkrete kriser, men ingen fortæller, at kriserne akkumuleres og vender kraftigere tilbage. At krisemedicinen udløser ny krise.

Forhandlinger mellem EU og USA: Fri handel og fri investering for de multinationale
[Netavisen] Forhandlingerne mellem EU og USA om fri handel og investering er i gang. En aftale om fri handel og investering vil udelukkende blive indgået af og for de multinationale firmaer og den vil betyde et stort angreb på arbejdsforhold og sundhed.

Tyrkiets Arbejdets Parti EMEP: Vi støtter Ægyptens krav om ægte demokrati
[Netavisen] Vi er solidariske med det ægyptiske folk, at deres længsel efter frihed og demokrati også er vores, og at vi tager klar afstand fra militærkuppet, der forsøger at kapre folkets revolution.

Egypten: ‘Demokratisk’ kup og imperialisme
[Netavisen] USA-imperialisterne håber med militærkuppet, at kunne bevare den gamle orden i Ægypten med visse modifikationer. Et kup udført af den hær, der forsvarede USA’s marionet Mubarak i Ægypten igennem mere end 30 år og havde en afgørende rolle i undertrykkelsen af den nationale og demokratiske bevægelse i Ægypten.
Af Irans Arbejdets Parti (Toufan)

Erfaringer fra Tyrkiet
: Folket lærte sin egen styrke at kende
[Netavisen] AKP regeringens aggressive svar på protesterne imod planerne om at forvandle Gezi Park til et indkøbscenter, blev gnisten der tændte den folkelige eksplosion. Lige nu kan det se ud som om massekampen og modstanden blandt folk er blevet mindre, men vreden er ikke nedtonet. Kampen fortsætter under andre former.
Af Arbejderpartiet EMEP

Imperialismens 'demokratiske' kup Militæret har taget magten i Ægypten
[Netavisen] I Vesten hyldes militærkuppet i Ægypten som 'demokratisk'. og det støttes af de pro-vestlige kræfter i den ægyptiske 'opposition' til den afsatte præsident Mursi og det muslimske broderskab. Men det har ingen planer om at indfri den ægyptiske folkeopstands krav.

Norge som asylland: Giv Snowden asyl nu!
[Netavisen] Hvis der virkelig er nogen forskel på en rød-grøn og en blå-grøn regering, når det gælder udenrigspolitik og justits har Stoltenberg og Co nu en anledning til at vise det ved øjeblikkeligt at give whistlebloweren Edward Snowden politisk asyl i Norge.
Af Kpml (Norge)

Jagtet af Obama: Udtalelse fra Edward Snowden i Moskva
[Netavisen] Whistlebloweren Edward Snowden er blevet frataget sit amerikanske pas og har anmodet om asyl i ikke mindre end 22 lande. Snowden opholder sig stadig i en lufthavn i Moskva, hvorfra han den 1. juli udsendte en erklæring

Om situationen i Europa
Det regionale træf for de marxistisk-leninistiske partier i Europa, medlemmer af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer IKMLPO, afholdtes i juni 2013 i Stuttgart, Tyskland.
Udtalelse fra de marxistisk-leninistiske partier og organisationer i Europa

Dansk imperialisme: Svinekoncerner overtager østeuropæisk landbrugsjord
[Netavisen] At ekspandere på det østeuropæiske marked er en gammel drøm for dansk industri og storlandbrug. I dag, efter murens fald, sættes drømmen igennem i med brask og bram. Dansk landbrugskapital ejer nu 79 store svinefarme hvor de tjerner styrtende med penge. Et af resultaterne: Massevis af østarbejdere i Danmark

Edward Snowden: Samvittighedens mod
[Netavisen] Lige nu topper den 30-årige IT-tekniker Edward Snowden, tidligere ansat i det amerikanske sikkerhedsagentur NSA og i efterretningstjenesten CIA, den amerikanske Most Wanted-liste. Han har hjulpet 'fjenden': Dig og mig.
Af Klaus Riis

PS! Danske politikere på Taksim pladsen - Når virkeligheden trænger sig på
[Netavisen] To feterede politiske smalltalkere, de unge danske mænd Dan Jørgensen (S) og Morten Messerschmidt (DF) – p.t. medlemmer af EU-parlamentet - var midt i optagelserne til en tv-serie til DR2 om Europa og EU, da de kom ud for virkeligheden som den ser ud for ungdom med noget rigtigt på hjertet.

Sommerens kioskbasker: Mord i Tisvildeleje
[Netavisen] Eller dengang ordet Slagtning eller Aflivning gik af mode

Frihedsmuseet: En dokumentation
[Netavisen] Formanden for Aktive Modstandsfolk Frede Klitgård har lavet følgende kronik til Politiken, som har afvist at bringe den
Af Frede Klitgård

G8 i Belfast: Topmøde under folkeopstande
[KP06, 2013] Belfast tog imod G8-landene med demonstrationer. Det er G8 og ingen andre, der har været kernen i at gennemføre den nyliberale globale offensiv, der har kastet millioner og atter millioner ned i håbløs fattigdom og forgyldt rigdommen, mens den ene imperialistiske krig med garanteret massedød og smadring af de angrebne lande har afløst den anden.
Leder

IKMLPO: Solidaritet med de folkelige protester i Tyrkiet!
[Netavisen] Den tyrkiske regering vil i kapitalens interesse ødelægge Gezi-parken i Istanbul for at skabe plads til et mega-byggeprojekt. Dette var anledningen til, at der i hele Tyrkiet har udviklet sig en bred modstand.
Udtalelse fra de marxistisk-leninistiske partier og organisationer i Europa fra IKMLPO's regionale konference i Stuttgart, Tyskland juni 2013


Politisamarbejdet i EU overstatsligt fra 2014: Angreb på EU-undtagelserne på vej
[Netavisen] De danske EU-undtagelser får størrre og større betydning, og EU-tilhængernes ønske om at slippe af med dem vokser. Afgørelsen om Danmark fortsat vil være med i politisamarbejdet, når det i løbet af næste år kommer helt under EU's kontrol, skal tages i løbet af foråret 2014, samme tidsrum som Danmark skal tage stilling til, om man vil deltage i Patentdomstolen fra starten.

Lov om kvindelig værnepligt i Norge: Ligestilling vendt på hovedet
[Netavisen] Som det første NATO-land indfører Norge almindelig værnepligt for kvinder. Men kvindelig værnepligt handler hverken om ligestilling eller om forsvaret af Norge, det handler om at styrke musklerne hos de norske kapitalinteresser i alliance med USA og Nato. Det handler om at fordoble udvalget til den professionelle hær.
Af Jan R. Steinholt

Demokratisk indblanding uønsket: Mørklægningsloven er trumfet igennem
[Netavisen] Der var ingen vaklen i geledderne hos politikerne med regeringsmagt eller hos dem der regner med at komme til fadet i næste omgang. De politiske beslutninger og dertil hørende manipulationer skal foregå i ro og fred udenfor befolkningens kendskab og kontrol. Den ny offentlighedslov er vedtaget med stort flertal

Med OECD og EU i ryggen: 'Rød' og blå blok uddyber krisen
[Netavisen] Op til folketingets afslutningsdebat kom der hele to internationale skulderklap til SRSF-regeringens nyliberale økonomiske politik. Meget belejligt – og fra både OECD og EU. Der er enighed på Christiansborg om at undgå flere masseprotester og pibekoncerter som dem, der er set i de seneste måneder

KPnetTVs redaktion: Se, spred, hjælp, støt KPnetTV!
Vi har nu lavet netTV-tillægget til kpnet.dk, KPnetTV, i næsten 4 år.
Vi synes selv at vi bliver bedre og vi er efterhånden i stand til at dække virkelig mange aktiviteter i flere dele af landet. Vi vil imidlertid gerne mere...
Derfor beder vi nu dig om at hjælpe os lidt videre.

Videnskabelig socialisme: ”Den eneste forgængelige og dødelige teori i det kapitalistiske samfund”
[Netavisen] Socialismen, den videnskabelige marxistiske socialisme, erklæres igen og igen for forældet og død. Og det er den blevet uden ophør gennem mere end 150 år.Én ting er, at det mildt sagt er noget mistænkeligt, at ovennævnte skribenter ustandselig  må hen og løfte på låget til 'marxismens kiste' for igen offentligt at konstatere, at ”den er altså død”. Noget andet er, at så mange andre teorier tilsyneladende er så levedygtige og friske, som var de født i går.

Modstandskampens erfaringer skal bevares sammen med Frihedsmuseet
[KP6, 2013] Nazi er forbrydelse forklædt som politik. Nazisme og fascisme er her stadig, men politikerne fra ’rød’ og blå blok er i fuld gang med at begrave modstandskampen i Den europæiske Unions ruiner. Modstandsbevægelsens erfaringer og kamp mod nazi skal lægges i mølposen og udfases hvis det står til dem.
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

Genopfør Frihedsmuséet i modstandsbevægelsens ånd
[Netavisen] Efter den fascistiske, påsatte brand på Frihedsmuséet er der meget hurtigt opstået en situation, hvor politiske kræfter forsøger at udnytte situationen til en fuldstændig ændring af muséets formål og idé. Frihedsmuseet blev opført for modstandsfolkenes midler efter en stor pengeindsamling og overdraget staten som folkegave. Nu lufter Nationalmuséet idéer, der helt vil ændre muséets indhold og ånd.

Det nødvendige mediealternativ: Den borgerlige presses mikrofonholderi for nazi
[Netavisen] KPnetTV har med reportagen fra den såkaldte demonstration mod moskéer med heilende nazister for første gang siden besættelsen endnu engang leveret et fantastisk stykke afslørende journalistik.


’Tak Pelle Dragsted. Tak Bjarne Corydon! I klarer det flot’

[Netavisen] Dagpengeaftalen mellem Enhedslisten og regeringen har betydet ro på bagsmækken for Helle Thorning-.Schmidt og Co. Den stærke folkelige modstand mod dagpengereformen og de øvrige nyliberale reformer og harmen over den brutale lockout mod lærerne er med aftalen på køl efter pibekoncerterne 1. maj. Enhedslistens forlig og dermed sikring af regeringens nyliberale reformpolitik vækker stærk debat

Dagpenge: Enhedslisten sikrer asocial lappeløsning
[Netavisen] Aftalen mellem Enhedslisten og regeringen blåstempler ikke bare den seneste nedskæringslap. Den afsvækker i høj grad kampen for at fjerne den grundlæggende asociale dagpengereform, VK og R gennemførte, og S-SF bare har fortsat. Nu fungerer den med Enhedslistens accept. Selvom der ikke er mangel på løfter om at fortsætte kampen for dagpengene, er den effektive trussel: truslen mod regeringens overlevelse nu væk.

SRSF skaber tryghed: Alle angreb skal på plads inden sommerferien
[KP5, 2013] Thorning har lavet sin særlige udgave af den gamle socialdemokratiske bestræbelse på at tage sig af alle fra vugge til grav. Med 'tryghed' i alle led. Det hele skal nå at være på plads inden sommerferien, så efteråret og kommunalvalget kan bruges på at gøre Danmark endnu mere 'trygt'.

Ad Helle-vede til
[KP5, 2013]
Fru Thorning-Schmidt: Det går ad Helle-vede til. Fordi du fører socialdemokratisk politik – bundet til EU, euro, NATO og USA !

Et dyrere og dårligere dagpengesystem: Nyt lapperi på asocial reform
[Netavisen] Kraftige folkelige protester har tvunget SRSF-regeringen til at komme op med en ny løsning for de 30.000+, der om kort tid står til at falde helt ud af dagpengesystemet og være afhængig af kontanthjælp eller forsørgelse fra ægtefælle eller kæreste, hvis man  ikke er gift. Lappereformen skal i første række betales af alle A-kasse-medlemmer med en forhøjelse af det månedlige kontingent med 35,- kr. foreløbig over de næste tre år.

Befri Frihedsmuseet for omklamring!
[Netavisen] Branden, der lagde Frihedsmuseet i ruiner, var påsat. Modstandsmanden Frede Klitgaard er ovberbevist om, at det er nazister - 'eller deres efterkommere' - der står bag - som det er tilfældet med nazimordet i Søllerødgade på IS'eren Henrik Christensen i 1992. Heldigvis lykkedes det at redde de vigtige samlinger. Men efterfølgende har en størtre horde meldt sig på banen for at lave Frihedsmuseet om til noget ganske andet end et museum om den danske modstandsbevægelse
Af Aktive Modstandsfolk

Masseprotester 1. maj: Hvad nu ?
[Netavisen] 1. maj viste, at mobiliseringen og modstandsviljen er til stede. Opgaven for venstrekræfterne og de progressive organisationer, fagforeninger, ungdomsorganisationer er nu at få den aktiveret og synliggjort. At få den i kamp mod en svag og rystet regering, ikke at aflede den over i kommunal valgkamp
Af Klaus Riis

APK og medierne: Nyheder hvor der kæmpes
[KP 1.maj avisen , 2013] APK arbejder med at udvikle medier for den kæmpende bevægelse og bringe nyheder, hvor der kæmpes. Der arbejdes lige nu på at udvikle hjemmesiden, så den kommer på højde med tidens muligheder.

Støt kampen for demokrati og social retfærdighed i Bahrain
[Netavisen]Der har været store demonstrationer i Bahrain mod kongens årlige prestigefyldte bilvæddeløb Formel 1 Grand Prix, der afholdtes den 21. april. Demonstranterne krævede g løsladelse af fængslede demokratiaktivister, herunder dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja og hans datter Zainab.
Udtalelsen fra Valby og Sydvest mod krig på Stop terrorkrigen


English version:
Support the struggle for democracy and social justice in Bahrain

Brug 1. maj til protest: Læg Vækstplan.dk ned!
[KP4, 2013] I ly af lockouten er regeringen i samarbejde med blå blok godt igang med at gennemføre Vækstplan. dk der lader forringet SU og nedskæringer på kontanthjælpen betale for skattelettelser til de rige.
Leder

Hvornår er nok nok ?
[Netavisen] Apropos Enhedslistens landsmøde
:
Hvornår er nok nok for Enhedslisten? Der er skærpede situationer hvor holdninger kommer så klart og konkret til udtryk, at diskussionen må slutte og der rent faktisk må drages en konsekvens.

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne i forbindelse med lovindgrebet mod lærerne
Lærerne har vist vejen
[Netavisen] Hverken ’rød’ eller blå blok - Vi skaber alternativet !
Lærernes  kamp er inspirerende for hele arbejderklassen, for alle arbejdende og for deres faglige organisationer.

Åbent brev til progressive organisationer og bevægelser
Af Arbejderpartiet Kommunisterne
Et reelt alternativ til både Thorning og Løkke er nødvendigt
Tiden er kommet til at sætte opbygningen af et folkeligt og revolutionært alternativ på dagsordenen i vores land: Imod den asociale nyliberale reformpolitik. Imod EU og euro. Imod krigspolitikken.

Kommunistisk Politiks 1. maj avis
[Netavisen] (PDF) Kommunistisk Politik har udsendt en uddelingsavis til 1. maj med opfordring til at bekæmpe Misvækstplan.dk og vende Thorning-regeringen ryggen på arbejdernes internationale kampdag - og fremover.

DKU: Ungdomsorganisationerne må på gaden
[Netavisen] Det er vores fremtid, der er sat på spil, siger Cathrine fra DKU og opfordrer de uddannelsessøgendes organisationer, de faglige og politiske ungdomsorganisationer til at sige fra og i den kommende tid organisere store og mærkbare protester.

Grafiske arbejdere siger ikke kun tak til regeringen– men farvel og tak
[Netavisen] De grafiske arbejdere i Randers og Aarhus har fået nok af regeringens sorte politik.
"Vi siger ikke kun tak - men farvel og tak. Vi brød ikke med Jer, men I svigtede vores medlemmer og os. Og nu vil vi og vores medlemmer ikke mere"

Stop den ny offentlighedslov
: Regeringen ønsker ro til at manipulere i fred
[Netavisen] Regeringen, venstre og konservative er i fuld gang med at ændre offentlighedsloven, så de nuværende muligheder for at kigge lovgiverne i kortene bliver fjernet.

To linjer for fagbevægelsen: Private fagforbund til undsætning for Corydon
[Netavisen] Den trængte regering spiller et af de sidste kort før et muligt regeringsindgreb, der vil forgifte dens resterende levetid og sandsynligvis sende Thorning og Co. på førtidspension: Splittelseskortet. Nogle fagbosser i den private sektor er sendt på gaden for at undsige Anders Bondo, Dennis Kristensen og de offentlige fagforbund, der mobiliserer til kamp og modstand.
Af Klaus Riis

Frank Aaens limpind: ’Millionærskat’ og frit lejde til SRSF og blå blok
[Netavisen] SRSF-regeringens opinionsmålinger fortsætter i en stejl kurve nedad. Det sker  i takt med den ene nyliberale reform efter den anden og den rå lockout-politik mod offentligt ansatte, som ikke bøjer sig for dens diktater. Men regeringen behøver ikke at frygte for sit liv eller et valg, der ville udløse en massakre på de kriseplagede S og SF. Støttepartiet Enhedslisten har sendt regeringen et beroligende signal.

APK: Stæk regeringen!
Stop de nyliberale nedskæringsreformer!
[Netavisen] SRSF-regeringen er skrøbelig, hårdt svækket af den store folkelige modstand mod dens reaktionære nedskæringpolitk, elendige meningsmålinger og stadig tydeligere intern splittelse. ’Rød’ blok har knockoutet sig selv, og kun et nedskæringsparløb med blå blok holder regeringen på benene.

Arbejderpartiet Kommunisterne
HÆV LOCKOUTEN! DIKTATERNE AF BORDET! INDLED REELLE FORHANDLINGER!
[Netavisen] Danmarkshistoriens største lockout er en realitet med 875.000 direkte berørte, fordi Kommunernes Landsforening har benyttet sig af det umiddelbart kraftigste kampvåben i arbejdsgivernes bog.

Stadfæstet: Tilbud om lægehjælp koster lægen en bøde
[KP3, 2013] Hvad skete der i sagen om lægen, der blev nægtet at tilse en borger, som havde et ildebefindende foran en natklub i København sommeren 2012? Her er den unge læge Özgür Serins personlige beretning om, hvad der videre skete, da han klagede til det ny klagenævn over den bøde, han fik på grundlag af en urigtig politiforklaring.
Af  Özgür Serin

Eksperternes lødighed
[Netavisen] Nu myldrer det frem med eksperter der fortæller os at Irakkrigen var retsstridig. Det er tankevækkende at disse udsagn først så tydeligt kommer frem i anledning af 10-året. Hvor var alle disse jurister i de 10 år der er gået?
Af fredsvagt Bo Richardt

Tømmermændene breder sig: Lige til papirkurven
[KP3, 2013] Tømmermændene breder sig blandt SRSF-regeringen støtter på venstrefløjen. Men vil konsekvenserne også blive draget? Vil man forstå at regeringen faktisk fører socialdemokratisk politik. Moderne EU-socialdemokratisk politik. Den adskiller sig ikke fra de øvrige nyliberale socialdemokratier i EU. Og vil man så trække støtten tilbage?

Indspark fra DKU: Det gælder fremtiden
[Netavisen]


Seks timers arbejdsdag: Et centralt krav i kvindernes kamp
[Netavisen] Mange kvinder vælger deltid, fordi de prioriterer børn og familie højere end karriere. Sådan lyder det tit i mediernes klasseløse verden. Der er god grund til, at kravet om en seks timers arbejdsdag med en højere løn igen bliver et centralt kvindekrav (og i øvrigt også mandekrav).

Arbejderpartiet Kommunisterne: Det kæmper kvinderne for 8. marts 2013
[Netavisen] Under den nuværende kapitalistiske krise er alle tidligere fremgange truede. Krisen og den nyliberale politik, som gennemføres i Danmark, resten af EU - og de fleste af verdens lande - fører til massearbejdsløshed og forringelser, som ikke mindst rammer kvinderne.

En venezuelansk legende: Hugo Chavez er død

[Netavisen] Hugo Chavez var præsident i 14 år og blev en legende i sin levetid. Han overlevede både kupforsøg og massiv modstand fra den hjemlige reaktion og ikke mindst fra USA, som  uden ophør forsøgte at stoppe hans progressive reformpolitik og vælte hans regime.

Støtten til 'rød' blok og regeringen er i opløsning
[Netavisen]Myten om de to blokke i dansk politik krakelerer i fuld offentlighed. Der findes ikke to alternativer med hver deres politik. ’Rød blok’ var en illusion. Sådan lyder reaktionerne mange steder fra  efter SRSF-regeringens Vækstplan.dk  Ikke mindst blandt mange tilhængere af ’rød blok’, der bragte Thorning og Co.  til magten.
Med klip fra debatindlæg og blogs

Vækstplan.dk vækker stærk modstand
[Netavisen] Regeringens SU-reform og minister Frederiksens kontanthjælpsreform skal flytte hhv. to og en milliard kroner over til skattelettelser og andre stimulanser  til et grådigt og umætteligt erhvervsliv. Nu har den omvendte Robin Hood-manøvre fået et navn: Den  hedder Vækstplan.dk. Men modstandsen og vreden vokser kraftigt. Hvordan udvikles den?


PS! Konkurrenceevne mig her og konkurrenceevne mig der, og ..!
[Netavisen] Der er noget galt når dagens tilbud står på nedskærings amokløb og ros for at ville deltage i "demokratiske" røverkrige med hele verden som jagtmark.
Af HPJ

Nul kontanthjælp til kapitalen! Stop de asociale reformer!
[Netavisen] Arbejderpartiet Kommunisterne: Kontanthjælpsreformen er et nyt hårdt slag i ansigtet på en kriseramt ungdomsgeneration, ligesom SU-reformen er det. Den er også et klart brud med et vigtigt princip om at sikre hver enkelt en selvstændig indkomstmulighed, uafhængigt af en forsørgerindtægt.

Generalangreb på overførselsindkomster
[Netavisen] Overførselsindkomsterne er under angreb - også fra regeringens side - for at sænke lønnen og rulle velfærdsstaten tilbage.Vi oplever i disse år et generalangreb på overførselsindkomsterne. Den ene ordning efter den anden forringes: Dagpenge i 2010, efterløn i 2011, førtidspension og fleksjob i 2012, og nu står kontanthjælp og SU for tur i 2013. Der er nogle gennemgående træk i disse ”reformer”
Af Henrik Herløv Lund

Christiansborgs ’Big Bang’-plan: Asociale reformer skaber ikke arbejdspladser
[Netavisen] Det  nyliberalt dominerede Christiansborg lægger op til nye asociale reformpakker. Man vil ’forbedre konkurrenceevnen’ og ’skabe arbejdspladser’ ved at beskære yderligere i overførselsindkomster, nedskære den offentlige sektor, nedsætte reallønnen og tvinge folk til at arbejde mere.

Miss Perfekt 8. marts 2013
[KP2, 2013] Hvad kan Kvindernes Internationale kampdag 8.marts bruges til af den moderne perfekte kvinde i dag?
Hende du ved nok, hvor uddannelses og karrierer strategi bare kører, og som samtidig har 3 perfekte overaktive børn. Hende der er supertynd i det rigtige tøj, hende der når at lave det sundeste mad og de hotteste kager i sit trendy køkken i landlige romantiske omgivelser, og bagefter lige snupper en gang pro-aktiv løbetræning, spa og lækker sex.
Af Dorte Grenaa

Offentligt ansattes OK13: Et samlet svar er nødvendigt
- Hvad der sker i dette forår er et afgørende angreb på hele den offentlige sektor, siger Troels Riis Larsen, talsmand for Arbejderpartiet Kommunisterne. - De forskellige tiltag udgør en samlet helhed. Nemlig nyliberal nedskæringspolitik forbundet med gaver til kapitalen.

Nedskæringsreformer og minusoverenskomster: Et dobbelt angreb under dække af krise
[KP2, 2013] Meget kan man sige om SRSF-regeringen. Også meget grimt. Anne Marie Helger er venlig, når hun erklærer: 'Hvis denne regering skal forestille at være rød, er jeg farveblind’. Men regeringen kan ikke beskyldes for ikke at være konsekvent. Den er konsekvent i sin asociale EU-dikterede nyliberale reformpolitik.
Leder

Kvindernes internationale kampdag: Kvindespørgsmål 2013
[Netavisen] Når 8. marts markeres, sker det i år under de offentlige ansattes overenskomstforhandlinger. Langt over halvdelen af de offentlige ansatte er kvinder. Det offentlige er den største arbejdsplads for kvinder. Uligelønnen og den EU-dikterede systematiske fjernelse af den offentlige velfærd har afgørende betydning for kvindernes muligheder for arbejde og børn.

Anne Marie Helger:'Hvis denne regering skal forestille at være rød, er jeg farveblind'
[KPnetTV] Interview med Anne Marie Helger efter demonstrationen: "Nej til tvungne heldagsskoler!" på Københavns Rådhusplads 7. februar 2013, hvor hun var konferencier. Demoen samlede mere end 3000 deltagere. Den var indkaldt af Københavns Lærerforening, BUPL og LFS.

Tunesien: Politisk styrkeprøve efter snigmord på oppositionsleder
[Netavisen] Den tunesiske Folkefront opfordrer til generalstrejke og nye protester efter attentatet på dens leder Chokri Belaid. Det islamiske regeringsparti Ennadha holdes ansvarlig. Mordet har udløst en politisk styrkeprøve mellem de regerende islamiske kræfter og arbejderne og ungdommen, som mener, at revolutionen bliver forrådt

Udtalelse fra de demokratiske kræfter i Tunesien
Revolusjon, Norge

Grønland og kapitalinteresserne: Er minedrift landets eneste fremtid?
[KP2, 2013] Grønland står overfor store spørgsmål og beslutninger. Skal de rige mineralfund i undergrunden hentes op og af hvem. Vil udenlandsk kapital fra Kina, Australien, EU eller Danmark profitere eller kan minedriften komme den grønlandske befolkning til gavn. Er der andre muligheder for Grønlands befolkning og hvordan sikres landets selvstændighed.

Den franske intervention i Mali : En ydmygelse af de afrikanske folk
[Netavisen] Det afrikanske folk, de afrikanske progressive kræfter, må stå imod de analyser der serveres om at vi skal tjene vores fjender, vi må vælge den vej, som giver os mulighed for at slippe af med disse falske demokratier, disse mafiøse kræfter og deres herrer, der forhindrer det afrikanske kontinent i at gå fremad.
Af Gilbert Kouessi

Stormagtshykleri om "humanisme" og "sikkerhed"
[Netavisen] Virkeligheden stilles på hovedet. De vestlige stormagter er ikke garanter for "demokrati" vendt imod "ustabilitet og terror".Tværtimod er de hovedårsagen til ustabilitet, krige, og et ufatteligt antal menneskers lidelser og død. Med en gammelkendt imperialistisk dagsorden om kontrol med ressourcer og landområder. Med krigen i Mali forberedes vi på dansk involvering i krige langt væk fra Danmarks grænser.
Af Henning Påske Jensen

Nej til invasion i Mali - Stop EU’s og NATO’s krige!
[KP1, 2013] Som medlem af to krigsivrige alliancer - NATO og EU - vil Danmark tage del i endnu en militær indblanding i et suverænt lands indre forhold. Invasionen vil kun øge konflikten. Arbejderpartiet Kommunisterne udtaler sin dybeste afstandtagen og protest imod dansk deltagelse i endnu en imperialistisk krig.

Morlille er en sten
[Netavisen] Lissabon-traktaten betød, at EU på en lang række punkter gik fra vetoret til flertalsafgørelser, alligevel kom traktaten ikke til folkeafstemning. 34 sagsøgere fører nu sagen mod Fogh-regeringen for Højesteret for suverænitetsafgivelse på grundlag af paragraf 20 i den danske grundlov. Sagen føres af advokaterne Ole Krarup og Karen Dyrekjær. Med lidt hjælp fra Holberg følger her de anklagedes udsagn fra mandagens gang i retssagen om Lissabonforfatningen:

Ædelt er mennesket, hjælpsom og god!
[KP1, 2013] En tysk naturvidenskabsmand og marxist-leninist tager her Goethes berømte udsagn "Edel sei der Mensch, hilfreich und gut ..." op til debat og behandling i videnskabeligt lys – og i modsætning til florerende teorier om menneskets iboende ondskab.
Af Arbeit Zukunft

Modstanden udvikler sig … hvorhen?
[Netavisen] D. 26. januar inviterer 'Solidaritet eller frit fald' til landsdækkende stormøde i København. Tilmeldingen går strygende - behovet for fælles diskussion og handling presser sig på. Hvordan samler vi bedst kræfterne og stiller mål og retning for vores kamp? Artiklen tager hul på denne debat.

Nej til Danmark som nazicentral
[Netavisen] Med krisen vokser interessen for et andet og mere retfærdigt samfundssystem, men samtidig også de højreekstremistiske, racistiske og nazistiske strømninger. I dag udgives 90 % af al nazistisk materiale der trykkes i Europa i Danmark! Nazisme ikke er en særlig politisk retning, men derimod forbrydelse mod menneskeheden.
Leder fra tidsskriftet Håndslag nr. 4, 2012

Hvad er baggrunden for branden i restaurant Vejlegården?
[Netavisen] Hvorfor forholder restauratøren sig helt tavs overfor offentligheden - tavs om hvad der reelt skete på brandnatten - på trods af lovet redegørelse?

Arbejderpartiet Kommunisterne ønsker godt rødt nytår -
og fremgang i klassekampen!

2013 med Netavisen

Nytårshilsen fra redaktionen

Mattias Tesfaye - den omvendte Robin Hood
[Netavisen] Hele venstrefløjen og arbejderklassen og det flertal der stemte regeringen til magten skriger på økonomisk omfordeling – men af den rigtige slags. Den omfordeling som Robin Hood også kæmpede for. Den omfordeling der handler om at den rigeste tredjedel skal betale til de to fattigste tredjedele.
Af Lars Grenaa
Modkraft

Enhedslisten og venstreoppositionen
[KP22,2012] Hvad må der gøres mod regeringens aggressive angreb på arbejdernes løn- og arbejdsforhold her midt under de offentligt ansattes overenskomstforhandlinger? Hvordan kan modstanden mod regeringens og EU's nyliberale krise- og krigspolitik styrkes? Det er spørgsmål, der trænger sig på, og som der må findes veje og svar på.
Af Dorte Grenaa 

Kommunistisk Politik nu helt i farver: Nytårshilsen fra redaktionen !
[KP22,2012] Med det sidste nummer af årgang 2012 er der gennemført æsentlig ændring i bladets udseende, den største siden det begyndte at udkomme i 1997. Fra nr. 1, 2013 vil hele bladet være  farvetrykt

Klik på billedet for KP22, 2012 i pdf

Se også

2013 med Netavisen
[Netavisen] Kommunistisk Politik/Netavisen ønsker alle læsere oig brugere et godt rødt nytår!

På vej mod værre tider: Nægt at gå med!
[KP22,2012]
2012 var et slemt år. 2013 bliver værre endnu. I al fald hvis det står til den herskende klasse, til monopolerne og deres regeringer.

Lærerne der forsvandt
[Netavisen] Efter at P1 programmet Orientering og Dagbladet Information forgæves har forsøgt at få aktindsigt i undervisningsministeriets beregningsgrundlag for at kræve flere såkaldte undervisningstimer, kan kpnet nu afsløre,  at det skyldes at beregningerne er ramt af akut tidsforvrængning, en syge hvor tiden forsvinder af sig selv.

Folkeskolereform på lærernes regning
[KP22,2012] Folkeskolereformen skal være murbrækker for et generalangreb på de offentlige ansattes løn- og overenskomstforhold. Den følger op på chokangrebet på SAS-personalet i den private sektor. Lærerne er udset til at være prøveklude - og regeringsplanen er klar med fuld støtte fra den borgerlige 'opposition'.

Vi leger for at lære!
[Netavisen] Kommentar af Lars Grenaa til den højredrejede regerings udspil til en kommende folkeskolereform.

Villys syriske kalifat
[Netavisen]
Det er på tide, at Villy Søvndal går i flæsket på sine venner fra USA og Nato, der i alliance med de muslimske diktaturstater Qatar og Saudi Arabien samt Tyrkiet finansierer og bevæbner ”oprørerne”.


Arkiv Synspunkt 2012

 

Netarkiv