Succesfyldt landsmøde i Almen Modstand – afholdt i weekenden i Odense

Kampagnen for at rulle Ghettopakken helt tilbage stod i centrum ved det nyligt afholdte landsmøde i Odense lørdag den 29. juni for Almen Modstand i Danmark. Det betød nye fælles skridt i den aktuelle og fortsatte kamp imod privatisering og nedrivning af Almene boliger som er fastlagt i Ghettopakken, og som er under forberedelse rundt omkring i kommunerne.

Landet var pænt repræsenteret med bl.a deltagelse fra København, Odense, Århus hvor nedrivningsplanerne er langt fremme og især har mødt modstand her.

På trods af den alvorlige situation hvor byråd og boligforeninger mere eller mindre nødtvunget underlægger sig Ghettopakkens lovkrav, og er i gang med at forberede nedrivning og privatisering af almene boliger, var der på landsmødet en beslutsom optimisme fortæller Jan Nielsen fra Almen Modstand i Odense.
En beslutsomhed som også kommer til udtryk ved at der blev fastsat en landskampagne aktionsdag d. 28. september med brede demonstrationer i flere byer denne dag.

Vurderingen var, at kampen på trods af at nedrivningsforberedelserne rundt omkring i landet  er langt fremme, så er kampen slet ikke tabt. Men at den Almene Modstand nu er gået ind i en ny fase med en langsigtet kamp for at forhindre nedrivninger og for at få fjernet den reaktionære apartheid-lovgivning imod almene boliger i form af Ghettopakken helt, uddyber Jan

Landsmødet lagde op til styrkelsen af en egentlig landskampagne, med at rejse modstand og informere. En modstand der stadig har udgangspunkt i de steder hvor der forberedes nedrivning, men samtidig får en stadig mere fælles landskarakter og bredde og udover protester og demonstrationer også indrager bl.a høringer og juridisk modstand.

Forsvar af Almene boliger er et vigtigt spørgsmål, ikke kun for de berørte, men også for andre og må må ses som et led i bevægelsen mod angrebene på den fattigste del af den arbejdende befolkning og deres boliger.

Landsmødet vedtog en udtalelse:
For retten til en bolig man kan betale
Ghettoplanerne skal rulles tilbage – kampen fortsætter

Der blev også vedtaget et rids til en Handlingsplan for ALMEN MODSTAND KAMPAGNEN for den kommende tid, der udover protester og demonstrationsdag bl.a rummer høringer og overvejelse om underskriftsindsamling som led i  modstanden for at få Ghettoloven rullet helt tilbage.

Almen plakat imod Ghettopakken med dens privatisering og nedrivning af almene boliger – loven må helt skrottes


Almen Modstand Plakat af Thomas Kruse – Plakaten findes også som motiv på Almen Modstand T-shirts

Se også KPnet artiklen:
Rina Krøyer fra Almen Modstand: “Mobiliseringen mod nedrivning i Vollsmose tager fart” – Deltag i debatten på Rødt Sommertræf 

Almen Modstand links her:

Landsmøde i Almen Modstand

Almen modstand – Forsvar beboerdemokratiet

Almen Modstand – Odense

Almen modstand – Århus

Læs også  APK´s  enhedsplatform mod arbejdsgiverpolitikken:

Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale! Enhedsplatform for fælles kamp


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater