Almen Modstand: For retten til en bolig man kan betale – Ghetto-planerne skal rulles tilbage – kampen fortsætter!

Udtalelse fra Almen Modstand landsmøde lørdag 29. juni i Odense

Da regeringen lancerede sin ghetto-plan i 2018, blev det hurtigt klart, at den ikke kun var angreb på folk ‘med ikke vestlig baggrund’. Nej, det var et røgslør, som dækkede over et angreb på alle, der bor i almene boliger – og dermed et angreb på hele den almene boligsektor.

Derfor dannede vi Almen Modstand i juni 2018, og siden er det gået stærkt: Trods demonstrationer og protester fra både boligbevægelsen, dele af fagbevægelsen og flere byråd, blev ghetto-planerne vedtaget i november, og siden har flere byråd vedtaget ‘udviklings’-planer, der vil medføre omfattende nedrivninger.

Når disse er blevet godtaget i en række boligforeninger, skyldes det ikke en positiv opbakning, men kun noget som er accepteret med en pistol for panden.
Det giver ingen mening, at over 3000 boliger (heraf mange er nyrenoverede) skal rives ned før 2030 – med mindre, at man direkte spekulerer i stigende boligpriser?

Slaget er ikke tabt!
Kampen går nu ind i en ny fase. For det er stadig kun papirplaner, som på vej til deres realisering kan løbe ind i store vanskeligheder:
Der er uafklarede juridiske problemer – så store, at de måske helt kan stoppe planer- ne? Fx er begrebet ‘med ikke-vestlig baggrund’ IKKE holdbart – og ekspropriationer- ne kan der også sås tvivl om.
Dernæst er der mange uafklarede økonomiske forhold, og endelig skal nye helheds- planer til en demokratisk godkendelse i de berørte boligafdelinger.
Her vil de sikkert blive forkastet, hvilket regering og kommuner måske vil tilsidesætte. Når utilfredsheden og modstanden breder sig til de boligforeninger, som senere direkte og indirekte rammes, vil det blive et politisk problem, som ikke kan ignoreres.

Protester og information
Almen Modstand vil også fremover arbejde for at informere om disse vanvidsplaner og styrke modstanden. Konkret med demonstrationer i flere byer lørdag den 28. september 2019– samt hørings- og informationsvirksomhed på alle niveauer, samt juridiske og retslige kampskridt.
Vi opfordrer alle i boligbevægelsen, lejerbevægelsen, fagbevægelsen og andre folke- lige bevægelser til at bakke op om dette.
At nedrive gode, billige boliger midt i en klimakrise er vanvid – det skal stoppes!

Vedtaget på landsmødet i Almen Modstand, Odense den 29. juni 2019. Dirigenter: Rina K Krøyer og Olav W. Bertelsen.

Læs også KPnet artiklen om landsmødet:

Succesfyldt landsmøde i Almen Modstand – afholdt i weekenden i Odense


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne