Kommunistisk Politik Digital 14 og 15-2019 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 14 og 15 – 2019

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 27-30, 2019

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

 

UDTALELSE ARBEJDERPARTIET KOMMUNISTERNE, APK:
Fordøm dansk deltagelse i militær flådekoalition!

Den danske regering vil nu tilslutte Danmark en udvalgt NATO-flådestyrke i Golfen og Hormuzstrædet. Ethvert forsøg på at optrappe de militære konflikter og krige i området må fordømmes og mødes med protester!

FRA APK’S SOMMERLEJR – RØDT OG REVOLUTIONÆRT SOMMERTRÆF

Rødt og revolutionært sommertræf er i fuld gang
Rødt og revolutionært sommertræf er nu i fuld gang, med hyggeligt samvær og vigtige diskussioner. Første dag om både klimakamp, dansk imperialisme og kampen for sundhed og flere varme hænder.

Fra Revolutionært Sommertræf: “Danmark er i krig” – debat om klassekampen i Latinamerika
Sommerlejrens anden dag havde et travlt program. Et læsermøde om APKs netavis Kommunistisk Politik gav et væld af gode idéer til at styrke mediearbejdet til brug i klassekampen. Det samme gjaldt kvindeworkshoppen og et introkursus til Karl Marx og marxismen. Der blev tænkt i fremadrettede idéer og planer.

Lokomotivfører Thomas Boldt på Rødt og Revolutionært Sommertræf: Det er en fælles kamp
Lokomotivfører Thomas Boldt besøgte onsdag Rødt og revolutionært Sommertræf, og gav vigtige erfaringer videre fra de DSB-ansattes kamp for arbejdsforholdene, der er sat under voldsomt pres med baggrund i EUs såkaldte jernbanepakker, der kræver fuld privatisering af togdriften. Franz Krejbjerg supplerede med erfaringer fra andre arbejdskampe indenfor transportområdet.

Video fra Rødt og Revolutionært sommertræf: Thomas Boldt om arbejdskampen i DSB
Talsmand for lokomotivførerne i DSB Thomas Boldt gæstede APKs sommertræf, hvor han fortalte om de DSB-ansattes arbejdsforhold og den kamp, som de ansatte har været i siden ledelsen meldte DSB ind i Dansk Industri og opsagde lokalaftalerne. Ledelsen er godt i gang med at smadre arbejdsforholdene for de ansatte som en del af en plan om at følge EUs diktat om 100 % privatisering af alt der kører på skinner. Fredag varslede lokomotivførerne på S-togene strejke pga manglende udbetaling af nattillæg.

Rødt og Revolutionært Sommertræf 2019: Livet på lejren
Dagene på sommerlejren er fulde af politisk debat og in-put, og det at samles i 5 intense dage har også givet masser af tid til al det udenoms – dukkerter på stranden et stenkast væk, snak og fællessang i Café Marx i de varme sommeraftener, spændende udflugter – mens en livlig flok børn har sat stemning til det hele.

Dansk imperialisme – Danmarks rolle i verden: Oplæg på Rødt og Revolutionært Sommertræf
Danmark er et imperialistisk land med økonomiske interesser verden over. Som verdens 5. største søfartsnation er det bl..a de store rederier som A P Møller-Mærsk den danske stat forsvarer. Helt aktuelt ser vi regeringen overveje at sætte krigsskibe ind i Den Persiske Golf for at sikre sejladsen for danske skibe og lægge pres mod Iran. En provokerende handling, der øger faren for krig. 
Oplæg på Rødt og Revolutionært Sommertræf 2019

Af Tine Spang Olsen, APK

Kære læser af KPnet!
Vi vil gerne invitere dig til at tage med på vores sommerlejr fra d. 22. til d. 26. juli. Kom alle 5 dage – eller bare en enkelt.

FRA DEN DANSKE KLASSEKAMP

Faglig aktiv lokofører fyret efter 10 dages sygdom
Støt de DSB ansattes kamp for ordnede arbejdsforhold og retten til at være fagligt aktive!

Omvendt symbolpolitik
Indholdet af den foregående regerings lovkompleks mod såkaldte parallelsamfund lever stadig med den nye regering, mens ordvalget i propagandaen justeres. Den slags vås må prelle af på modstanden. En Bulldozer er en Bulldozer er en Bulldozer!

Dansk tradition for uvederhæftig adfærd
Oprulningen af miljøskandalerne i jagten på det sorte guld på bunden af Nordsøen får ingen konsekvenser for hverken virksomheder, eller for jagten efter den sidste olie. Råddenskaben i branchen overgås kun af myndighedernes dårskab, og elitens propaganda om deres egen høje moral

Fælles krav: Tidligere pensionsalder for alle
Den nye S-regering fortsætter den borgerlige politik, og vil ikke ophæve den stigende pensionsalder eller opsige Velfærdsforliget. Et opgør er nødvendigt. At indføre ens mulighed for alle til at gå på pension ved 65 år, vil være det eneste reelle og solidariske. Så kan alle de der kan og vil arbejde længere gøre det frivilligt.

Roskilde Festival: Protest mod sanger
I går spillede det amerikanske metalband Philip Anselmo and the Illegals på Roskilde Festival. Det var ikke uden protest.

Giv mig hellere en fremtid!
Sjælsmarkslejren skal lukkes ned. Og ikke erstattes af en lignende med et nyt navn. Ingen børn – eller voksne- skal kunne behandles på den måde. Regeringen og dens støttepartier må fremlægge en konkret plan for,hvordan, der skabes ordentlige forhold, også for udviste asylansøgere.
Af Dorte Grenaa, forkvinde Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Fri for nazi – en menneskeret
I debatten om forbud mod nazismen og fascistiske partier og propaganda indvendes ganske ofte, at det er meget lettere at bekæmpe nazister, hvis de åbent optræder! Det er det rene vrøvl. For det bygger på den naive tanke, at hvis nazierne blot er lovlige så optræder de åbent for alle og foretager sig intet i det skjulte. Ingen hævder at et forbud mod fascisme og mod fascistisk propaganda forhindrer selve fascismens eksistens, men derimod kun, at det vil besværliggøre rekrutteringen til og opbygningen af de fascistiske partier.

Skrot sygedagpengereformen!
Kun virkeligheden overgår fantasien, når det gælder statens behandling af syge og arbejdsløse. Sidst er Helsingør kommune blevet afsløret i at love isbar til kommunens sagsbehandlere for bringe antallet sygedagpengesager og jobaktiveringsforløb ned. Så kynisk, så arrogant tillader en kommunal forvaltning sig at handle overfor dem der har sværest ved at forsvare sig. Is for at sparke til en syg.
Af Dorte Grenaa, forkvinde Arbejderpartiet Kommunisterne.

Almen Modstand: For retten til en bolig man kan betale – Ghetto-planerne skal rulles tilbage – kampen fortsætter!
Udtalelse fra Almen Modstand landsmøde lørdag 29. juni i Odense
Da regeringen lancerede sin ghetto-plan i 2018, blev det hurtigt klart, at den ikke kun var angreb på folk ‘med ikke vestlig baggrund’. Nej, det var et røgslør, som dækkede over et angreb på alle, der bor i almene boliger – og dermed et angreb på hele den almene boligsektor.

Succesfyldt landsmøde i Almen Modstand – afholdt i weekenden i Odense
Kampagnen for at rulle Ghettopakken helt tilbage stod i centrum ved det nyligt afholdte landsmøde i Odense lørdag den 29. juni for Almen Modstand i Danmark. Det betød nye fælles skridt i den aktuelle og fortsatte kamp imod privatisering og nedrivning af Almene boliger som er fastlagt i Ghettopakken og som er under forberedelse rundt omkring i kommunerne.

“Retfærdig retning for Danmark” ???!!!!
“Retfærdig retning for Danmark” lyder slagordet for den nye regering. Er det udtryk for en ny kurs eller er det blot gammel vin på nye flasker? For hvor »retfærdigt« kan det blive, når den økonomiske politik i det store og hele er fastlagt i EU som en liberalistisk fastlåst politik? Og med et regeringsparti der i de sidste 4 år har stemt sammen med Lars Løkkes regering i 90% af alle afstemninger i Folketinget?
Det er ganske utroligt som illusionerne blomstrer og visionerne forsvinder.
Af Karsten Jonassen, APK

FRA KPNETBLOGS

Herfra min verden går
I det meste af mit relativt lange liv har jeg, stort set altid, boet i almennyttigt boligbyggeri. Som barn, i et boligområde i Husum, bestående af ca. 400 murstens rækkehuse indeholdende 3 værelser, stue, køkken- og en kælder. Dengang skulle man have mindst 3 børn for at være berettiget til at få sådan en lejlighed.
Af Poul Andersen

Kom ind i klimakampen – Kæmp mod krig
”Retfærdig retning for Danmark” kalder de den nye regeringsaftale, der på papiret tilsigter at prioritere grøn politik. Efter sigende var det klimapolitikken, der afgjorde valget. Og idet grøn politik er en del af det nye regeringsbrand, er det på høje tid at sætte fingeren på de klimamæssige omkostninger, der følger af krig og militarisering. De mange store ord om retfærdighed og bæredygtighed gør de mange fortiede realiteter ved militariseringen – om muligt – endnu mere alarmerende.
Af Line Kattepine

Fra kolonihaven
Det er efterhånden 18 år siden jeg erhvervede mig en kolonihave. Noget jeg aldrig har fortrudt. 20 minutters cykeltur fra Herlev og jeg lander i Harrestrup ådal i Skovlunde, hvor mit lille paradis ligger.
Af Poul Andersen

En historie om TV
I det almennyttige rækkehus kvarter, hvor jeg voksede op, var min familie nogle af de første til at få TV. Jeg kan huske at stuen var fuld af naboer, da der var udsendelser fra Olympiaden i Rom i 1960. På dette tidspunkt havde over en kvart million husstande imidlertid allerede fået TV.
Af Poul AndersenIMPERIALISME OG INTERNATIONAL KLASSEKAMP

Et NEJ til enhver dansk flådestyrke i Hormuzstrædet
Alle fremmede flådestyrker må ud af Golfen– Ingen krig for olie
Lige nu er der en intens aktivitet fra amerikansk og britisk side for at sikre en ”bredere” vestlig militær tilstedeværelse i Hormuz Strædet og Golfen iøvrigt rettet imod Iran.
Med amerikansk aggressiv optrapning ved  Hormuz Strædet der er et Mellemøstligt knudepunkt hvorigennem 30% af verdens olieforbrug passerer i en smal passage imellem Iran og Oman, uden internationalt farvand.

Syriza’s og Europæisk Venstrepartis store forræderi
Ved det netop overståede valg til parlamentet i Grækenland, mistede Enhedslistens græske samarbejdspartner Syriza regeringsmagten til det liberal/konservative parti, Nyt Demokrati. Syriza blev i sin tid båret ind af en massiv protestbevægelse mod EU’s nedskæringskrav, og fik magten i januar 2015. Men efter en folkeafstemning 5. juli 2015 havde givet dem stor opbakning til et brud med eurozonen, vendte Syriza 180 grader og forrådte resultatet og den græske befolkning, og har nu gennem fire år forvaltet EU’s diktater.

Kampen mod krigsfaren – NATOs og EUs militarisering – Herunder militarisering af Østersøen og Baltikum
Baltic Pipe gasledning der er en vigtig brik i EUs og NATOs militarisering af Europa har netop fået dansk godkendelse. Gasledningen skal bringe gas fra norske gasfelter i Nordsøen gennem Danmark og gennem Østersøen til Polen. Vi bringer i den forbindelse dette indlæg fra APKs på Novemberkonference 10.11.18

Nej til krig mod Iran
Den amerikanske konfrontationspolitik mod Iran, søger at trækker hele verden ind i en ny krig i Mellemøsten. Udtalelse fra den norske antikrigsorganisation Stopp NATO
Af Steinar Eraker, Formand for Stopp NATO

Storbritannien: Socialdemokratiske Labour fortsætter sin sekteriske og folkefjendtlige kurs: Kræver ny folkeafstemning om EU medlemskabet
Kravet fra Labour-lederen om en “ny folkeafstemning”, kun tre år efter briternes klare Nej til EU ved folkeafstemningen i juni 2016 bekræfter at Labour-partiet fortsætter deres udemokratiske og sekteriske EU-politik.
Af INTERPRES, Juli 2019

Cuba trodser Boykot Israel-bevægelsen: Tegn på holdningsskifte overfor apartheid Israel!
En israelsk videnskabsmand og delegation for israels racistiske “Jewish National Fund” JNF, et zionistisk værktøj for etnisk udrensning af palæstinensere, deltog for første gang på en konference i Cuba og hvor Cuba hermed bryder med den palæstinensiske globale BDS opfordring om boykot af apartheid Israel, herunder også kulturel  og videnskabelig boykot.

Klimaødelæggelse og oliekrig: Den tabubelagte sammenhæng
Nylig britisk rapport fortæller at Pentagon er verdens største klimaforurener og udleder ligeså meget drivhus gas som 140 lande og uden at blive stillet til ansvar for det.

Tyrkiet modtager det russiske anti-missil system S-400 – Er Tyrkiet på vej ud af Nato?
Den 12. juli omkring 3 året efter det mislykkede militærkup i Tyrkiet modtog Natolandet Tyrkiet de første dele af det russiske S-400 luftforsvarssystem der blev fløjet til Tyrkiets luftbase nordvest for Ankara, meddeler Tyrkiets forsvarsministerium.

Fyringer efter krisetegn i tysk autobranche
Ansatte ved den tyske reservedels virksomhed MAHLE på gaden, i protest mod at op 600 vil miste deres arbejde, efter en global nedgang i salg af biler. Den tyske bilindustri er blandt verdens største når man regner underleverandørerne med.

8 år siden Breiviks massakre på Utøya: Stop nazismen og dens fascistiske fremmarch
I dag 22. juli 2019 er det 8 år siden, at fascisten Anders Breivik skød og dræbte 77 mennesker på den norske ø Utøya. De fleste var ganske unge mennesker, der var forsamlet på sommerlejr. En terrorhandling med en forudgående terrorsprængning ved det norske regeringskvarter i Oslo, der medførte 7 dræbte og mange sårede.

Befolkningen i Norge vil have mindre EU-magt
Flertallet mod norsk EU-medlemskab er solidt. Modstanden mod EØS-aftalen er også betydelig, især når folk får valget mellem EØS og en handelsaftale.
Af Katherine Kleveland, leder i Nei til EU

Tysk føderalist bliver ny præsident for EU kommissionen
Efter en lettere kaotisk magtkamp mellem EU-parlamentet og regerings cheferne fra medlemslandene, om hvem der har ret til at udvælge den kommende kommisionformand, besluttede Rådet at skrotte EU-parlamentets såkaldte spidskandidater og pege på den tyske forsvarsminister, Ursula von der Leyen, som ny formand for EU-Kommissionen.

Begyndelsen til enden for en-mands-regimet! – Af Tyrkiets Arbejderparti EMEP
Efter Erdogans og det regerende neoliberale og islamistiske AKP klare valgnederlag ved lokalvalgene i Tyrkiet, der bl.a. udløste glædesmanifestationer ikke bare Istandbul men også i andre af landets byer, er der fornyet håb om at få gjort op Erdogans en mands-regime.

Italien – Europaparlaments valget: Massiv ændring og skift i magtforholdet imellem 5 stjernebevægelsen, M5S og Lega
Italien hører til blandt de lande hvor valgene til Europa-parlamentet havde særlig betydning.
Salvini, leder for de ekstreme højreorienterede, har øget sin vægt i regeringskoalitionen, og betragtes som leder af den ekstreme højre bevægelse, der kommer til at sidde i Europa parlamentet.
Dette første valg efter parlamentsvalget, en slags ”anden afstemning” har stillet styrkeforholdet imellem Lega og M5S på hovedet. Salvini vil nu bruge successen for sin liste ved Europa- parlamentsvalget, der er langt foran de andre, til at forøge sin stilling ved parlamentsvalgene, som de måske sætter øverst.
Artikel fra den franske kommunistiske avis La Forge

 

FRA APK’S TEORETISKE MAGASIN ENHED OG KAMP

Brasilien: Militær indgriben i Rio de Janeiro øger vold og ulovligt narkosalg
Analyse af hvordan hæren i Brasilien eskalerede vold og utryghed, før præsidentvalget i 2018. Et konkret eksempel på den taktik, der bruges af kapitalistiske regeringer verden over, med at trække ”volds- og narko-kortet”, er vendt mod befolkningerne og holder hånden over pengebagmændene.
Af Luiz Falcäo, Det Revolutionære Kommunistparti – PCR

Betydningen af den største generalstrejke i Indien
Uddrag af artiklen ”Røde faner i gaderne” af C.N. Subramaniam, Revolutionary Democracy, fra februar 2019. Artiklen giver både en analyse af, hvem der deltog i strejken, og hvorfor den fik det store omfang. Ikke mindst viser artiklen betydningen af en enhedsplatform, der samlede hele arbejderklassen og den arbejdende befolkning, og beskriver arbejdet med denne. Strejken var et vigtigt bidrag til det spirende opgør med den neoliberalistiske arbejder- og menneskefjendske politik, der piskes frem over hele verden.

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater