Omvendt symbolpolitik

Indholdet af den foregående regerings lovkompleks mod såkaldte parallelsamfund lever stadig med den nye regering, mens ordvalget i propagandaen justeres. Den slags vås må prelle af på modstanden. En Bulldozer er en Bulldozer er en Bulldozer!

Jeg vil ikke længere bruge ordet ghetto, udtalte den nye boligminister Kaare Dybvad, i medierne. For han synes, det er for hårdt. Men det er åbenbart ikke for hårdt for den socialdemokratiske minister at skulle bruge ghettopakken i praksis til at:
• smide tusindvis af familier ud af deres hjem og tvangsforflytte dem ukendte steder hen
• rive almene boliger ned, så der bliver plads til private ejerboliger
• indføre særlove i udvalgte boligområder som tvungen vuggestue
• indføre en anden retspolitik og strengere straffe i udvalgte boligområder.

Heller ikke den nye Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil ryster på hånden for at gennemføre ghettopakkens delaftaler på hendes område. Stik imod advarsler, kritik og argumenter fra skoleledere, lærer, forældre, elever, kommuner var hendes første handling, at indføre fraværsstraf fra 1.august i år.

Ren nyliberal (u)pædagogik, hvor kommunen skal trække i børne- og unge ydelsen, hvis eleverne har for højt fravær og sygdom. Ligesom tvungen sprogtest i O-klasse indføres. Det er ud fra samme nyliberale syn – dumper elever tre test i O-klasse skal de gå om, hvis ikke forældrene kan betale for en ekstra i sommerferien.

Det er ren omvendt symbol politik. Som om det bliver mere menneskeligt at kalde det noget pænere. Og det bringer den nye regerings ministre fra start af på koalitionskurs med ønsket om forandring og kravet om at afskaffe ghettopakken.

Note: Kaare Dybvad om ordvalg i boligdebatten
Rosenkrantz-Theil rammer 14.400 elever med ny fraværsstraf


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater