Fordøm dansk deltagelse i militær flådekoalition!

UDTALELSE ARBEJDERPARTIET KOMMUNISTERNE, APK:

Den danske regering vil nu tilslutte Danmark en udvalgt NATO-flådestyrke i Golfen og Hormuzstrædet. Ethvert forsøg på at optrappe de militære konflikter og krige i området må fordømmes og mødes med protester!

Det handler om USA´s og NATO´s  ønske om kontrol med Irans olie og verdens olieeksport. Og det handler om at beskytte A.P. Møller Mærsk’s store pengeinteresser. For Mærsk har mange skibe og aktiver i området, hvor omkring 40 procent af verdens olieproduktion sejles. Der er tale om rene imperialistiske interesser.

Det sker i en højspændt situation hvor USA med Trump har oprustet markant i Mellemøsten med soldater, bombefly og hangarskibe. Og ifølge Trump er klar til krig, hvis USAs interesser bliver truet af Iran.
USA eskalerer sin konfrontationen imod Iran. Gennem handelsblokade forsøger de at forhindre enhver iransk olieeksport og gennemfører sanktioner imod alle der bryder USA´s olieblokade. En blokade ledsaget af krigstrusler med om “nødvendigt” at tilintetgøre Iran.

USA’s mål er at omdanne Iran til et nyt olie lakaj regime for USA-imperialismen og Vesten.
Storbritannien har stillet sig i spidsen for en europæisk ledet flådekoalition ” for at beskytte skibstrafikken”. Med Socialdemokratiets, Venstres og Danske Folkepartis tilslutning til forslaget om imperialismens ”brede” krigsflåde initiativ, er der et klart Folketingsflertal for at øge dansk militærdeltagelse i Mellemøsten.

Regeringens støttepartier SF og Enhedslisten bør ikke bare i ord fordømme en øget krigsoptrapning, men stemme nej til de øgede militære udgifter, hvor pengene tages fra befolkningens velfærd.

APK støtter og deltager i anti-krigsbevægelsens protester og arbejde mod dansk imperialismes, EU´s og NATO´s krige og militære konflikter.

Nej til Danmarks deltagelse i en flådekoalition i Golfen – Ingen krig for olie! 

APK, Arbejderpartiet Kommunisterne 26. juli 2019 

Arbejderpartiet Kommunisterne

Læs også:
KPnet artikel 24. juli 2019
Et NEJ til enhver dansk flådestyrke i Hormuzstrædet


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater