Roskilde Festival: Protest mod sanger

I går spillede det amerikanske metalband Philip Anselmo and the Illegals på Roskilde Festival. Det var ikke uden protest.

Allerede da Roskilde Festival præsenterede de bands, der skulle spille på årets festival i marts måned, mødte de protest over atter at have inviteret forsangeren Phil Anselmo og hans band. Phil Anselmo blev under en koncert i 2016 blev fanget på film, mens han heilede og skreg ”white power”.
På Facebook lød det f.eks. ”I mener seriøst ikke, at I vælger at booke en så problematisk kunstner som Anselmo i 2019, når jeres postulat om ligestilling, ingen racisme o.l. pladrer hvert eneste hegn til på festivalen. Det er så slapt og useriøst,” og videre ”Det er en kæmpe brøler. Tænk jer for helvede om eller drop jeres latterlige PR, som tydeligvis ikke betyder noget, når man vejer den op mod profitmuligheder”.
Roskilde Festival afviste dog kritikken med henvisning til at manden i medierne er blevet udstillet fejlagtigt. Anselmo har selv efterfølgende sagt, at det bare var for sjov at han heilede og skreg.

Du kan se en youtube video af episoden her

Musikmagasinet Gaffa har omtalt sagen i flere omgange.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater