Skrot sygedagpengereformen!

Af Dorte Grenaa, forkvinde Arbejderpartiet Kommunisterne.

Kun virkeligheden overgår fantasien, når det gælder statens behandling af syge og arbejdsløse. Sidst er Helsingør kommune blevet afsløret i at love isbar til kommunens sagsbehandlere for bringe antallet sygedagpengesager og jobaktiveringsforløb ned. Så kynisk, så arrogant tillader en kommunal forvaltning sig at handle overfor dem der har sværest ved at forsvare sig. Is for at sparke til en syg.

Nu blev denne sag afsløret. Men det er en længe brugt praksis med interne cirkulære, notater af samme slags. De ansvarlige sker der ikke noget. De går fri. Til gengæld bliver der kø ved håndvasken, med beklagelser og store ord. Pia Olesen Dyhr SF og den nye socialdemokratiske beskæftigelsesminister Peter Hummelgård er hurtigt ude og tale om at skabe værdighed og respekt for de syge.

Men det var Mette Frederiksen som beskæftigelsesminister der lavede og fik den ekstrem asociale sygedagpengereform igennem i 2013. Og Pia Olsen Dyhr stemte for. Alle vidste at det bl.a. er tilstande som denne, der ville blive konsekvensen. Reformen er lavet og skruet sammen til at sparke folk ud af sygedagpengeretten. Staten belønner kommunerne via refusionssystemer for at fratage folk sygedagpengene. Så hvad er det så den nye regering og dens støttepartier lige vil gøre? De vil nedsætte endnu en kommission – en ydelseskommission – der skal se på ”skævheder”.

Det er en syltekrukke og holder ikke en meter. Vi må stille konkret krav til regeringen, om at det er hele sygedagpengereformen, der fuldstændigt skal ændre, så den gavne syge, arbejdskadede og nedslidte. Det er hele den sorte sygedagpengereform – og kontanthjælpsreform og førtidspensionreform, der fuldstændig skal skrottes, for at der kan blive ændret på noget.

Læs også

Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale! Enhedsplatform for fælles kamp


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater