8 år siden Breiviks massakre på Utøya: Stop nazismen og dens fascistiske fremmarch

I dag 22. juli 2019 er det 8 år siden, at fascisten Anders Breivik skød og dræbte 77 mennesker på den norske ø Utøya. De fleste var ganske unge mennesker, der var forsamlet på sommerlejr. En terrorhandling med en forudgående terrorsprængning ved det norske regeringskvarter i Oslo, der medførte 7 dræbte og mange sårede.
Automatreaktionen i stort set alle medier var, at der var tale om et muslimsk terrorangreb, men attentatet kom fra en blond nynazist.

Den norske netavis Revolusjon skrev dagen efter massakren:
”Nu ved vi, at det slet ikke var fanatiske islamister, men den blonde, konservative vestegnsdreng, iværksætter, frimurer og tidligere Fremskridtsparti-medlem Anders Behring Breivik (32) som stod bag både bomben i Oslo og massakren”

Den 15. marts i år gennemførtes i Christchurch på New Zealand en lignende Breivik  massakre her direkte rettet imod muslimer i to moskeer med 51 dræbte. Gerningsmanden for massakren var også her båret frem af ideen om krig mod muslimer med etnisk udrensning og hvid kristen overherredømme.

I Danmark er det ikke den åbne terror og krig der er trådt frem, men det er samme tankegang med krav om etnisk udrensning af muslimer der står bag fascisten Palludan og hans Stram Kurs´s fremstød på gaderne.
Hjulpet frem af  medier og polibeskyttelse samt politikere der kalder det fascistiske fremstød for  “tosserier”, som burde ignoreres.  Alle Folketingets partier, herunder Enhedslisten,  forsvarer Stram Kurs fascistiske “ytringsfrihed”,  der indeholder nedgørende udfald og krav om etnisk udrensning af muslimer og den muslimske religion.
Det betød at Stram Kurs på rekordtid kunne opstille til folketinget og var på nippet til at sikre fascisten og hans Stram Kurs kunne blive repræsenteret i Folketinget med 4 mandater. Det ville være første gang med fascistisk repræsentation siden 1939 hvor Hitlers danske afd. DNSAP nåede i Folketinget med 3. mandater.

Fascisme og nynazisme er en stadigt mere betydningsfuld faktor i verden i dag og har flere sider, der alle i sin natur er forsøg på at forsvare og bevare kapitalismen og beskytte den mod revolutionær organisering og revolution.

Nazisme og fascisme er på ingen måde en politisk ideologi med en demokratisk ret til taletid, men organiseret vold og en forbrydelse mod menneskeheden, der må stoppes, hvor end den dukker op.

KPnet artikel ved 2 årsdagen
To år efter Breiviks massakre på Utøya: Stop nazismen og dens fremmarch 

Links:

Blasfemi-paragraffens afskaffelse kan give islamofobien endnu mere frit løb
KPnet 21. april 2019

Den hvide tempelridders massakre
KPnet 24. juli 2011

Breivik for domstolen: Fascistisk propagandashow uden sidestykke
KPnet 24. april 2012

Giv ikke fascisten en mikrofon!
Kpnet 24. april 2012

Seriemorderen Breivik
Håndslag 1, 2012

Fascistisk terror og det ”civiliserede” højre
KPnet 14. september 2011

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater